CIKGU IETA

Cikgu ieta berblogging dari tahun 2009. Berkongsi apa sahaja pengalaman Cikgu ieta dan pembaca yang menghantar e-mail atau berjumpa sendiri dengan Cikgu. Suka kongsi panduan dan kisah kehidupan, tips, panduan blog dan macam-macam. Maklumlah Lifestyle Blogger. Bebas menulis apa sahaja. Instagram : https://www.instagram.com/CikguiEta Telegram Channel : https://www.t.me/CikguiEta

DOMAINKU YANGPERTAMA

اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهْ

Dalam kesibukan menyiapkan slide presentation untuk Ahad ni, sempat lagi...
Dari GA Muja dapat dah domain free...
Tak percaya? Meh tengok print screen ni
Kalau nak tengok lebih jelas lagi,
Sila klik kat gambar di bawah ni


Baru je dapat tadi...
Thanks Muja yang baik hati...
tak lupa juga terima kasih kepada yang sponsor semua ni...
Lepas ni, memang suka nak joint GA lagi...
Apa dia domain? klik sini juga di sini kalau nak tahu lebih lanjut lagi  
Sila jangan gelakkan saya sebab saya blogger baru dalam dunia blog ni....

Psss....
1. Dah tak larat nak google2... Siapa boleh beritahu saya kelebihan dan bagaimana untuk buat blog guna wordpress?
2. Wa... dah try la... just taip ieta, terus keluar blog saya ni. Best3.... Buka blog pun kurang lembapnya sekarang ni... Sukatinya...
SHARE

Cikgu ieta Blogger, Social Media Influencer, Coaching Online Smart Trading

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

8 orang yang sudi komen:

  1. Kak Ieta...Dah boleh pakai ke?

    ReplyDelete
  2. KC : dah. Tp akak tak explore lanjut lagi. Ms siap entry ni br je bleh on domain tu. Nnt KC try la ya :)

    Wilma : tqvm... :)

    ReplyDelete
  3. Tahniah bakal berdomain. Herm WP ni ada 2. 1 dot com and 1 lagi dot org. Kebanyakkan orang sekarang guna WP.org <-- yang ni kena sewa hosting. Kalau yang baru nak berjinak2 dengan WP ni. Just try shared hosting jer. Kalau nak belajar pasal WP ni try masuk group fb Rakan Blogger 2dayblogger. Kat situ ramai otai2 WP.

    ReplyDelete
  4. M'rnie : terima kasih banyak2 ats information ttg wp tu. In Shaa Allah nnt sy joint group fb tu pula :)

    ReplyDelete
  5. http://www.paly.my/2012/12/tutorial-domain-my-ke-blogspot-anda.html

    paly dah jwb dah, ieta bleh try..

    xbes sgt gune wordpress blog yg bukan berbayar, nak search pn susah
    pkai jer blogspot tapi template wordpress :)

    ReplyDelete
  6. saya pun ambk domain yg sama nie...nanti boleh ajar x cara nak pasang domain .my nie...

    mselim3.

    pls:Saya dah daftar ..akaun pending kena tunggu 2@3 hari...

    ReplyDelete
  7. Paly : thanks :)
    Mselim3 : cuba lihat dlm blog sponsor http://www.coklateyes.my/ ataupun blog Paly http://www.paly.my/2012/12/tutorial-domain-my-ke-blogspot-anda.html
    Harap membantu

    ReplyDelete

1) Komen anda ditapis. Hanya komen berkaitan entri dan bukan link iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.

2) Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya ^__^

Terima kasih sudi singgah dan komen... ^__^

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM

Tulis Cadangan atau pertanyaan Di SINI

Name

Email *

Message *