SIAP & TAK SIAP

Salam
Hari ni nak cerita apa yang dah siap
1. Tanda buku2 latihan murid tahun 1.
2. Makan (hari2 siap makan baru keluar. Waktu cuti sekolah la... tu pun kalo ada mood nak keluar samada ke sekolah siapkan kerja ataupun urusan lain2).
3. Buang kawasan dalam rumah yang dah beranai-anai tu... siapkan slowly je... bergantung pada kudrat yg ada...
4. Alat Bantuan Mengajar (ABM) untuk tampal dalam kelas tahun hadapan.

Apa plak yang tak siap?
1. Assignment individu subjek Pengukuran & Penilaian (bahan dah cari tapi belum sempat taip lagi... huhu...)
2. Perkara-perkara penting untuk di letak atas softboard S.U.P di sekolah.
3. Tanda buku2 latihan bahasa Arab tahun 4 & buku khat kelas sendiri. (bila ntah nak siap... tunggu kudrat bertenaga gak ni...)


4. Kemas dan Lipat melipat kain2 baju (pun sama, tunggu kudrat bertenaga gak...)


5. Blog walking (BW) segmen yang blogger Mia dah buat. Tak sempat...


Hah, ni lah dia kisah siap & tak siapku untuk entry hari ni... Bye. Wassalam :)

Comments

  1. wah byk juga kerja tu...hehe apa2 pun good luck ya Puan..

    ReplyDelete
  2. tq for following my blog siap ngan puji lagi,,, happy blogging,, i am now officially your follower :D

    ReplyDelete
  3. check out this entry.. blogging tips... they may help :D http://mujadafewa.blogspot.com/p/tips-beriklan.html

    ReplyDelete
  4. Thanks Muja. Kak sdg siapkan 2 assignment individu... huhu2... taksempat lg nk update entry blog ni... tqvm again :)

    ReplyDelete

Post a Comment

DISCLAIMER

Saya bukan perawat, bukan guru silat, bukan guru kerohanian dan tiada kaitan dengan sesiapa.

Sila bersabar, jaga adab, jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu dan jangan mencarut.

Saya anti penganiayaan, penipuan (scammer), ajaran sesat (sihir, syirik dan khurafat) dan kumpulan gila isim jahil murokkab.

Semua amalan menyimpang dari akidah Islam saya tolak. Saya tidak suka perdebatan, perbalahan mencarut dan memaki-hamun. Mereka yang biadap saya tinggalkan terus. Memaki dan mencarutkan saya? Saya sekolahkan adab pakej maki free.

Rules saya :
1) Tidak beri sedekah kepada scammer online.
2) Tidak berminat mengumpat, cerita hal orang tiada kaitan dengan saya, kondem tanpa dengar hal sebenar, saya tidak suka dan tidak mahu dengar.
3) Beri salam senyap dan hendak bersembang kosong adalah dilarang sama sekali.

https://linktr.ee/PuteriNurCahayaCikguiEta

Terima kasih sudi berkunjung. Sila komen untuk saya singgah laman sosial anda pula. Hanya komen berkaitan entri (artikel) sahaja disiarkan. Harap maklum.

Ingin beriklan secara professional? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya.