PENGENALAN RINGKAS

Blog Kisah Cikgu ieta adalah penjenamaan semula bagi Blog ieta. Blog ini memaparkan pelbagai pengalaman penulis dan pembaca yang menghantar e-mail atau berjumpa sendiri dengan penulis, panduan dan kisah hidup manusia biasa dan kalangan guru. Juga tips, tutorial blog dan pelbagai panduan. Sesekali hal-ehwal bisnis, resepi dan isu-isu semasa dipaparkan untuk bacaan dan rujukan pembaca. Terima kasih sudi berkunjung. Kunjungan dan komen anda amat dihargai :)

LIKE DAN KOMEN DI LAMAN SOSIAL

LIKE DAN KOMEN DI LAMAN SOSIAL Taman Tasik Semenyih

 Hasil MenSAKA

Di laman sosial, Like dan komen ni umpama Sales lah na.

Pinjam kata² Biras saya Owner Chocoletto dalam Seminar DAO.

"Jika kita pasanglah banner sekeliling kampung pun, jika Allah tak buka hati-hati manusia tu membeli dari kita, dia takkan beli dari kita". Biras saya menangis semasa berucap tu. 

Masa saya dengar ayat Biras saya ni,  saya menangis. Sebab saya rasa saya ni kerdil sangat-sangat. Sales Chocoletto saya memang laju giler masa tu.

Masa tu saya terfikir...

Saya Blogger kan, jadi pada saya...
"Jika kita sharelah artikel dan apa sahaja sekali pun, jika Allah tak jentik pintu hati manusia untuk follow, like dan komen apa tah lagi membeli produk niaga saya, memang seorang pun tidak akan membeli. Sharelah ke seluruh laman sosial bagai nak rak sekalipun, Allah tak jentik hati-hati mereka, memang takkan like takkan komen. Beli pun takde. Sebab, hati kita semua ni ALLAH yang pegang". Menangis saya tau masa tu.

Laman sosial.
Ada orang dia glamer di fb. Sendu di IG. Ada orang dia glamer di wechat, Sendu di fb glamer di iG. Ada juga orang yang hanya sekadar memerhati. Ada pula, hanya mendoakan dalam hati.

Eh, tapi sendu di iG ada obatnya tau. Hehe

Macam saya, ada student² Sifu Instagram saya memanggil saya Otai. Saya ni dikira ala² Instafamous di sana. Ini bukan kemegahan. Ini satu kemenjadian. Alhamdulillah Sifu Instagram saya berjaya mendidik (Tarbiyyah) saya. Saya ni bukan mudah tau nak dididik. Alhamdulillah juga, redha suami buat saya jadi seperti sekarang ni. Sayang Encik suami KETAT-KETAT... 😘

Alhamdulillah Cikgu ieta sudah sampai ke Silibus Tertinggi, Think Tong Circle. Ilmu bertambah best. 


Pernah satu ketika saya jatuh terduduk dalam bisnes. Saya buat main buat jer. Takde ilmu. Nothing!

Tapi walau saya jatuh, saya tetap bangkit. Saya ikhtiar cari guru merata ceruk saya mencari. Syukur Alhamdulillah saya jumpa Sifu Instagram saya. Beliau banyak DIDIK dan Tarbiyyah saya. Dalam Kelas Sifu Online di Telegram, saya jumpa seorang MENTOR. Beliau juga banyak menyumbang semangat dalam diri saya. 

Dari kejatuhan tu, saya bina balik DIRI saya hinggalah saat ini. Saya masih mampu ada Dropship saya sendiri. Saya mampu berdiri atas kaki saya sendiri. Apa pun, saya masih tetap belajar. Semakin belajar semakin banyak tak tahu rupanya... Subhanallah... Semakin banyak lagi idea Allah beri dalam minda saya ni. Sebab tu saya masih meneruskan Sesi Coachng saya.

Dalam proses mencari yang pakar Di fb dan lain² laman sosial, saya dapat ramai Guru. Yang baik saya pakai. Tak baik tolak tepi. Usah kritik dan compare mana² Guru sebab setiap Guru ada kewibawaan tersendiri.

Dalam proses belajar, jumpa banyaklah pula bisnes yang best²... 😁 itu yang saya ada lebih dari 10 IG. Satu saya dah sub kepada Personal Assistant saya. Saya latih beliau pula untuk berjaya seperti saya. Coaching masih berterusan.

Saya masih berusaha bangkit semula sebenarnya 😁

3,928 friendlist. Tapi Fb saya memang sendu. Engagement saya memang totally out. Mereka ni antara yang hebat. Engagement mereka bagus di fb. Saya dah jenuh dulu bermula difb. Kini saya banyak di IG. Saya tak pasti bila saya akan come back untuk facebook betul. Kadang saya share saya just leave it.

Pada saya,
Biar di fb saya kurang glamour tapi ada ruang di laman sosial lain yang saya mampu menakluki hati semua. Kami bersatu hati walau bisnes kami sama NICHE.

Biar sales sedikit atau berdesap-desup sekali pun tapi saya puas hati sebab saya bina atas ayat dan kreativiti saya sendiri. Nak, TIRUVASI jangan Plagiat. Jangan tak letak sumber. Ini cara saya. Kecuali diizinkan.

Hidup biar jujur. Jangan menipu.

Biar orang pandang lekeh kepada saya sekali pun tapi di satu laman sosial saya miliki KREDIBILITI tersendiri dan punya Nilai Harga Diri. Senyum 2.0 dalam Kelas Online dan Ebook Saka 4.0 banyak buat saya lebih bergantung harap sepenuhnya kepada Allah walaupun kadangkala agak gabra sesekali tu.

JADILAH DIRI SENDIRI.

Jadi, bila kita dapat. 
Kita terus genggam erat
Kita terus buat dan buat
Usah buat sekerat-sekerat

Page saya ada banyak lebih banyak dari Ig saya. Ada yang Abam Mark dah hide sebab kurang posting. Saya memang sejenis manusia yang kurang posting lambat reply dan lambat berkomen. 🙈😢 

Saya ada PORT tersendiri untuk beriklan sampai LEBAM :D. Nak buat semua mana sempat beb... Rumahtangga kena jaga yeh. Hati pasangan hidup mati kena respect. 😍

Oh ye satu lagi, jangan musnahkan persahabatan dengan kerap send iklan.Tapi nak jadi retis, biarkan je ruang komen dikomen apa pun. 😁😂

Instagram Supplement Bheaven dah tak boleh log in sejak handphone rosak hujung Disember 2017. Jadi dengan ilmu Ebook Saka 4.0 dan Kelas Online, saya bina Akaun baru.

Kesimpulannya, nak dapat LIKE DAN KOMEN DI LAMAN SOSIAL anda kena kuatkan hubungan sesama manusia. Dalam bahasa Arab, Hablum Minan Nas. Tapi jangan pula nak dapatkan tu semua, solat dan rumahtangga anda abaikan.

Terima kasih semua sebab buatkan saya bersemangat menulis kembali. 😁

Salam mesra,

Silakan
LIKE | COMMENT | SHARE √


10 AMALAN YANG TERBALIK

Amalan kenduri arwah, 10 AMALAN YANG TERBALIK, Kisah Cikgu, Kisah Cikgu ieta, 10 AMALAN YANG TERBALIK, hadir ke kenduri walimatul urus, menziarah orang mati, tuan rumah panggil untuk diberi makan bukan untuk ia menambah pendapatan, menghadiri majlis pemimpin negara, perbuatan yang terbalik, menjadi tetamu di rumah orang, dituntut dibanyakkan makan dan dihabiskan apa yang dihidang supaya tuan rumah rasa gembira dan tidak membazir, bersolat sunat di masjid, sebaik-baik, Bulan puasa adalah bulan mendidik nafsu, mengerjakan haji, Anjuran berkenduri dalam Islam, ibubapa amat bimbang, bekerja mengejar rezeki Allah tak kira siang malam, isteri kalau nak keluar rumah, dituntut seorang isteri itu berhias untuk suaminya, bukan berhias untuk orang lain, amalan yang terbalik, rumahtangga kurang bahagia, teruja untuk menyebarkankan sms, whatsapp atau emel perkara-perkara yang berbentuk gossip artis dan apa sahaja yang mengaibkan kepada umum, cikgu menerima mesej lucah dari muridnya

Bagus email tentang 10 AMALAN YANG TERBALIK ni. Mungkin boleh dikongsi bersama. Email ini saya dapat daripada sepupu saya yang berada di Singapura pada 21/8/2009. Waktu itu.... saya belum kenal fb, instagram dan pelbagai lagi laman sosial yang lain.

5 SEBAB KENAPA SAYA SUKA BERBLOGGING

5 SEBAB KENAPA SAYA SUKA BERBLOGGING.


Assalamu'alaikum... Entri ini sudah lama di dalam blog ini. Tahun 2013 saya siapkan. Kini saya edit dan paparkan kembali.


Syoknya... berblogging... Kenapa saya suka berblogging atau menjadi seorang bloggerNak tahu ke kenapa? Sebab, macam-macam dapat...

Top post, Jana wang dari Blog, Bagaimana jana wang dari Blog, PANDUAN BLOGGING, TIPS SEO, BLOGWALKING, happykan minda, 5 sebab kenapa  saya suka berblogging, sebab suka berblogging, kenapa saya suka jadi blogger?, best ke jadi blogger?, USAH ASYIK MERUNGUT, BERUSAHALAH!, BLOG SIMPLE JANA WANG DAN CUSTOMER, DAFTAR NIAGA DAN BELI DOMAIN HASIL DUIT BLOGGING
Sumber gambar : Google.
Menulis dan berkata-kata tu memang rutin seorang guru kan...? :D

5 SEBAB SAYA SUKA BERBLOGGING.


  1. Dapat ramai kawan fb dari kalangan rakan blogger. Bila ramai kawan, boleh bertukar-tukar pendapat dan fikiran.
  2. Dapat praktikkan ilmu coding masa belajar di Insitut Cosmopoint (kini KLMU) dahulu.
  3. Dapat blogwalking,  bila blogwalking, pelbagai ilmu baru dapat diperolehi.
  4. Dapat happykan minda. Tahukah anda? Salah satu terapi minda adalah melalui membaca. Saya suka membaca di blog oranglain. Hati-hati... saya akan blogwalking bila-bila sahaja berkesempatan. Mana bloglist ieta? Ada... dalam 1 blog khas tidak terpapar di dalam blog ini.
  5. Dapat duit dari pelbagai sumber. Walau tak banyak tapi, puas hati sebab usaha sendiri. Tanpa perlu suruh klik sana dan sini. Risiko tanggung sendiri....

BLOG SIMPLE JANA WANG DAN CUSTOMER.

Tahukah anda, ramai customer saya datangnya dari blogshop (Dunia Niaga ieta Enterprise) saya yang saya saja suka-suka buat tetapi simple ni? Janji usaha. Saya Blogger dan Usahawan sambilan. Saya hanya mengambil masa 2 jam sahaja dalam sehari untuk update apa sahaja perniagaan saya lakukan samada melalui blogshop simple saya ini atau melalui media-media sosial yang lain. Jadi, tiada masalah bukan?

DAFTAR NIAGA DAN BELI DOMAIN HASIL DUIT BLOGGING.

Tahukah anda? Pendaftaran perniagaan saya dan beli domain dot com juga adalah dari hasil duit kerja-kerja saya di blog ini dan blog Dunia Niaga ieta Enterprise.


USAH ASYIK MERUNGUT, BERUSAHALAH!.

Allahyarhamah emak saya kata 
Kita buat dia, bukan dia buat kita".
Jadi kenapa kita perlu merungut-rungut masalah kewangan jika kita ada kepakaran dalam banyak perkara? Cuba dan jaya sahaja. Usah banyak merungut. Tidak salah jika anda menjadikan saya sebagai contoh untuk anda juga berjaya. Walaupun saya seorang ibu berkerjaya dan malahan beranak lima (5), kerjaya utama saya sebagai penjawat awam tetap menjadi keutamaan saya. Blogger dan Usahawan saya lakukan sambilan sahaja. Saya boleh, anda pasti boleh. Sokongan, keredhaan dan doa dari suami tercinta, ibu bapa, saudara-mara dan adik-beradik, ipar-duai dan rakan-rakan,  merupakan antara kunci kejayaan disamping usaha dan bantuan dari ALLAH yang maha mengetahui hambaNYA.

KESIMPULAN 5 SEBAB KENAPA SAYA SUKA BERBLOGGING.

Begitulah 5 Sebab Kenapa Saya Suka Berblogging walaupun saya ada beberapa Fanpage di facebook, group facebook dan blog yang lain, blog saya yang satu ni tetap menjadi blog utama dan sangat-sangat saya sayangkan blog Kisah Cikgu ieta ni  kerana saya juga sering mendapat rezeki dari berblogging di blog ini. Alhamdulillah... Anda pula, kenapa suka berblogging?

Jom tingkatkan Brand, Sales dan Followers Anda di Instagram. (klik untuk lihat testimoni Cikgu di minisite ini).



    Tips Follower Instagram capai target 2k

    Tips Follower Instagram capai target 2k
    Blogger, blog ieta dot com, bukan sekadar blogger, food review blogger, ieta info line, kbba lembahklang, kelab blogger ben ashaari, kisah cikgu ieta, malaysian blogger, malaysian food, media team, media viral, Oh Blogger, Tips, Tips Instagram, instagram, bagaimana naikkan follower instagram, naikkan follower
    Tercapai target 2k followers bulan Oktober 2015 lalu. Alhamdulillah. Yang terkini, lihat di bawah sekali..
    Kerjaya sebagai guru, Penjawat Awam 24 jam memerlukan saya beri tumpuan sepenuhnya kepada kerjaya guru saya. Jadi, segala laman sosial yang ada memanglah terabai. Whatsapp lagi lah, waktu mengajar, memang tak belek kecuali urusan kerja. Integriti sebagai Penjawat Awam, wajib dijaga...

    Sangat pelik bila sedang bekerja masih berfacebook, berwhatsapp atau menulis blog. Keberkatan wang gaji jaga ya.

    Hari ini, 21/5/2016 sahabat blogger saya, Eyfa Writer penulis blog Media Oh Pilihanku telah digodam instagramnya oleh hacker durjana nicole_roberts yang memang sudah banyak instagram digodamnya. Saya tumpang bersedih di atas kejadian menimpa dirinya. Ini  juga membuatkan saya terpaksa mengambil langkah berjaga-jaga, privasikan ke semua instagram saya dan tukar password semua instagram saya. Langkah keselamatan beb... Manusia zaman sekarang bukan semua boleh dipercayai...

    21 Mei 2016 juga, instagram Blog Kisah Cikgu ieta, sudah 2,921 follower hampir sudah nak mencecah ke 3k. Bermaksud 8 bulan sahaja masa diperlukan untuk Cikgu Blogger kurang dikenali ramai seperti saya ni. Itupun, jarang juga saya kongsi apa-apa di instagram tu.
    Tingkatkan follower instagram
    25/5/2016. Follower datang dan pergi. Penjawat Awam ini hanya berkongsi apa sahaja diingini.
    10 Tips dan teknik tingkatkan follower di instagram.

    Menaikkan follower baik di instagram atau apa sahaja laman sosial, ada taktik dan tekniknya. Secara asasnya, seperti pengalaman saya berikut :
    1. Rajin bertanya. Tanya sahaja... Tak ada orang marah pun jika bertanya. Tetapi tanyalah pada yang pakar ya. Jangan tanya pada orang yang bukan kaki instagram. Pelik pula dia nanti.
    2. Rajin berkongsi apa sahaja. Jika insgtagram bisnis, kongsikan produk. Sesekali kongsi pula kata² yang berunsur nasihat. Saya pernah buat, selang 5 minit, 1 post 1 hari. Pernah dapat 25 follower tau dalam masa 1 hari. Sikit je tu... Ha, anda boleh cuba.
    3. Kongsi apa sahaja kecuali gambar mendedahkan aurat. Anda boleh kongsikan motivasi, kata-kata hikmah atau gambar dari artikel blog, jika anda blogger. Jangan kongsi gambar mendedahkan aurat sudahlah ya. Saham tu... Juga mengundang fitnah. Jangan sampai rambut dan tubuh badan dibakar di akhirat sana sudah... :)
    4. Jangan kedekut like. Tak mencalarkan maruah pun jika like ig orang. Tapi janganlah gambar berunsur maksiat pun like gak. Dapat saham juga tau...
    5. Rajin follow dan komen ig  lain. Tapi jangan spam ig orang dengan iklan. Tak pasal² kena banned pula. Padan muka. Hehe...
    6. Hashtag penting. Letaklah hashtag yang targetting follower.
    7. Mesti ada target! Jangan lupa juga letak target dan letakkan target di mana yang mudah kita lihat untuk merangsang kejayaan kita.
    8. Gambar mesti menarik! Jika ig bisnis, dari gambarlah follower dan buyer akan berminat samada nak beli atau jadi follower ig anda.
    9. Jangan menipu! Elakkan letak fake account jika anda bertukar² ig.
    10. Kongsi gambar di instagram ke lain-lain laman sosial. Gunakan link yang ada.
    11. Privasikan akaun instagram anda! Tidak ada siapa pun yang dapat kawal apa sahaja yang anda miliki walaupun anda menyertai mana-mana kelab dan persatuan. Privasikan laman sosial anda supaya akaun tidak digodam sehingga mengakibatkan anda kehilangan follower yang penat anda berusaha mendapatkannya dari hasil kerja keras anda sendiri. 
    Privasi bertujuan melihat perkembangan laman sosial anda. Sudah capai target diidamkan, publikkan semula akaun instagram anda sebagai semangat bagi menambahkan lagi jaringan laman sosial anda. Jangan tak tahu ya, antara tujuan privasi selain mengelakkan digodam, anda boleh menyekat manusia tidak diingini berada di dalam laman sosial anda.

    Bertukar-tukar instagram membantu meramaikan follower.

    Sejarah bermulanya instagram Kisah Cikgu ieta pada 19/7/2015 secara rasminya menyertai grup swap review ig bisnis. Memang bermanfaat. Sale dan kenalan pun bertambah.

    Awal menyertai grup swap ig bisnis, instagram Kisah Cikgu ieta hanyalah 809 follower sahaja. Manakala, instagram bisnis Dunia Niaga ieta Enterprise yang merupakan ig blogshop hanya 397 follower. Hari ni semakin ramai dan berkembang dengan jayanya
    food review blogger, kisah cikgu ieta, malaysian food, Chocoletto
    Tak susah nak naikkan follower tetapi perlu kesabaran yang tinggi dan jangan jemu kongsi sahaja.
    21/5/2016, Instagram bisnis saya, masih belum dapat struggle 3k. Lagi 2 orang sahaja lagi.... Semua, demi masa depan... Bukan sesaja suka² nak up kan follower ni tau...
    Juga dalam tempoh 8 bulan baru mencecah ke angka 2998. Itu pun, banyak yang sudah saya block atas sebab tertentu.
    Kenapa penting ramai follower di instagram?
    Penting... Dari situ keyakinan pelanggan blog atau pengiklan bertambah. Baik pelanggan blog mahupun pelanggan bisnis saya. Nak berkongsi apa sahaja pun seronok. Laman sosial terkini yang pantas selain aplikasi telegram dan whatsapp adalah instagram. Lagi seronok bila boleh share dari aplikasi instagram ini ke merata lagi laman sosial.

    Sama seperti aplikasi Pinterest saya yang kebanyakan follower adalah bangsa asing. Rugi jika peniaga, blogger dan pendakwah tidak memanfaatkannya.

    Blog medium pengiklanan terbaik sepanjang zaman.

    Setakat ini, blog adalah medium pengiklanan terbaik kerana untuk jangka masa panjang, orang ramai sentiasa mencari dan jumpa blog² saya jika mahukan sesuatu. Contohnya mereka mencari produk Chocoletto. Mereka jumpa imej di dalam blogshop atau blog ini.
    Chocoletto, Coklat leleh, Coklat sedap, Coklat dalam balang, Produk Terlaris Dunia Niaga ieta enterprise
    Bukti carian pelanggan tetap utama di internet iaitu blogshop Dunia Niaga ieta Enterprise
    Saya kini tidak lagi menjadi agen Chocoletto. Harap maklum.


    Terapi instagram, cikgu, Cikgu ieta, ieta mat saad, ieta Info Line, Cikgu Blogger, Penulis Blog, penulis Novel, Kisah Cikgu ieta, Blog ieta, Blog ieta dot com, Blogger, Blogger Malaysia, motivator, IG Marketeer, super 100k, usahawan muda, ejen ebook saka, we have have yo, you can duit, insta blogger, insta famous, insta daily, Lifestyle Blogger, insta jem, belajar instagram, social media influencer, Servis Pengiklanan Dan Penulisan, Servis Penulisan Artikel
    Guna kaedah Ebook Saka 4.0 Instagram Advance Online, 20/7/2017 followers berdesup naik ke 10.3k. Alhamdulillah....

    Kesimpulan.

    Nampak ya, bagaimana Tips Follower Instagram capai target 2k saya? Usaha dan pengalaman di samping rajin bertanya kunci kejayaan tercapainya target 2k follower instagram Kisah Cikgu ieta pada Oktober lalu. Bantuan dari kalangan pelanggan dan blogger pun memberangsangkan. Begitulah tips bagaimana menaikkan follower secara ringkasnya dari saya. Anda bagaimana?


    Artikel berkaitan :

    1. Manfaatkan laman sosial yang ada.
    2. Pentingkah Whatsapp dalam Kehidupan?

    MATLAMAT SAYA MENULIS BLOG

    PANDUAN BLOGGING, SEO, SEO TIPS, Matlamat saya menulis blog, buat blog saja suka-suka je, diari, blog boleh dibaca oleh orang ramai, minat menulis, dari blog dah dapat duit, hilang entri, silent reader, Denaihati Ilhamku, Red Mummy, Ben Ashaari, Hidupkan untuk memberi, syoknya berblogging, menyampaikan ilmu, berkongsi pendapat, berkongsi pengalaman, ilmu yang bermanfaat menjadi bekalan mati saya, tiada gossip dan cerita-cerita panas,
    Sentiasa kembali kepada MATLAMAT SAYA MENULIS BLOG.
    Beberapa hari lalu, saya terbaca status tuan Denaihati di timeline facebook beliau meminta rakan-rakan bercerita tentang matlamat menulis blog. Jadi untuk hari ini, saya nak berkongsi apa Matlamat saya menulis blog.

    Ganjaran Untuk Isteri Yang Solehah

    اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهْ

    Wa.... rindu gilernya daku ngan blogku ini... baru 1 hari tak buka dek kebizian (ada ke bahasa ni ek? hehe...) dan kurang kesihatan yang melanda, dah rasa rindu giler.... Buka2 tengok, ada 13 komen dok awaiting moderation dan pertambahan rakan dah meningkat sedikit kepada 131 orang pada 2.17 petang sewaktu post ini dibuat bermakna, 6 orang sudi menjadi follower AKA rakan blog ini dari 24/12/2012 lalu. G+ pula telah meningkat kepada 111 orang dari 95 orang juga pada 24/12/2012 lalu (berkat rajin follow blogger lain di G+ mereka kowt. Hehe...) Alhamdulillah.... Terima kasih ya kepada anda semua... Cayang U oll semua....

    Disebabkan baru balik dari sekolah, menerima kutipan yuran dari parents murid-murid tahun hadapan, tak sempat nak berfikir lagi buat masa ni. Maka nak share dahulu dari wall facebook adik Muhamad Ridzuan tentang Ganjaran Untuk Isteri Yang Solehah. 


    Ganjaran, Ganjaran isteri Solehah, Agama, Panduan Isteri Solehah, Tanggungjawab Isteri, Isteri Solehah, tips keluarga bahagia, cikgu, Cikgu ieta, ieta mat saad, Kisah Cikgu ieta, Cikgu Blogger, Blog ieta dot com, Minda Niaga, ieta Info Line, ig terapi ieta, Penulis Blog, Blogieta, Blogger, Motivator, ebook, ebook saka, Ejen Sah Ebook Saka Ajim Aura, Social Media Influencer, Lifestyle Blogger, Parenting Blogger, Blogger Malaysia, tak gamak dah, ini kami jim, super 100k, terapi instagram
    Amek gambar dari Mr. Google je. Malu nak entreprame gambar sendiri :)
    a) “Sekali suami minum air yang disediakan oleh isterinya adalah lebih baik dari berpuasa setahun”. Walaupun hanya sekadar air masak sejuk, ia sudah memadai...
    b) “Makanan yang disediakan oleh isteri kepada suaminya lebih baik dari isteri itu mengerjakan haji dan umrah”
    c) “Mandi junub si isteri disebabkan jimak oleh suaminya lebih baik baginya daripada mengorbankan 1,000 ekor kambing sebagai sedekah kepada fakir miskin”.
    d) “Apabila isteri hamil ia dicatitkan sebagai seorang syahid dan khidmat kepada suaminya sebagai jihad”.
    e) “Pemeliharaan yang baik terhadap anak-anak adalah menjadi benteng neraka, pandangan yang baik dan harmonis terhadap suami adalah menjadi tasbih (zikir)”.
    f ) “Tidak akan putus ganjaran dari Allah kepada seorang isteri yang siang dan malamnya menggembirakan suaminya”.
    g) “Apabila meninggal dunia seorang dan suaminya redha, nescaya ia dimasukkan ke dalam syurga”. (Hadis Riwayat Tarmizi)
    h) “Seseorang wanita apabila ia mengerjakan sembahyang yng difardhukan ke atasnya, berpuasa pada bulan Ramadhan, menjaga kehormatan dirinya dan taat kepada suaminya maka berhaklah ia masuk syurga dari mana-mana pintu yang ia suka”. (Hadis riwayat Anas Bin Malik)

    Beruntungnya wahai yang bergelar isteri. Pada yang belum lagi, usah berputus asa ya... sebab jodoh, ajal maut dan rezqi memang telah ditentukan oleh pencipta kita Allah S.W.T. Teruskan berusaha kerana sentiasa mencuba dan berusaha untuk menjadi yang terbaik daripada hari-hari yang telah berlalu itu lebih baik dari tidak mencuba apatah lagi berusaha ke arah kebaikan 😁
    cikgu, Cikgu ieta, ieta mat saad, Kisah Cikgu ieta, Cikgu Blogger, Blog ieta dot com, Minda Niaga, ieta Info Line, ig terapi ieta, Penulis Blog, Blogieta, Blogger, Motivator, ebook, ebook saka, Ejen Sah Ebook Saka Ajim Aura, Social Media Influencer, Lifestyle Blogger, Parenting Blogger, Blogger Malaysia, tak gamak dah, ini kami jim, super 100k, terapi instagram
    Ebook Saka 4.0 terbaik untuk peniaga dan orang biasa.
    Siap dah yang nak dishare, nanti2 ada masa nak BW semua 13 orang yang sudi komen, yang sudi follow dan juga yang sudi tinggalkan jejak-jejak mereka dalam shoutboxkuTunggu... I love my blog 😁

    Nota : Ilmu yang sedikit itu lebih baik dari ilmu yang banyak tetapi tidak diamalkan. Selamat beramal untuk diriku juga kepada semua 😁
    _
    Selamat Hari Raya 'Aidilfitri 
    Maaf Zahir Dan Batin. 
    _
    Cikgu ieta
    Blogger | Netpreneur
    IG Marketeer | Motivator
    Ejen Sah @ebooksaka 4.0 @ajimaura ( Founder #tetapiinstagram )

    JOM SUPPORT INSTAGRAM CIKGU ieta :

    1. @jamsmartcun
    2. @imukminchezzysauce
    3. @medshoe2u 
    4. @ebooksaka
    5. @puisi_ieta
    6. @mindaniaga


    AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA

    AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

    Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM

    EMAIL CADANGAN ATAU PERTANYAAN ANDA DI SINI

    Name

    Email *

    Message *