CARI DI SINI

11 December 2011

DaH MuLa KeNa BuAt AsSiGnMeNt dah.....

ASSALAmu'alaikum Warahmatullahi Wabarakatuh....

2.30 petang semalam, bermula kelas Aqidah Islamiah aku.... seperti biasa,
Pn. Dalina Hasim, best friend aq dh chopkan tempat akusebelah dia lah kan...mana lagi....hehe... Aku sampai lewat sbb gedebak gedebuk n gedebik hal ehwal rumahtangga aku dulu...lagipun, tersalah tudung...so,dok mengejas tudunglah penyebab kelewatan aku ke kuliah semalam...
Kuliah Semalam, baru Intro je...tp banyak gakla input berpekdah yg aku dapat...Antara kesimpulan yg aku ingat dr apa yg lecterur aku cakap ialah : 
1. Jangan Meniru...nnt, sume rzqi yg dpt dr hasil meniru tu,xberkat sepanjang hayat.... 
2. Jangan Malas buat assignment....Kalo kerja bergroup, jgn harap kawan je buat sume....nnti blajar sume xberkat... 
3. Jangan bertanya waktu lecturer sdg excited memberi kuliah....hilang konsentrasi...lagipun, itu adab belajar...nak tanya, jgn ckp "boleh sy nk tanya?" tanya je terus.... FOCUS... 
4. JAngan tiru bulat2 ayat al-quran dari internet...rujuk betul2 dlm Al-Quran...xsume dlm Internet itu,betul.... 
5. Nak faham Islam,xmungkin melainkan dgn memahami Al-Quran. Nak faham Al-Quran, xmungkin melainkan dengan memahami Hadis. 
6. Buat benda yang betul, Buat dengan cara yg betul & buat betul2... 

KONSEP SYIRIK DAN BAHAYANYA TERHADAP AKIDAH ISLAM tajuk assignment aku... sebla bergrup.... Broadband aku pagi ni,lembap giler.... lembap....sempat cari 3 bahan je. Kepala yg bengal dh hilang bengalnye...jam 8 nnti nk ke kuliah plak....xsmpt nieh....esok2 lah cari bahan dlm buku pulak... Wassalam sume...

No comments:

Post a Comment

DISCLAIMER

Saya bukan perawat, bukan guru silat, bukan guru kerohanian dan tiada kaitan dengan gang paranoid akhir zaman dan teori konspirasi yang gila isim keturunan atau isim makrifat.

Sila sabar, jaga adab, jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu dan jangan mencarut.

Saya anti penganiayaan, penipuan (scammer), amalan merepek, syirik, sesat dan khurafat. Semua amalan menyimpang dari agama Islam saya tolak dan bangkang sepenuhnya.

Saya benci perdebatan, perbalahan mencarut dan memaki-hamun. Mereka yang biadap saya reject terus.

Terima kasih sudi berkunjung. Sila komen untuk saya singgah laman sosial anda pula. Hanya komen berkaitan entri (artikel) sahaja disiarkan. Harap maklum. 😁

Jika mesej atau email saya sila nyatakan,
1) Nama.
2) Dari mana kenal saya.
3) Tujuan mesej
Sebab saya ada banyak laman sosial, sila nyatakan nama channel atau laman sosial anda kenal saya.

Rules saya :
1) Saya tidak memberi sedekah secara online.
2) Saya tidak berminat mengumpat, cerita hal orang tiada kaitan dengan saya, kondem tanpa dengar hal sebenar, saya tak nak dengar dan saya tak suka.
3) Beri salam senyap dan hendak bersembang kosong adalah dilarang sama sekali.
5) Hendak bimbingan (coaching), ikut rules saya. Lengkapan borang diberi.

Terima kasih 😊
Nama pena,
Puteri Nur Cahaya @ Cikgu iEta
Suri Rumah Sepenuh Masa,
Freelance Blogger, Social Media Expert Coach. Pembekal Pemborong Biskut Homemade dan Kudapan.

Ingin beriklan secara professional? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya. 😁

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA





AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM






TULIS CADANGAN ATAU PERTANYAAN DI SINI

Name

Email *

Message *