Posts

Showing posts from 2011

APA AKU BUAT MINGGU NI EK?

ISNIN (19/12/2011)  Sebelum keluar, bagi makan dulu...Mohammed Akmal ngan puteri sulungku, Nur Adilah than hantar Akmal ke rumah pengasuh. Dengan bas ke Taman Melawati utk print, binding buku Sains Fizikal dalam Kehidupan. Terus buat cop nama aku, utk aku gunakan mencecopnya kelak di atas report card pelajar2 aku.... Kemudian, ke bank amik gaji....biasa la kan....hidup memerlukan duit.... Seterusnya. bawa Nur Adilah ronda-ronda sekitar Giant Taman Permata tujuan, membeli kasut sekolahnya. Bila dah sampai Giant...x jumpa kasut yg berkenan di hati...lantas, aku pun buat la cermin mata aku....O ya, jumpa kasut Nur Adilah di kedai Bata. Dah penat kan, so, gi Pizza, beli n pergi sekolah ambil buku-buku untuk bahan rujukan assignment Aqidah Islamiah. Borak-borak n makan2 ngan member ofis sekejap, balik.... O ya, sebelum tu, ada kawan datang ambil borang tender kantin....Sampai rumah, biasala kan.... terus lah ke dapur.... SELASA (20/12/2011)  Macam semalam gak, lepas hantar Akmal k

AKTIVITI SEMALAM 16/12/2011

Pagi xdapat bangun sbb bahu,leher n dada sebelah kiriku sakit yg amat dek kesan eksiden haritu....bila masa en. usben p kerja xtaula...Nur Fatihah (3thn)  n Siti Nazihah (1thn 4bln) en. usben udah hantar ke rumah pengasuh...Sedar2 udah pukul 9, kelam kabut aku bangun mandi n solat subuh (subuh gajah aku semalam...)huhuhuhu.... Gedebak gedebik, aku makan n terus bersiap pergi ke klinik Iman dekat ngan umah aku. Terpaksalah bawa Nur Adilah (7) n Mohammed Akmal (4thn) ke sana ke mari bersama.... Kat spital, doktor ketawa tengok aku. Kelakar katanya. Lantak kaulah doktor....apa yg penting, aku dpt ubat n MC sbb aku sakit bangat dah ni....dari malam smlm lg. Sbnrnya dari hari eksiden haritu lagi....dh urut pun still sakit lagi wo.....Doktor bagi MC sbb sepatutnya aku kena p perjumpaan dengan PM di PWTC. Doktor bagi ubat sakit urat, ubat sakit otot n krim minyak panas utk sapu kat tpt2 yg sakit. Dah tu, aku balik umah kejap, makan ubat. Alhamdulillah....berkurangan...sakit aku... Makanya, d

DARI LINK https://www.facebook.com/pages/%DB%9E-MARI-BERKONGSI-ILMU-%DB%9E/155432427879353

Image
Andai dalam hatimu ada taman, Semailah ia dengan benih-benih iman, Bajainya deng an amal maaruf yang berkekalan, Siramilah ia dengan istiqomah yang berterusan, Supaya bercambah mekar bunga-bunga ketaqwaan, Lindungi ia dari parasit nafsu yang menyesakkan, Lalu disuburkan lagi dengan tawakal dan kesabaran, Sehingga tegap merimbun berbekal haruman keredhaan, Melalui cahaya cinta Ilahi & rahmat kasih sayang ar-Rahman, Agar ia terus hidup, tidakkan tandus sepanjang kehidupan..! InsyaALLAH..(✿◠‿◠)