PENGENALAN RINGKAS

Blog Kisah Cikgu ieta adalah penjenamaan semula bagi Blog ieta. Blog ini memaparkan pelbagai pengalaman penulis dan pembaca yang menghantar e-mail atau berjumpa sendiri dengan penulis, panduan dan kisah hidup manusia biasa dan kalangan guru. Juga tips, tutorial blog dan pelbagai panduan. Sesekali hal-ehwal bisnis, resepi dan isu-isu semasa dipaparkan untuk bacaan dan rujukan pembaca. Terima kasih sudi berkunjung. Kunjungan dan komen anda amat dihargai :)

AKTIVITI SEMALAM 16/12/2011

Pagi xdapat bangun sbb bahu,leher n dada sebelah kiriku sakit yg amat dek kesan eksiden haritu....bila masa en. usben p kerja xtaula...Nur Fatihah (3thn)  n Siti Nazihah (1thn 4bln) en. usben udah hantar ke rumah pengasuh...Sedar2 udah pukul 9, kelam kabut aku bangun mandi n solat subuh (subuh gajah aku semalam...)huhuhuhu.... Gedebak gedebik, aku makan n terus bersiap pergi ke klinik Iman dekat ngan umah aku. Terpaksalah bawa Nur Adilah (7) n Mohammed Akmal (4thn) ke sana ke mari bersama.... Kat spital, doktor ketawa tengok aku. Kelakar katanya. Lantak kaulah doktor....apa yg penting, aku dpt ubat n MC sbb aku sakit bangat dah ni....dari malam smlm lg. Sbnrnya dari hari eksiden haritu lagi....dh urut pun still sakit lagi wo.....Doktor bagi MC sbb sepatutnya aku kena p perjumpaan dengan PM di PWTC. Doktor bagi ubat sakit urat, ubat sakit otot n krim minyak panas utk sapu kat tpt2 yg sakit. Dah tu, aku balik umah kejap, makan ubat. Alhamdulillah....berkurangan...sakit aku... Makanya, dapatlah aku ke Giant membeli beg skola Nur Adilah n brg2 rumah yg terlarat aku bawa....walau sengal2nya masih terasa lagi....

Aku pun pergi servey dulu...beg skolah Adilah tu...lastly, beli kat Kassis...xbeli kat Giant sbb tgk mcm xthn lm je....cuma beli brg2 rumah je kat Giant. O ya, sempatla aku wat spek mata aku yg dh xbrp power tu...Next week sales girlnya sowh amik. Than, aku balik by cab je...dgn keadaan xbrp sihat ni, xsesuai rsnya nek bas....kena la RM6.00...mahalnyer.....tp xpe,mudahkan aku n anak2 aku. Smpi kat umah, Adilah bw yg ringan,Akmal bw tisu je. Hehehe...jadilah kan....assistant aku 2 org ni....dorg ni, rajin sbnrnya menolong ibunya...Alhamdulillah...

O ya, lupa lak, tadi nak ke KASSIS seberang Giant Tmn Permata tu, aku bertembung dgn kwn sekerja aku kat SRIP dulu. Kak Hanes namanya. Sempatla bertukar no. fhone...pehtu, jeng3....kat Giant tgh menyervey bag skola Adilah, aku bertembung plaks dgn best friend aku....Rabaah Saidun...dia ngan Zakiyyah(betul ke ejaan tu?hehe...x ingat2 ejaan nama ank dia ni, Sorry taw Pn. Rabaah...) Dia seperti biasa,mmg maintain....chomey n brtmbh ayu ngan tudungnya skrg ni...A...yu gitu....Xberborak pjg pown...coz nk cepat..

Sampai umah, 2 org anak merangkap assistant aku, terus g mandi. Than aku mandi n kelam kabut solat Asar coz udah dekat ptg. Than terus aku masak air, basuh pinggan mangkuk yg xsmpat basuh pg td. Panaskan apa yg patut...buat air teh...rebus jagung. Tau2 en. usben udah balik ngan anak2 yg 2 org lagi.... Solat maghrib jap. Than, sambung wat sup bayam, goreng tauhu n tempe n cili api kicap,hidang utk Adilah n Akmal mkn, b4 tu,anak2 sume mkn jagung rebus n limau mandarin yg kecil2 tu(beli kat giant semalam). Tau2 dh pkl 9....hidang utk en. usben,tp en. usben xmo makan sbb dh kenyang katanya....kenyang makan mknn dia beli kat pasar Jelatek kowt....huhu....sedih gakla kan...tp xpe ar....dah dia kenyang,xkan aku nak paksa gak dia makan kan....So,aku makan je la hidangan e2....Pehtu, aku sambung lagi basuh saki baki perkakasan yg aku guna utk masak td. Siti Nazihah meragam,pedih mata. Tu la, tgn pegang limau,p genyeh mata.... Aku pown menidurkannya.... Than dkt2 pukul 12, aku pun, bukalah buku....study.... bila agak2 letih sikit,aku pun bukalah FB, pehtu update blog aku.... hehehe....sampai skrg ni aku on9...tp xdek tgk sgt pown FB tu....boring je rsnya....baik aku study n sambil2 tu buka n belek blog aku....Chewwah...konon....jap2 g, jenguk lah FB plak...xde wat pekebende pown....just menjelajah kat fb insan2 tertentu jer....Nak buka portal UTM pun,malas coz smlm dh buka. Lagipun Kak Kay Khai Hidayati dah bgtau tangmana kuliah harini...

Sekianlah dahulu laporan saya untuk blog saya dan tatapan follower saya....Ngeh3....(xdek idea terpikio utk menaip sbnrnya....kikiki...)

SHARE

Kisah Cikgu ieta

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 orang yang sudi komen:

Post a Comment

1) Komen anda ditapis. Hanya komen berkaitan entri dan bukan link iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.

2) Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya ^__^

Terima kasih sudi singgah dan komen... ^__^

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM

EMAIL CADANGAN ATAU PERTANYAAN ANDA DI SINI

Name

Email *

Message *