26 January 2012

AKU MUSYKIL DGN POLITIK DUNIA NI....AMPUNKAN AKU YA ALLAH...

Lagu ni sedap didengar, ingatkan apa tapi...rupa2nya....korang dgrlah sendiri ya


http://www.youtube.com/watch?v=q1j_ps_47M8&feature=player_embedded

1) Aku mmg xminat politik tp.... apa yg aku dh terbaca di pagi hari ini, membuatkan aku terkedu&apa yg aku dengar slm ini telah terjawab melalui pembacaan tanpa sengaja di blog ini. Adakah ini suratan/kebetulan????Patutlah ramai org marah sgt dgn mereka itu. Astaghfirullahal'azim...Andai penulis blog ini berbohong, aku mohon agar aku diampunkan kerana terbaca blog ini. Andainya ia benar, bukalah mata,bukalah minda. Kembalilah kepada kebenaran wahai semua.... Demi bangsa& tanahair kita. Mahukah kita merempat dibumi kita sendiri hanya dek tgn2 durjana yg membunuh dari sekecil2 hingga sebesar2 kes jadi tertutup dek kerana kuasa? Renung2kanlah...Aku merayu....

http://kingofgoblok.blogspot.com/2012/01/misteri-kehilangan-wang-52-bilion-bmf_25.html?spref=fb



    • Ieta Mat Sa'ad
      Tapi.............. bila terbaca ayat2 ini di dlm blog http://kingofgoblok.blogspot.com/2012/01/misteri-kehilangan-wang-52-bilion-bmf_25.html?spref=fb.... aku terkesima sebentar. Adakah ini kenyataan/kebetulan/pembohongan semata2??? 


      “Apabila perempuan Cina itu melihat saya mengeluarkan sepucuk pistol, dia merayu supaya dilepaskannya kerana dia sedang mengandung. Azilah (pegawai pemerintah kepada Sirul) menarik perempuan itu dan [menghumbannya] ke atas tanah. Saya segera menembak pada bahagian kiri mukanya. Kemudian Azilah menanggalkan pakaian perempuan itu dan memasukkan pakaian yang ditanggal itu ke dalam sebuah plastik hitam. Azilah mendapati tangan perempuan itu masih bergerak. Dia memerintahkan saya untuk menembak sekali lagi, dan saya melakukannya”, ujar Sirul. Ini adalah merupakan pengesahan yang pertama identiti pembunuh Altantuya. ” Kemudian kami mengusung mayatnya ke dalam hutan, Azilah membalut bahan letupan di sekeliling kaki, abdomen dan kepala perempuan itu dan kemudian kami meletupkannya.”

      ~ demikianlah statment 2 org pegawai khas Najib yg tidak langsung mengenali An-Tantuya dan cuma patuh arahan bosnya sahaja."


      Ayat2 di atas ada dlm blog yg berline n berwarna purple.





      2) "dlm PAS ada parasit" kata Dr. Hassan Ali. Sbnrnya golongan mcmtu,d mn2 pun ada. Lbih2 lg bila ada sikap gila kuasa,hasad dgki&tamak haloba. Asam garam dunia...Mn2,sm je... Sbb tu I xminat politik... Maaflh ya wahai org2 politik... [via Celcom SMS]
    • · ·

      Ieta Mat Sa'ad Dah faham..... http://kingofgoblok.blogspot.com/2012/01/memorandum-untuk-hasan-ali.html So, lepas ni, lebih baik diam dari berkata2 kalau xfaham apa2 (peringatan utk aku)


      22 minutes ago · · 


3 comments:

  1. Malas nak fikir bab politik sebenarnya...tapi apa yg aku terbaca dlm blog di atas ttg
    Misteri kehilangan wang 52 bilion ~ BMF Scandal Part 3 : tu macam menjawab kemusykilan aku 9 tahun yg lalu

    ReplyDelete
  2. Sbnrnya xnak tau ttg politik tp...bila motivator hebat ni dpecat, aku jadi musykil kenapa? aku mmg ketinggalan ttg politik ni. Apa perkara2 menyalahi dan merugikan kepentingan Parti yg telah DHA buat? Aku xfhm le.... Pelik sungguh dunia politik yg ntah hape2 ntah ni kan? Apa pendapat korang? Maaf la...aku mmg buta politik....

    ReplyDelete
  3. Ni aku jumpa dlm blog tu jugak ttg pemecatan DHA

    Chempaka Ratna Sari · Top Commenter · Works at Sun Ace Kakoh
    settled suda! hurmm lepas ni tak tau apa pulak UMNO punya "provoke" supaya ramai lagi yang kena pecat dan sure orang akan anggap PR tu tak betul..
    Reply · Like · January 8 at 12:09am

    ReplyDelete

DISCLAIMER

Saya bukan perawat, bukan guru silat, bukan guru kerohanian dan tiada kaitan dengan sesiapa.

Sila bersabar, jaga adab, jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu dan jangan mencarut.

Saya anti penganiayaan, penipuan (scammer), amalan merepek, amalan syirik khurafat dan ajaran sesat. Semua amalan menyimpang dari agama Islam saya tolak terus. Saya tidak suka perdebatan, perbalahan mencarut dan memaki-hamun. Mereka yang biadap saya tinggalkan terus.

Rules saya :
1) Saya tidak memberi sedekah secara online.
2) Saya tidak berminat mengumpat, cerita hal orang tiada kaitan dengan saya, kondem tanpa dengar hal sebenar, saya tak nak dengar dan saya tak suka.
3) Beri salam senyap dan hendak bersembang kosong adalah dilarang sama sekali.
5) Hendak bimbingan (coaching), ikut rules saya. Lengkapkan borang diberi.

Terima kasih sudi berkunjung. Sila komen untuk saya singgah laman sosial anda pula. Hanya komen berkaitan entri (artikel) sahaja disiarkan. Harap maklum. 😁

Ingin beriklan secara professional? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya. 😁

Featured Post

SIAPA BLOGGER Puteri Nur Cahaya Cikgu iEta?