PENGENALAN RINGKAS

Blog Kisah Cikgu ieta adalah penjenamaan semula bagi Blog ieta. Blog ini memaparkan pelbagai pengalaman penulis dan pembaca yang menghantar e-mail atau berjumpa sendiri dengan penulis, panduan dan kisah hidup manusia biasa dan kalangan guru. Juga tips, tutorial blog dan pelbagai panduan. Sesekali hal-ehwal bisnis, resepi dan isu-isu semasa dipaparkan untuk bacaan dan rujukan pembaca. Terima kasih sudi berkunjung. Kunjungan dan komen anda amat dihargai :)

JAWAB JGN XJAWAB...

Disiarkan disini jawapan saya bagi menjawab soalan2 cepukmas Chepah.
1. Nama penuh, nama manja dan nama ejekan waktu kecik-kecik dolu 
Nama saya...Marsitah Binti Mat Sa'ad...nama manja...Ita...dlm fb...Ieta. Nama ejekan ms kecik2 dulu...xingat ar...
2. Rumah yang korang inginkan, letak gambar sekali . . .
Of course la umah banglo...(Xleh nak upload gambar ler...nntilah bl free kita upload ek...?)
3. Korang tinggal kat mana?
Tinggal kat dlm rumah la, mana lg...
4. Cikgu sekolah yang paling garang yang pernah korang jumpe . . .
Cikgu ms sekolah rendah. Xingat le nama dia...pompuan, pakai skaf ikat belakang. Dia cikgu PJ. Aku semput, ada ka dia marah aku xmo wat PJ sbb semput tu...hape pnyer cikgu da...)
5. Apa benda pertama yang korang beli semasa korang dapat duit pinjaman atau biasiswa?
Xpernah wat pinjaman bank atau memana (dng manusia ada la) n xpernah dpt biasiswa. Dpt bantuan Baitulmal ada la. Of course guna utk kegunaan pembelajaran.
6. Apa yang korang buat kalau dapat RM 500,000 selain dari bersedekah dan bayor zakat?
1.. Bayar sume hutang yg ado... 2. Upah org lipat kain baju n cuci dapor umah aku. 3. G SPA, relax n wat facial. 4. Bina hospital&sekolah
7. Rumah sukan korang kaler apa? Apa acara yang korang masuk masa sekolah rendah dulu?
Of courselah blue... 1.Acara lompat atas buluh panjang (tp xlepas da...sbb aku xcukup tinggi utk meliukkan badan aku. hahaha...) 2.Acara lumba lari. 3.Acara pass kayu scroll sambil lari(nama acara tu xingat, yg ni aku yg pepandai tmbh sndiri). Nape tanya ms sekolah rendah je? tanya la plak ms skolah menengah n ms dh abis skolah. hehehe
8. Tempat dating masa first time jumpe pakwe . . .
Cyber cafe Putri park plaza (pakweku yg alhamdulillah jadi suamiku). Masa dia dtg kat ofis tu, bukan dating. Tu terkebetulan je dia dtg ada urusan ngan kwn ofis aku.
9. Tempat yang korang nak sangat pergi selain pergi Makkah Al Mukarramah . . . nak gambar jugak!
Cameron Highland, Paris & London. Dengar je org ckp best tp xprnh g...pun. Ada ongkos, sume bley jadi...Tara kalu...dok diam2 ha...
10. Makanan feveret korang?
Of course le nasi...masakan kampung, laksa&western.
11. Apa pendapat korang tentang belog aku?
Sangat menarik, banyak maklumat & yg paling penting, menghiburkan hati bila membacanya
SHARE

Cikgu ieta Ejen Ebook Saka 40 (No. ID : 4)Ebook Saka Sifu AjimAura

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 orang yang sudi komen:

Post a Comment

1) Komen anda ditapis. Hanya komen berkaitan entri dan bukan link iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.

2) Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya ^__^

Terima kasih sudi singgah dan komen... ^__^

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM

EMAIL CADANGAN ATAU PERTANYAAN ANDA DI SINI

Name

Email *

Message *