KISAH CIKGU IETA

Cikgu ieta Mantan Pegawai Perkhidmatan Pendidikan. Mula menulis di blog dari tahun 2006. Berkongsi apa sahaja pengalaman Cikgu ieta dan pembaca yang menghantar e-mail atau berjumpa sendiri dengan Cikgu. Suka kongsi panduan dan kisah kehidupan, tips, panduan blog dan macam-macam lagi. Maklumlah Lifestyle Blogger. Bebas menulis apa sahaja. �� Instagram : https://www.instagram.com/CikguiEta Telegram Channel : https://www.t.me/CikguiEta

Ibu sayang kamu semua...

Mood sedih menyelubungi diri tika membaca blog En. Fendi

Entri bertajuk "...Ibu..Mengapa Saya Nampak Pelangi?"

Terkesima dan terkedu ku seketika
Lantas ku pandang wajah anak-anakku seorang demi seorang...
Adakah kasih sayangku untuk mereka semakin berkurang?
Mood untuk membuat entri ceria terbengkalai seketika...
Sedih kurasa...
Aduhai diri... 
Bersabarlah wahai hati...
Sesungguhnya ku sering leka
Menghitung kerja apatah lagi mengejar date line tugasan2ku semata...
Ampunilah daku
Kasihanilah anak-anakku
Juga suamiku
Sesungguhnya merekalah segalanya bagiku 
Dalam menghitung hari, mencari kekuatan diri...
Juga membentuk hati...


Ibu sayang kamu semua...

Nota : Sayangilah dan hargailah siapa sahaja yang ada disisi kita walau siapa pun mereka...
Kerana, menyesal dikemudian hari memang tidak berguna
SHARE

Cikgu ieta Blogging Marketing Management Expert & Freelance Speaker

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 orang yang sudi komen:

  1. bertuah anak2 k.ita ade ibu mcm akak..
    tabah dan sabar hadapi hdup mendatang..
    gud luck tuk exam kak.. ;)

    ReplyDelete
  2. comel2 anak2 akak.. insyaAllah diorng mengerti keadaan ibu diorng, ibu jgn mrh2 ye.. hihi, selamat menempuhi sgl cubaan kak :)

    ReplyDelete
  3. Terharu je bc komen Muja, MZ n Mar ni. Nak menitik air mata akak. Terima kasih semua :)

    ReplyDelete
  4. anak2 akak sangat comel... I love you too kak... (heee...x der kena mengena kan? tetiber nak love you love you pulak...)

    tapi begitulah kasih ibu...

    ReplyDelete
  5. how sweet...smga jd solleh sollehah ye adik2 hihi

    ReplyDelete
  6. Farah : takpe2... sayang juga sm Farah coz sudi ziarah sini :)
    Zila Manaf : Amin... hehe...

    ReplyDelete

1) Komen anda ditapis. Hanya komen berkaitan entri dan bukan link iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.

2) Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya 😁

Terima kasih sudi singgah dan komen... ^__^

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM

Tulis Cadangan atau pertanyaan Di SINI

Name

Email *

Message *