PENGENALAN RINGKAS

Blog Kisah Cikgu ieta adalah penjenamaan semula bagi Blog ieta. Blog ini memaparkan pelbagai pengalaman penulis dan pembaca yang menghantar e-mail atau berjumpa sendiri dengan penulis, panduan dan kisah hidup manusia biasa dan kalangan guru. Juga tips, tutorial blog dan pelbagai panduan. Sesekali hal-ehwal bisnis, resepi dan isu-isu semasa dipaparkan untuk bacaan dan rujukan pembaca. Terima kasih sudi berkunjung. Kunjungan dan komen anda amat dihargai :)

PERPISAHAN

PERPISAHAN
~~~~~~~~~
Perpisahan sebuah peristiwa yg menyakitkan
Perpisahan juga meleraikan segala...
Perpisahan kadangkala amat menyiksa
Perpisahan memang tak terduga
Perpisahan bukanlah yg dipinta
Perpisahan, ramai yg tak rela
Perpisahan bermula dengan sebuah pertemuan
Perpisahan sebuah kehidupan....
Sedih sgt...hari ni, hari last subjek Sains Fizikal & hari last buat sem ke 2 aq bersama rakan2 sekelas sebelum final exam utk sem ke 2 ni. Sem 3, kami berpisah.... berlainan seksyen even subjek yg sm. Masa subjek Psikologi & Al-Quran Wa Hifzuh, x terasa sgt sedih d hati ni. Mgkin sbb masing2 kami keluar wat Presentation ngan idea yg hebat2 & sikap2 yg kelakar kowt... Subjek Aqidah & Sains Fizikal xde presentation, just mendengar&melihat sambil2 menyampuk cakap lecturer je. Sedih ar....sbb sem ni rs mcm paling best. Pensyarah yg bermacam ragam & style menyampaikan kuliah mereka. Ada yg sporting, ada yg suka wat joke, ada yg straight tp pandai mengambil ht kami, ada yg selamba tp ayat membuatkan kami xkering gusi. Ilmu mereka mmg tinggi. Setiap detik xlekang dengan ilmu2 baru. Walau kekadang ayat sama diulang, namun amat berkesan bagi diriku. Contohnya ayat ini :
Buat pilihan yang BETUL. Buat dengan cara yang BETUL. Buat BETUL-BETUL
Aq suka betul ngan ayat ni...xtau knp... tp, ayat ni kalo diteliti, mendalam maksudnya. Pelbagai telahan boleh dibuat. Nak wat camne... dlm bnyk2 ayat, ayt ni yg pa...ling aq ingat n aq suka... inilah gak ayat yg aq sll terapkan kpd murid2 aq kat skolah.
Walau aq sedih, namun aq tetap gelak & ketawa dlm kls. Alhamdulillah, balik rumah ada suami & anak2 tercinta. So, xlah sedih sgt... he.... 
~~~~I LOVE MY JOB, MY HUSBAND & MY KIDS~~~~
One more thing I love, I LOVE UTM...
SHARE

Kisah Cikgu ieta

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 orang yang sudi komen:

  1. hu3...aku pun rasa sedih gak bila baca posting blog ko ni...agaknya nnti aku mcmtu le kot...hu3...

    ReplyDelete

1) Komen anda ditapis. Hanya komen berkaitan entri dan bukan link iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.

2) Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya ^__^

Terima kasih sudi singgah dan komen... ^__^

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM

EMAIL CADANGAN ATAU PERTANYAAN ANDA DI SINI

Name

Email *

Message *