PENGENALAN RINGKAS

Blog Kisah Cikgu ieta adalah penjenamaan semula bagi Blog ieta. Blog ini memaparkan pelbagai pengalaman penulis dan pembaca yang menghantar e-mail atau berjumpa sendiri dengan penulis, panduan dan kisah hidup manusia biasa dan kalangan guru. Juga tips, tutorial blog dan pelbagai panduan. Sesekali hal-ehwal bisnis, resepi dan isu-isu semasa dipaparkan untuk bacaan dan rujukan pembaca. Terima kasih sudi berkunjung. Kunjungan dan komen anda amat dihargai :)

BILA BLOGKU DIREVIEW (PART 3)

اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهْ


Rasa nak buat entri tentang tajuk di atas pula hari ni. Sebelum ni dah pernah buat juga entri tentang review ni. Tak kisahlah kan... asalkan tak ciplak idea orang lain dan ada sesuatu untuk dikongsikan. Kan3...

1) Review pertama tentang blogku adalah dari blogger femes, Cik Didiey (blog-review-ieta-myblog). Sila klik link kalau nak tahu apakah reviewnya. Inilah kali pertama blogku direview. Masa ni tak berapa pandai nak update blog lagi. Header pun sangat-sangat sempoi. Entri tentang review dari Cik Didiey ni, DI SINI. Ada beberapa perkara menurut Didiey beliau tertarik dan beliau komen tentang blogku pada masa itu iaitu:-
1) Widget surah. Widget ni dah terhilang masa update-update blog. Huhu... Masih tercari-cari widget ni tapi belum terjumpa lagi.
2) Gambar anak-anak di Lilypie Sticker. Sekarang ni, gambar anak-anak just letak di page tab About Me sahaja. Mungkin satu hari nanti, nak buat Video gambar-gambar mereka. Bab Video ni, K.I.V dulu.
3) Slide Presentation pula, masih tercari-cari cara untuk masukkan di sidebar. Dah letak dalam page tab My Video Presentation tapi tak seperti yang diinginkan sebab belum pandai lagi. Masih mencari kaedah yang betul juga. Ada sesiapa mahu ajar? Amat dialu-alukan. Hehe...
Terima kasih Didiey :)

2) Review kali ke 2 ni dari blogger hebat Muja (blog-ieta). Siap ku buat entri khas lagi untuk review yang ni. Dari review Muja ini, banyak perkara yang kupelajari dan banyak benda dalam blog telah ku ubahsuai. Alhamdulillah... Tapi masih teruskan tachap blog sampi betul-betul puas hati. Nge... Bukan apakan, aku kan gila blog... walau apa jua keadaanku, blog akan ku belek bila ada kelapangan. Jangan marah ha....
Terima kasih Muja :)

3) Review kali ke 3 dari blogger Cikgu Nani.  Klik link untuk mengetahui lebih lanjut reviewnya tentang blogku. Antara reviewnya tentang blogku :
1) Header menggambarkan diriku yang sebenar. 
2) Suka dengan header dan doa di header.
3) Blog simple, tersusun kemas. Loading laju. Warna pink ceria, sidebar mengikut priority. (Sidebar nak cari apa telah diletakkan di bawah sidebar penaja).
4) Nak komen mudah, takde captcha yang menyusahkan.
5) Suka dengan ayat diruangan komen "Dah baca, moh le komen... Anda memang hebat, hensem & cun sebab sudi komen kat entri ni. Terima kasih ya... :)"
Terima kasih cikgu Nani :)

4) Review kali ke 4 ni pula dari blogger yang hebat juga, Irwan (review-blog-5-blogger-terpantas). Klik link  untuk ke blog beliau. Berikut adalah review beliau tentang blogku :

1) Blog sweet, susunan kemas, cuma perlu tukar header supaya bertambah kemas.
2) Irwan suka dengan tagline blogku di header.
3) Contohilah sikap suka joinkan diri dengan pelbagai contest dan segmen.
4) Font, jenis font dan reka letak blog kemas.
5) Jangan patah semangat untuk terus berubah, merujuk kepada entriku "Saya tak hebat"
Hehe... terkembang kempis hidung dan hatiku bila membacanya. Terharu juga membaca kata-kata semangat darinya. (Header, memang sedang cuba try test & error lagi membuatnya).
Terima kasih Irwan :)

Entri Saya tak hebat tu, kalau nak tengok, sila klik SINI
Bukan nak tunjuk hebat atau riak dan sebagainya lagi yang seangkatan dengannya tau buat entri ni... Cuma sekadar berkongsi apa sebenarnya kehendak blogger bila buka blog kita dan bagaimana jadi blogger yang hebat macam blogger-blogger yang dah review blogku ini. Tu je ya... :)

Akhir sekali, terimalah pantun dari saya yang tak hebat nih....


Kajang pak malau kajang berlipat,

Kajang hamba mengkuang layu;
Bila blogwalking dan balas komen saya tak sempat,
Tu bermakna saya sibuk ngan baby saya yang baru...
SHARE

Cikgu ieta Ejen Ebook Saka 40 (No. ID : 4)Ebook Saka Sifu AjimAura

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

8 orang yang sudi komen:

  1. wah.. banyaknya dapat review.. bertuah cik ieta kite ni. hehe... =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takdelah Cik Maria... Biasa2 je... tu sbb sll joint segmen Review. Suka sbnrnya joint segmen mcmtu, bleh provekan blog :)

      Delete
  2. Bagus....bila direview ni secara tak langsung dipromote....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul, secara tak langsung, follower bertambah

      Delete
  3. bes kan kena review, at least kt twu mne yg ptut kt perbaiki hehe :)

    ReplyDelete

1) Komen anda ditapis. Hanya komen berkaitan entri dan bukan link iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.

2) Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya ^__^

Terima kasih sudi singgah dan komen... ^__^

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM

EMAIL CADANGAN ATAU PERTANYAAN ANDA DI SINI

Name

Email *

Message *