14 December 2012

DOMAIN & BLOGGER JUTAWAN

اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهْ

Dah dapat tapi DNS masih PENDING lagi
Sabar menanti...
Dari blogger cik Innanie
Lastly jumpa tutorial domain dari blogger PALY
Klik lah kat 2 link di atas kalau nak tahu lanjutannya lagi...


Rentetan dari entry yang bertajuk DOMAINKU YANG PERTAMA yang sepatutnya berbunyi DOMAINKU YANG KE DUA. Sebenarnya, masa buat entry tu tak berapa nak faham lagi apa itu domain. Pulaktu, terlampau excited sebab dapat dari GA yang dibuat oleh blogger Muja. Maklumla kan... blogger baru yang baru nak jadi blogger... banyak lagi nak kena belajar... Bila dah baca blog denaihati tentang domain dan penerangan dari cik Innanie dalam blognya, than baca pula tutorial dari blogger adik Paly, barulah bertambah kefahaman sikit-sikit. Tu pun, ada yang juga yang blur lagi... Takpela kan... sekurang-kurangnya, belajar dan terus belajar...


Apakena mengenanya printscreen di atas dengan entry yang ku buat ni? (Printscreen  di atas adalah sehingga jam 6.27 pagi hari ini, apapun, Syukur Alhamdulillah... ada juga orang nak singgah dan sudi menjadi rakan blogku ni....). Bestkan jika nombor 6027 itu adalah jumlah followers ataupun jumlah duit yang diterima? Uish... memang sangat-sangatla... sukanya hatiku ini...

Kenapa teringin dengan jumlah 4 angka atau banyak lagi angka tu? Sebabnya, silalah baca di sini. Contoh dah ada. Lihat sini. Moga impian menjadi kenyataan. Amin...

Akhirnya, terima kasih kepada semua yang sudi menyokong dan menjadi rakan blog ini :)

Nota :
Usah takut mengejar impian tetapi usah hanya berangan-angan tanpa berani menempuh halangan.





7 comments:

  1. http://4.bp.blogspot.com/-e63MU09sG4M/UMjRwYKJpJI/AAAAAAAAA8I/rkhz4CQK1hE/s320/domainku+yg+pertama.gif

    yg ieta ni dah bleh gune dah...gune tutor drpd paly, memang akan jadi domain yang ieta nk gune :)

    ReplyDelete
  2. kalau ade ape yg tak phm lagi, komen kat c2, nanti paly jwb :)

    ReplyDelete
  3. Advanced settings masih lagi tak leh... hmmmm... tunggu....
    http://
    We have not been able to verify your authority to this domain. Error 12.

    ReplyDelete
  4. Sama la Kak Ieta.Kelana punya domain masih belom boleh pakai lagi...Tapi sabar je la.Benda free kan.

    ReplyDelete
  5. Next time, please leave your blog link for easy to me to blogwalking to your blog or your link. Thanks visit my blog :)

    ReplyDelete

DISCLAIMER

Saya bukan perawat, bukan guru silat, bukan guru kerohanian dan tiada kaitan dengan sesiapa.

Sila bersabar, jaga adab, jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu dan jangan mencarut.

Saya anti penganiayaan, penipuan (scammer), amalan merepek, amalan syirik khurafat dan ajaran sesat. Semua amalan menyimpang dari agama Islam saya tolak terus. Saya tidak suka perdebatan, perbalahan mencarut dan memaki-hamun. Mereka yang biadap saya tinggalkan terus.

Rules saya :
1) Saya tidak memberi sedekah secara online.
2) Saya tidak berminat mengumpat, cerita hal orang tiada kaitan dengan saya, kondem tanpa dengar hal sebenar, saya tak nak dengar dan saya tak suka.
3) Beri salam senyap dan hendak bersembang kosong adalah dilarang sama sekali.
5) Hendak bimbingan (coaching), ikut rules saya. Lengkapkan borang diberi.

Terima kasih sudi berkunjung. Sila komen untuk saya singgah laman sosial anda pula. Hanya komen berkaitan entri (artikel) sahaja disiarkan. Harap maklum. 😁

Ingin beriklan secara professional? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya. 😁

Featured Post

SIAPA BLOGGER Puteri Nur Cahaya Cikgu iEta?