CARI DI SINI

04 December 2012

SAYA SANGAT SUKA...

اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهْ
Wa... suka sukinya hatiku semalam (3/12/2012)... sebab apa ya? Sebab...
1) Assignment individu 1 dah siap semalam so,  tinggal 1 je lagi belum siap walau bahan dah ada sebab belum dapat email guideline lagi. 
2) Buku latihan bahasa arab tahun 4 sekelas dah siap tanda. Tinggal sekelas lagi dan buku latihan khat 2 kelas. In Shaa Allah esok sambung tanda.
3) Dah siap pindahkan barang2 ke kelas tahun hadapan (5kotak besar, 2kotak kecil & pelbagai makneka barang2 lagi....maklumla, 5tahun dah kat sekolah tu...) dengan pertolongan pakcik jaga sekolah yang sangat-sangat baik hati membantu. Terima kasih kepada beliau... 
4) Langsir kelas sudah rendam. In Shaa Allah esok bilas dan sidai di pagar sekolah. Terima kasih juga kepada anak sulungku yang rajin menolongku menurunkan langsir tu.
5) Tercapai hajat untuk menziarahi 2 orang rakan sekerja yang telah selamat melahirkan anak lelaki masing-masing.

anak20473.jpg
Anak ustazah Ili. Comelkan... macam Umminya juga yang comel...


Anak20474.jpg
Anak ustazah Rohana. Kesian dia, lahir tak cukup bulan. Tapi comelkan...? emaknya pun comel gak


6) Pageviews dan rakan blog meningkat hasil dari join segmen dan blogwalking di senarai peserta segmen rakan blogger, MiaWa... lepas ni, In Shaa Allah boleh la joint mana-mana segmen lagi ni....jika berkesempatan... Kenapa seronok sangat dalam bab yang ni ya? Ye la... sebelum ni kan, rakan blog 13 orang je, tapi tak sampai sebulan dah meningkat kepada 35 orang. Pageviewers sebelum ni pun cuma 1ribu lebih je, selepas joint segmen tu, 4kali ganda meningkat. Jadi, sudah semestinya lah blogger baru dan tak hebat macam ku ini sangat suka... Terima kasih kepada Mia dan rakan-rakan lain yang sudi menjengah dan menjadi rakan blogku ini... :)


7) Tersenarai di dalam http://blognomborsatu.blogspot.com/bloglist terhebat di Malaysia. (Hebatkah? Biasa-biasa sahaja...) tapi kira ok lah tu kan... Syukur... 


Oleh kerana malam anak2 menonton kartun di you tube jadi,  berblog walking (BW) dan membalas komen2 dalam blog. Lagipun, kepenatan sangat tadi. Sekarang ni dah terjaga bolehlah sambung blog walking sekejap... hehehe.... 

Perancangan siang nanti :-
1) Kemas susunatur kesemua drawer dalam bilik.
2) Ke sekolah bilas langsir dan tanda buku yang berbaki lagi 3 kelas tu.

Sekian dahulu buat kali ini... Terima kasih kpd yg sudi menyokong & berkunjung ke blogku ini.

Nota :
Walau keikhlasan itu tidak dapat diukur, ikhlaslah dalam membuat apa sahaja dalam kehidupan. Kerana dari keikhlasan akan terbinalah sebuah persahabatan...

Senyum itu menyejukkan hati sesiapa yang memandang

5 comments:

  1. wahhhh.. lepas ni kak ieta dah boleh join mana-mana segmen sambil berkenalan dengan diorang ;) good luck ya..

    ReplyDelete
  2. Berusaha dan terus berusaha..Happy blogging..nanti blog ni mesti dikunjungi ramai blogger lain. In Shaa Allah..

    ReplyDelete

DISCLAIMER

Saya bukan perawat, bukan guru silat, bukan guru kerohanian dan tiada kaitan dengan sesiapa.

Sila bersabar, jaga adab, jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu dan jangan mencarut.

Saya anti penganiayaan, penipuan (scammer), amalan merepek, amalan syirik khurafat dan ajaran sesat. Semua amalan menyimpang dari agama Islam saya tolak terus. Saya tidak suka perdebatan, perbalahan mencarut dan memaki-hamun. Mereka yang biadap saya tinggalkan terus.

Rules saya :
1) Saya tidak memberi sedekah secara online.
2) Saya tidak berminat mengumpat, cerita hal orang tiada kaitan dengan saya, kondem tanpa dengar hal sebenar, saya tak nak dengar dan saya tak suka.
3) Beri salam senyap dan hendak bersembang kosong adalah dilarang sama sekali.
5) Hendak bimbingan (coaching), ikut rules saya. Lengkapkan borang diberi.

Terima kasih sudi berkunjung. Sila komen untuk saya singgah laman sosial anda pula. Hanya komen berkaitan entri (artikel) sahaja disiarkan. Harap maklum. 😁

Ingin beriklan secara professional? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya. 😁

UNDANG-UNDANG





AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM







Tulis Cadangan Atau Pertanyaan Di Sini

Name

Email *

Message *