PENGENALAN RINGKAS

Blog Kisah Cikgu ieta adalah penjenamaan semula bagi Blog ieta. Blog ini memaparkan pelbagai pengalaman penulis dan pembaca yang menghantar e-mail atau berjumpa sendiri dengan penulis, panduan dan kisah hidup manusia biasa dan kalangan guru. Juga tips, tutorial blog dan pelbagai panduan. Sesekali hal-ehwal bisnis, resepi dan isu-isu semasa dipaparkan untuk bacaan dan rujukan pembaca. Terima kasih sudi berkunjung. Kunjungan dan komen anda amat dihargai :)

BERMULANYA SESI PEMBELAJARAN SEMESTER 2

Sedar x sedar, sudah masuk sem ke 2 dah aku study di UTM ni.... 3/12/11, bermulalah kuliah sem 2,1st day. Out of UTM...by public transportation. Hu... balik dari kuliah, rasa sesangatlah penatnye....mana xnye, 1st day di Kolej ke 2 UTM tu, melilau cari bilik kuliah....dgn tangan beranduh, wala....mmg penat giler.... Smlm brmula kuliah sem ke 2,Sains Fizikal dlm kehidupan. Agak mengantuk giler gak subjek ni walau menarik. Ye la... kuliah sepatutnya bermula dari 2.00 petang tetapi lewat, jam 3 lebih baru mula coz Lecturer trpksa menghadai jalanraya yg jamm...d sbbkn perhimpunan Agong Umno kat PWTC. Makan alakadar je kat cafe sini coz sgt penat + sakit bahu,dada n leher kesan dari eksiden 26/11/11 aritu. Selesai kuliah, after maghrib.... Amat2...la penatnyer.... balik, kawan tolong hantar kat umah. Thanks to Puan Dalina yg baik ati ngantor sy smpi umah. Td,subjek Al-Quran Wa Hifzuh,Ulumul Quran. Best subjek ni, banyak input baru yg aq dapat. Tp, xleh le syer kat blog aku ni....kalo korang nk tau, korang kena meh masuk joint blajor skali...he2... Lepas abis kelas, aq wat discussion sekejap ngan kawan aku, than p Carre4 cari Tafsir Pimpinan Ar-Rahman sebagai langkah permulaan aku nk menghafaz 10 surah lazim yang lecturer arahkan. Rezqi aku mmg murah,coz ni ja sebuah yg tinggal. Dptlh diskaun. Alhamdulillah... Pesan lecturer, niat belajar ni jangan utk pass peksa je, niatkan utk mengajar....Rerasanye, boleh ke aku menghafaz? Insyaallah....Aku yakin dgn kebolehan aku. Kat kedai buku tu aku beli gak buku Panduan Tajwid & TarannumBuku ni mmg menarik,coz dh lm aku cari. Aku mmg lemah dlm bab Hukum mad. Dgn adanya buku ni, aku harap aku dpt mengajar murid2 aku dgn lebih baik dlm subjek Al-Quran tahun hadapan. Belajar mmg menyeronokkan&menggembirakan walaupun dlm kesakitan. Trlalu bnyk ilmu yg ku dambakan. Moga segalanya dlm keberkatan...
SHARE

Cikgu ieta Sales Person Ebook Saka Sifu AjimAura (ID : 3)

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 orang yang sudi komen:

Post a Comment

1) Komen anda ditapis. Hanya komen berkaitan entri dan bukan link iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.

2) Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya ^__^

Terima kasih sudi singgah dan komen... ^__^

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM

EMAIL CADANGAN ATAU PERTANYAAN ANDA DI SINI

Name

Email *

Message *