13 December 2012

DOMAINKU YANGPERTAMA

اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهْ

Dalam kesibukan menyiapkan slide presentation untuk Ahad ni, sempat lagi...
Dari GA Muja dapat dah domain free...
Tak percaya? Meh tengok print screen ni
Kalau nak tengok lebih jelas lagi,
Sila klik kat gambar di bawah ni


Baru je dapat tadi...
Thanks Muja yang baik hati...
tak lupa juga terima kasih kepada yang sponsor semua ni...
Lepas ni, memang suka nak joint GA lagi...
Apa dia domain? klik sini juga di sini kalau nak tahu lebih lanjut lagi  
Sila jangan gelakkan saya sebab saya blogger baru dalam dunia blog ni....

Psss....
1. Dah tak larat nak google2... Siapa boleh beritahu saya kelebihan dan bagaimana untuk buat blog guna wordpress?
2. Wa... dah try la... just taip ieta, terus keluar blog saya ni. Best3.... Buka blog pun kurang lembapnya sekarang ni... Sukatinya...

8 comments:

  1. Kak Ieta...Dah boleh pakai ke?

    ReplyDelete
  2. KC : dah. Tp akak tak explore lanjut lagi. Ms siap entry ni br je bleh on domain tu. Nnt KC try la ya :)

    Wilma : tqvm... :)

    ReplyDelete
  3. Tahniah bakal berdomain. Herm WP ni ada 2. 1 dot com and 1 lagi dot org. Kebanyakkan orang sekarang guna WP.org <-- yang ni kena sewa hosting. Kalau yang baru nak berjinak2 dengan WP ni. Just try shared hosting jer. Kalau nak belajar pasal WP ni try masuk group fb Rakan Blogger 2dayblogger. Kat situ ramai otai2 WP.

    ReplyDelete
  4. M'rnie : terima kasih banyak2 ats information ttg wp tu. In Shaa Allah nnt sy joint group fb tu pula :)

    ReplyDelete
  5. http://www.paly.my/2012/12/tutorial-domain-my-ke-blogspot-anda.html

    paly dah jwb dah, ieta bleh try..

    xbes sgt gune wordpress blog yg bukan berbayar, nak search pn susah
    pkai jer blogspot tapi template wordpress :)

    ReplyDelete
  6. saya pun ambk domain yg sama nie...nanti boleh ajar x cara nak pasang domain .my nie...

    mselim3.

    pls:Saya dah daftar ..akaun pending kena tunggu 2@3 hari...

    ReplyDelete
  7. Paly : thanks :)
    Mselim3 : cuba lihat dlm blog sponsor http://www.coklateyes.my/ ataupun blog Paly http://www.paly.my/2012/12/tutorial-domain-my-ke-blogspot-anda.html
    Harap membantu

    ReplyDelete

DISCLAIMER

Saya bukan perawat, bukan guru silat, bukan guru kerohanian dan tiada kaitan dengan sesiapa.

Sila bersabar, jaga adab, jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu dan jangan mencarut.

Saya anti penganiayaan, penipuan (scammer), amalan merepek, amalan syirik khurafat dan ajaran sesat. Semua amalan menyimpang dari agama Islam saya tolak terus. Saya tidak suka perdebatan, perbalahan mencarut dan memaki-hamun. Mereka yang biadap saya tinggalkan terus.

Rules saya :
1) Saya tidak memberi sedekah secara online.
2) Saya tidak berminat mengumpat, cerita hal orang tiada kaitan dengan saya, kondem tanpa dengar hal sebenar, saya tak nak dengar dan saya tak suka.
3) Beri salam senyap dan hendak bersembang kosong adalah dilarang sama sekali.
5) Hendak bimbingan (coaching), ikut rules saya. Lengkapkan borang diberi.

Terima kasih sudi berkunjung. Sila komen untuk saya singgah laman sosial anda pula. Hanya komen berkaitan entri (artikel) sahaja disiarkan. Harap maklum. 😁

Ingin beriklan secara professional? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya. 😁

Featured Post

SIAPA BLOGGER Puteri Nur Cahaya Cikgu iEta?