29 December 2012

[STICKY] BLOGLIST BLOGGER BAHARU 2013 | SEGMEN TAMBAH FOLLOWER !


As-salam




Follower saya baru ada 138 setakat 2.25 pagi pada 29/12/2012. Memanglah kurang dari 1000 orang. Jadi rasa dihati bagai nak menambahkan lagi jumlahnya tu. Terjumpa segmen ni dari blog en. Isam Ismail. Pada pendapat saya lah kan... bloglist dan follower adalah sama penting. Dimana, follower adalah untuk melihat sejauhmana sesebuah blog itu punya pembaca atau tidak. Manakala, bloglist bertujuan untuk menjelajah blog-blog oranglain terutamanya follower blog kita atau disaat kebuntuan mendapatkan idea untuk mencipta sebuah entri. Sebagai contoh, saya suka membaca ataupun menziarahi blog lain untuk mempelajari sesuatu daripada blogger di dalam bloglist saya. Bloglist seperti banner di atas selain dapat meramaikan lagi rakan-rakan dalam dunia blog, ia amat berfaedah untuk blogger baru seperti saya. 


Segmen ini akan berakhir pada 30 disember..sudah siap tinggalkan komen di  ruangan penganjur. Terima kasih penganjur segmen :)

7 comments:

  1. dari segmen yang sama..follow sini.. :)

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum..
    Sama-sama :) Dear, terima kasih sebab sertai segmen ni.. Kita datang melawat, 'follow' dan komen sini. Jom tengok senarai penuh peserta. Harap klik semua butang 'follow' dan tinggalkan jejak :)

    New: Contest: Top Referer Get RM100 Topup!

    ReplyDelete
  3. salam...dari segmen yg sama :)
    singgh & follow sini..
    jemput singgah ke blog yam yer....

    http://csmaryam.blogspot.com/2012/12/jom-join-blogger-baru.html

    ReplyDelete
  4. Trm kasih Syazri & Che Siti Maryam sudi follow blog ini :)
    Ahsfantasy Ryu : Kebanyakan blog lambat loading. Kena ambil ms yg sesuai utk jelajah sume blog tu. In Shaa Allah ada ms akak jengah mrk. Hr ni br smpt shj. Tqvm

    ReplyDelete
  5. Baru sempat sampai follow senarai B yg ke 2. Dah letih dah... Maklumla, dlm pantang... sambil print power point kpln presentation lain2... 2 b continued...

    ReplyDelete
  6. salam kenal...

    sy dari segmen yang sama. jom follow memfollow :D
    http://iamkila.blogspot.com/2013/01/segmen-bloglist-blogger-baharu-2013.html

    ReplyDelete

DISCLAIMER

Saya bukan perawat, bukan guru silat, bukan guru kerohanian dan tiada kaitan dengan sesiapa.

Sila bersabar, jaga adab, jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu dan jangan mencarut.

Saya anti penganiayaan, penipuan (scammer), amalan merepek, amalan syirik khurafat dan ajaran sesat. Semua amalan menyimpang dari agama Islam saya tolak terus. Saya tidak suka perdebatan, perbalahan mencarut dan memaki-hamun. Mereka yang biadap saya tinggalkan terus.

Rules saya :
1) Saya tidak memberi sedekah secara online.
2) Saya tidak berminat mengumpat, cerita hal orang tiada kaitan dengan saya, kondem tanpa dengar hal sebenar, saya tak nak dengar dan saya tak suka.
3) Beri salam senyap dan hendak bersembang kosong adalah dilarang sama sekali.
5) Hendak bimbingan (coaching), ikut rules saya. Lengkapkan borang diberi.

Terima kasih sudi berkunjung. Sila komen untuk saya singgah laman sosial anda pula. Hanya komen berkaitan entri (artikel) sahaja disiarkan. Harap maklum. 😁

Ingin beriklan secara professional? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya. 😁

Featured Post

SIAPA BLOGGER Puteri Nur Cahaya Cikgu iEta?