PENGENALAN RINGKAS

Blog Cikgu ieta adalah penjenamaan semula bagi Blog Kisah Cikgu ieta. Blog ini memaparkan pelbagai pengalaman penulis dan pembaca yang menghantar e-mail atau berjumpa sendiri dengan penulis, panduan dan kisah hidup juga tips, tutorial blog dan pelbagai lagi panduan. Sesekali hal-ehwal bisnis, resepi dan isu-isu semasa dipaparkan untuk bacaan dan rujukan pembaca.

Terima kasih Follow Instagram Cikgu iEta dan Subscribe Channel Telegram Cikgu iEta dan sudi berkunjung. Kunjungan dan komen anda amat dihargai.

ILMU YANG BERMANFAAT

Salam pembaca alam maya....

Hari ni baru buka blog setelah sekian lama internet tidak berfungsi...dan tak dapat mengadap PC... Terbaca pelbagai info menarik tentang blogger dalam blog Nick Nashram. Memang banyak ilmu & manfaat yg ku dapat. Thanks pada beliau. Mudah2an blog aku juga dapat memberi input yg berguna kepada pembaca atau pengikut yg sudi.

Berkaitan dengan tajukku hari ini, bukan mudah untuk kita mengamalkan ilmu yang bermanfaat dalam diri kita. Contohnya mengamalkan sifat-sifat mahmudah (yang terpuji). Kadangkala kita dihina, dicaci atau dimaki. Tetapi, jangan putus asa...itu semua ujian buat kita yang semakin hari ingin berubah ke arah menjadi lebih baik dari hari2 yg telah lalu...

Yang penting, kita berusaha untuk menjadi yang terbaik antara yang baik. Niat mesti ikhlas untuk tujuan itu. Apa pun, aku bukanlah insan terbaik yang sesuai utk menasihatkan sesiapapun. Cuma sekadar mengingatkan diri sendiri bahawa, Bukan senang untuk mencapai kesenangan walaupun senang untuk mendapat kesusahan. 

Ingatlah, setiap perkara yang berlaku dan terjadi ada banyak hikmah yang tersembunyi walau tidak kita ketahui. Redha dan bersabarlah selalu...
SHARE

Cikgu ieta Blogger, Social Media Influencer, Coaching Online Smart Trading

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 orang yang sudi komen:

  1. kalo nak tukar blog kepada dofollow, cari je code ni data:comment.authorUrl..konpem akan jumpa :)

    p/s : satu lagi nak bagi mudah orang komen, kena turn off word verification.

    ReplyDelete

1) Komen anda ditapis. Hanya komen berkaitan entri dan bukan link iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.

2) Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya ^__^

Terima kasih sudi singgah dan komen... ^__^

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM

Tulis Cadangan atau pertanyaan Di SINI

Name

Email *

Message *