KISAH CIKGU IETA

Cikgu ieta Mantan Pegawai Perkhidmatan Pendidikan. Mula menulis di blog dari tahun 2006. Berkongsi apa sahaja pengalaman Cikgu ieta dan pembaca yang menghantar e-mail atau berjumpa sendiri dengan Cikgu. Suka kongsi panduan dan kisah kehidupan, tips, panduan blog dan macam-macam lagi. Maklumlah Lifestyle Blogger. Bebas menulis apa sahaja. �� Instagram : https://www.instagram.com/CikguiEta Telegram Channel : https://www.t.me/CikguiEta

ADA ORANG NAK CURI MASUK AKAUN EMAIL SAYA

Assalamu'alaikum

Tadi buka email untuk emailkan slide presentation kepada rakan group, tiba-tiba nampak email di bawah ni. Memang kurang ajar lah ni... Hackers ni dari New York, USA IP Address : 64.152.25.155 pukul 7.30 waktu sana. Memang melampau... Dek kerana itu, terpaksa la tukar password...


Ada sesiapa yang tahu langkah-langkah lain supaya penceroboh macamni tak boleh hack email kita?

SHARE

Cikgu ieta Blogging Marketing Management Expert & Freelance Speaker

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 orang yang sudi komen:

  1. Aktifkan 2step verification code. tiap kali orang cuba log in akaun gmail kita menggunakan device lain. secara auto piihak google akan hantar code verification ke hp kita.

    ReplyDelete
  2. Bahaya jugak tu..
    kena tukar pasword secara berkala.
    guna gabungan angkadan huruf yg panjang sikit..

    ReplyDelete
  3. Dah buat seperti dicadang. Thanks ya M'Rie R'Nie & Ahsfantasy Ryu :)

    ReplyDelete

1) Komen anda ditapis. Hanya komen berkaitan entri dan bukan link iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.

2) Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya 😁

Terima kasih sudi singgah dan komen... ^__^

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM

Tulis Cadangan atau pertanyaan Di SINI

Name

Email *

Message *