PENGENALAN RINGKAS

Blog Kisah Cikgu ieta adalah penjenamaan semula bagi Blog ieta. Blog ini memaparkan pelbagai pengalaman penulis dan pembaca yang menghantar e-mail atau berjumpa sendiri dengan penulis, panduan dan kisah hidup manusia biasa dan kalangan guru. Juga tips, tutorial blog dan pelbagai panduan. Sesekali hal-ehwal bisnis, resepi dan isu-isu semasa dipaparkan untuk bacaan dan rujukan pembaca. Terima kasih sudi berkunjung. Kunjungan dan komen anda amat dihargai :)

RUGI KAH JADI BLOGGER YANG MESRA?


اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهْ

Mood nak siapkan assignment setelah tidur awal... Selepas kemaskini fail subjek esok, Teknologi Pengajaran & Pembelajaran. buka blog dulu... Mata tertumpu di ruangan komen "Awaiting moderation", "Do follow me, I'll follow you back" dari satu segmen yang pernahku joint satu masa duluAku nak follow ke orang yang komen begini? Tanpa buang masa, terus tekan button tong sampah

Itu namanya memaksa dan tidak ikhlas.  Memang tak suka jika orang tulis komen macamtu. Maaflah ya... baik tak payah follow atau komen...

Bukan nak sombong tapi... Terus terang tak suka benar dengan pendekatan sedemikian. Tak mesra blogger langsung... RUGIKAH JADI BLOGGER YANG MESRA?

Sewajarnya sebagai seorang blogger gunakanlah ayat yang mesra. Jadikan budaya bersopan walau di mana berada. Walau followers AKA rakan blog atau apa sahaja yang digelar kepada mereka yang joint blog kita. Usah memaksa dan usah kerana terpaksa, baik menulis mahupun menjadi pengikut sesebuah blog. 

BLOGGER YANG MESRA
SUMBER DARI ENCIK GOOGLE

Ku tidak famous yang penting, dapat meneruskan penulisan. Terima kasih kepada semua yang sudi menjadi followers AKA rakan blogku ini. Tanpa anda semua, siapalah diriku ini.... 

Maaf, hanya sekadar meluah rasa :)

Psss... saya suka follow blog blogger yang tak ramai followers sebab saya pernah sedemikian, bila orang mula follow blog saya masa baru-baru jadi blogger dulu, than bila tengok ada orang komen pada entri, semangat untuk menulis semakin bertambah :)
SHARE

Kisah Cikgu ieta

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 orang yang sudi komen:

  1. Sama la..Benci sangat tengok ayat tu.Kalo ikotkan hati,remove jer... Dah follow kita suh follow back.Kalo isi blognya ok takpe.Ni tak~Nak follow,follow cara ikhlas la.Kita pon nanti balas cara ikhlas.

    ReplyDelete
  2. muja pulak approve je comment tu untuk promote blog dorang tapi biasanya kalau dorang suruh, muja tak follow yang tak suruh tu yang muja follow,, hehe,, jom join segment review blog di blog muja.. :D

    www.mujadafewa.my/2012/12/segmen-meh-aku-review-blog-korang.html

    ReplyDelete
  3. Sama2 la kita bagi semangat sesama blogger

    ReplyDelete
  4. sy selalu follow je org yg bagi komen camni...kalau dia dah follow blog sy lah...

    ReplyDelete
  5. aDA bbrp kali terkena dh, sbb tu yg wat entri ni. ayt camtu le. mcm paksa2. akak pun mcm muja gak, yg xsuruh follow tu le nk follow sesangat kalo g BW. tp sll terkena, dia suruh follow dia tp dia tak pun follow kita. Apa pun, tak kisah le ttg follow tak follow ni, jnji dpt menulis. Kan3...

    ReplyDelete
  6. Kelanca Cinta : Betul tu.
    SM : macam2 perangai dlm dunia blog ni :)
    Hatimi : Sy dh terkena dia sowh follow tp tak pun follow balik
    Teknoplus+ : Adakah anda mesi? sbb setiap kali klik pd nama anda, mesti mcm2 kuiz yg keluar. huhuhu... abes duit sy RM20. Ish3...

    ReplyDelete

1) Komen anda ditapis. Hanya komen berkaitan entri dan bukan link iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.

2) Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya ^__^

Terima kasih sudi singgah dan komen... ^__^

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM

EMAIL CADANGAN ATAU PERTANYAAN ANDA DI SINI

Name

Email *

Message *