HELP ME : SSL CONNECTION ERROR

اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهْ

HELP ME : SSL CONNECTION ERROR. Tak perasan Setiap kali bertukar domain baru, blog pasti bermasaalah begini iaitu bila nak View Blog setiap kali diupdate layout atau layoutnya.

LUAHAN RASA, Masalah blog, TUTORIAL BLOG, Kisah Cikgu ieta, Blog ieta, HELP ME : SSL CONNECTION ERROR, Help me, SSL CONNECTION ERROR, masalah bertukar domain
HELP ME : SSL CONNECTION ERROR. Save boleh tetapi bila klik View Blog untuk lihat hasil setelah edit layout berlaku SDL CONNECTION ERROR.


HELP ME : SSL CONNECTION ERROR. Yang pasti, setelah save sebarang layout blog di dashboard, saya klik View Blog seperti paparan di atas, mesti keluar perkataan seperti di bawah ini. Inilah masalah bertukar domain.

LUAHAN RASA, Masalah blog, TUTORIAL BLOG, Kisah Cikgu ieta, Blog ieta, HELP ME : SSL CONNECTION ERROR, Help me, SSL CONNECTION ERROR, masalah bertukar domain
HELP ME : SSL CONNECTION ERROR. Antara masalah yang berlaku bila bertukar domain.

HELP ME : SSL CONNECTION ERRORSaya sudah tidak tahu bagaimana cara lagi untuk menyelesaikan masalah SSL CONNECTION ERROR blog ini. Ada sebarang cadangan untuk mengatasi masalah ini? HELP ME : SSL CONNECTION ERROR

JAWAPAN
LUAHAN RASA, Masalah blog, TUTORIAL BLOG, Kisah Cikgu ieta, Blog ieta, HELP ME : SSL CONNECTION ERROR, Help me, SSL CONNECTION ERROR, masalah bertukar domain
Jawapan masalah SSL CONNECTION ERROR dari blogger Khairil Mazri atau lebih dikenali dengan panggilan YEOP. Rupanya betul. Beginilah yang selalu saya buat... Hari ini baru jumpa jawapan masalah ini. Terima kasih Yeop... ^__^

 

Nota : 

Sesiapa yang nak blogwalking, boleh ke BLOG LIST saya atau ke ruangan di bawah blog saya ni. (kadang-kadang tiada apa nak buat, saya jengah ke blog list yang ada untuk intai-intai blog mereka).

Comments

  1. Maybe masalah internet kot.. cuba refresh :)

    ReplyDelete
  2. Line tenet..maybe coverage problem. Biasanya memang cam tu and selalunya widget berkaitan FB selalu jadi cam tu. Normal tu. Tapi biasanya bila kita open cam biasa okay jer.

    ReplyDelete
  3. Tak dapek nk nolongnya ieta...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. He2... Tulah pasal... nak buat Read more pun dah berkali cuba tapi tak menjadi-jadi... tak tau la...

      Delete
    2. kalau tak keberatan, boleh share macam betul kan?? blog saya dah 3 hari tak boleh nak save layout... :(

      Delete
    3. Berkaitan Read More, Cik Farah boleh cuba cari diruangan search. Seingat saya, saya pernah buat tutorial tentang itu :)

      Delete
  4. As salam Ieta.. dah dapat ke jawapannya??
    Blog kita pun jadi macam ni juga.. Letih nak kena ulang semula arrange layout tu..
    need helpppp... sedih.. :(

    Kalau ada jawapan, email kita atau comment kat mana2 entry ye kita ye.. fn.aidanz@gmail.com

    tq in advance, dear..

    ReplyDelete
  5. As salam Ieta.. dah dapat ke jawapannya??
    kita pun ada masalah yg sama.. letih nak kena ulang arrange layout sbb dia jadi balik ke asal..
    need helppp..!!

    bgtau ye kalau ada jawapannya..

    tq in advance, dear

    ReplyDelete
  6. kalo kt opis sy, biasa SSL error ni..kalo nk buka FB.hehe..

    ReplyDelete
  7. Assalam. Selalunya bila klik view blog dari save layout memang terus direct ke https:// kemungkinan besar blogspot sendiri tak boleh baca dari situ. Jadi jalan penyelesaiannya adalah klik di "view blog" di kiri atas sekali. Anggaplah benda tu perkara biasa. :)

    ReplyDelete

Post a Comment

DISCLAIMER

Saya bukan perawat, bukan guru silat, bukan guru kerohanian dan tiada kaitan dengan sesiapa.

Sila bersabar, jaga adab, jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu dan jangan mencarut.

Saya anti penganiayaan, penipuan (scammer), ajaran sesat (sihir, syirik dan khurafat) dan kumpulan gila isim jahil murokkab.

Semua amalan menyimpang dari akidah Islam saya tolak. Saya tidak suka perdebatan, perbalahan mencarut dan memaki-hamun. Mereka yang biadap saya tinggalkan terus. Memaki dan mencarutkan saya? Saya sekolahkan adab pakej maki free.

Rules saya :
1) Tidak beri sedekah kepada scammer online.
2) Tidak berminat mengumpat, cerita hal orang tiada kaitan dengan saya, kondem tanpa dengar hal sebenar, saya tidak suka dan tidak mahu dengar.
3) Beri salam senyap dan hendak bersembang kosong adalah dilarang sama sekali.

https://linktr.ee/PuteriNurCahayaCikguiEta

Terima kasih sudi berkunjung. Sila komen untuk saya singgah laman sosial anda pula. Hanya komen berkaitan entri (artikel) sahaja disiarkan. Harap maklum.

Ingin beriklan secara professional? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya.