PENGENALAN RINGKAS

Blog Kisah Cikgu ieta adalah penjenamaan semula bagi Blog ieta. Blog ini memaparkan pelbagai pengalaman penulis dan pembaca yang menghantar e-mail atau berjumpa sendiri dengan penulis, panduan dan kisah hidup manusia biasa dan kalangan guru. Juga tips, tutorial blog dan pelbagai panduan. Sesekali hal-ehwal bisnis, resepi dan isu-isu semasa dipaparkan untuk bacaan dan rujukan pembaca. Terima kasih sudi berkunjung. Kunjungan dan komen anda amat dihargai :)

Segmen Follow Dan Blogwalking Oleh Mia



Suka dengan segmen sebab dapat belajar dan suka dengan tips-tips bloggingnya disamping menambahkan rakan blog dan menambahkan ilmu.

Sebelum joint segmen ini, rakan blog saya hanya ada 13 orang sahaja. Setelah joint segmen ini, ia meningkat kepada 21 orang... (yang sorang tu, masa baru buat blog, terklik joint dah cari camne nak padam, tak dapat2 plak tu pasal jadi 22 orang tu... 


inilah mereka...



Page header segmen itu mengingatkan daku, sentiasalah Smile... Smile... Smile...

Memang Mia tak kedekut ilmu & cepat sungguh dia reply n joint blog saya. Malu je rasanya sebab, Mia tak sombong... Harus ku contohi ni... hehe...

Tapi... nak buat tag line tu tak reti...huhu...nnt try lagi... Maka ku buka balik blog abg cik masih tak faham2 lagi... akhirnya Mia membuat tutorialnya, ku cuba membuatnya perlahan-lahan... walau masih ada lagi kesilapan...

Dan akhirnya... dari pagi sampai ke petang, barulah siap... Yeszzzeee..... berjaya akhirnya...


Terima kasih Mia...



SHARE

Cikgu ieta Ejen Ebook Saka 40 (No. ID : 4)Ebook Saka Sifu AjimAura

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

35 orang yang sudi komen:

  1. Aci tak komen kat sini je? Acilah ek... Jumlah rakan blog dah up sikit dari 13 kepada 18 orang. Alhamdulillah.... Sukanya saya.... hehe...

    ReplyDelete
  2. Masih cuba memperbaiki entri ni lagi.... hehe... Terima kasih cik Mia...

    ReplyDelete
  3. Masih berusaha belajar camne... nak linkkan entri tadi ke entri segmen ini. Usaha2... (haha...ngomel le sensorang...takpe2... blog sendiri...)Kelakar pun ada, sbb ni first time joint peraduan camni. Belajar jgn tak belajar....:)

    ReplyDelete
  4. mia ada buat tutorial, nanti cuba ya http://www.mialiana.com/2012/11/cara-cara-nak-join-segmen-follow-dan.html

    ReplyDelete
  5. SELAMAT BERSEGMEN ..
    DATANG FOLLOW SINI DARI SEGMEN KAKMIA ..

    ReplyDelete
  6. siap dah tapi masih tak tau la betul tak. Terima kasih sudi kunjung di sini

    ReplyDelete
  7. Eh tambah lagi sorang... tqvm dEdEq dE WIshEs. Sy pun dah follow blog dedeq yg sangat cantik tu. Selamat berkongsi ilmu dan sebagainya lagi ya...:)

    ReplyDelete
  8. Penat terbang tinggi-tinggi;
    Datang sini rehatkan diri`Dari Segmen yang sama :) Singgah baca entri & FOLLOW sekali! Salam Perkenalan :D

    http://engkumuzahadin.blogspot.com/2012/11/segmen-follow-dan-blogwalking-oleh.html

    ReplyDelete
  9. kak ieta.. sila baca di shoutbox ya... tq.

    ReplyDelete
  10. singgah dari segmen yang sama...
    follow sini... ^_^

    http://www.mizruha.com/2012/11/segmen-follow-dan-blogwalking-oleh.html

    ReplyDelete
  11. assalam...ayu datang dr segmen yang sama...

    hehee...kalau tak keberatan ..jom la join segmen ayu pulak yer...hehehe..ada linknyer kat bawah ni...

    http://ayuinsyirah.blogspot.com/2012/11/jom-join-bloglist-ayuinsyirah-tahun-2012.html

    ReplyDelete
  12. Engku Muzahadin & Miz Ruha : Terima kasih ats kunjungan kalian & sudi menjadi rakan blog saya.
    Mia : dah betulkan semua. Hari ni br faham betul2. He3... Juga dah add Mia d fb Ieta Mat Sa'ad. Terima kasih ajar akak ilmu segmen ni. Amat berharga sekali buat blogger baru mcm akak ni. Thanx a lot... :)

    ReplyDelete
  13. say singgah dr page mia hehe

    ReplyDelete
  14. 3 hari baru siap banner tu...

    ReplyDelete
  15. tahniah ya kak ieta dah berjaya menyiapkan entri ini dengan betul semoga ilmu yang dicurahkan dapat di manfaatkan sepenuhnya.

    lepas ni kak ieta dah boleh join segmen lain... (^_^)

    ReplyDelete
  16. He2.. terima kasih Mia sbb sudi terima akak joint segmen tu even belajar 3 hari baru betul2 faham & siap buat bannernya tu. He3...

    ReplyDelete
  17. salam Pn.Marsitah....sy datang dari segmen yg sama...
    http://timizero.blogspot.com/2012/11/segmen-follow-blogwalking-mialiana.html

    ReplyDelete
  18. Datang bergolek dari Segmen Follow Dan Blogwalking Oleh Mialiana.com

    http://www.erazfadli.com/2012/11/segmen-follow-dan-blogwalking-oleh.html

    ReplyDelete
  19. salam.. yeen dari segmen yang sama
    jemput singgah jika ada kelapangan ^^
    http://treasurelicious.blogspot.com/2012/12/segmen-follow-dan-blogwalking-oleh.html

    ReplyDelete
  20. Terjah n follow , dari segmen yang sama.. =D

    http://azwarsyuhada.blogspot.com/2012/12/segmen-follow-dan-blogwalking-oleh.html

    ReplyDelete
  21. singgh dri blog Cik Mia =)

    ReplyDelete
  22. hai! deno singgah dari segmen yang sama.... :) salam kenal ya... ^_^

    ReplyDelete
  23. dari segmen yg sma :)
    done follow u ..

    http://diarysiichiera97.blogspot.com/2012/12/segmen-follow-dan-blogwalking-oleh.html

    ReplyDelete
  24. salam kenal...singgah sini balas kunjungan dan jenguk-jenguk cket kawasan... ^_^

    ReplyDelete
  25. hai.. afraa dtg dr segmen same.. done follow.. jom ke blog afraa ?

    http://bulantemanbintang.blogspot.com/2012/11/segmen-follow-dan-blogwalking-oleh.html

    ReplyDelete
  26. singgah sini dari segmen yang sama =)
    dah follow :)
    http://farra-izzaty.blogspot.com/2012/12/segmen-follow-dan-blogwalking-oleh.html

    ReplyDelete
  27. singgah sini.. dan follow sama...~ =0

    selamat bersegmen.

    ReplyDelete
  28. Salam terima kasih semua yg sudi singgah & follow juga blog ini. Sukatinya saya.... :)

    ReplyDelete
  29. done follow dari segmen yang sama :)

    http://pelengkaprusukiri.blogspot.com/2012/12/segmen-follow-dan-blogwalking-oleh.html

    ReplyDelete
  30. Singgah dari segmen sama.
    Follow sini.. #63

    http://ibuberbicara.blogspot.com/2012/12/segmen-follow-dan-blogwalking-oleh.html

    ReplyDelete
  31. salam, singgah dari segmen yang sama. cantek belog awak. :)

    mai singgah mai.
    http://belognanabyte.blogspot.com/2012/11/segmen-follow-dan-blogwalking-oleh.html

    ReplyDelete
  32. Terima kasih Pelengkap rusuk kiri, Nor Salmi & nunnaly :)
    Biasa2 je blog ni... tqvm again

    ReplyDelete
  33. salam done follow awk . sy dari segmen sama . harap boleh follow sy .
    http://nasothman.blogspot.com/2012/12/segmen-follow-dan-blogwalking-oleh.html

    ReplyDelete
  34. salam. Senarai penuh peserta ada dalam entri ini

    http://www.mialiana.com/2012/11/senarai-peserta-segmen-follow-dan.html

    dan pemenang 10 orang blogger akan diumumkan pada malam ini.

    ReplyDelete
  35. Terima kasih Gadis Cupcakes & Mia... :)

    ReplyDelete

1) Komen anda ditapis. Hanya komen berkaitan entri dan bukan link iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.

2) Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya ^__^

Terima kasih sudi singgah dan komen... ^__^

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM

EMAIL CADANGAN ATAU PERTANYAAN ANDA DI SINI

Name

Email *

Message *