29 December 2012

ADA ORANG NAK CURI MASUK AKAUN EMAIL SAYA

Assalamu'alaikum

Tadi buka email untuk emailkan slide presentation kepada rakan group, tiba-tiba nampak email di bawah ni. Memang kurang ajar lah ni... Hackers ni dari New York, USA IP Address : 64.152.25.155 pukul 7.30 waktu sana. Memang melampau... Dek kerana itu, terpaksa la tukar password...


Ada sesiapa yang tahu langkah-langkah lain supaya penceroboh macamni tak boleh hack email kita?

3 comments:

  1. Aktifkan 2step verification code. tiap kali orang cuba log in akaun gmail kita menggunakan device lain. secara auto piihak google akan hantar code verification ke hp kita.

    ReplyDelete
  2. Bahaya jugak tu..
    kena tukar pasword secara berkala.
    guna gabungan angkadan huruf yg panjang sikit..

    ReplyDelete

DISCLAIMER

Saya bukan perawat, bukan guru silat, bukan guru kerohanian dan tiada kaitan dengan sesiapa.

Sila bersabar, jaga adab, jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu dan jangan mencarut.

Saya anti penganiayaan, penipuan (scammer), amalan merepek, amalan syirik khurafat dan ajaran sesat. Semua amalan menyimpang dari agama Islam saya tolak terus. Saya tidak suka perdebatan, perbalahan mencarut dan memaki-hamun. Mereka yang biadap saya tinggalkan terus.

Rules saya :
1) Saya tidak memberi sedekah secara online.
2) Saya tidak berminat mengumpat, cerita hal orang tiada kaitan dengan saya, kondem tanpa dengar hal sebenar, saya tak nak dengar dan saya tak suka.
3) Beri salam senyap dan hendak bersembang kosong adalah dilarang sama sekali.
5) Hendak bimbingan (coaching), ikut rules saya. Lengkapkan borang diberi.

Terima kasih sudi berkunjung. Sila komen untuk saya singgah laman sosial anda pula. Hanya komen berkaitan entri (artikel) sahaja disiarkan. Harap maklum. 😁

Ingin beriklan secara professional? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya. 😁

Featured Post

SIAPA BLOGGER Puteri Nur Cahaya Cikgu iEta?