21 May 2022

SIAPA BLOGGER Puteri Nur Cahaya Cikgu iEta?

Assalamu'alaikum. Salam perkenalan yang baru kenal. Semoga bermanfaat.

Artikel (entri) ini sebenarnya sudah lama saya tulis. Baru dapat kemaskini pada 17 April 2022 jam 10:51 pagi. Asalnya ringkas sahaja entri auto publish ni tapi jadi panjang pula. Boleh scroll ke bawah ataupun klik Laman Utama untuk baca entri saya yang lain ya. Sebelum itu boleh baca juga entri ghibah dan fitnah amat lazat. Usah baca jika tidak kisahkan adab dan aqidah ya.

11 May 2022

Kemarahan meletus juga akhirnya

Kemarahan meletus juga akhirnya.

Memang
Nak marah tapi kena sabar
Nak marah tapi kena sabar.

Tapi dah marah dah pun. 🤭

Appointment buat semalam.
8;45 pagi saya sudah sampai.
Jam 11:03 am baru maklumkan tidak boleh buat servis aircond? 

13 January 2022

Atomy dan Gerakan Missionary Kristian

Atomy dan Gerakan Missionary Kristian.

Atomy dan Gerakan Missionary Kristian bukanlah perkara baru. Saya terjebak melalui Pengerusi Tamrin pada awal tahun 2020. Saya segera tinggalkan bisnes MLM Atomy Gerakan Missionary Kristian selepas menyedari ada penipuan telah berlaku. 

Presiden Tamrin Haji Ahmad Fadzli Yusof ugut saya diamkan penipuan online marketing dan penipuan AQIDAH pengerusi Tamrin Tengku Asmadi Tengku Mohamed (DTA) telah buat. Report polis dan semua kronologi ada di dalam artikel ini AQIDAH bukan perkara mainan  

10 January 2022

11 FAKTA BIPOLAR DISORDER MOOD

11 FAKTA BIPOLAR DISORDER MOOD

Artikel ini sambungan daripada SINI.

Pernah seorang usahawan makanan nercerita pada saya dengan bangganya beliau disahkan doktor bipolar disorder mood selepas kematian emaknya. Saya terdiam. Dengarkan sahaja luahan hatinya. Bercampur-baur sedih ada, kasihan pun ada. Eh jangan tidak tahu ya, artis terkenal Jannanick pun mengaku beliau bipolar. Lihat beliau terkenal dengan lagu gatalnya. Jadi usahlah rasa terhina ya. Relax sudahlah. 😘

08 October 2021

Kau jangan ambil kerja tuhan

Kau jangan ambil kerja tuhan

Artikel ini diterbitkan pada 08/10/2021 00:32.

Selamat datang ke Blog Kisah Cikgu iEta. Terima kasih sudi follow Blog saya. Saya bukan gang akhir zaman atau gang teori konspirasi. Tak ada kaitan langsung dengan gang merepek merapu paranoid hal akhir zaman ni. Cuma pernah terjebak sahaja. Saya bukan perawat. Saya bukan guru silat dan bukan guru ilmu kebatinan ya. Saya tiada kaitan dengan sesiapa pun yang viral diperkatakan. 

23 September 2021

GHIBAH DAN FITNAH AMAT LAZAT

GHIBAH DAN FITNAH AMAT LAZAT

Artikel ini diterbitkan pada 23/09/2021 jam 17:12 petang. Saya akan sentiasa kemaskini jika ada lagi perkara berbangkit. 😁 Ghibah dan fitnahkan amat lazat lemak berkrim? Ini yang netizen, macai, cybertroopers dan warga alam maya mahu kan? Jadi apa salahnya saya sajikan cerita pengalaman saya sendiri. Ini lebih baik daripada saya sibuk hal orang tiada kena-mengena dengan diri saya. Yeah. Ghibah dan fitnah amat lazat. 😋Hidup biar jadi manusia usah jadi musibat. 😁


JENAYAH CYBERBULLY DAN BODY SHAMING

06 June 2021

RAMAI MESEJ SAYA HENDAK TAHU MACAM-MACAM PERKARA

RAMAI MESEJ SAYA HENDAK TAHU MACAM-MACAM PERKARA [SUMBER ASAL]

Bab like dan followers semua boleh beli. Tapi saya tidak suka menipu. Biar sikit like sikit follower tidak mengapa. Asalkan jangan menipu. Pantang saya orang menipu.




  Sebenarnya ramai mesej saya hendak tahu macam-macam perkaraHendak tahu alam ghaib, hal akhir zaman, hal penyakit, hal peribadi, hal keturunan, hal Dajjal, masalah aniexty, hyperdepresstension, halunisasi, gangguan makhluk ghaib, slipped disc, sakit kulit, halusinasi, masalah rumah tangga dan macam-macamlah lagi. Saya faham mereka sakit, halusinasi dan stress. Tapi hidup mesti berdisiplin dan berADAB.



Puteri Nur Cahaya, Cikgu iEta, Life Coaching, Group Coaching, Coaching, Consultant, Personal Coaching, Online Coaching, Kursus, Seminar, Jemputan Motivasi, kisah akhir zaman
Ini antara peserta life coaching online saya. Lagi testimoni boleh lihat di SINI

Featured Post

SIAPA BLOGGER Puteri Nur Cahaya Cikgu iEta?