31 October 2012

Syukur...

Salam,
Hari ini, rakan blog masih 9 orang. Tak kisahlah tu, janji aku setia menaip dalam blog aku ni. Sebab memang aku minat...

Kepada semua yang sudi menjengah blogku, ribuan terima kasih ku ucapkan... Anda memang hebat sudi memberi komen membina kepada penulisan saya & sudi menjadi rakan blog saya. Terima kasih sekali lagi.

Minggu ni minggu kalut... Kalut tanda kertas periksa bahasa arab darjah 4 & darjah 1, 6set x 2kelas, 2set khat darjah 1&4 dan 1set al-quran darjah 1. Nak habiskan syafawi lagi n siapkan buku cenderahati program Khatan Al-Quran & Hari Anugerah Cemerlang tahun ini yang bakal berlangsung pada 8/11/2012 nanti.... Bz2... Memang bz....

الحمدلله, siang tadi dapat siapkan menanda kertas objektif untuk seramai 340 orang murid (Kertas objektif subjek Bahasa Arab darjah 4=143 orang, darjah 1=170 orang & kertas objektif Al-quran darjah 1=27orang). Now, sudah mula menanda kertas subjektif untuk 2 kelas dahulu. Esok dan seterusnya, insyaallah akan cuba sedaya upaya menyiapkan hingga selesai kesemuanya.... sebelum 5/11/2012 sebab kalut nak siapkan buku cenderahati pula.

Cumanya.... kertas Khat tu la... malas sangat aku nak menandanya sebab aku ni kalau bab tulisan, memang aku cerewet... memang payah murid aku nak dapat A sebab tulisan mereka kebanyakannya tidak mengikut format penulisan Khat yang ditetapkan oleh skema... Skemakah aku...? He3... tak juga... Tengoklah bagaimana nak ku buat nanti... Senang je tu...

Oh ya, configure HTML dalam blog aku dah ok...tadi dah cuba masukkan widget الحمدلله dah boleh dah. Nantilah bila2 ada masa, aku kan cuba lagi meneruskan untuk buat sitemap blog aku ni...

Akhirul Kalam...
Kata2 ini ku petik dari wall facebook adikku. Renungilah ya.... dan selamat beramal...
"Ilmu yang bermanfaat,ibarat kawan yg setia.Sentiasa disisi bila diperlukan".
Kita akn merasa diri terlalu kecil bila org mempertikaikan kerja2 kita.Oleh itu,berusaha utk meningkatkan prestasi adalah lg baik dari terus menerus menghentam atau terasa hati bila ditegur. Bukankah kita belajar dari kesilapan? Tuntutlah ilmu walaupun sezarah. Banyak manfaat..Senyum selalu dan open minded..
 

Salam ceria buat semua...

No comments:

Post a Comment

DISCLAIMER

Saya bukan perawat, bukan guru silat, bukan guru kerohanian dan tiada kaitan dengan sesiapa.

Sila bersabar, jaga adab, jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu dan jangan mencarut.

Saya anti penganiayaan, penipuan (scammer), amalan merepek, amalan syirik khurafat dan ajaran sesat. Semua amalan menyimpang dari agama Islam saya tolak terus. Saya tidak suka perdebatan, perbalahan mencarut dan memaki-hamun. Mereka yang biadap saya tinggalkan terus.

Rules saya :
1) Saya tidak memberi sedekah secara online.
2) Saya tidak berminat mengumpat, cerita hal orang tiada kaitan dengan saya, kondem tanpa dengar hal sebenar, saya tak nak dengar dan saya tak suka.
3) Beri salam senyap dan hendak bersembang kosong adalah dilarang sama sekali.
5) Hendak bimbingan (coaching), ikut rules saya. Lengkapkan borang diberi.

Terima kasih sudi berkunjung. Sila komen untuk saya singgah laman sosial anda pula. Hanya komen berkaitan entri (artikel) sahaja disiarkan. Harap maklum. 😁

Ingin beriklan secara professional? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya. 😁

Featured Post

SIAPA BLOGGER Puteri Nur Cahaya Cikgu iEta?