PENGENALAN RINGKAS

Blog Kisah Cikgu ieta adalah penjenamaan semula bagi Blog ieta. Blog ini memaparkan pelbagai pengalaman penulis dan pembaca yang menghantar e-mail atau berjumpa sendiri dengan penulis, panduan dan kisah hidup manusia biasa dan kalangan guru. Juga tips, tutorial blog dan pelbagai panduan. Sesekali hal-ehwal bisnis, resepi dan isu-isu semasa dipaparkan untuk bacaan dan rujukan pembaca. Terima kasih sudi berkunjung. Kunjungan dan komen anda amat dihargai :)

SAYA SANGAT SUKA...

اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهْ
Wa... suka sukinya hatiku semalam (3/12/2012)... sebab apa ya? Sebab...
1) Assignment individu 1 dah siap semalam so,  tinggal 1 je lagi belum siap walau bahan dah ada sebab belum dapat email guideline lagi. 
2) Buku latihan bahasa arab tahun 4 sekelas dah siap tanda. Tinggal sekelas lagi dan buku latihan khat 2 kelas. In Shaa Allah esok sambung tanda.
3) Dah siap pindahkan barang2 ke kelas tahun hadapan (5kotak besar, 2kotak kecil & pelbagai makneka barang2 lagi....maklumla, 5tahun dah kat sekolah tu...) dengan pertolongan pakcik jaga sekolah yang sangat-sangat baik hati membantu. Terima kasih kepada beliau... 
4) Langsir kelas sudah rendam. In Shaa Allah esok bilas dan sidai di pagar sekolah. Terima kasih juga kepada anak sulungku yang rajin menolongku menurunkan langsir tu.
5) Tercapai hajat untuk menziarahi 2 orang rakan sekerja yang telah selamat melahirkan anak lelaki masing-masing.

anak20473.jpg
Anak ustazah Ili. Comelkan... macam Umminya juga yang comel...


Anak20474.jpg
Anak ustazah Rohana. Kesian dia, lahir tak cukup bulan. Tapi comelkan...? emaknya pun comel gak


6) Pageviews dan rakan blog meningkat hasil dari join segmen dan blogwalking di senarai peserta segmen rakan blogger, MiaWa... lepas ni, In Shaa Allah boleh la joint mana-mana segmen lagi ni....jika berkesempatan... Kenapa seronok sangat dalam bab yang ni ya? Ye la... sebelum ni kan, rakan blog 13 orang je, tapi tak sampai sebulan dah meningkat kepada 35 orang. Pageviewers sebelum ni pun cuma 1ribu lebih je, selepas joint segmen tu, 4kali ganda meningkat. Jadi, sudah semestinya lah blogger baru dan tak hebat macam ku ini sangat suka... Terima kasih kepada Mia dan rakan-rakan lain yang sudi menjengah dan menjadi rakan blogku ini... :)


7) Tersenarai di dalam http://blognomborsatu.blogspot.com/bloglist terhebat di Malaysia. (Hebatkah? Biasa-biasa sahaja...) tapi kira ok lah tu kan... Syukur... 


Oleh kerana malam anak2 menonton kartun di you tube jadi,  berblog walking (BW) dan membalas komen2 dalam blog. Lagipun, kepenatan sangat tadi. Sekarang ni dah terjaga bolehlah sambung blog walking sekejap... hehehe.... 

Perancangan siang nanti :-
1) Kemas susunatur kesemua drawer dalam bilik.
2) Ke sekolah bilas langsir dan tanda buku yang berbaki lagi 3 kelas tu.

Sekian dahulu buat kali ini... Terima kasih kpd yg sudi menyokong & berkunjung ke blogku ini.

Nota :
Walau keikhlasan itu tidak dapat diukur, ikhlaslah dalam membuat apa sahaja dalam kehidupan. Kerana dari keikhlasan akan terbinalah sebuah persahabatan...

Senyum itu menyejukkan hati sesiapa yang memandang
SHARE

Cikgu ieta Sales Person Kelas Instagram Advance Online & Ebook Saka Sifu AjimAura (ID : 4)

Hai. Saya Cikgu ieta. Full Time Blogger, Internet Marketer dan Motivator Nasihat Niaga. Saya merupakan Sales Person Kelas Online Instagram Advance & Ebook Saka 4.0 milik Sifu Ajim Aura. Saya mengajar Kelas Blog dan Teknik Penulisan secara Personal Coaching One to One dan Group Coaching secara Online. Saya Leader kepada beberapa Group Laman Sosial dan Admin beberapa Group Di Telegram dan WhatsApp. Mempunyai 5 orang anak. Suami Pembantu Tadbir di Syarikat Semi Government. Saya Phrolapse Intervetebral Disc (Slipped Disc) bermula 17/4/2017. Kini Suri Rumah dan Blogger Full Time Online.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 orang yang sudi komen:

  1. Hari ni sempat sampai nombor 30 je BW senarai peserta segmen Mia. 2 b continued... :)

    ReplyDelete
  2. wahhhh.. lepas ni kak ieta dah boleh join mana-mana segmen sambil berkenalan dengan diorang ;) good luck ya..

    ReplyDelete
  3. In Shaa Allah jika ada kelapangan, tqvm Mia, akak sa...ngat2 suka... :)

    ReplyDelete
  4. Berusaha dan terus berusaha..Happy blogging..nanti blog ni mesti dikunjungi ramai blogger lain. In Shaa Allah..

    ReplyDelete
  5. In Shaa Allah, terima kasih... :)

    ReplyDelete

1) Komen anda ditapis. Hanya komen berkaitan entri dan bukan link iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.

2) Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya ^__^

Terima kasih sudi singgah dan komen... ^__^

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM

EMAIL CADANGAN ATAU PERTANYAAN ANDA DI SINI

Name

Email *

Message *