PENGENALAN RINGKAS

Blog Kisah Cikgu ieta adalah penjenamaan semula bagi Blog ieta. Blog ini memaparkan pelbagai pengalaman penulis dan pembaca yang menghantar e-mail atau berjumpa sendiri dengan penulis, panduan dan kisah hidup manusia biasa dan kalangan guru. Juga tips, tutorial blog dan pelbagai panduan. Sesekali hal-ehwal bisnis, resepi dan isu-isu semasa dipaparkan untuk bacaan dan rujukan pembaca. Terima kasih sudi berkunjung. Kunjungan dan komen anda amat dihargai :)

Resort Pilihan Seisi Keluarga; Avani Sepang Goldcoast Resort!

Resort Pilihan Seisi Keluarga; Avani Sepang Goldcoast Resort!(PETA)

Resort Pilihan Seisi Keluarga, Avani Sepang Goldcoast Resort, Resort pilihan, Resort bertaraf hotel 5 bintang, kisah cikgu ieta
Pintu gerbang Avani Sepang Goldcoast Resort.

Pernah dengar Avani Sepang Gold Cost Resort? Seronok tau percutian di Avani Sepang Goldcoast Resort ni.... Tak tahu di mana? Meh saya nak cerita. Sudikan baca sampai habis tau... ๐Ÿ˜

Sejarah Avani Sepang Goldcoast Resort (PETA)

Bermula tahun 2012, dahulu Resort ini dikenali sebagai Golden Palm Tree Resort. Kini, indah tersergam menatap alam dengan nama Avani Sepang Goldcoast Resort.

Perjalanan ke Avani Sepang Goldcoast Resort. (PETA)

Unik, Resort Pilihan Seisi Keluarga, Avani Sepang Goldcoast Resort, Resort pilihan, Resort best,  Golden Palm Tree Resort, Avani Sepang Goldcoast, Resort yang terkenal, Resort 5 bintang, kisah cikgu ieta, Cikgu, cikgu blogger, media influencer, social media influencer,
Pemandangan Avani Sepang Goldcoast Resort yang menakjubkan dilihat dari flight. Sungguh unik. Sungguh awesome ๐Ÿ˜

Sepanjang perjalanan, panorama indah dapat kita lihat. Kalau sesiapa yang pernah tengok pemandangan luar dari atas flight, dalam beberapa minit sebelum flight touchdown di KLIA mesti akan ternampak satu landmark berbentuk pokok kelapa yang terapung atas laut kan? Atau yang pernah masuk area pantai kat Bagan Lalang bila nak cari parking mesti akan lalu depan satu resort yang grand ni. Nama resort ni adalah Avani Sepang Goldcoast Resort yang terkenal dengan resort yang terletak di atas air dan disusun membentuk pokok kelapa. Serius sangat cantik. Menakjubkan sungguh pemandangan di Avani Sepang Goldcoast Resort ni. Serius juga saya sudah jatuh cinta dengan Resort bertaraf Hotel 5 bintang ini. ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜

Perjalanan ke resort ni memakan masa lebih kurang saru jam 25 minit dari Kuala Lumpur. Setibanya di entrance resort, kitorang diberitahu yang kereta tidak boleh parking di dalam area resort, hanya boleh turunkan penumpang untuk urusan check-in dan meletakkan luggage atau beg sahaja. Selepas itu kereta perlu diletakkan di satu parking area yang dikhaskan dan terdapat sebuah van yang akan berulang-alik membawa semua penginap resort ke lobby resort. Waktu check-in adalah pada jam 2 petang dan check-out pada jam 12 tengahari.

Servis Buggy dan Luggage memudahkan pengunjung Avani Sepang Goldcoast Resort. (PETA)

Memandangkan jarak bilik atau villa agak jauh dari lobby resort, servis buggy disediakan 24 jam bagi memudahkan para tetamu resort untuk pergi ke bilik dan membawa semua luggage dan beg ke bilik. Selain servis buggy, basikal juga boleh digunakan secara percuma oleh para tetamu untuk bergerak ke mana-mana kawasan dalam resort bertaraf lima bintang yang besar ni atau untuk aktiviti riadah sambil menghirup udara yang nyaman terutamanya di waktu pagi.

Kemudahan asas Avani Sepang Goldcoast Resort yang best!
Bilik-bilik yang terletak di sepanjang pelepah pokok (yang dipanggil sebagai Trunk) ni lebih kurang 5 kilometer jaraknya.  Restoran, kolam renang, spa dan gym pula terletak di bahagian tengah pelepah pokok kelapa. Tempat yang menjadi tumpuan para tetamu resort terutamanya kanak-kanak semestinya Infinity Pool iaitu kolam renang yang luas dan menghadap laut.

Restoran Variasi juadah di Avani Sepang Goldcoast Resort. (PETA)

Antara pilihan restoran yang ada di resort ni adalah Bila-Bila, Sepoi-Sepoi, Hai Sang Lou, Perahu, dan juga Stimbot. Selain itu, In-Villa Dining atau room service juga disediakan bagi tetamu yang ingin menjamu selera di dalam bilik. Bila-Bila Restaurant ni merupakan buffet style restaurant yang menyediakan hidangan sarapan pagi di resort ni. Pelbagai pilihan makanan Asia dan Barat disajikan di sini seperti makanan local, pizza dan pasta. Di tingkat atas restoran ini juga terletak nya spa dan gym yang juga menghadap laut. Resort ni juga mempunyai sebuah private beach iaitu Smiley beach berhampiran main entrance ke resort. Suasana di pantai ni sungguh tenang, dan sangat sesuai untuk unwind and relax.

Yang paling BEST tentang Avani Sepang Goldcoast Resort! (PETA)

Resort Pilihan Seisi Keluarga, Avani Sepang Goldcoast Resort, Resort pilihan, Resort best, Resort bertaraf hotel 5 bintang, Avani Sepang Goldcoast Resort yang terkenal, Resort 5 bintang, Superior Double Room, wifi percuma, kisah cikgu ieta
Selesa gila berada di dalam ni. Serasa tak mahu balik pula  ๐Ÿ˜‚

Yang paling best tentang resort ni mestilah biliknya. Memandangkan kitorang ni ramai, bilik yang kitorang pilih ialah Superior Double room. Bilik yang luas dan moden ni dilengkapi dengan flat screen TV disertakan pelbagai pilihan movies, sofa dan meja kecil, katil king-size yang sangat empuk dan selesa, tuala dan pengering rambut, meja kopi di bahagian balcony yang membolehkan tetamu duduk menikmati pemandangan laut, sunset mahupun sunrise dari bilik sahaja. Free wifi juga disediakan. 

Bathroom resort ni dilengkapi shower dan tingkap see-through yang menghadap pemandangan laut. Kitorang agak risau dengan tingkap tu dan cepat-cepat kitorang turunkan tirai tingkap sebab rasa tak selamat takut diintai orang ๐Ÿ˜ฐ

Aktiviti beriadah di Avani Sepang Goldcoast Resort juga best!

Untuk guest yang tidak gemar memerap di dalam bilik,  resort ini juga menyediakan pelbagai program harian seperti kite flying, kelas yoga dan zumba, power walk, batik painting, fruit carving lesson, kayak, permainan bola tampar dan sebagainya. Boleh rujuk jadual untuk kesemua aktiviti dalam brochure yang diberikan semasa check-in dan yang paling best ialah semua aktiviti tersebut adalah percuma.

Sebelah resort ni juga terdapat Extreme Park yang menawarkan pelbagai outdoor activities seperti go kart, ATV dan juga paintball. Anak-anak kecil juga boleh bermain di dalam Kids Club House for free dan buat aktiviti seperti batik painting, t-shirt painting, colouring, zumba for kids dan macam-macam lagi.

Ha... tak lama lagi cuti sekolahkan? Jadi, apa tunggu lagi, rancanglah percutian anda sekarang. Jom kita ke Resort Pilihan Seisi Keluarga; Avani Sepang Goldcoast Resort!๐Ÿ˜


KENALI MINYAK HERBA ASMA MUJARAB ASLI

KENALI MINYAK HERBA ASMA MUJARAB ASLI

Assalamu'alaikum dan hai semua. Pernah dengar tentang Minyak Herba Asma Mujarab? Pernah? Kalau pernah Alhamdulillah... Jika tidak pernah mendengar tentang Minyak Herba Asma Mujarab, mari saya kenalkan kepada anda semua apa itu MINYAK HERBA ASMA MUJARAB?


MINYAK HERBA ASMA MUJARAB.

Pertama kali saya mendengar Minyak Herba Asma Mujarab, saya sangkakan ianya sama dengan Minyak Afiat yang telah turun-temurun saya sekeluarga gunakan sebagai minyak sapuan jika terseliuh, digigit nyamuk atau luka-luka kecil. Bila menerima bungkusan saya tidak terus membukanya. Dek kesibukan, saya simpan dahulu. Tiga minggu lalu barulah saya membuka bungkusan dan  melihat Minyak Herba Asma Mujarab ni. Pertama kali saya menghidu Minyak Herba Asma Mujarab ni, terus saya sukakan baunya yang wangi, Serius Wangi! Sedap baunya seperti bau minyak yang digunakan oleh Bidan Urut semasa mengurut saya di dalam pantang bersalin 5 orang anak saya.

PENGALAMAN MENGGUNAKAN MINYAK HERBA ASMA MUJARAB.
Minyak herba Asma Mujarab asli begini ya. Jangan tertipu tau dengan yang Tiruan!
Minyak herba Asma Mujarab asli begini ya. Jangan tertipu tau dengan yang Tiruan!!

Semalam saya sakit perut yang amat. Memulas-mulas. Tak pasti kenapa? Saya teringatkan Minyak Herba Asma Mustajab lantas saya sapu ke perut. Tak lama lepas tu lega! Sangat lega selepas angin keluar dengan jayanya melalui sistem pengeluaran angin yang biasa. Sedap tau bila disapu ke perut Minyak Herba Asma Mujarab ni.


MANFAAT MINYAK HERBA ASMA MUJARAB.

Minyak Herba Asma Mujarab yang Ajaib ini mampu menyembuhkan Penyakit Asma dan melancarkan saluran pernafasan untuk semua peringkat umur. Minyak Herba Asma Mujarab ini juga mujarab untuk :
  1. Bayi berkahak,
  2. Muntah-muntah.
  3. Lelah dan Semput.
  4. Selsema.
  5. Kembung dan Sakit Perut.
  6. Sakit Gigi.
  7. Terseliuh.
  8. Sakit Urat.
  9. Terkena Api.
  10. Digigit Serangga atau Binatang Berbisa dan lain-lain lagi.

CARA MENGGUNAKAN MINYAK HERBA ASMA MUJARAB.

Cara menggunakan Minyak Herba Asma Mujarab amat mudah sekali. Yang Asma, hanya sapu di bahagian dada, Leher, Tengkuk, atas belakang setiap kali selepas mandi dan sebelum tidur.

Jika anda sakit perut sebab kembung perut, sapu ke atas perut yang sakit tu sehingga anda mengeluarkan angin. Lagi kerap sapu lagi baik. 

Minyak Herba Asma Mujarab ni pekat tau. Jadi tidak perlu risau cepat habis ya.


BERHATI-HATI DENGAN MINYAK HERBA ASMA MUJARAB TIRUAN!
PERINGATAN, JANGAN TERTIPU DENGAN PRODUK TIRUAN!!
Ini lembaran peringatan tentang Minyak Asma Herba Mujarab Tiruan yang saya terima dari Puan Ain pemilik asal produk homemade Minyak Herba Asma Mujarab. Hati² ya semua.

Tahukah anda? Minyak Herba Asma Mujarab ini mendapat sambutan yang tinggi di seluruh Malaysia dan juga di luar negara antarabangsa. Oleh kerana itu, ada pihak yang tidak bertanggungjawab telah meniru produk Minyak Herba Asma Mujarab ini. Mereka menggunakan label dan reka bentuk yang sama.

Ramai yang mengadu produk tiruan itu tidak berkesan dan berbau seperti asap rokok. Sudahlah warnanya jenih, cair dan kurang berangin, individu yang telah meniru produk Minyak Herba Asma Mujarab ini juga telah berjaya menipu ribuan pengguna di seluruh Malaysia.
Disebabkan ramai telah tertipu kerana mendapat Minyak Herba Asma Mujarab tiruan yang tidak berkesan seperti yang digunakan dahulu. Meh saya ceritakan cara untuk mengenalpasti antara produk asli dan tiruan.

PERBEZAAN ANTARA MINYAK HERBA ASMA MUJARAB TIRUAN DAN ASLI TERKINI OLEH PEMBORONG
minyak herba asma mujarab tiruan
Lihat dengan teliti perbezaan antara Hologram Original dan Hologram Palsu Minyak Herba Asma Mujarab ini.



Minyak herba asma tiruan
Produk Minyak Herba Asma Mujarab TIRUAN akan mengeluarkan notis seperti paparan gambar di atas.

TAKTIK JAHAT PENJUAL MINYAK HERBA ASMA MUJARAB TIRUAN.


TIRUAN PERINGKAT (1) PERTAMA
minyak herba asma palsu
Produk Minyak Herba Asma Mujarab TIRUAN!
Penjual Minyak Herba Asmak TIRUAN ini juga telah menggunakan taktik jahat dengan mempromosikan GAMBAR-GAMBAR Minyak Herba Asma Mujarab Original yang mempunyai Hologram QR Code di belakang botol di laman sosial Facebook atau media-media sosial yang lain. Kemudian mereka menghantar produk Minyak Asmak ini pada pelanggan yang telah membuat pembayaran.
Setelah pelanggan bertanya kenapa dalam gambar lain, barang yang di order lain. Mereka akan menjawab dengan jawapan bohong iaitu “Kami Sudah Tukar Label”. Sila berwaspada!
Bagi pelanggan-pelanggan yang sudah tertipu, mereka juga tidak akan memulangkan duit pelanggan setelah didesak beberapa kali. Mereka akan block whatsapp pelanggan sehingga pelanggan menjadi tertekan.

TIRUAN PERINGKAT (2) KEDUA
minyak herba asma palsu 3
Pembuat produk Minyak Herba Asma TIRUAN juga berani menggunakan Meditag KKM PALSU semata-mata untuk mengaburi mata pelanggan.
TIRUAN PERINGKAT (3) KEDUA
minyak herba asma palsu 2
Ada satu lagi produk TIRUAN yang cuba mengambil kesempatan di atas minyak herba asma yang asli. Pemilik asal juga TIDAK PERNAH mengeluarkan versi “PATI HERBA ASMA” seperti gambar di atas. Oleh itu, SILA BERHATI-HATI.

Berkaitan hologram, anda masih lagi perlu berhati-hati, kerana tidak mustahil mereka yang tidak bertanggungjawab ini akan membuat hologram seakan-akan sama seperti itu juga. Mereka tidak akan pernah jemu dari peringkat ke peringkat mereka sentiasa cuba meniru Produk Minyak Herba Asma Mujarab yang tulen.
Mereka akan menggunakan ayat yang sama ketika membuat promosi, Produk mereka lebih baik dari yang asli, juga telah di R&D, GMP, dan KKM. Sedangkan sehingga sekarang mereka masih tidak mampu membuktikan produk tiruan mereka mempunyai R&D, GMP, dan KKM. Melainkan hanya dengan mempamerkan lesen Minyak Herba Asma Mujarab SDN. BHD. yang baru sebulan dua mereka daftarkan.

Ingat ye, Minyak Herba Asma Mujarab bukan didaftarkan atas nama Sdn Bhd.
JANGAN MUDAH TERTIPU !
Minyak Herba Asma Mujarab ini TIDAK PERNAH TUKAR LABEL lain dan diproses melalui Kilang bertaraf GMP. Kerana ramuan rahsianya adalah warisan turun temurun daripada seorang Pak Cik tua di sebuah kampung. Ia diproses secara “HOMEMADE” sejak 40 tahun lagi.
Minyak Herba Asma Mujarab ini didaftarkan di bawah syarikat Enterprise (SSM) yang sudah lima tahun beroprasi secara online dan offline. Pihak Minyak Herba Asma Mujarab Original pemilik yang asal ini tidak pernah sama sekali di daftar di bawah syarikat Minyak Herba Asma Mujarab SDN. BHD. (Tiruan).

CARA KENAL PASTI MINYAK HERBA ASMA MUJARAB YANG ASLI
Setelah 27k Minyak Herba Asma Mujarab berjaya dipasarkan bersama hologram dalam masa dua minggu. Alhamdulillah! Pemilik asal telah berjaya menempah lagi 100k Hologram yang berkualiti tinggi beserta QR Code bagi menambah baik dan memudahkan para pelanggan mengenalpasti antara produk Asli dan Palsu.

HOLOGRAM, QR CODE & NOMBOR SIRI AKAN DILEKATKAN DI BELAKANG BOTOL.
Lihat contoh gambar di bawah.
Pastikan pembalut cap berwarna hijau dan ada sticker hologram.
Anda boleh Scan QR Code ini dengan menggunakan Smartphone dan setiap produk yang di scan akan mempunyai nombor siri berbeza di dalam sistem website pemilik asal Minyak Herba Asma Mujarab. Pastikan pembalut cap berwarna hijau dan ada sticker hologram.

Hologram beserta sistem QR Code ini sudah dilekatkan dan sudah dipasarkan dari peringkat ke peringkat. Pastikan yang Original baru beli.
Minyak Asma Original
Minyak Herba Asma Original
Cara kenali Minyak Herba Asma Mustajab melalui Android anda, hanya scan sahaja QR Code Hologram seperti maklumat di atas.


Untuk mendapatkan kepastian, anda boleh juga menghubungi HQ bahagian pemasaran 0134806787, En. Hafis. Jadi, belilah dengan yakin dari mereka kerana mereka ini merupakan PENGEDAR ASAL dari pakcik pembuat Minyak Herba Asma Mujarab yang asli. 

Harga sebotol Minyak Herba Asma Mujarab yang asli hanyalah RM39 sebotol. Hanya tambah RM10 untuk kos penghantaran.
RINGKASAN
  • Jika ada yang mendakwa Minyak Herba Asma Mujarab ini di bawah keluaran syarikat SDN. BHD. Maka ianya adalah produk tiruan & bukan dari ramuan rahsia tradisional Pakcik!
  • Gunakan tanpa was-was, kandungan bahan-bahan yang halal dan selamat digunakan untuk semua peringkat usia.
  • Setiap botol produk yang Original mempunyai Hologram, QR Code & Nombor siri. Kami tidak akan bertanggungjawab sekiranya anda mendapat produk yang tidak asli.
Hendaknya seorang muslim menjadikan kejujuran sebagai sifat yang melekat pada dirinya, zahir dan batin. Di antara kejujuran yang seharusnya dimiliki seorang muslim adalah kejujuran dalam perniagaan, dengan tidak menipu atau pun melakukan pemalsuan dalam kondisi apa jua sekalipun. Kejujuran adalah penyempurna iman dan pelengkap keislaman seseorang.
ู‚ุงู„ ุชุนุงู„ู‰: ูŠَุง ุฃَูŠُّู‡َุง ุงู„َّุฐِูŠู†َ ุขู…َู†ُูˆุงْ ุงุชَّู‚ُูˆุงْ ุงู„ู„ّู‡َ ูˆَูƒُูˆู†ُูˆุงْ ู…َุนَ ุงู„ุตَّุงุฏِู‚ِูŠู†َ

Allah berfirman (yang artinya), ‘Wahai orang-orang yang beriman, bertakwalah kalian kepada Allah dan hendaknya kalian bersama orang-orang yang jujur.’ (Q.s. At-Taubah:119)
PASTIKAN ORIGINAL, BARU BELI.
PASTIKAN ORIGINAL, BARU BELI.

Saya juga berharap dengan adanya penerangan ini, pelanggan dan pembaca dapat membezakan antara original dan tiruan di pasaran kerana ianya penting kepada pemilik asal Minyak Herba Asma Mujarab yang amat menekankan keberkesanan penggunaan produk asli.

TESTIMONI DAN PENGALAMAN PENGGUNA TERHADAP MINYAK HERBA ASMA MUJABARAB.


VIDEO PENERANGAN MINYAK HERBA ASMA MUJARAB.


Terima kasih Puan Ain dan kakitangan Minyak Herba Asma Mujarab

URL PAGE JUALAN : 

HERBA ASMA DOT COM (sila klik).

FACEBOOK MINYAK HERBA ASMA MUJARAB  : 

NOMBOR TELEFON :
HQ En. Hafis 013 480 6787 (Bahagian Pemasaran) 
Puan Nurul : 017 6239935 ( Produk Owner).


 

KENAPA PEK FLEKSI SAFI SHAYLA PILIHAN WANITA BERTUDUNG?

KENAPA SAFI SHAYLA PEK FLEKSI PILIHAN WANITA BERTUDUNG?

Press Kit Safi Shayla Pek Fleksi
Ini semua yang terisi di dalam kotak ekslusif dari PR syarikat yang saya berurusan. Serius saya amat teruja tau bila mendapat Press Kit Safi Shayla Pek Fleksi ini. Alhamdulillah...
JATUH CINTA DENGAN SAFI SHAYLA?

Kenapa tu? Kenapa dah jatuh cinta dengan Safi Shayla? Ha, begini ceritanya. Sebelum kenal Safi Shayla, saya mengalami masalah gatal kulit kepala yang terlampau. Bila gatal, saya mulalah menggaru. Tak sedar rupanya luka. Pedih tau... Puas saya mencuba pelbagai syampu. Sehinggalah satu hari tu, agaknya sebab kesiankan saya yang asyik mengadu gatal kulit kepala, suami saya belikan sejenis syampu seberat 400 gram untuk saya. Safi Shayla namanya. Masa tu saya tak hairan sangat dengan syampu ni. Iyalah benda free kan, memang ucap terima kasih je lah bila dapat. Baca keterangan pun tidak. Tak elok gitu... ๐Ÿ˜…
Safi Shayla, syampu wanita, safi shayla syampu wanita bertudung
Alkisahnya, pergilah ke bilik air... Nampak syampu ni. MasyaAllah... Rupanya sebelum menerima Press Kit Safi Shayla Pek Fleksi, encik suami sudah belikan pun syampu Safi Shayla Anti Kelemumur ni. Sebab terlampau gatal kulit kepala agaknya, saya tak perasan produk eksklusif ni... ๐Ÿ˜…


Diringkaskan cerita, pada hari suami saya belikan syampu Safi Shayla seperti gambar di atas tu... Saya pun syampulah rambut saya menggunakan syampu Safi Shayla ni. Letak sahaja di kepala, Wah! Berangin dan freshnya! Dahla fresh! Wangi pula tu! Yang paling best nak tahu apa? Rambut saya lembut beralun... Anak saya yang ke lima, Abdul Latiff berumur tiga tahun memang suka main rambut saya. Katanya "Ibu, lembutnya rambut ibu". 

Ha, bayangkan. Sudahlah fresh, lembut beralun dan wangi rambut saya. Gatal kepala terus hilang. Alhamdulillah.... Terima kasih kepada suami saya sebab belikan Safi Shayla, syampu untuk wanita bertudung. Serius dah jatuh cinta! Memang tak tukar lain dah... ๐Ÿ˜…

APA ITU SAFI SHAYLA?

Tahukah anda? Kulit kepala yang tertutup dalam tempoh yang lama, mengundang peluh yang akhirnya berminyak seterusnya menyumbang kepada masalah kelemumur. Kelemumur ni gatal tau... Macam saya dah cerita di atas tu... Jadi bagaimana mengatasinya? Syampu Safi Shayla inilah penawarnya In syaa Allah.

Ini bukan nak bodek atau nak bermegah tapi serius! Sehingga kini, setelah menggunakan sendiri Safi Shayla Anti Kelemumur yang suami saya belikan sebelum saya menerima Pek Fleksi Safi Shayla seperti gambar di bawah, dengan izin Allah masalah kegatalan kulit kepala hingga menyebabkan luka yang teruk memang hilang. Jadi, sesiapa sahaja yang mengalami masalah kegatalan kulit kepala terlampau dan bermasalah kelemumur, syampu Safi Shayla Anti Kelemumur ni memang rawatan mujarab. Terutama buat wanita yang bertudung.

Pek Fleksi Safi Shayla syampu wanita bertudung anti kelemumur
Pek Fleksi Safi Shayla syampu wanita bertudung anti kelemumur ni beratnya 480 gram.
APA ITU PEK FLEKSI SAFI SHAYLA?

Ha, pada yang belum tahu... Sebelum tu... meh saya nak berkongsi maklumat. Safi Shayla adalah rangkaian jenama syampu khas wanita bertudung yang diperkaya dengan Habbatus Sauda. Safi Shayla telah memperkenalkan satu penyelesaian penuh inovatif iaitu PEK FLEKSI SAFI SHAYLA. Syampu Safi Shayla ni syampu anti kelemumur. Pek Fleksi seberat 480 gram ni, mengandungi Habbatus Sauda serta bahan aktif ZPT dan Mentol yang mencegah kelemumur dua (2) kali ganda lebih berkesan bermula dari cucian pertama berdasarkan ujian makmal serta haruman yang mampu kekal sehingga 24 jam, juga berdasarkan ujian makmal.

Ekslusifnya packaging Press Kit Safi Shayla Pek Pleksi ni kan?
Eksklusif sungguh packaging Press Kit Safi Shayla Pek Fleksi ni kan?
KEBAIKAN HABBATUS SAUDA, ZPT DAN MENTOL DALAM PEK FLEKSI SAFI SHAYLA.

Antara bahan utama dalam Pek Fleksi Safi Shayla anti kelemumur ialah :

1) Habbatus Sauda

Habbatus Sauda ni mengandungi bahan antibakteria semula jadi untuk menghalang pembiakan bakteria yang menyebabkan kulit kepala kurang selesa serta rambut kusam.

Habbatus Sauda juga kaya dengan nutrien semulajadi yang menyihat, melindungi serta mencantikkan rambut.

2) ZPT

ZPT pula, bertujuan mencegah kelemumur serta mengurangkan kegatalan kulit kepala bermula seawal cucian pertama (berdasarkan ujian makmal).

3) MENTOL

Mentol pula memberikan kesan sensasi dingjn dan segar kepada kulit kepala.

Wah... Patutlah sedap berangin, wangi je kepala dan lembut je rambut saya selepas bersyampu! Ini rupanya tiga (3) bahan utamanya...

PEK FLEKSI SAFI SHAYLA ANTI KELEMUMUR PENYELESAIAN MASALAH RAMBUT WANITA BERTUDUNG.

Ha... Kini tiada lagi kelemumur! Tiada lagi kegatalan kulit kepala! Rambut lebih bersih dan sihat. Rambutkan mahkota wanita... Maka molek sangatlah mahkota wanita yang berharga ditutup rapi auratnya tu dibelai syampukan dengan syampu terulung Pek Fleksi Safi Shayla Anti Kelemumur, sampu bagi wanita bertudung. 

Kalau nak tahu kan? Warna dan corak reka bentuk setiap variasi syampu Pek Fleksi Safi Shayla ini, dikekalkan sama dengan format asal Safi Shayla pek pam dan botol supaya dapat memberikan kemudahan kepada pengguna Pek Fleksi Safi Shayla dibawa ke mana sahaja. Pek inovasi seberat 480 gram ini memang memudahkan pengguna. Malah pek fleksi ini juga mesra alam dengan penggunaan plastik lebih kurang 65%. Ternyata Pek Fleksi Safi Shayla pelbagai fungsi lebih jimat tanpa kompromi bagi wanita bertudung anggun masa kini. Inilah sebab kenapa Pek Fleksi Safi Shayla menjadi pilihan wanita bertudung.

Scarf dari Sugarscarf ni datang sekali dengan Pek Fleksi Safi Shayla. Lembut tau scarf ni. Dahlah cantik. Berbaloi dengan harganya RM79 sehelai. Terima kasih... Maaf tak sempat nak bergambar dengan scarf ekslusif ni. Anak dara saya dah berkenan dengan scarf ni ๐Ÿ˜Š
DI MANA BOLEH DAPATKAN SAFI SHAYLA PEK FLEKSI?

Sudah tahukan, bahan utama di dalam Syampu Safi Shayla Pek Fleksi 480 gram ni? Ha... Lepas ni bolehlah ke pasaraya berdekatan beramai-ramai membelinya kan? Sebab Safi Shayla Anti Kelemumur Pek Fleksi ini boleh didapati dengan mudahnya di seluruh Malaysia termasuk pasaraya dan pasaraya hiper utama pada harga RM14.65 sahaja ๐Ÿ˜Š
Untuk maklumat lanjut produk SAFI, sila layari laman facebook SAFI.MY, laman instagram SAFI MALAYSIA dan saluran Youtube Safi Malaysia. Anda tentu setuju bukan dengan saya, bahawa Pek Fleksi Safi Shayla sememangnya menjadi pilihan wanita bertudung?

Terima kasih kepada mereka :
NOTA :

Fuhh ๐Ÿ˜˜ Alhamdulillah... Lega... siap juga akhirnya setelah lebih kurang 8 jam mengeditnya ๐Ÿ˜ Maafkan Cikgu ya... Huhu...

Untuk maklumat pantas, boleh lihat :
Instagram Kisah Cikgu ieta atau
Fanpage Kisah Cikgu ieta


REZEKI KITA MILIK SIAPA?

REZEKI KITA MILIK SIAPA?

REZEKI KITA MILIK SIAPA?, REZEKI DAN PERFECT!, JAGALAH ADAB, BAGAIMANA YANG DIKATAKAN REZEKI?, SAKIT ITU UJIAN, Muhasabah, Muhasabah diri, Kita mampu merubahnya, rezeki yang kita ada milik siapa?
Rezeki kena sama dkongsi. Jangan tamak haloba sendiri.

REZEKI DAN PERFECT!

Rezeki ni Tuan Puan... Bila-bila masa Allah nak tarik balik REZEKI. DIA akan tarik. Jadi jangan la kita dok sombong bangga diri. Berlagak tak ketentuan-hala, berjalan mendabik dada. Mengata sini-sana, tuding jari semua orang salah. Kita sahaja yang betul. Ibarat kita 'perfect'! Tak pernah buat salah.

JAGALAH ADAB.

Kadangkala, ada sikap manusia yang ikut suka hati kita nak maki-hamun, marah-marah depan orang-ramai mahupun orang tu kecil sahaja kesalahannya. Pukul canang serata alam kesalahan dia.

Usah dilayan. Diam sahaja. Lama-kelamaan dia penat, dia pasti diam. Cuma kita perlu beringat. Jagalah adab kita walau di mana sahaja kita berada. Ingat... hari ni kita buat kat orang, tak kena kat kita, di satu masa, tidak kita, anak kita atau kaum keluarga kita akan mendapat balasannya. Berhati-hatilah ya. Jangan sampai dikata kita tidak beradab.

Dikeji, dihina, diperli, diumpat dan diaibkan juga adalah rezeki. Kenapa saya saya kata rezeki? Kerana, mereka yang mengumpat, mengeji, perli, aibkan atau fitnah kita tu tidak sedar langsung bahawa mereka telah memberikan pahala mereka kepada kita dan jika pahala mereka telah kehabisan akibat perbuatan mereka itu, dosa kita dipindahkan kepada mereka. Tapi dengan syarat.... Kita perlu sabar... Jangan bergaduh ya? Relax... ^__^

BAGAIMANA YANG DIKATAKAN REZEKI?

REZEKI bukan sahaja wang ringgit. Kesihatan, bos yang baik, rakan sekerja yang baik, mudah beramal yang baik-baik, anak² berjaya, orang sedekahkan pakaian, orang berikan makanan, orang bantu kita bila ditimpa masalah dan orang belanja kita makan. Itu semua adalah rezeki.


TENTANG REZEKI (Sumber : Telegram Business Tips).

Allah nak ambil atau nak tarik rezeki kita dengan macam2 cara. Tayar motor pancitlah, kereta rosak, duit kena curi lah, kena tipu lah sebab join bisnes itu ini, kena tipu join skim itu ini, dan macam2 lagi. Itu lah hakikatnya.

Kekadang kita berfikir soal rezeki dengan tidak adil.. maka kita cemburukan gaji, elaun dan pendapatan tambahan kawan kita yang bekerja ditempat lain atau bekerja lebih masa dengan berniaga dan sebagainya yang dilihat lebih besar dari kita. Kita rasa resah melihat orang lain.

Ingat! REZEKI itu bukan sahaja di slip gaji atau pada jumlah angka duit semata-mata.

*Kekadang kita lupa..*
๐Ÿ”นDapat bos ditempat kerja yang baik pun rezeki..
๐Ÿ”นDapat kawan2 tempat kerja yang baik pun rezeki..
๐Ÿ”นDapat masyarakat sekeliling tempat kerja yang baik pun rezeki..
๐Ÿ”นKerja tak pressure pun rezeki..
๐Ÿ”นSambil bekerja tapi banyak masa dengan family pun rezeki.. Banyak sangat rezeki yang Allah bagi kepada kita sebenarnya..

*Jom fikir luasnya rezeki.* Jangan sempitkan hanya pendapatan yang tercatat atas kertas sahaja sebagai rezeki..

Kekadang..
๐Ÿ”ธAda orang direzekikan cantik & tampan, tapi tak direzekikan cinta.
๐Ÿ”ธAda orang direzekikan harta, tapi tak direzekikan anak-anak.
๐Ÿ”ธAda orang direzekikan anak-anak, tapi tak direzekikan kasih sayang.
๐Ÿ”ธAda orang direzekikan kekayaan, tapi tak direzekikan kebahagiaan.
๐Ÿ”ธAda orang direzekikan makanan yang hebat, tapi tak direzekikan selera.

Demikian Allah SWT membahagikan rezekinya, jangan menyangka kita tidak ada rezeki. Rezeki tu ada dimana mana. Bukan terletak pada manusia, tapi Allah.

SAKIT ITU UJIAN.

SAKIT ITU UJIAN DAN KAFFARAH DOSA
SAKIT ITU UJIAN DAN KAFFARAH DOSA

Minggu lepas saya diuji. Sakit sehingga sukar bernyawa sehingga doktor suruh saya sedut gas. Doktor bagi MC. Sakit tu juga rezeki. Sebab apa saya kata rezeki? Sebab sakit tu adalah ujian malahan sakit adalah juga kaffarah (penghapus) dosa. Masa sakit lah banyak pergantungan harap kita dengan Allah. Kan rezeki tu? Biasa waktu sakit inilah selalunya membuatkan kita lebih mengingati Khalik (pencipta) kita.

REZEKI YANG KITA ADA MILIK SIAPA?

Kita tak hebat... Allah yang hebat... Allah bagi pinjam sahaja semua tu kepada kita. Sementara kita masih bernyawa.  Maka rezeki kita milik siapa? Sudah tentulah Allah yang mencipta kita pemiliknya. Jom muhasabah diri. Selamat beramal Kita mampu merubahnya.

Nota : Kesihatan tidak menentu membuatkan mood nak menulis produk review pun ke laut buat masa ni. Bertabah sahajalah. Maafkan saya...

Artikel berkaitan :

  1. Kisah hari Jumaat Cikgu ieta.
  2. Hiduplah Dengan Menggunakan Akal.
  3. Hidup tanpa cabaran ibarat kopi tanpa gula.


 

Morhabshi minyak serbaguna keperluan keluarga.

Morhabshi minyak serbaguna keperluan keluarga.
Product Review, Morhabshi, Morhabshi minyak serbaguna keperluan keluarga, Apakah itu Morhabshi?, Sejarah Morhabshi dalam Perubatan Tradisional, Bahan-bahan Morhabshi, Kebaikan minyak Morhabshi, minyak serbaguna, morhabshi, minyak urut, minyak pelbagai fungsi
Packaging yang amat cantik terisi minyak kesukaan ramai Morhabshi ini mudah dibawa ke mana sahaja.
Satu hari, saya berjalan-jalan di sebuah pasaraya Giant Taman Permata. Tiba di sebuah kedai, hati saya meronta nak masuk ke kedai itu. Lalu saya pun masuk.... Saya disapa oleh seorang wanita anggun, Puan Yusra Abdul Hamid. Kemudian, saya diperkenalkan oleh Puan Yusra, selaku pengusaha bersama keluarga beliau dengan sejenis minyak bernama Morhabshi. Unik nama minyak ini.


Kebetulan waktu itu jari-jemari saya kebas, Puan Yusra menyapu minyak Morhabshi dan Alhamdulillah seperti ada aura mengalir ke jejari saya, berkurangan rasa kebas tu dan saya rasa agak segar tidak seperti sebelum disapu minyak Morhabshi luar biasa ini.

Apakah itu Morhabshi?
Nak tahu, apa itu Morhabshi? Morhabshi ni sebenarnya bukanlah nama yang asing lagi dalam kebudayaan Melayu. Orang Melayu menggelarnya 'kemenyan bunian' kerana kemampuannya menghindari gangguan makhluk halus. Bahagian yang paling penting ialah getahnya yang digunakan untuk menghalau atau menghindari makhluk ghaib yang mengganggu.

Kalau nak tahu, saya  baru sahaja dimaklumkan melalui whatsapp oleh Puan Yusra, minyak Morhabshi ini telah pun dikongsikan kepada umum melalui TV Al-Hijrah. Ini sokongan yang amat baik untuk minyak keperluan seisi keluarga yang merupakan keluaran bumiputra Muslim. Syabas dan tahniah kepada semua warga kerja Morhabshi ^__^
Product Review, Morhabshi, Morhabshi minyak serbaguna keperluan keluarga, Apakah itu Morhabshi?, Sejarah Morhabshi dalam Perubatan Tradisional, Bahan-bahan Morhabshi, Kebaikan minyak Morhabshi, minyak serbaguna, morhabshi, minyak urut, minyak pelbagai fungsi
Myrryh atau Morhabshi ditarah untuk menghasilkan minyak yang berkualiti. (Sumber : laman blog Morhabshi).
Menurut Wikipedia, Morhabshi (Myrryh) merupakan bahan resin berwarna merah keperangan, diambil daripada getah kering pokok Commiphora Myrrha. Tumbuhan ini juga tumbuh di negara Somalia dan bahagian timur Ethiopia. Bahan getah beberapa spesies Commiphora dan Balsamodendron lain turut dikenali sebagai Morhabshi (myrrh), termasuk dari C. erythraea (kadang kala dikenali sebagai Morhabshi India Timur (East Indian myrrh), C. opobalsamum dan Balsamodendronkua. (Sumber : laman sesawang Morhabshi.)

Tahukah anda? Di Malaysia, Morhabshi yang berkhasiat ini dipercayai telah lebih awal diamalkan dalam masyarakat lain seperti Arab, Cina dan India.

Sejarah Morhabshi dalam Perubatan Tradisional.
Dipercayai Resin Myrrh atau Morhabshi memasuki Tanah Melayu dan dalam kehidupan orang Melayu melalui pergaulan dan persemendaan (perkahwinan) dengan masyarakat Arab yang ketika itu menguasai istana dan golongan bangsawan.

Ha, hebatkan Minyak Morhabshi ni? Bukan sebarangan minyak tau...

Bahan-bahan Morhabshi.
Melalui kajian yang telah dilakukan oleh pengusaha Morhabshi dan juga pengamatan juga ilmu yang dimiliki nenek moyang keluarga Puan Yusra, Myrrh atau Morhabshi dicampurkan bersama minyak-minyak tertentu seperti minyak kelapa, zaiton, lenga (bijan), serai serta herba-herba seperti keduduk putih, bayam batu, lemuni, raja kayu, hempedu bumi, cekur dan sebagainya lagi.

Kebaikan minyak Morhabshi.
Telah terbukti sebenarnya, minyak Morhabshi dapat membantu memulihkan pelbagai penyakit kulit seperti kayap, barah, kudis, gatal-gatal serta sakit gigi, cirit-birit dan sebagainya lagi. Teknologi perubatan yang telah menghasilkan campuran Morhabshi ini juga didapati bertindakbalas pada pemulihan pendarahan luar iaitu luka dan sebagainya lagi dengan cepat.

Memang ajaib dan amat bermanfaat untuk seisi keluarga minyak Morhabshi ini tau?
Product Review, Morhabshi, Morhabshi minyak serbaguna keperluan keluarga, Apakah itu Morhabshi?, Sejarah Morhabshi dalam Perubatan Tradisional, Bahan-bahan Morhabshi, Kebaikan minyak Morhabshi, minyak serbaguna, morhabshi, minyak urut, minyak pelbagai fungsi

Ternyata dengan izin Allah, Morhabshi memang menakjubkan dan luar biasa. Anda inginkan minyak serbaguna Morhabshi? Anda boleh mendapatkan Morhabshi minyak serbaguna keperluan keluarga ini dengan menghubungi Puan Yusra Abdul Hamid di talian 0196000654 atau 0194307845 atau di facebook Yusra Abdul Hamid juga melalui Email, yus_34@yahoo.com

Jangan lupa tau, hubungi Puan Yusra Abdul Hamid untuk mendapatkan Morhabshi minyak sebaguna seperti maklumat di atas.


APA KITA PERLU BUAT BILA MASIH ADA AYAH DAN IBU?

APA KITA PERLU BUAT BILA MASIH ADA AYAH DAN IBU?

Setiap hari balik dari ambil anak-anak dari Taska, anak saya yang ke 5 mesti masukkan CD 'BILA ADA AYAH DAN IBU' ke ruangan CD dalam kereta dan biarkan berulang-kali didengar oleh kami suami isteri. Dia marah jika dipasang siaran radio yang lain
Pic Of The Day, Top Post, ieta Mat Saad, Writer, Motivator, Consultant, Editor, Poet, Entrepreneur, Cikgu Blogger, Blogger, Top Blogger, Kisah Cikgu ieta, Blog ieta Dot Com, ieta info line, Port Blogger, Travel Blogger, Lifestyle Blogger, Parenting Blogger, Media Influencer, Social Media Influencer, Blogger Malaysia, Blogger Kuala Lumpur, Malaysian Blogger, Islamic Blogger Community, Malaysians Blogging Community, Cikgu, Bila ada ayah dan ibu, ayah, ibu, ibu bapa, emak, abah, APA KITA PERLU BUAT BILA MASIH ADA AYAH DAN IBU?, bagaimana menghargai ayah dan ibu?
Perkongsian ringkas, di instagram Kisah Cikgu ieta.
Petang tadi, saya dengar lagi dan lagi dan lagi. Satu yang saya terkesan tadi dan masih terngiang-ngiang di telinga saya, kata Ustaz Kazim...

3 orang yang tak akan masuk syurga iaitu :
1) Anak yang derhaka kepada ibu-bapanya.
2) Mereka yang meminum arak.
3) Mereka yang memutuskan silaturrahim.

Saya tak nak sentuh yang lain. 1 sahaja yang saya nak kongsi, Ustaz Kazim kata...

Derhaka itu bagaimana?
Seorang anak dikira sebagai derhaka jika ada rasa benci, ada rasa marah, ada keinginan ibu dan ayah segera mati, berjahat sangka kepada ibu bapa, mengecilkan pandangan mata, menjeling, menengking, mengherdik, menyepak, menerajang ibu bapa apatah lagi, menghambakan ibu bapa.

Anak juga dikira derhaka jika melebihkan kehendak suami atau isteri melebihi kehendak ibu dan ayah.

Bersegeralah mohon keampunan.
Maka jika anda masih ada lagi ibu-bapa, gembirakanlah hati kedua mereka. Bawalah ke mana dikehendaki mereka. Hiburkanlah hati mereka. Bersegeralah meminta ampun andai pernah mengguris hati dan perasaan mereka dan berbaktilah sepuasnya.

Jangan esok emak atau ayah dah koma tak boleh berkata-kata baru nak minta ampun. Masa tu, tak berguna dah! Menangislah air mata darah sekali pun.

Hargailah ibu dan bapa kita selagi mereka bernyawa.... Ayah dan ibu itulah permata berharga untuk kita, tiada penggantinya.

Bagaimana jika ibu dan ayah telah tiada?
Andai ibu atau ayah sudah meninggal, buatlah apa sahaja perkara kebaikan. Niatkanlah pahalanya untuk kedua ibu bapa. Bacakanlah ayat Al-Quran untuk mereka dan doakanlah mereka damai di sana.
Pic Of The Day, Top Post, ieta Mat Saad, Writer, Motivator, Consultant, Editor, Poet, Entrepreneur, Cikgu Blogger, Blogger, Top Blogger, Kisah Cikgu ieta, Blog ieta Dot Com, ieta info line, Port Blogger, Travel Blogger, Lifestyle Blogger, Parenting Blogger, Media Influencer, Social Media Influencer, Blogger Malaysia, Blogger Kuala Lumpur, Malaysian Blogger, Islamic Blogger Community, Malaysians Blogging Community, Cikgu, Bila ada ayah dan ibu, ayah, ibu, ibu bapa, emak, abah, APA KITA PERLU BUAT BILA MASIH ADA AYAH DAN IBU?, bagaimana menghargai ayah dan ibu?
Kesimpulannya :
Tanggungjawab kita buat apa yang kita perlu buat jika masih ada ayah dan ibu kita. Sudahkah anda menghubungi ibu bapa anda? Dalam kesibukan kita mengejar dunia, mencari rezeki... Masihkah kedua ibu bapa kita, kita hargai? Sudahkah anda menggembirakan hati kedua mereka? Jika belum, bersegeralah!

Ucapan Terima kasih kepada yang sudi menghadiahkan CD Bila ada ayah dan ibu. CD ini amat berharga buat saya. Silakan share untuk manfaat bersama.

ARTIKEL BERKAITAN :


AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM

EMAIL CADANGAN ATAU PERTANYAAN ANDA DI SINI

Name

Email *

Message *