PENGENALAN RINGKAS

Blog Kisah Cikgu ieta adalah penjenamaan semula bagi Blog ieta. Blog ini memaparkan pelbagai pengalaman penulis dan pembaca yang menghantar e-mail atau berjumpa sendiri dengan penulis, panduan dan kisah hidup manusia biasa dan kalangan guru. Juga tips, tutorial blog dan pelbagai panduan. Sesekali hal-ehwal bisnis, resepi dan isu-isu semasa dipaparkan untuk bacaan dan rujukan pembaca. Terima kasih sudi berkunjung. Kunjungan dan komen anda amat dihargai :)

Tips Follower Instagram capai target 2k

Tips Follower Instagram capai target 2k
Blogger, blog ieta dot com, bukan sekadar blogger, food review blogger, ieta info line, kbba lembahklang, kelab blogger ben ashaari, kisah cikgu ieta, malaysian blogger, malaysian food, media team, media viral, Oh Blogger, Tips, Tips Instagram, instagram, bagaimana naikkan follower instagram, naikkan follower
Tercapai target 2k followers bulan Oktober 2015 lalu. Alhamdulillah. Yang terkini, lihat di bawah sekali..
Kerjaya sebagai guru, Penjawat Awam 24 jam memerlukan saya beri tumpuan sepenuhnya kepada kerjaya guru saya. Jadi, segala laman sosial yang ada memanglah terabai. Whatsapp lagi lah, waktu mengajar, memang tak belek kecuali urusan kerja. Integriti sebagai Penjawat Awam, wajib dijaga...

Sangat pelik bila sedang bekerja masih berfacebook, berwhatsapp atau menulis blog. Keberkatan wang gaji jaga ya.

Hari ini, 21/5/2016 sahabat blogger saya, Eyfa Writer penulis blog Media Oh Pilihanku telah digodam instagramnya oleh hacker durjana nicole_roberts yang memang sudah banyak instagram digodamnya. Saya tumpang bersedih di atas kejadian menimpa dirinya. Ini  juga membuatkan saya terpaksa mengambil langkah berjaga-jaga, privasikan ke semua instagram saya dan tukar password semua instagram saya. Langkah keselamatan beb... Manusia zaman sekarang bukan semua boleh dipercayai...

21 Mei 2016 juga, instagram Blog Kisah Cikgu ieta, sudah 2,921 follower hampir sudah nak mencecah ke 3k. Bermaksud 8 bulan sahaja masa diperlukan untuk Cikgu Blogger kurang dikenali ramai seperti saya ni. Itupun, jarang juga saya kongsi apa-apa di instagram tu.
Tingkatkan follower instagram
25/5/2016. Follower datang dan pergi. Penjawat Awam ini hanya berkongsi apa sahaja diingini.
10 Tips dan teknik tingkatkan follower di instagram.

Menaikkan follower baik di instagram atau apa sahaja laman sosial, ada taktik dan tekniknya. Secara asasnya, seperti pengalaman saya berikut :
  1. Rajin bertanya. Tanya sahaja... Tak ada orang marah pun jika bertanya. Tetapi tanyalah pada yang pakar ya. Jangan tanya pada orang yang bukan kaki instagram. Pelik pula dia nanti.
  2. Rajin berkongsi apa sahaja. Jika insgtagram bisnis, kongsikan produk. Sesekali kongsi pula kata² yang berunsur nasihat. Saya pernah buat, selang 5 minit, 1 post 1 hari. Pernah dapat 25 follower tau dalam masa 1 hari. Sikit je tu... Ha, anda boleh cuba.
  3. Kongsi apa sahaja kecuali gambar mendedahkan aurat. Anda boleh kongsikan motivasi, kata-kata hikmah atau gambar dari artikel blog, jika anda blogger. Jangan kongsi gambar mendedahkan aurat sudahlah ya. Saham tu... Juga mengundang fitnah. Jangan sampai rambut dan tubuh badan dibakar di akhirat sana sudah... :)
  4. Jangan kedekut like. Tak mencalarkan maruah pun jika like ig orang. Tapi janganlah gambar berunsur maksiat pun like gak. Dapat saham juga tau...
  5. Rajin follow dan komen ig  lain. Tapi jangan spam ig orang dengan iklan. Tak pasal² kena banned pula. Padan muka. Hehe...
  6. Hashtag penting. Letaklah hashtag yang targetting follower.
  7. Mesti ada target! Jangan lupa juga letak target dan letakkan target di mana yang mudah kita lihat untuk merangsang kejayaan kita.
  8. Gambar mesti menarik! Jika ig bisnis, dari gambarlah follower dan buyer akan berminat samada nak beli atau jadi follower ig anda.
  9. Jangan menipu! Elakkan letak fake account jika anda bertukar² ig.
  10. Kongsi gambar di instagram ke lain-lain laman sosial. Gunakan link yang ada.
  11. Privasikan akaun instagram anda! Tidak ada siapa pun yang dapat kawal apa sahaja yang anda miliki walaupun anda menyertai mana-mana kelab dan persatuan. Privasikan laman sosial anda supaya akaun tidak digodam sehingga mengakibatkan anda kehilangan follower yang penat anda berusaha mendapatkannya dari hasil kerja keras anda sendiri. 
Privasi bertujuan melihat perkembangan laman sosial anda. Sudah capai target diidamkan, publikkan semula akaun instagram anda sebagai semangat bagi menambahkan lagi jaringan laman sosial anda. Jangan tak tahu ya, antara tujuan privasi selain mengelakkan digodam, anda boleh menyekat manusia tidak diingini berada di dalam laman sosial anda.

Bertukar-tukar instagram membantu meramaikan follower.

Sejarah bermulanya instagram Kisah Cikgu ieta pada 19/7/2015 secara rasminya menyertai grup swap review ig bisnis. Memang bermanfaat. Sale dan kenalan pun bertambah.

Awal menyertai grup swap ig bisnis, instagram Kisah Cikgu ieta hanyalah 809 follower sahaja. Manakala, instagram bisnis Dunia Niaga ieta Enterprise yang merupakan ig blogshop hanya 397 follower. Hari ni semakin ramai dan berkembang dengan jayanya
food review blogger, kisah cikgu ieta, malaysian food, Chocoletto
Tak susah nak naikkan follower tetapi perlu kesabaran yang tinggi dan jangan jemu kongsi sahaja.
21/5/2016, Instagram bisnis saya, masih belum dapat struggle 3k. Lagi 2 orang sahaja lagi.... Semua, demi masa depan... Bukan sesaja suka² nak up kan follower ni tau...
Juga dalam tempoh 8 bulan baru mencecah ke angka 2998. Itu pun, banyak yang sudah saya block atas sebab tertentu.
Kenapa penting ramai follower di instagram?
Penting... Dari situ keyakinan pelanggan blog atau pengiklan bertambah. Baik pelanggan blog mahupun pelanggan bisnis saya. Nak berkongsi apa sahaja pun seronok. Laman sosial terkini yang pantas selain aplikasi telegram dan whatsapp adalah instagram. Lagi seronok bila boleh share dari aplikasi instagram ini ke merata lagi laman sosial.

Sama seperti aplikasi Pinterest saya yang kebanyakan follower adalah bangsa asing. Rugi jika peniaga, blogger dan pendakwah tidak memanfaatkannya.

Blog medium pengiklanan terbaik sepanjang zaman.

Setakat ini, blog adalah medium pengiklanan terbaik kerana untuk jangka masa panjang, orang ramai sentiasa mencari dan jumpa blog² saya jika mahukan sesuatu. Contohnya mereka mencari produk Chocoletto. Mereka jumpa imej di dalam blogshop atau blog ini.
Chocoletto, Coklat leleh, Coklat sedap, Coklat dalam balang, Produk Terlaris Dunia Niaga ieta enterprise
Bukti carian pelanggan tetap utama di internet iaitu blogshop Dunia Niaga ieta Enterprise
Saya kini tidak lagi menjadi agen Chocoletto. Harap maklum.


Terapi instagram, cikgu, Cikgu ieta, ieta mat saad, ieta Info Line, Cikgu Blogger, Penulis Blog, penulis Novel, Kisah Cikgu ieta, Blog ieta, Blog ieta dot com, Blogger, Blogger Malaysia, motivator, IG Marketeer, super 100k, usahawan muda, ejen ebook saka, we have have yo, you can duit, insta blogger, insta famous, insta daily, Lifestyle Blogger, insta jem, belajar instagram, social media influencer, Servis Pengiklanan Dan Penulisan, Servis Penulisan Artikel
Guna kaedah Ebook Saka 4.0 Instagram Advance Online, 20/7/2017 followers berdesup naik ke 10.3k. Alhamdulillah....

Kesimpulan.

Nampak ya, bagaimana Tips Follower Instagram capai target 2k saya? Usaha dan pengalaman di samping rajin bertanya kunci kejayaan tercapainya target 2k follower instagram Kisah Cikgu ieta pada Oktober lalu. Bantuan dari kalangan pelanggan dan blogger pun memberangsangkan. Begitulah tips bagaimana menaikkan follower secara ringkasnya dari saya. Anda bagaimana?


Artikel berkaitan :

  1. Manfaatkan laman sosial yang ada.
  2. Pentingkah Whatsapp dalam Kehidupan?

MATLAMAT SAYA MENULIS BLOG

PANDUAN BLOGGING, SEO, SEO TIPS, Matlamat saya menulis blog, buat blog saja suka-suka je, diari, blog boleh dibaca oleh orang ramai, minat menulis, dari blog dah dapat duit, hilang entri, silent reader, Denaihati Ilhamku, Red Mummy, Ben Ashaari, Hidupkan untuk memberi, syoknya berblogging, menyampaikan ilmu, berkongsi pendapat, berkongsi pengalaman, ilmu yang bermanfaat menjadi bekalan mati saya, tiada gossip dan cerita-cerita panas,
Sentiasa kembali kepada MATLAMAT SAYA MENULIS BLOG.
Beberapa hari lalu, saya terbaca status tuan Denaihati di timeline facebook beliau meminta rakan-rakan bercerita tentang matlamat menulis blog. Jadi untuk hari ini, saya nak berkongsi apa Matlamat saya menulis blog.

Ganjaran Untuk Isteri Yang Solehah

اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهْ

Wa.... rindu gilernya daku ngan blogku ini... baru 1 hari tak buka dek kebizian (ada ke bahasa ni ek? hehe...) dan kurang kesihatan yang melanda, dah rasa rindu giler.... Buka2 tengok, ada 13 komen dok awaiting moderation dan pertambahan rakan dah meningkat sedikit kepada 131 orang pada 2.17 petang sewaktu post ini dibuat bermakna, 6 orang sudi menjadi follower AKA rakan blog ini dari 24/12/2012 lalu. G+ pula telah meningkat kepada 111 orang dari 95 orang juga pada 24/12/2012 lalu (berkat rajin follow blogger lain di G+ mereka kowt. Hehe...) Alhamdulillah.... Terima kasih ya kepada anda semua... Cayang U oll semua....

Disebabkan baru balik dari sekolah, menerima kutipan yuran dari parents murid-murid tahun hadapan, tak sempat nak berfikir lagi buat masa ni. Maka nak share dahulu dari wall facebook adik Muhamad Ridzuan tentang Ganjaran Untuk Isteri Yang Solehah. 


Ganjaran, Ganjaran isteri Solehah, Agama, Panduan Isteri Solehah, Tanggungjawab Isteri, Isteri Solehah, tips keluarga bahagia, cikgu, Cikgu ieta, ieta mat saad, Kisah Cikgu ieta, Cikgu Blogger, Blog ieta dot com, Minda Niaga, ieta Info Line, ig terapi ieta, Penulis Blog, Blogieta, Blogger, Motivator, ebook, ebook saka, Ejen Sah Ebook Saka Ajim Aura, Social Media Influencer, Lifestyle Blogger, Parenting Blogger, Blogger Malaysia, tak gamak dah, ini kami jim, super 100k, terapi instagram
Amek gambar dari Mr. Google je. Malu nak entreprame gambar sendiri :)
a) “Sekali suami minum air yang disediakan oleh isterinya adalah lebih baik dari berpuasa setahun”. Walaupun hanya sekadar air masak sejuk, ia sudah memadai...
b) “Makanan yang disediakan oleh isteri kepada suaminya lebih baik dari isteri itu mengerjakan haji dan umrah”
c) “Mandi junub si isteri disebabkan jimak oleh suaminya lebih baik baginya daripada mengorbankan 1,000 ekor kambing sebagai sedekah kepada fakir miskin”.
d) “Apabila isteri hamil ia dicatitkan sebagai seorang syahid dan khidmat kepada suaminya sebagai jihad”.
e) “Pemeliharaan yang baik terhadap anak-anak adalah menjadi benteng neraka, pandangan yang baik dan harmonis terhadap suami adalah menjadi tasbih (zikir)”.
f ) “Tidak akan putus ganjaran dari Allah kepada seorang isteri yang siang dan malamnya menggembirakan suaminya”.
g) “Apabila meninggal dunia seorang dan suaminya redha, nescaya ia dimasukkan ke dalam syurga”. (Hadis Riwayat Tarmizi)
h) “Seseorang wanita apabila ia mengerjakan sembahyang yng difardhukan ke atasnya, berpuasa pada bulan Ramadhan, menjaga kehormatan dirinya dan taat kepada suaminya maka berhaklah ia masuk syurga dari mana-mana pintu yang ia suka”. (Hadis riwayat Anas Bin Malik)

Beruntungnya wahai yang bergelar isteri. Pada yang belum lagi, usah berputus asa ya... sebab jodoh, ajal maut dan rezqi memang telah ditentukan oleh pencipta kita Allah S.W.T. Teruskan berusaha kerana sentiasa mencuba dan berusaha untuk menjadi yang terbaik daripada hari-hari yang telah berlalu itu lebih baik dari tidak mencuba apatah lagi berusaha ke arah kebaikan 😁
cikgu, Cikgu ieta, ieta mat saad, Kisah Cikgu ieta, Cikgu Blogger, Blog ieta dot com, Minda Niaga, ieta Info Line, ig terapi ieta, Penulis Blog, Blogieta, Blogger, Motivator, ebook, ebook saka, Ejen Sah Ebook Saka Ajim Aura, Social Media Influencer, Lifestyle Blogger, Parenting Blogger, Blogger Malaysia, tak gamak dah, ini kami jim, super 100k, terapi instagram
Ebook Saka 4.0 terbaik untuk peniaga dan orang biasa.
Siap dah yang nak dishare, nanti2 ada masa nak BW semua 13 orang yang sudi komen, yang sudi follow dan juga yang sudi tinggalkan jejak-jejak mereka dalam shoutboxkuTunggu... I love my blog 😁

Nota : Ilmu yang sedikit itu lebih baik dari ilmu yang banyak tetapi tidak diamalkan. Selamat beramal untuk diriku juga kepada semua 😁
_
Selamat Hari Raya 'Aidilfitri 
Maaf Zahir Dan Batin. 
_
Cikgu ieta
Blogger | Netpreneur
IG Marketeer | Motivator
Ejen Sah @ebooksaka 4.0 @ajimaura ( Founder #tetapiinstagram )

JOM SUPPORT INSTAGRAM CIKGU ieta :

  1. @jamsmartcun
  2. @imukminchezzysauce
  3. @medshoe2u 
  4. @ebooksaka
  5. @puisi_ieta
  6. @mindaniaga


Resort Pilihan Seisi Keluarga; Avani Sepang Goldcoast Resort!

Resort Pilihan Seisi Keluarga; Avani Sepang Goldcoast Resort!(PETA)

Resort Pilihan Seisi Keluarga, Avani Sepang Goldcoast Resort, Resort pilihan, Resort bertaraf hotel 5 bintang, kisah cikgu ieta
Pintu gerbang Avani Sepang Goldcoast Resort.

Pernah dengar Avani Sepang Gold Cost Resort? Seronok tau percutian di Avani Sepang Goldcoast Resort ni.... Tak tahu di mana? Meh saya nak cerita. Sudikan baca sampai habis tau... 😁

Sejarah Avani Sepang Goldcoast Resort (PETA)

Bermula tahun 2012, dahulu Resort ini dikenali sebagai Golden Palm Tree Resort. Kini, indah tersergam menatap alam dengan nama Avani Sepang Goldcoast Resort.

Perjalanan ke Avani Sepang Goldcoast Resort. (PETA)

Unik, Resort Pilihan Seisi Keluarga, Avani Sepang Goldcoast Resort, Resort pilihan, Resort best,  Golden Palm Tree Resort, Avani Sepang Goldcoast, Resort yang terkenal, Resort 5 bintang, kisah cikgu ieta, Cikgu, cikgu blogger, media influencer, social media influencer,
Pemandangan Avani Sepang Goldcoast Resort yang menakjubkan dilihat dari flight. Sungguh unik. Sungguh awesome 😍

Sepanjang perjalanan, panorama indah dapat kita lihat. Kalau sesiapa yang pernah tengok pemandangan luar dari atas flight, dalam beberapa minit sebelum flight touchdown di KLIA mesti akan ternampak satu landmark berbentuk pokok kelapa yang terapung atas laut kan? Atau yang pernah masuk area pantai kat Bagan Lalang bila nak cari parking mesti akan lalu depan satu resort yang grand ni. Nama resort ni adalah Avani Sepang Goldcoast Resort yang terkenal dengan resort yang terletak di atas air dan disusun membentuk pokok kelapa. Serius sangat cantik. Menakjubkan sungguh pemandangan di Avani Sepang Goldcoast Resort ni. Serius juga saya sudah jatuh cinta dengan Resort bertaraf Hotel 5 bintang ini. 😍😍😍

Perjalanan ke resort ni memakan masa lebih kurang saru jam 25 minit dari Kuala Lumpur. Setibanya di entrance resort, kitorang diberitahu yang kereta tidak boleh parking di dalam area resort, hanya boleh turunkan penumpang untuk urusan check-in dan meletakkan luggage atau beg sahaja. Selepas itu kereta perlu diletakkan di satu parking area yang dikhaskan dan terdapat sebuah van yang akan berulang-alik membawa semua penginap resort ke lobby resort. Waktu check-in adalah pada jam 2 petang dan check-out pada jam 12 tengahari.

Servis Buggy dan Luggage memudahkan pengunjung Avani Sepang Goldcoast Resort. (PETA)

Memandangkan jarak bilik atau villa agak jauh dari lobby resort, servis buggy disediakan 24 jam bagi memudahkan para tetamu resort untuk pergi ke bilik dan membawa semua luggage dan beg ke bilik. Selain servis buggy, basikal juga boleh digunakan secara percuma oleh para tetamu untuk bergerak ke mana-mana kawasan dalam resort bertaraf lima bintang yang besar ni atau untuk aktiviti riadah sambil menghirup udara yang nyaman terutamanya di waktu pagi.

Kemudahan asas Avani Sepang Goldcoast Resort yang best!
Bilik-bilik yang terletak di sepanjang pelepah pokok (yang dipanggil sebagai Trunk) ni lebih kurang 5 kilometer jaraknya.  Restoran, kolam renang, spa dan gym pula terletak di bahagian tengah pelepah pokok kelapa. Tempat yang menjadi tumpuan para tetamu resort terutamanya kanak-kanak semestinya Infinity Pool iaitu kolam renang yang luas dan menghadap laut.

Restoran Variasi juadah di Avani Sepang Goldcoast Resort. (PETA)

Antara pilihan restoran yang ada di resort ni adalah Bila-Bila, Sepoi-Sepoi, Hai Sang Lou, Perahu, dan juga Stimbot. Selain itu, In-Villa Dining atau room service juga disediakan bagi tetamu yang ingin menjamu selera di dalam bilik. Bila-Bila Restaurant ni merupakan buffet style restaurant yang menyediakan hidangan sarapan pagi di resort ni. Pelbagai pilihan makanan Asia dan Barat disajikan di sini seperti makanan local, pizza dan pasta. Di tingkat atas restoran ini juga terletak nya spa dan gym yang juga menghadap laut. Resort ni juga mempunyai sebuah private beach iaitu Smiley beach berhampiran main entrance ke resort. Suasana di pantai ni sungguh tenang, dan sangat sesuai untuk unwind and relax.

Yang paling BEST tentang Avani Sepang Goldcoast Resort! (PETA)

Resort Pilihan Seisi Keluarga, Avani Sepang Goldcoast Resort, Resort pilihan, Resort best, Resort bertaraf hotel 5 bintang, Avani Sepang Goldcoast Resort yang terkenal, Resort 5 bintang, Superior Double Room, wifi percuma, kisah cikgu ieta
Selesa gila berada di dalam ni. Serasa tak mahu balik pula  😂

Yang paling best tentang resort ni mestilah biliknya. Memandangkan kitorang ni ramai, bilik yang kitorang pilih ialah Superior Double room. Bilik yang luas dan moden ni dilengkapi dengan flat screen TV disertakan pelbagai pilihan movies, sofa dan meja kecil, katil king-size yang sangat empuk dan selesa, tuala dan pengering rambut, meja kopi di bahagian balcony yang membolehkan tetamu duduk menikmati pemandangan laut, sunset mahupun sunrise dari bilik sahaja. Free wifi juga disediakan. 

Bathroom resort ni dilengkapi shower dan tingkap see-through yang menghadap pemandangan laut. Kitorang agak risau dengan tingkap tu dan cepat-cepat kitorang turunkan tirai tingkap sebab rasa tak selamat takut diintai orang 😰

Aktiviti beriadah di Avani Sepang Goldcoast Resort juga best!

Untuk guest yang tidak gemar memerap di dalam bilik,  resort ini juga menyediakan pelbagai program harian seperti kite flying, kelas yoga dan zumba, power walk, batik painting, fruit carving lesson, kayak, permainan bola tampar dan sebagainya. Boleh rujuk jadual untuk kesemua aktiviti dalam brochure yang diberikan semasa check-in dan yang paling best ialah semua aktiviti tersebut adalah percuma.

Sebelah resort ni juga terdapat Extreme Park yang menawarkan pelbagai outdoor activities seperti go kart, ATV dan juga paintball. Anak-anak kecil juga boleh bermain di dalam Kids Club House for free dan buat aktiviti seperti batik painting, t-shirt painting, colouring, zumba for kids dan macam-macam lagi.

Ha... tak lama lagi cuti sekolahkan? Jadi, apa tunggu lagi, rancanglah percutian anda sekarang. Jom kita ke Resort Pilihan Seisi Keluarga; Avani Sepang Goldcoast Resort!😍


KENALI MINYAK HERBA ASMA MUJARAB ASLI

KENALI MINYAK HERBA ASMA MUJARAB ASLI

Assalamu'alaikum dan hai semua. Pernah dengar tentang Minyak Herba Asma Mujarab? Pernah? Kalau pernah Alhamdulillah... Jika tidak pernah mendengar tentang Minyak Herba Asma Mujarab, mari saya kenalkan kepada anda semua apa itu MINYAK HERBA ASMA MUJARAB?


MINYAK HERBA ASMA MUJARAB.

Pertama kali saya mendengar Minyak Herba Asma Mujarab, saya sangkakan ianya sama dengan Minyak Afiat yang telah turun-temurun saya sekeluarga gunakan sebagai minyak sapuan jika terseliuh, digigit nyamuk atau luka-luka kecil. Bila menerima bungkusan saya tidak terus membukanya. Dek kesibukan, saya simpan dahulu. Tiga minggu lalu barulah saya membuka bungkusan dan  melihat Minyak Herba Asma Mujarab ni. Pertama kali saya menghidu Minyak Herba Asma Mujarab ni, terus saya sukakan baunya yang wangi, Serius Wangi! Sedap baunya seperti bau minyak yang digunakan oleh Bidan Urut semasa mengurut saya di dalam pantang bersalin 5 orang anak saya.

PENGALAMAN MENGGUNAKAN MINYAK HERBA ASMA MUJARAB.
Minyak herba Asma Mujarab asli begini ya. Jangan tertipu tau dengan yang Tiruan!
Minyak herba Asma Mujarab asli begini ya. Jangan tertipu tau dengan yang Tiruan!!

Semalam saya sakit perut yang amat. Memulas-mulas. Tak pasti kenapa? Saya teringatkan Minyak Herba Asma Mustajab lantas saya sapu ke perut. Tak lama lepas tu lega! Sangat lega selepas angin keluar dengan jayanya melalui sistem pengeluaran angin yang biasa. Sedap tau bila disapu ke perut Minyak Herba Asma Mujarab ni.


MANFAAT MINYAK HERBA ASMA MUJARAB.

Minyak Herba Asma Mujarab yang Ajaib ini mampu menyembuhkan Penyakit Asma dan melancarkan saluran pernafasan untuk semua peringkat umur. Minyak Herba Asma Mujarab ini juga mujarab untuk :
  1. Bayi berkahak,
  2. Muntah-muntah.
  3. Lelah dan Semput.
  4. Selsema.
  5. Kembung dan Sakit Perut.
  6. Sakit Gigi.
  7. Terseliuh.
  8. Sakit Urat.
  9. Terkena Api.
  10. Digigit Serangga atau Binatang Berbisa dan lain-lain lagi.

CARA MENGGUNAKAN MINYAK HERBA ASMA MUJARAB.

Cara menggunakan Minyak Herba Asma Mujarab amat mudah sekali. Yang Asma, hanya sapu di bahagian dada, Leher, Tengkuk, atas belakang setiap kali selepas mandi dan sebelum tidur.

Jika anda sakit perut sebab kembung perut, sapu ke atas perut yang sakit tu sehingga anda mengeluarkan angin. Lagi kerap sapu lagi baik. 

Minyak Herba Asma Mujarab ni pekat tau. Jadi tidak perlu risau cepat habis ya.


BERHATI-HATI DENGAN MINYAK HERBA ASMA MUJARAB TIRUAN!
PERINGATAN, JANGAN TERTIPU DENGAN PRODUK TIRUAN!!
Ini lembaran peringatan tentang Minyak Asma Herba Mujarab Tiruan yang saya terima dari Puan Ain pemilik asal produk homemade Minyak Herba Asma Mujarab. Hati² ya semua.

Tahukah anda? Minyak Herba Asma Mujarab ini mendapat sambutan yang tinggi di seluruh Malaysia dan juga di luar negara antarabangsa. Oleh kerana itu, ada pihak yang tidak bertanggungjawab telah meniru produk Minyak Herba Asma Mujarab ini. Mereka menggunakan label dan reka bentuk yang sama.

Ramai yang mengadu produk tiruan itu tidak berkesan dan berbau seperti asap rokok. Sudahlah warnanya jenih, cair dan kurang berangin, individu yang telah meniru produk Minyak Herba Asma Mujarab ini juga telah berjaya menipu ribuan pengguna di seluruh Malaysia.
Disebabkan ramai telah tertipu kerana mendapat Minyak Herba Asma Mujarab tiruan yang tidak berkesan seperti yang digunakan dahulu. Meh saya ceritakan cara untuk mengenalpasti antara produk asli dan tiruan.

PERBEZAAN ANTARA MINYAK HERBA ASMA MUJARAB TIRUAN DAN ASLI TERKINI OLEH PEMBORONG
minyak herba asma mujarab tiruan
Lihat dengan teliti perbezaan antara Hologram Original dan Hologram Palsu Minyak Herba Asma Mujarab ini.



Minyak herba asma tiruan
Produk Minyak Herba Asma Mujarab TIRUAN akan mengeluarkan notis seperti paparan gambar di atas.

TAKTIK JAHAT PENJUAL MINYAK HERBA ASMA MUJARAB TIRUAN.


TIRUAN PERINGKAT (1) PERTAMA
minyak herba asma palsu
Produk Minyak Herba Asma Mujarab TIRUAN!
Penjual Minyak Herba Asmak TIRUAN ini juga telah menggunakan taktik jahat dengan mempromosikan GAMBAR-GAMBAR Minyak Herba Asma Mujarab Original yang mempunyai Hologram QR Code di belakang botol di laman sosial Facebook atau media-media sosial yang lain. Kemudian mereka menghantar produk Minyak Asmak ini pada pelanggan yang telah membuat pembayaran.
Setelah pelanggan bertanya kenapa dalam gambar lain, barang yang di order lain. Mereka akan menjawab dengan jawapan bohong iaitu “Kami Sudah Tukar Label”. Sila berwaspada!
Bagi pelanggan-pelanggan yang sudah tertipu, mereka juga tidak akan memulangkan duit pelanggan setelah didesak beberapa kali. Mereka akan block whatsapp pelanggan sehingga pelanggan menjadi tertekan.

TIRUAN PERINGKAT (2) KEDUA
minyak herba asma palsu 3
Pembuat produk Minyak Herba Asma TIRUAN juga berani menggunakan Meditag KKM PALSU semata-mata untuk mengaburi mata pelanggan.
TIRUAN PERINGKAT (3) KEDUA
minyak herba asma palsu 2
Ada satu lagi produk TIRUAN yang cuba mengambil kesempatan di atas minyak herba asma yang asli. Pemilik asal juga TIDAK PERNAH mengeluarkan versi “PATI HERBA ASMA” seperti gambar di atas. Oleh itu, SILA BERHATI-HATI.

Berkaitan hologram, anda masih lagi perlu berhati-hati, kerana tidak mustahil mereka yang tidak bertanggungjawab ini akan membuat hologram seakan-akan sama seperti itu juga. Mereka tidak akan pernah jemu dari peringkat ke peringkat mereka sentiasa cuba meniru Produk Minyak Herba Asma Mujarab yang tulen.
Mereka akan menggunakan ayat yang sama ketika membuat promosi, Produk mereka lebih baik dari yang asli, juga telah di R&D, GMP, dan KKM. Sedangkan sehingga sekarang mereka masih tidak mampu membuktikan produk tiruan mereka mempunyai R&D, GMP, dan KKM. Melainkan hanya dengan mempamerkan lesen Minyak Herba Asma Mujarab SDN. BHD. yang baru sebulan dua mereka daftarkan.

Ingat ye, Minyak Herba Asma Mujarab bukan didaftarkan atas nama Sdn Bhd.
JANGAN MUDAH TERTIPU !
Minyak Herba Asma Mujarab ini TIDAK PERNAH TUKAR LABEL lain dan diproses melalui Kilang bertaraf GMP. Kerana ramuan rahsianya adalah warisan turun temurun daripada seorang Pak Cik tua di sebuah kampung. Ia diproses secara “HOMEMADE” sejak 40 tahun lagi.
Minyak Herba Asma Mujarab ini didaftarkan di bawah syarikat Enterprise (SSM) yang sudah lima tahun beroprasi secara online dan offline. Pihak Minyak Herba Asma Mujarab Original pemilik yang asal ini tidak pernah sama sekali di daftar di bawah syarikat Minyak Herba Asma Mujarab SDN. BHD. (Tiruan).

CARA KENAL PASTI MINYAK HERBA ASMA MUJARAB YANG ASLI
Setelah 27k Minyak Herba Asma Mujarab berjaya dipasarkan bersama hologram dalam masa dua minggu. Alhamdulillah! Pemilik asal telah berjaya menempah lagi 100k Hologram yang berkualiti tinggi beserta QR Code bagi menambah baik dan memudahkan para pelanggan mengenalpasti antara produk Asli dan Palsu.

HOLOGRAM, QR CODE & NOMBOR SIRI AKAN DILEKATKAN DI BELAKANG BOTOL.
Lihat contoh gambar di bawah.
Pastikan pembalut cap berwarna hijau dan ada sticker hologram.
Anda boleh Scan QR Code ini dengan menggunakan Smartphone dan setiap produk yang di scan akan mempunyai nombor siri berbeza di dalam sistem website pemilik asal Minyak Herba Asma Mujarab. Pastikan pembalut cap berwarna hijau dan ada sticker hologram.

Hologram beserta sistem QR Code ini sudah dilekatkan dan sudah dipasarkan dari peringkat ke peringkat. Pastikan yang Original baru beli.
Minyak Asma Original
Minyak Herba Asma Original
Cara kenali Minyak Herba Asma Mustajab melalui Android anda, hanya scan sahaja QR Code Hologram seperti maklumat di atas.


Untuk mendapatkan kepastian, anda boleh juga menghubungi HQ bahagian pemasaran 0134806787, En. Hafis. Jadi, belilah dengan yakin dari mereka kerana mereka ini merupakan PENGEDAR ASAL dari pakcik pembuat Minyak Herba Asma Mujarab yang asli. 

Harga sebotol Minyak Herba Asma Mujarab yang asli hanyalah RM39 sebotol. Hanya tambah RM10 untuk kos penghantaran.
RINGKASAN
  • Jika ada yang mendakwa Minyak Herba Asma Mujarab ini di bawah keluaran syarikat SDN. BHD. Maka ianya adalah produk tiruan & bukan dari ramuan rahsia tradisional Pakcik!
  • Gunakan tanpa was-was, kandungan bahan-bahan yang halal dan selamat digunakan untuk semua peringkat usia.
  • Setiap botol produk yang Original mempunyai Hologram, QR Code & Nombor siri. Kami tidak akan bertanggungjawab sekiranya anda mendapat produk yang tidak asli.
Hendaknya seorang muslim menjadikan kejujuran sebagai sifat yang melekat pada dirinya, zahir dan batin. Di antara kejujuran yang seharusnya dimiliki seorang muslim adalah kejujuran dalam perniagaan, dengan tidak menipu atau pun melakukan pemalsuan dalam kondisi apa jua sekalipun. Kejujuran adalah penyempurna iman dan pelengkap keislaman seseorang.
قال تعالى: يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ اتَّقُواْ اللّهَ وَكُونُواْ مَعَ الصَّادِقِينَ

Allah berfirman (yang artinya), ‘Wahai orang-orang yang beriman, bertakwalah kalian kepada Allah dan hendaknya kalian bersama orang-orang yang jujur.’ (Q.s. At-Taubah:119)
PASTIKAN ORIGINAL, BARU BELI.
PASTIKAN ORIGINAL, BARU BELI.

Saya juga berharap dengan adanya penerangan ini, pelanggan dan pembaca dapat membezakan antara original dan tiruan di pasaran kerana ianya penting kepada pemilik asal Minyak Herba Asma Mujarab yang amat menekankan keberkesanan penggunaan produk asli.

TESTIMONI DAN PENGALAMAN PENGGUNA TERHADAP MINYAK HERBA ASMA MUJABARAB.


VIDEO PENERANGAN MINYAK HERBA ASMA MUJARAB.


Terima kasih Puan Ain dan kakitangan Minyak Herba Asma Mujarab

URL PAGE JUALAN : 

HERBA ASMA DOT COM (sila klik).

FACEBOOK MINYAK HERBA ASMA MUJARAB  : 

NOMBOR TELEFON :
HQ En. Hafis 013 480 6787 (Bahagian Pemasaran) 
Puan Nurul : 017 6239935 ( Produk Owner).


 

KENAPA PEK FLEKSI SAFI SHAYLA PILIHAN WANITA BERTUDUNG?

KENAPA SAFI SHAYLA PEK FLEKSI PILIHAN WANITA BERTUDUNG?

Press Kit Safi Shayla Pek Fleksi
Ini semua yang terisi di dalam kotak ekslusif dari PR syarikat yang saya berurusan. Serius saya amat teruja tau bila mendapat Press Kit Safi Shayla Pek Fleksi ini. Alhamdulillah...
JATUH CINTA DENGAN SAFI SHAYLA?

Kenapa tu? Kenapa dah jatuh cinta dengan Safi Shayla? Ha, begini ceritanya. Sebelum kenal Safi Shayla, saya mengalami masalah gatal kulit kepala yang terlampau. Bila gatal, saya mulalah menggaru. Tak sedar rupanya luka. Pedih tau... Puas saya mencuba pelbagai syampu. Sehinggalah satu hari tu, agaknya sebab kesiankan saya yang asyik mengadu gatal kulit kepala, suami saya belikan sejenis syampu seberat 400 gram untuk saya. Safi Shayla namanya. Masa tu saya tak hairan sangat dengan syampu ni. Iyalah benda free kan, memang ucap terima kasih je lah bila dapat. Baca keterangan pun tidak. Tak elok gitu... 😅
Safi Shayla, syampu wanita, safi shayla syampu wanita bertudung
Alkisahnya, pergilah ke bilik air... Nampak syampu ni. MasyaAllah... Rupanya sebelum menerima Press Kit Safi Shayla Pek Fleksi, encik suami sudah belikan pun syampu Safi Shayla Anti Kelemumur ni. Sebab terlampau gatal kulit kepala agaknya, saya tak perasan produk eksklusif ni... 😅


Diringkaskan cerita, pada hari suami saya belikan syampu Safi Shayla seperti gambar di atas tu... Saya pun syampulah rambut saya menggunakan syampu Safi Shayla ni. Letak sahaja di kepala, Wah! Berangin dan freshnya! Dahla fresh! Wangi pula tu! Yang paling best nak tahu apa? Rambut saya lembut beralun... Anak saya yang ke lima, Abdul Latiff berumur tiga tahun memang suka main rambut saya. Katanya "Ibu, lembutnya rambut ibu". 

Ha, bayangkan. Sudahlah fresh, lembut beralun dan wangi rambut saya. Gatal kepala terus hilang. Alhamdulillah.... Terima kasih kepada suami saya sebab belikan Safi Shayla, syampu untuk wanita bertudung. Serius dah jatuh cinta! Memang tak tukar lain dah... 😅

APA ITU SAFI SHAYLA?

Tahukah anda? Kulit kepala yang tertutup dalam tempoh yang lama, mengundang peluh yang akhirnya berminyak seterusnya menyumbang kepada masalah kelemumur. Kelemumur ni gatal tau... Macam saya dah cerita di atas tu... Jadi bagaimana mengatasinya? Syampu Safi Shayla inilah penawarnya In syaa Allah.

Ini bukan nak bodek atau nak bermegah tapi serius! Sehingga kini, setelah menggunakan sendiri Safi Shayla Anti Kelemumur yang suami saya belikan sebelum saya menerima Pek Fleksi Safi Shayla seperti gambar di bawah, dengan izin Allah masalah kegatalan kulit kepala hingga menyebabkan luka yang teruk memang hilang. Jadi, sesiapa sahaja yang mengalami masalah kegatalan kulit kepala terlampau dan bermasalah kelemumur, syampu Safi Shayla Anti Kelemumur ni memang rawatan mujarab. Terutama buat wanita yang bertudung.

Pek Fleksi Safi Shayla syampu wanita bertudung anti kelemumur
Pek Fleksi Safi Shayla syampu wanita bertudung anti kelemumur ni beratnya 480 gram.
APA ITU PEK FLEKSI SAFI SHAYLA?

Ha, pada yang belum tahu... Sebelum tu... meh saya nak berkongsi maklumat. Safi Shayla adalah rangkaian jenama syampu khas wanita bertudung yang diperkaya dengan Habbatus Sauda. Safi Shayla telah memperkenalkan satu penyelesaian penuh inovatif iaitu PEK FLEKSI SAFI SHAYLA. Syampu Safi Shayla ni syampu anti kelemumur. Pek Fleksi seberat 480 gram ni, mengandungi Habbatus Sauda serta bahan aktif ZPT dan Mentol yang mencegah kelemumur dua (2) kali ganda lebih berkesan bermula dari cucian pertama berdasarkan ujian makmal serta haruman yang mampu kekal sehingga 24 jam, juga berdasarkan ujian makmal.

Ekslusifnya packaging Press Kit Safi Shayla Pek Pleksi ni kan?
Eksklusif sungguh packaging Press Kit Safi Shayla Pek Fleksi ni kan?
KEBAIKAN HABBATUS SAUDA, ZPT DAN MENTOL DALAM PEK FLEKSI SAFI SHAYLA.

Antara bahan utama dalam Pek Fleksi Safi Shayla anti kelemumur ialah :

1) Habbatus Sauda

Habbatus Sauda ni mengandungi bahan antibakteria semula jadi untuk menghalang pembiakan bakteria yang menyebabkan kulit kepala kurang selesa serta rambut kusam.

Habbatus Sauda juga kaya dengan nutrien semulajadi yang menyihat, melindungi serta mencantikkan rambut.

2) ZPT

ZPT pula, bertujuan mencegah kelemumur serta mengurangkan kegatalan kulit kepala bermula seawal cucian pertama (berdasarkan ujian makmal).

3) MENTOL

Mentol pula memberikan kesan sensasi dingjn dan segar kepada kulit kepala.

Wah... Patutlah sedap berangin, wangi je kepala dan lembut je rambut saya selepas bersyampu! Ini rupanya tiga (3) bahan utamanya...

PEK FLEKSI SAFI SHAYLA ANTI KELEMUMUR PENYELESAIAN MASALAH RAMBUT WANITA BERTUDUNG.

Ha... Kini tiada lagi kelemumur! Tiada lagi kegatalan kulit kepala! Rambut lebih bersih dan sihat. Rambutkan mahkota wanita... Maka molek sangatlah mahkota wanita yang berharga ditutup rapi auratnya tu dibelai syampukan dengan syampu terulung Pek Fleksi Safi Shayla Anti Kelemumur, sampu bagi wanita bertudung. 

Kalau nak tahu kan? Warna dan corak reka bentuk setiap variasi syampu Pek Fleksi Safi Shayla ini, dikekalkan sama dengan format asal Safi Shayla pek pam dan botol supaya dapat memberikan kemudahan kepada pengguna Pek Fleksi Safi Shayla dibawa ke mana sahaja. Pek inovasi seberat 480 gram ini memang memudahkan pengguna. Malah pek fleksi ini juga mesra alam dengan penggunaan plastik lebih kurang 65%. Ternyata Pek Fleksi Safi Shayla pelbagai fungsi lebih jimat tanpa kompromi bagi wanita bertudung anggun masa kini. Inilah sebab kenapa Pek Fleksi Safi Shayla menjadi pilihan wanita bertudung.

Scarf dari Sugarscarf ni datang sekali dengan Pek Fleksi Safi Shayla. Lembut tau scarf ni. Dahlah cantik. Berbaloi dengan harganya RM79 sehelai. Terima kasih... Maaf tak sempat nak bergambar dengan scarf ekslusif ni. Anak dara saya dah berkenan dengan scarf ni 😊
DI MANA BOLEH DAPATKAN SAFI SHAYLA PEK FLEKSI?

Sudah tahukan, bahan utama di dalam Syampu Safi Shayla Pek Fleksi 480 gram ni? Ha... Lepas ni bolehlah ke pasaraya berdekatan beramai-ramai membelinya kan? Sebab Safi Shayla Anti Kelemumur Pek Fleksi ini boleh didapati dengan mudahnya di seluruh Malaysia termasuk pasaraya dan pasaraya hiper utama pada harga RM14.65 sahaja 😊
Untuk maklumat lanjut produk SAFI, sila layari laman facebook SAFI.MY, laman instagram SAFI MALAYSIA dan saluran Youtube Safi Malaysia. Anda tentu setuju bukan dengan saya, bahawa Pek Fleksi Safi Shayla sememangnya menjadi pilihan wanita bertudung?

Terima kasih kepada mereka :
NOTA :

Fuhh 😘 Alhamdulillah... Lega... siap juga akhirnya setelah lebih kurang 8 jam mengeditnya 😁 Maafkan Cikgu ya... Huhu...

Untuk maklumat pantas, boleh lihat :
Instagram Kisah Cikgu ieta atau
Fanpage Kisah Cikgu ieta


AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM

EMAIL CADANGAN ATAU PERTANYAAN ANDA DI SINI

Name

Email *

Message *