BLOGSPOT.COM semula...

اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهْ
Rententan daripada INI, terpaksa bertukar kepada blogspot.com semula.
Huhu... Janji dapat berblogging...
Joint GA bagai nak dapatkan domain dot my nih...tapi... servis?
hrmmm... ramai blogger cakap, macam hampeh.... happe da...

11/12/2012 joint GA untuk dapatkan domain .my ni.

13/12/2012 dapat domain .my. siap buat ENTRI lagi sebab rasa seronok giler...

22/1/2013 Asia Host cuma email ni kat aku
Aku siap like lagi Asia Host punya fb...

26/1/2013 domain .my mula problem sehingga ke hari ini.
Masa tu buat ENTRI ni.

Ada terbaca dalam blog blogger mana ntah tak ingat, mungkin tempoh 3 hari domain .my problem.
Ada la hikmahnya ni kot...
Apa pun, usah jemu untuk teruskan berblogging macam biasa walau tanpa domain .my yang sedang problem untuk sementara waktu :)

Comments

  1. samalah kak ieta, daddy pun dah kembali ke blogspot. serik dah nak guna dotmy lg...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan jemu daddy... ni ujian kecik ja ni... hehe...

      Delete
  2. haha sabar jelah kak.. huhu mmg geram jgk tp hehe nak wat cane mende percuma ye dak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe... memang pun.. sobar je la... tak lm lg elok le tu... jenuh gak nak set up kan domain tu, mujur Paly n Innanie tak jemu2 mengajar akak on9. Credit utk 2 org tu. Tak lupa gak buat Muja yg sudi buat GA, tidak, tak merasa akak guna domain .my. hehe...

      Delete
  3. kitaorang apply je lepas dapat tau dari blog coklateyes..takde join GA ape pun...tu la..bila dah kena mcam ni..rasa macam dah serik nak pakai servis diaorg

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak ni pun, mungkin nak tukar balik kpd blogspot kot... sbb dh berapa hari dah ni, dok tgk bila tukar kpd .my, edit layout, nak View page lps save tak boleh still error gak lagi. Tp akak suka ngan .my sbb loadingnya laju... serba salah dah...

      Delete
  4. pakai jgk asiahost ni...mmg ada prob...dalam 5/6 hari jugak la..kejap boleh masuk..kejap xleh...alasan diorg...guna yang lagi tinggi...ntah...aku yg buta ict ni...percaya je...tgk la dalam masa sebulan ni...kl wat perangai lagi...pakai je la blogspot...tak yah sakit2 kepala...mgkn ramai sgt yg apply...diorg pun pening....

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin gak lah tu kot... sy pun tgk dulu, kalo tak ok lagi, sy tukar je smula kpd blogspot.com ataupun ada duit, beli domain/hosting yg lain

      Delete
  5. Blogspot.com dari dulu dan selamanya. Cabaran berblogging ieta,

    ReplyDelete
    Replies
    1. .my ni loadingnya laju compare blogspot.com. tu yg suka tp kalo servis stil kureng... mgkin sy tukar balik kpd blogspot.com atau cari domain lain. Betul, mmg mencabar kesabaran sy... huhu...

      Delete

Post a Comment

DISCLAIMER

Saya bukan perawat, bukan guru silat, bukan guru kerohanian dan tiada kaitan dengan sesiapa.

Sila bersabar, jaga adab, jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu dan jangan mencarut.

Saya anti penganiayaan, penipuan (scammer), ajaran sesat (sihir, syirik dan khurafat) dan kumpulan gila isim jahil murokkab.

Semua amalan menyimpang dari akidah Islam saya tolak. Saya tidak suka perdebatan, perbalahan mencarut dan memaki-hamun. Mereka yang biadap saya tinggalkan terus. Memaki dan mencarutkan saya? Saya sekolahkan adab pakej maki free.

Rules saya :
1) Tidak beri sedekah kepada scammer online.
2) Tidak berminat mengumpat, cerita hal orang tiada kaitan dengan saya, kondem tanpa dengar hal sebenar, saya tidak suka dan tidak mahu dengar.
3) Beri salam senyap dan hendak bersembang kosong adalah dilarang sama sekali.

https://linktr.ee/PuteriNurCahayaCikguiEta

Terima kasih sudi berkunjung. Sila komen untuk saya singgah laman sosial anda pula. Hanya komen berkaitan entri (artikel) sahaja disiarkan. Harap maklum.

Ingin beriklan secara professional? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya.