PENGENALAN RINGKAS

Blog Kisah Cikgu ieta adalah penjenamaan semula bagi Blog ieta. Blog ini memaparkan pelbagai pengalaman penulis dan pembaca yang menghantar e-mail atau berjumpa sendiri dengan penulis, panduan dan kisah hidup manusia biasa dan kalangan guru. Juga tips, tutorial blog dan pelbagai panduan. Sesekali hal-ehwal bisnis, resepi dan isu-isu semasa dipaparkan untuk bacaan dan rujukan pembaca. Terima kasih sudi berkunjung. Kunjungan dan komen anda amat dihargai :)

DaH MuLa KeNa BuAt AsSiGnMeNt dah.....

ASSALAmu'alaikum Warahmatullahi Wabarakatuh....

2.30 petang semalam, bermula kelas Aqidah Islamiah aku.... seperti biasa,
Pn. Dalina Hasim, best friend aq dh chopkan tempat akusebelah dia lah kan...mana lagi....hehe... Aku sampai lewat sbb gedebak gedebuk n gedebik hal ehwal rumahtangga aku dulu...lagipun, tersalah tudung...so,dok mengejas tudunglah penyebab kelewatan aku ke kuliah semalam...
Kuliah Semalam, baru Intro je...tp banyak gakla input berpekdah yg aku dapat...Antara kesimpulan yg aku ingat dr apa yg lecterur aku cakap ialah : 
1. Jangan Meniru...nnt, sume rzqi yg dpt dr hasil meniru tu,xberkat sepanjang hayat.... 
2. Jangan Malas buat assignment....Kalo kerja bergroup, jgn harap kawan je buat sume....nnti blajar sume xberkat... 
3. Jangan bertanya waktu lecturer sdg excited memberi kuliah....hilang konsentrasi...lagipun, itu adab belajar...nak tanya, jgn ckp "boleh sy nk tanya?" tanya je terus.... FOCUS... 
4. JAngan tiru bulat2 ayat al-quran dari internet...rujuk betul2 dlm Al-Quran...xsume dlm Internet itu,betul.... 
5. Nak faham Islam,xmungkin melainkan dgn memahami Al-Quran. Nak faham Al-Quran, xmungkin melainkan dengan memahami Hadis. 
6. Buat benda yang betul, Buat dengan cara yg betul & buat betul2... 

KONSEP SYIRIK DAN BAHAYANYA TERHADAP AKIDAH ISLAM tajuk assignment aku... sebla bergrup.... Broadband aku pagi ni,lembap giler.... lembap....sempat cari 3 bahan je. Kepala yg bengal dh hilang bengalnye...jam 8 nnti nk ke kuliah plak....xsmpt nieh....esok2 lah cari bahan dlm buku pulak... Wassalam sume...
SHARE

Kisah Cikgu ieta

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 orang yang sudi komen:

Post a Comment

1) Komen anda ditapis. Hanya komen berkaitan entri dan bukan link iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.

2) Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya ^__^

Terima kasih sudi singgah dan komen... ^__^

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM

EMAIL CADANGAN ATAU PERTANYAAN ANDA DI SINI

Name

Email *

Message *