Posts

Showing posts from January, 2012

Saje2 menaip lepas siapkan RPH

Hari isnin haritu, aku telah memaksa diriku utk hadir mngajar sesi ptg,dlm keadaan kpl pening2 lalat(kesan migrain)&batuk berkahak. Sod ba ro je la...  Alhamdulillah, sakit kepala beransur sembuh tapi sekali sekala, pening n loya je. Xtau ar kenapa... Hari Rabu haritu dah p klinik. Doktor cakap xde darah tinggi. Mungkin sbb batuk teruk aku tu menyebabkan sakit kepala katanya. Orang bercuti sukaria. Aku bercuti dlm keadaan xsihat. Sobar je la... Malam tadi, batuk dari pukul 2.45 pagi sampai ke pukul 7lebih. Lambat aku ke sekolah harini. Alhamdulillahnya, masa pertama mmg aku free hari ni. Sampai sekolah, kepala pening... melelong2 aku berjalan. Ntah hape kena ntah la dgn aku ni..... Assignment pun xsiap2 lagi edit...Alhamdulillah esok kuliah batal. Ahad ada kuliah. Nasibla...cuti maulidurrasul pun ada kuliah gak...musykil gak aku, lecturer Al-Quran Wa Hifzuh xkan xtau hari tu hari cuti umum? Tengoklah camner? Kalo aku sihat aku p kuliah. Kalo x, berehat je la dirumah....

~Masuk je FB , berlambak tazkirah pasal aurat.~

Yang ni pun best gak utk dikongsi dlm blog aku ni. Hehe...Aku amik dari Assalamualaikum w.b.t/لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl 's status . kuang3....amek kau...! mmg best nikah drpd couple pun...tahniah mcik ni yg berjaya mencuit hatiku. Tahniah admin coz bawa citer ni ke dunia cyber Satu petang, pukul 6.30 ptg. Kelihatan seorang makcik dengan anak lelakinya sedang bersantai makan buah mangga masam di tepi sawah. Anak: Mak, serabut tau bila saya masuk facebook. Makcik: Hah, kenapa lak? Anak: Masuk je berlambak tazkirah pasal aurat. Berlambak tazkirah pasal couple haram. Yang pasal aurat tu saya tak kisah sgtlah. Mmg patut pun pompuan wajib tutup aurat. Yang saya tak puas hati, pasal kapel haram ni. Makcik: Hah, kenapa lak? Anak: Mak tau kan saya ada makwe. Tu yang buat sy bengang tu. Dorang kata, solusi utk yg dah couple ni adalah kena nikah cepat-cepat. Makcik: Hah, dah tu? Anak: Ingat senang ke nak nikah cepat-cep

SILA LUANGKAN MASA BACA INI HANYA 2 MINIT SAHAJA

Image
Dari fb adik aku : - Salmiah Saad Dosa yang lebih besar dari berzina   Pada suatu senja yang lengang, terlihat seorang wanita berjalan terhuyung-hayung. Pakaianya yang serba hitam menandakan bahwa ia berada dalam dukacita yang mencekam. Kerudungnya menutup hampir seluruh wajahnya tanpa hias muka atau perhiasan menempel di tubuhnya. Kulit yang bersih, badan yang ramping dan roman mukanya yang ayu, tidak dapat menghapus kesan kepedihan yang telah meroyak hidupnya. Ia melangkah terseret-seret mendekati kediaman Nabi Musa a.s. Diketuknya pintu perlahan-lahan sambil memberi salam. Maka terdengarlah ucapan dari dalam, "Silakan masuk" Perempuan cantik itu lalu berjalan masuk sambil kepalanya terus merunduk. Air matanya berderai tatkala ia berkata, "Wahai Nabi Allah. Tolonglah saya. Doakan saya agar Tuhan berkenan mengampuni dosa keji saya." "Apakah dosamu wahai wanita ayu?" tanya Nabi Musa a.s. terkejut. "Saya takut mengatakann

SEKADAR RENUNGAN...

Di ambil dari :- Dunia macam-macam KISAH AKAK TUDUNG SEKSI(KISAH BENAR) Akak nak cerita pasal satu kejadian yang akak rahsiakan dari pengetahuan sesiapa. Cuma akak dan orang yang terlibat je yang tahu pasal kejadian ni. Akak nak cerita sebab ada nilai positif yang semua perempuan patut ambil iktibar. Lagi pun kalian bukannya kenal akak. Semuanya bermula ketika akak shopping di sebuah pasaraya bersama suami dan anak-anak. Ketika itu umur akak 40 tahun. Anak akak yang paling besar baru tingkatan 4 dan seorang lagi baru tingkatan 2. Masa tu akak belum ada anak kecil. Sepanjang masa akak keluar malam tu, akak sedar banyak mata yang perati akak. Akak jadi bangga sebab ramai lelaki yang tertarik dengan tubuh akak. Malam tu akak cuma pakai baju t-shirt pink yang benar-benar fit dan singkat atas punggung. Maknanya punggung akak yang sendat dengan skirt bunga-bunga ni memang terpapar jelas. Skirt yang ketat yang akak pakai malam tu membuatkan bentuk punggung, peha dan peru

ANTARA MASJID DAN RUMAH PELACURAN

ADA DUA LELAKI.Keduanya adalah saudara kandung.Lahir di dlm keluarga yng taat beragama.Namun perilaku dua orng itu berbeza. Yang tua,sejak kecil dikenal baik,alim dan ahli ibadah. Ia tidak suka menyakiti orang lain.Tidak suka huru-hara.Tak pernah mnyentuh gelas minuman keras(arak) apalgi meminumnya.Waktu mudanya bnyk dihabiskn di masjid.Ia juga tidak ske bergaul dngn wanita yng bkan mahramnya.Pernah ia dirayu seorang gadis cntik yng masih sepupunya,nmun dia teguh dlam keimanannya.Kerana amal perbuatannya yang baik dan akhlaknya yng mulia,dia dicintai oleh keluarga dan masyarakat. Sedangkan adiknya,sngt berbeza dgn abngnya.Sejak kecil dikenal nakal.Sejak remaja sudah biasa masuk tmpt maksiat.Rumah pelacuran adalah tmpt biasa ia mangkal.Hampir setiap hri dia mabuk dan melakukan pelbagai macam maksiat di rumah pelacurannya miliknya itu.Kadang-kadang dia juga ikut sekumpulan perompak, untuk merampas harta orang lain. Ketika merompak ia bahkan terkadang juga melakukan peme

10 lubang terbesar dan menakjubkan di dunia

Image
سبحان الله... sungguh unik & menarik ciptaan Allah ni... Udachnaya Pipe, Russia Udachnaya Pipe adalah lombong berlian di Rusia. Pemilik lombong menghentikan operasinya pada 2010 – untuk melaksanakan perlombongan bawah tanah. Lombong ini ditemui pada tahun 1955 dengan kedalaman mencapai 600 meter. Chuquicamata, Chile Chuquicamata adalah lubang galian lombong terbuka di Chile. Lombong dengan jumlah pengeluaran tertinggi di dunia – walaupun ini bukan lombong terbesar. Lombong ini sedalam 850 meter. Diavik Mine, Canada Diavik Mine adalah lombong di wilayah barat laut Canada. Lombong ini dibuka pada tahun 2003, menghasilkan 8 juta karat atau sekitar 1600 kg (3500 lb) berlian setiap tahun. Sink hole, Guatemala Pada tahun 2007, sebuah lubang runtuh sedalam 300 kaki menelan banyak rumah di Guatemala – membunuh 2 orang dan mengakibatkan ribuan dipindahkan. Lubang ini terjadi kesan hujan dan aliran pembentungan bawah tanah. Great Blue Hole, Belize

KEAJAIBAN SELAWAT

Salam, setelah kepenatan balik dari menghantar anak ke 2 ku ke tadika & membeli keperluan dapur maka, terasa nak on PC. Hajat dihati nak edit slide power point subjek Psiko. Tapi, bila dh on PC, nak plak on9 fb. Terjumpa tentang selawat... So, hari ini aku teringin nak berkongsi tentang kelebihan berselawat bersempena bulan kelahiran Junjungan mulia kita Nabi Muhammad S.A.W. Mudah2an akan menenangkan hati kita semua. Amin 1) Sabda Rasullah SAW : Barangsiapa yang berselawat keatasku sekali, nescaya Allah akan turunkan rahmat keatasnya 10 kali ganda - (HR Muslim.) 2) Allah akan hapuskan dosa2 kecil dengan kita mengamalkan berselawat sebanyak 11 kali setiap kali selesai menunaikan solat fardu. 3) Jodoh ditentukan oleh Allah. Amalkan selawat 100 kali sehari, insya Allah akan dipermudahkan bertemu jodoh sama ada lelaki @ wanita. 4) Setiap penyakit ada penawarnya. Bacalah selawat 7 kali pada air dan minum. Insya Allah, perut yang sakit atau memulas akan semb

Bila Mahasiswa Mengamuk

Image
Nak edit assignment, tertengok VC ni. Haish....Mahasiswa mengamuk lagi....musykilnya...dgn negara kita ni....Ya Allah....selamatkanlah kami&anak2 bangsa kami...Takut aku tengok depa ni mengamuk. Wat pe la....menyusahkan diri dgn demonstrasi...?   Detik Cemas Perhimpunan Mahasiswa 1 Januari 2012 Di UPSI www.youtube.com Untuk berita selanjutnya, sila klik : http://antarapos.com/v1/index.php?q9nan56SpKPkoObnaNGXpVvZn7WkcpFk Mudahkah kita diprovokasi/diam senyap menyepi? http://youtu.be/ b-5h9Jy1yGw fikir2kanlah Video Polis belasah Safwan Anang sampai koma.flv www.youtube.com apa nk jadi la.. xtau la btl ke x nih   Pasti ada sebab mengapa mereka jadi sedemikian. Kembalilah kepada keamanan utk negara&anak2 bangsa kita semua. Andai di atas berantakan,manakan yg dibawah dapat keamanan http://youtu.be/ hMuQ5YI22DM ... See more kumpulan nasyid malaysia (keamanan) www.youtube.com keamanan(malay)-pe

AKU MUSYKIL DGN POLITIK DUNIA NI....AMPUNKAN AKU YA ALLAH...

Image
Lagu ni sedap didengar, ingatkan apa tapi...rupa2nya....korang dgrlah sendiri ya http://www.youtube.com/watch?v=q1j_ps_47M8&feature=player_embedded 1) Aku mmg xminat politik tp.... apa yg aku dh terbaca di pagi hari ini, membuatkan aku terkedu&apa yg aku dengar slm ini telah terjawab melalui pembacaan tanpa sengaja di blog ini. Adakah ini suratan/kebetulan????Patutlah ramai org marah sgt dgn mereka itu. Astaghfirullahal'azim...Andai penulis blog ini berbohong, aku mohon agar aku diampunkan kerana terbaca blog ini. Andainya ia benar, bukalah mata,bukalah minda. Kembalilah kepada kebenaran wahai semua.... Demi bangsa& tanahair kita. Mahukah kita merempat dibumi kita sendiri hanya dek tgn2 durjana yg membunuh dari sekecil2 hingga sebesar2 kes jadi tertutup dek kerana kuasa? Renung2kanlah...Aku merayu.... http://kingofgoblok.blogspot.com/2012/01/misteri-kehilangan-wang-52-bilion-bmf_25.html?spref=fb Ieta Mat Sa'ad Tapi.............. bila terb

JALAN-JALAN, CARI BUKU...(SILA ULANG 3 KALI YA...)

Salam...  Dah dinihari....mata tidak boleh lena...Tiba2 rasa nak menaip diblog menyala2....Maka tanpa on9 fb, aku pun memulakan menaip....dari jam 12.40 tghmlm. Tadi print slip gaji bulan Januari dulu. hArI iNi kan...pagi setelah mandi pukul 6 pagi, kepeningan melanda membuatkan aku kembali tidur. Sempatlah masak air & panaskan apa2 yg patut b4 tidur utk meredakan kepeningan melanda itu...Tak taulah pasai apa ntah....dah 2,3,4 hari ni asyik pening gila....je. Asal pening je tidur le jawabnya, bangun tidur tu barulah reda...Kelam kabut aku bangun n mandi sekali lagi. Panas naw rasanya cuaca hari ini.  Ingatkan Akmal tak sekolah harini. Rupa2nya, pengasuh dia kol tanya baru aku tau tadikanya sekolah, tak cuti seperti sekolah Adilah puteriku yg sulung & sekolah aku sendiri cuti hingga hari Jumaat ini. (Esok aku pastikan Akmal ku hantar ke tadikanya! Chewwah...semangat waja ni...hehe...) Oleh kerana Adilah lambatnye bangun...maka, jam 11 lebih baru aku bawa Adilah &

ANDAI AKU PUNYA BANYAK WANG

Salam... Tiba2 keinginan menulis di blog menggamit-gamit naluriku. Maka ku on PC.... on fb, than buka blog aku. Topik aku kali ni ialah seperti tertulis di atas ^ . Apa yg aku akan buat 'Andai aku punya banyak wang?' 1. Aku nak upah orang kemas rumah aku yang dah macam tongkang pecah n kapal karam yg xlarat aku kemas sejak aku berpantang anak yg ke 4. Terutamanya tolong melipat kain bajuku yg xpernah dapat lipat sampai habis. Tulah tu....gara2 stamina yg asyik terkantoi n xde masa yg bnyk nk mengemas rumah maka jadilah kain baju berbakul-bakul xdapat lipat sampai abis.... weekend study lagi...penat weh... Sampai aku malu nk ajak sesapa pun dtg umah aku...huhuhu.... :( kalo yg dtg tu jenis xkisah xpe lah gak. Ni, dtg dh lah mata melingas sn cni, mulut plak xreti diam. Xkan la plak aku nk cerita sn cni apa yg trjadi kat diri aku smpi rmh aku jd camni? kalo cerita pun, aku tau...org msti smash aku balik....so, aku buat mn yg aku larat n aku mampu je la. Alhamdulillah suam

KISAHKU TERKINI...(TENTANG KERJA JE)

Td aku dah taip tp terlupa save agaknya...maka xdek la dlm ni...so, rajinnyyeeeeeeeeee aku nk naip semula ni.... Ish3.... dahla esok ada kuliah. Sebab aku dah xe mud nk wat assignment aku, maka aku pun jengah la blog aku ni.... dimulakan dgn 30/12/2011 (jumaat) hari orientasi darjah , aku balik 6.30 ptg coz parents sampai waktu tu masih menunggu giliran membayar yuran. 4/1/2012(Rabu) Pagi djh 4, 1st day sesi persekolahan, mmg xde mood sbnrnya....dimulakan dgn sesi suai kenal dan melayan parents bayar yuran. Petang djh 1 pun sama gak. Tapi, parents bersidai diluar kelas macam xpcy je ngan guru utk melihat anak2 mereka dlm kelas sampai waktu rehat. (walhal GPK HEM dah warning jgn tunggu dikelas,mengganggu guru nak mengajar tapi dorg ni degil, tunggu juga....tunggu diluar kawasan sekolah je apalah salahnya?)Aku pun xkisahla kan,  coz ni 1st day anak dorg ke sekolah. Biar je la...  5/1/2012(Khamis) Pagi dimulakan dgn breafing ringkas sblum memulakan sesi pemb