PENGENALAN RINGKAS

Blog Kisah Cikgu ieta adalah penjenamaan semula bagi Blog ieta. Blog ini memaparkan pelbagai pengalaman penulis dan pembaca yang menghantar e-mail atau berjumpa sendiri dengan penulis, panduan dan kisah hidup manusia biasa dan kalangan guru. Juga tips, tutorial blog dan pelbagai panduan. Sesekali hal-ehwal bisnis, resepi dan isu-isu semasa dipaparkan untuk bacaan dan rujukan pembaca. Terima kasih sudi berkunjung. Kunjungan dan komen anda amat dihargai :)

DOMAIN & BLOGGER JUTAWAN

اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهْ

Dah dapat tapi DNS masih PENDING lagi
Sabar menanti...
Dari blogger cik Innanie
Lastly jumpa tutorial domain dari blogger PALY
Klik lah kat 2 link di atas kalau nak tahu lanjutannya lagi...


Rentetan dari entry yang bertajuk DOMAINKU YANG PERTAMA yang sepatutnya berbunyi DOMAINKU YANG KE DUA. Sebenarnya, masa buat entry tu tak berapa nak faham lagi apa itu domain. Pulaktu, terlampau excited sebab dapat dari GA yang dibuat oleh blogger Muja. Maklumla kan... blogger baru yang baru nak jadi blogger... banyak lagi nak kena belajar... Bila dah baca blog denaihati tentang domain dan penerangan dari cik Innanie dalam blognya, than baca pula tutorial dari blogger adik Paly, barulah bertambah kefahaman sikit-sikit. Tu pun, ada yang juga yang blur lagi... Takpela kan... sekurang-kurangnya, belajar dan terus belajar...


Apakena mengenanya printscreen di atas dengan entry yang ku buat ni? (Printscreen  di atas adalah sehingga jam 6.27 pagi hari ini, apapun, Syukur Alhamdulillah... ada juga orang nak singgah dan sudi menjadi rakan blogku ni....). Bestkan jika nombor 6027 itu adalah jumlah followers ataupun jumlah duit yang diterima? Uish... memang sangat-sangatla... sukanya hatiku ini...

Kenapa teringin dengan jumlah 4 angka atau banyak lagi angka tu? Sebabnya, silalah baca di sini. Contoh dah ada. Lihat sini. Moga impian menjadi kenyataan. Amin...

Akhirnya, terima kasih kepada semua yang sudi menyokong dan menjadi rakan blog ini :)

Nota :
Usah takut mengejar impian tetapi usah hanya berangan-angan tanpa berani menempuh halangan.





SHARE

Cikgu ieta Sales Person Kelas Instagram Advance Online & Ebook Saka Sifu AjimAura (ID : 4)

Hai. Saya Cikgu ieta. Full Time Blogger, Internet Marketer dan Motivator Nasihat Niaga. Saya merupakan Sales Person Kelas Online Instagram Advance & Ebook Saka 4.0 milik Sifu Ajim Aura. Saya mengajar Kelas Blog dan Teknik Penulisan secara Personal Coaching One to One dan Group Coaching secara Online. Saya Leader kepada beberapa Group Laman Sosial dan Admin beberapa Group Di Telegram dan WhatsApp. Mempunyai 5 orang anak. Suami Pembantu Tadbir di Syarikat Semi Government. Saya Phrolapse Intervetebral Disc (Slipped Disc) bermula 17/4/2017. Kini Suri Rumah dan Blogger Full Time Online.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 orang yang sudi komen:

  1. http://4.bp.blogspot.com/-e63MU09sG4M/UMjRwYKJpJI/AAAAAAAAA8I/rkhz4CQK1hE/s320/domainku+yg+pertama.gif

    yg ieta ni dah bleh gune dah...gune tutor drpd paly, memang akan jadi domain yang ieta nk gune :)

    ReplyDelete
  2. kalau ade ape yg tak phm lagi, komen kat c2, nanti paly jwb :)

    ReplyDelete
  3. Advanced settings masih lagi tak leh... hmmmm... tunggu....
    http://
    We have not been able to verify your authority to this domain. Error 12.

    ReplyDelete
  4. Sama la Kak Ieta.Kelana punya domain masih belom boleh pakai lagi...Tapi sabar je la.Benda free kan.

    ReplyDelete
  5. Still error lagi... dah buat mcm yg Asia Host suggest pun, still error...

    ReplyDelete
  6. Next time, please leave your blog link for easy to me to blogwalking to your blog or your link. Thanks visit my blog :)

    ReplyDelete

1) Komen anda ditapis. Hanya komen berkaitan entri dan bukan link iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.

2) Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya ^__^

Terima kasih sudi singgah dan komen... ^__^

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM

EMAIL CADANGAN ATAU PERTANYAAN ANDA DI SINI

Name

Email *

Message *