CARI DI SINI

07 December 2012

PLAGIAT PUNYA CERITA...

Salam,

Baru je baca tentang haram ke duit blog hasil copy paste dari blogger Mr. Nick Nashram. Jumpa pula link ini http://www.ciklaili.com/2010/06/adakah-blog-anda-ditiru.html dari blogger Cik Laili semasa buka google akaun. Lalu terus mencuba apa yang di beritahu. Inilah hasilnya... Rasanya, hasil penulisan dan kupasan idea mereka lebih hebat dariku... hehe...

s t o r y . m o r y . m o r n i n g . g l o r y | || Dengan ...
... Pandanglah anak anda dengan pandangan kasih sayang (Pandangan ini akan membuatkan anak anda lebih yakin diri apabila berhadapan dengan persekitaran). Berikan peneguhan setiap kali anak anda berbuat kebaikan (Berilah pujian, pelukkan, ciuman, ... hadiah ataupun sekurang-kurangnya senyuman untuk setiap kebaikan yang dilakukannya). Janganlah mengharapkan anak anda yang belum matang itu melakukan sesuatu perbuatan baik secara berterusan, mereka hanya kanak-kanak yang sedang berkembang.... Perkembangan mereka buatkan mereka ingin mengalami setiap perkara termasuklah berbuat silap. Apabila anda berhadapan dengan masalah kerja dan keluarga,pilihlah keluarga (Seorang penulis menyatakan anak-anak terus membesar.... Tenangkan anak anda setiap kali mereka memerlukannya. Tunjukkan kepada anak anda bagaimana cara untuk menenangkan diri. Mereka akan menirunya. Buatkan sedikit persediaan untuk anak-anak menyambut harijadinya. Sediakanlah hadiah harijadi yang unik walaupun harganya murah.... Mimpi ngeri mereka adalah begitu real dalam dunia mereka. Hargailah permainan kesayangan anak anda. Mereka juga dalam masa yang sama akan menghargai barang-barang kesayangan anda. Elakkan daripada membuang barang kesayangan mereka walaupun sudah rosak.
http://arthept.wordpress.com/


Tips Mendidik Anak « Permata Kata
... Pandanglah anak anda dengan pandangan kasih sayang (Pandangan ini akan membuatkan anak anda lebih yakin diri apabila berhadapan dengan persekitaran). Berikan peneguhan setiap kali anak anda berbuat kebaikan (Berilah pujian, pelukan, ... hadiah ataupun sekurang-kurangnya senyuman untuk setiap kebaikan yang dilakukannya) Janganlah mengharapkan anak anda yang belum matang itu melakukan sesuatu perbuatan baik secara berterusan, mereka hanya kanak-kanak yang sedang berkembang.... Tenangkan anak anda setiap kali mereka memerlukannya. Tunjukkan kepada anak anda bagaimana cara untuk menenangkan diri. Mereka akan menirunya. Buatkan sedikit persediaan untuk anak-anak menyambut harijadinya.... Mimpi ngeri mereka adalah begitu real dalam dunia mereka. Hargailah permainan kesayangan anak anda. Mereka juga dalam masa yang sama akan menghargai barang-barang kesayangan anda. Elakkan daripada membuang barang kesayangan mereka walaupun sudah rosak.
http://permatakata.wordpress.com/2008/02/04/perihal-anak/

.:: Laman Ilmu 2u ::.: Punca Anak Derhaka
... Pandanglah anak anda dengan pandangan kasih sayang (Pandangan ini akan membuatkan anak anda lebih yakin diri apabila berhadapan dengan persekitaran). - Berikan peneguhan setiap kali anak anda berbuat kebaikan (Berilah pujian, pelukkan, ciuman, ... hadiah ataupun sekurang-kurangnya senyuman untuk setiap kebaikan yang dilakukannya) . - Janganlah mengharapkan anak anda yang belum matang itu melakukan sesuatu perbuatan baik secara berterusan , mereka hanya kanak-kanak yang sedang berkembang....Tenangkan anak anda setiap kali mereka memerlukannya . - Tunjukkan kepada anak anda bagaimana cara untuk menenangkan diri . Mereka akan menirunya. - Buatkan sedikit persediaan untuk anak-anak menyambut harijadinya..... Mimpi ngeri mereka adalah begitu real dalam dunia mereka.. - Hargailah permainan kesayangan anak anda. Mereka juga dalammasa yang sama akan menghargai barang-barang kesayangan anda. Elakkan daripada membuang barang kesayangan mereka walaupun sudah rosak.
http://lamanilmu2u.blogspot.com/2008/04/punca-anak-derhaka.html

Tips mendidik anak mengikut panduan Islam « ماريا ...
... Pandanglah anak anda dengan pandangan kasih sayang (Pandangan ini akan membuatkan anak anda lebih yakin diri apabila berhadapan dengan persekitaran) Berikan peneguhan setiap kali anak anda berbuat kebaikan (Berilah pujian, pelukkan, ... hadiah ataupun sekurang-kurangnya senyuman untuk setiap kebaikan yang dilakukannya) . Janganlah mengharapkan anak anda yang belum matang itu melakukan sesuatu perbuatan baik secara berterusan, mereka hanya kanak-kanak yang sedang berkembang.... Tenangkan anak anda setiap kali mereka memerlukannya. Tunjukkan kepada anak anda bagaimana cara untuk menenangkan diri. Mereka akan menirunya. Insya Allah semoga ianya dapat juga memberi sedikit sebanyak panduan buat kita yang bergelar ibubapa.
http://mysaffiyah.wordpress.com/2011/04/12/ tips-mendidik-anak-mengikut-panduan-islam/

Garden of MY Heart
... hadiah ataupun sekurang-kurangnya senyuman untuk setiap kebaikan yang dilakukannya). Janganlah mengharapkan anak anda yang belum matang itu melakukan sesuatu perbuatan baik secara berterusan, mereka hanya kanak-kanak yang sedang berkembang.... Buatkan sedikit persediaan untuk anak-anak menyambut harijadinya. Sediakanlah hadiah harijadi yang unik walaupun harganya murah. Keunikan akan membuatkan anak anda belajar menghargai. (Anak2 yg dtg daripada persekitaran yang menghargai akan belajar menghargai orang lain).
http://yesyouaremine.blogspot.com/
♥ Wan!3♥
... Pandanglah anak anda dengan pandangan kasih sayang (Pandangan ini akan membuatkan anak anda lebih yakin diri apabila berhadapan dengan persekitaran). Berikan peneguhan setiap kali anak anda berbuat kebaikan (Berilah pujian, pelukan, ciuman, ... Tenangkan anak anda setiap kali mereka memerlukannya. Tunjukkan kepada anak anda bagaimana cara untuk menenangkan diri. Mereka akan menirunya. Buatkan sedikit persediaan untuk anak-anak menyambut harijadinya. Sediakanlah hadiah harijadi yang unik walaupun harganya murah.
http://puteri-wanie85.blogspot.com/

kekeluargaan « Permata Kata
... Pandanglah anak anda dengan pandangan kasih sayang (Pandangan ini akan membuatkan anak anda lebih yakin diri apabila berhadapan dengan persekitaran). Berikan peneguhan setiap kali anak anda berbuat kebaikan (Berilah pujian, pelukan, ciuman, ... Tenangkan anak anda setiap kali mereka memerlukannya. Tunjukkan kepada anak anda bagaimana cara untuk menenangkan diri. Mereka akan menirunya. Buatkan sedikit persediaan untuk anak-anak menyambut harijadinya. Sediakanlah hadiah harijadi yang unik walaupun harganya murah.
http://permatakata.wordpress.com/tag/kekeluargaan/

Bro Rick April 2007
... Perkembangan mereka buatkan mereka ingin mengalami setiap perkara termasuklah berbuat silap. 6.Apabila anda berhadapan dengan masalah kerja dan keluarga,pilihlah keluarga (Seorang penulis menyatakan anak-anak terus membesar.... Buatkan sedikit persediaan untuk anak-anak menyambut harijadinya. Sediakanlah hadiah harijadi yang unik walaupun harganya murah. Keunikan akan membuatkan anak anda belajar menghargai. (Anak2 yg dtg daripada persekitaran yang menghargai akan belajar menghargai orang lain).
http://brorickapril2007.blogspot.com/

cfu zams rules
... Perkembangan mereka buatkan mereka ingin mengalami setiap perkara termasuklah berbuat silap. 6.Apabila anda berhadapan dengan masalah kerja dan keluarga, pilihlah keluarga (Seorang penulis menyatakan anak-anak terus membesar.... 11.Buatkan sedikit persediaan untuk anak-anak menyambut harijadinya. Sediakanlah hadiah harijadi yang unik walaupun harganya murah. Keunikan akan membuatkan anak anda belajar menghargai. (Anak2 yg dtg daripada persekitaran yang menghargai akan belajar menghargai orang lain).
http://sifuzams.blogspot.com/

Ingat Mengingati
... Perkembangan mereka buatkan mereka ingin mengalami setiap perkara termasuklah berbuat silap. Apabila anda berhadapan dengan masalah kerja dan keluarga,pilihlah keluarga. (Seorang penulis menyatakan anak-anak terus membesar.... Buatkan sedikit persediaan untuk anak-anak menyambut harijadinya. Sediakanlah hadiah harijadi yang unik walaupun harganya murah. Keunikan akan membuatkan anak anda belajar menghargai. (Anak2 yg dtg daripada persekitaran yang menghargai akan belajar menghargai
http://samsarina.wordpress.com/

Tapi tak mengapa... yang baik itu semuanya dari Allah, yang buruk harap tak diplagiatkan... Terimakasih berkongsi idea. Mungkin isi entry mereka kebetulan sama dengan isi entry  yang saya buat tu ataupun sebaliknya... (Bersangka baik la ni kan...hehe...) Mudah-mudahan saya mendapat keberkatan darinya dan dipermudahkan segala urusan saya dunia dan akhirat. Amin...


No comments:

Post a Comment

Hanya komen berkaitan entri dan bukan iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.

Jika mesej atau email saya terus nyatakan,
1) Nama.
2) Dari mana tahu saya.
3) Dari channel mana
4) Tujuan mesej
Sebab saya ada banyak channel.

Rules saya :
1) Nak minta sedekah saya tak bagi online ni.
2) Jangan buang masa saya dengan mengumpat, cerita tiada kaitan dengan saya, kondem tanpa dengar hal sebenar, saya tak nak dengar dan saya tak suka.
3) Setakat beri salam senyap jangan mesej saya.
4) Setakat nak bersembang kosong jangan mesej saya.
5) Nak bimbingan (coaching), ikut rules saya. Saya beri borang lengkapkan.

Terima kasih 😊
Puteri Nur Cahaya @ Cikgu iEta
Suri Rumah Sepenuh Masa,
Freelance Blogger & Social Media Expert Coach

Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya 😁

Terima kasih sudi singgah dan komen

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM


TULIS CADANGAN ATAU PERTANYAAN DI SINI

Name

Email *

Message *