CARI DI SINI

13 December 2012

DOMAINKU YANGPERTAMA

اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهْ

Dalam kesibukan menyiapkan slide presentation untuk Ahad ni, sempat lagi...
Dari GA Muja dapat dah domain free...
Tak percaya? Meh tengok print screen ni
Kalau nak tengok lebih jelas lagi,
Sila klik kat gambar di bawah ni


Baru je dapat tadi...
Thanks Muja yang baik hati...
tak lupa juga terima kasih kepada yang sponsor semua ni...
Lepas ni, memang suka nak joint GA lagi...
Apa dia domain? klik sini juga di sini kalau nak tahu lebih lanjut lagi  
Sila jangan gelakkan saya sebab saya blogger baru dalam dunia blog ni....

Psss....
1. Dah tak larat nak google2... Siapa boleh beritahu saya kelebihan dan bagaimana untuk buat blog guna wordpress?
2. Wa... dah try la... just taip ieta, terus keluar blog saya ni. Best3.... Buka blog pun kurang lembapnya sekarang ni... Sukatinya...

8 comments:

  1. Kak Ieta...Dah boleh pakai ke?

    ReplyDelete
  2. KC : dah. Tp akak tak explore lanjut lagi. Ms siap entry ni br je bleh on domain tu. Nnt KC try la ya :)

    Wilma : tqvm... :)

    ReplyDelete
  3. Tahniah bakal berdomain. Herm WP ni ada 2. 1 dot com and 1 lagi dot org. Kebanyakkan orang sekarang guna WP.org <-- yang ni kena sewa hosting. Kalau yang baru nak berjinak2 dengan WP ni. Just try shared hosting jer. Kalau nak belajar pasal WP ni try masuk group fb Rakan Blogger 2dayblogger. Kat situ ramai otai2 WP.

    ReplyDelete
  4. M'rnie : terima kasih banyak2 ats information ttg wp tu. In Shaa Allah nnt sy joint group fb tu pula :)

    ReplyDelete
  5. http://www.paly.my/2012/12/tutorial-domain-my-ke-blogspot-anda.html

    paly dah jwb dah, ieta bleh try..

    xbes sgt gune wordpress blog yg bukan berbayar, nak search pn susah
    pkai jer blogspot tapi template wordpress :)

    ReplyDelete
  6. saya pun ambk domain yg sama nie...nanti boleh ajar x cara nak pasang domain .my nie...

    mselim3.

    pls:Saya dah daftar ..akaun pending kena tunggu 2@3 hari...

    ReplyDelete
  7. Paly : thanks :)
    Mselim3 : cuba lihat dlm blog sponsor http://www.coklateyes.my/ ataupun blog Paly http://www.paly.my/2012/12/tutorial-domain-my-ke-blogspot-anda.html
    Harap membantu

    ReplyDelete

DISCLAIMER

Saya bukan perawat, bukan guru silat, bukan guru kerohanian dan tiada kaitan dengan gang paranoid akhir zaman dan teori konspirasi yang gila isim keturunan atau isim makrifat.

Sila sabar, jaga adab, jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu dan jangan mencarut.

Saya anti penganiayaan, penipuan (scammer), amalan merepek, syirik, sesat dan khurafat. Semua amalan menyimpang dari agama Islam saya tolak dan bangkang sepenuhnya.

Saya benci perdebatan, perbalahan mencarut dan memaki-hamun. Mereka yang biadap saya reject terus.

Terima kasih sudi berkunjung. Sila komen untuk saya singgah laman sosial anda pula. Hanya komen berkaitan entri (artikel) sahaja disiarkan. Harap maklum. 😁

Jika mesej atau email saya sila nyatakan,
1) Nama.
2) Dari mana kenal saya.
3) Tujuan mesej
Sebab saya ada banyak laman sosial, sila nyatakan nama channel atau laman sosial anda kenal saya.

Rules saya :
1) Saya tidak memberi sedekah secara online.
2) Saya tidak berminat mengumpat, cerita hal orang tiada kaitan dengan saya, kondem tanpa dengar hal sebenar, saya tak nak dengar dan saya tak suka.
3) Beri salam senyap dan hendak bersembang kosong adalah dilarang sama sekali.
5) Hendak bimbingan (coaching), ikut rules saya. Lengkapan borang diberi.

Terima kasih 😊
Nama pena,
Puteri Nur Cahaya @ Cikgu iEta
Suri Rumah Sepenuh Masa,
Freelance Blogger, Social Media Expert Coach. Pembekal Pemborong Biskut Homemade dan Kudapan.

Ingin beriklan secara professional? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya. 😁

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA





AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM






TULIS CADANGAN ATAU PERTANYAAN DI SINI

Name

Email *

Message *