PENGENALAN RINGKAS

Blog Kisah Cikgu ieta adalah penjenamaan semula bagi Blog ieta. Blog ini memaparkan pelbagai pengalaman penulis dan pembaca yang menghantar e-mail atau berjumpa sendiri dengan penulis, panduan dan kisah hidup manusia biasa dan kalangan guru. Juga tips, tutorial blog dan pelbagai panduan. Sesekali hal-ehwal bisnis, resepi dan isu-isu semasa dipaparkan untuk bacaan dan rujukan pembaca. Terima kasih sudi berkunjung. Kunjungan dan komen anda amat dihargai :)

CUCUR NASI IKAN BILIS

Ehsan encik google

Bahan2 :

1.Segenggam ikan bilis
2.Nasi 3 senduk -dilenyek
3.Sayur campur segera (beli yg dah siap punye)
4.Tepung gandum
5.Sedikit air masak
6.Minyak

Cara masak :

- Gaulkan tepung gandum dengan air masak,
- Masukkan nasi,ikan bilis ,sayur campur - gaul bagi rata
- Panaskan kuali yg berisi minyak- gorengkan mengikut saiz yang anda suka.Dah siap.

Tengok je la...dari fb adikku...huhu...terliur sgt tp nak buat xtahan bau minyak....sobar je la...
SHARE

Cikgu ieta Ejen Ebook Saka 40 (No. ID : 4)Ebook Saka Sifu AjimAura

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 orang yang sudi komen:

  1. lerr ingatkan buat sendirik..
    orang lain nye resipi...
    hahahahaha...

    eh!tak letak garam ke??
    tak tawar ke????

    ReplyDelete
  2. Tulah pasal bgtau... ikan bilis biasanya sudah ada rs masinnya tersendiri

    ReplyDelete
  3. ce try test wat kat AU4. Pehtu, bg mcik rasa. hehe....

    ReplyDelete

1) Komen anda ditapis. Hanya komen berkaitan entri dan bukan link iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.

2) Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya ^__^

Terima kasih sudi singgah dan komen... ^__^

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM

EMAIL CADANGAN ATAU PERTANYAAN ANDA DI SINI

Name

Email *

Message *