CARI DI SINI

05 December 2011

BERMULANYA SESI PEMBELAJARAN SEMESTER 2

Sedar x sedar, sudah masuk sem ke 2 dah aku study di UTM ni.... 3/12/11, bermulalah kuliah sem 2,1st day. Out of UTM...by public transportation. Hu... balik dari kuliah, rasa sesangatlah penatnye....mana xnye, 1st day di Kolej ke 2 UTM tu, melilau cari bilik kuliah....dgn tangan beranduh, wala....mmg penat giler.... Smlm brmula kuliah sem ke 2,Sains Fizikal dlm kehidupan. Agak mengantuk giler gak subjek ni walau menarik. Ye la... kuliah sepatutnya bermula dari 2.00 petang tetapi lewat, jam 3 lebih baru mula coz Lecturer trpksa menghadai jalanraya yg jamm...d sbbkn perhimpunan Agong Umno kat PWTC. Makan alakadar je kat cafe sini coz sgt penat + sakit bahu,dada n leher kesan dari eksiden 26/11/11 aritu. Selesai kuliah, after maghrib.... Amat2...la penatnyer.... balik, kawan tolong hantar kat umah. Thanks to Puan Dalina yg baik ati ngantor sy smpi umah. Td,subjek Al-Quran Wa Hifzuh,Ulumul Quran. Best subjek ni, banyak input baru yg aq dapat. Tp, xleh le syer kat blog aku ni....kalo korang nk tau, korang kena meh masuk joint blajor skali...he2... Lepas abis kelas, aq wat discussion sekejap ngan kawan aku, than p Carre4 cari Tafsir Pimpinan Ar-Rahman sebagai langkah permulaan aku nk menghafaz 10 surah lazim yang lecturer arahkan. Rezqi aku mmg murah,coz ni ja sebuah yg tinggal. Dptlh diskaun. Alhamdulillah... Pesan lecturer, niat belajar ni jangan utk pass peksa je, niatkan utk mengajar....Rerasanye, boleh ke aku menghafaz? Insyaallah....Aku yakin dgn kebolehan aku. Kat kedai buku tu aku beli gak buku Panduan Tajwid & TarannumBuku ni mmg menarik,coz dh lm aku cari. Aku mmg lemah dlm bab Hukum mad. Dgn adanya buku ni, aku harap aku dpt mengajar murid2 aku dgn lebih baik dlm subjek Al-Quran tahun hadapan. Belajar mmg menyeronokkan&menggembirakan walaupun dlm kesakitan. Trlalu bnyk ilmu yg ku dambakan. Moga segalanya dlm keberkatan...

No comments:

Post a Comment

DISCLAIMER

Saya bukan perawat, bukan guru silat, bukan guru kerohanian dan tiada kaitan dengan gang paranoid akhir zaman dan teori konspirasi yang gila isim keturunan atau isim makrifat.

Sila sabar, jaga adab, jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu dan jangan mencarut.

Saya anti penganiayaan, penipuan (scammer), amalan merepek, syirik, sesat dan khurafat. Semua amalan menyimpang dari agama Islam saya tolak dan bangkang sepenuhnya.

Saya benci perdebatan, perbalahan mencarut dan memaki-hamun. Mereka yang biadap saya reject terus.

Terima kasih sudi berkunjung. Sila komen untuk saya singgah laman sosial anda pula. Hanya komen berkaitan entri (artikel) sahaja disiarkan. Harap maklum. 😁

Jika mesej atau email saya sila nyatakan,
1) Nama.
2) Dari mana kenal saya.
3) Tujuan mesej
Sebab saya ada banyak laman sosial, sila nyatakan nama channel atau laman sosial anda kenal saya.

Rules saya :
1) Saya tidak memberi sedekah secara online.
2) Saya tidak berminat mengumpat, cerita hal orang tiada kaitan dengan saya, kondem tanpa dengar hal sebenar, saya tak nak dengar dan saya tak suka.
3) Beri salam senyap dan hendak bersembang kosong adalah dilarang sama sekali.
5) Hendak bimbingan (coaching), ikut rules saya. Lengkapan borang diberi.

Terima kasih 😊
Nama pena,
Puteri Nur Cahaya @ Cikgu iEta
Suri Rumah Sepenuh Masa,
Freelance Blogger, Social Media Expert Coach. Pembekal Pemborong Biskut Homemade dan Kudapan.

Ingin beriklan secara professional? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya. 😁

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA





AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM






TULIS CADANGAN ATAU PERTANYAAN DI SINI

Name

Email *

Message *