PENGENALAN RINGKAS

Blog Kisah Cikgu ieta adalah penjenamaan semula bagi Blog ieta. Blog ini memaparkan pelbagai pengalaman penulis dan pembaca yang menghantar e-mail atau berjumpa sendiri dengan penulis, panduan dan kisah hidup manusia biasa dan kalangan guru. Juga tips, tutorial blog dan pelbagai panduan. Sesekali hal-ehwal bisnis, resepi dan isu-isu semasa dipaparkan untuk bacaan dan rujukan pembaca. Terima kasih sudi berkunjung. Kunjungan dan komen anda amat dihargai :)

HELP ME : SSL CONNECTION ERROR

اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهْ

HELP ME : SSL CONNECTION ERROR. Tak perasan Setiap kali bertukar domain baru, blog pasti bermasaalah begini iaitu bila nak View Blog setiap kali diupdate layout atau layoutnya.

LUAHAN RASA, Masalah blog, TUTORIAL BLOG, Kisah Cikgu ieta, Blog ieta, HELP ME : SSL CONNECTION ERROR, Help me, SSL CONNECTION ERROR, masalah bertukar domain
HELP ME : SSL CONNECTION ERROR. Save boleh tetapi bila klik View Blog untuk lihat hasil setelah edit layout berlaku SDL CONNECTION ERROR.


HELP ME : SSL CONNECTION ERROR. Yang pasti, setelah save sebarang layout blog di dashboard, saya klik View Blog seperti paparan di atas, mesti keluar perkataan seperti di bawah ini. Inilah masalah bertukar domain.

LUAHAN RASA, Masalah blog, TUTORIAL BLOG, Kisah Cikgu ieta, Blog ieta, HELP ME : SSL CONNECTION ERROR, Help me, SSL CONNECTION ERROR, masalah bertukar domain
HELP ME : SSL CONNECTION ERROR. Antara masalah yang berlaku bila bertukar domain.

HELP ME : SSL CONNECTION ERRORSaya sudah tidak tahu bagaimana cara lagi untuk menyelesaikan masalah SSL CONNECTION ERROR blog ini. Ada sebarang cadangan untuk mengatasi masalah ini? HELP ME : SSL CONNECTION ERROR

JAWAPAN
LUAHAN RASA, Masalah blog, TUTORIAL BLOG, Kisah Cikgu ieta, Blog ieta, HELP ME : SSL CONNECTION ERROR, Help me, SSL CONNECTION ERROR, masalah bertukar domain
Jawapan masalah SSL CONNECTION ERROR dari blogger Khairil Mazri atau lebih dikenali dengan panggilan YEOP. Rupanya betul. Beginilah yang selalu saya buat... Hari ini baru jumpa jawapan masalah ini. Terima kasih Yeop... ^__^

 

Nota : 

Sesiapa yang nak blogwalking, boleh ke BLOG LIST saya atau ke ruangan di bawah blog saya ni. (kadang-kadang tiada apa nak buat, saya jengah ke blog list yang ada untuk intai-intai blog mereka).

SHARE

Kisah Cikgu ieta

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

13 orang yang sudi komen:

  1. Maybe masalah internet kot.. cuba refresh :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah refresh banyak kali tp still mcm tu juga. Dah 3 minggu dah macamtu

      Delete
  2. Line tenet..maybe coverage problem. Biasanya memang cam tu and selalunya widget berkaitan FB selalu jadi cam tu. Normal tu. Tapi biasanya bila kita open cam biasa okay jer.

    ReplyDelete
  3. Tak dapek nk nolongnya ieta...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. He2... Tulah pasal... nak buat Read more pun dah berkali cuba tapi tak menjadi-jadi... tak tau la...

      Delete
    2. kalau tak keberatan, boleh share macam betul kan?? blog saya dah 3 hari tak boleh nak save layout... :(

      Delete
    3. Berkaitan Read More, Cik Farah boleh cuba cari diruangan search. Seingat saya, saya pernah buat tutorial tentang itu :)

      Delete
  4. As salam Ieta.. dah dapat ke jawapannya??
    Blog kita pun jadi macam ni juga.. Letih nak kena ulang semula arrange layout tu..
    need helpppp... sedih.. :(

    Kalau ada jawapan, email kita atau comment kat mana2 entry ye kita ye.. fn.aidanz@gmail.com

    tq in advance, dear..

    ReplyDelete
  5. As salam Ieta.. dah dapat ke jawapannya??
    kita pun ada masalah yg sama.. letih nak kena ulang arrange layout sbb dia jadi balik ke asal..
    need helppp..!!

    bgtau ye kalau ada jawapannya..

    tq in advance, dear

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya masih mencari penyelesaiannya cik Farah. Sabar ya :)

      Delete
  6. kalo kt opis sy, biasa SSL error ni..kalo nk buka FB.hehe..

    ReplyDelete
  7. Assalam. Selalunya bila klik view blog dari save layout memang terus direct ke https:// kemungkinan besar blogspot sendiri tak boleh baca dari situ. Jadi jalan penyelesaiannya adalah klik di "view blog" di kiri atas sekali. Anggaplah benda tu perkara biasa. :)

    ReplyDelete

1) Komen anda ditapis. Hanya komen berkaitan entri dan bukan link iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.

2) Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya ^__^

Terima kasih sudi singgah dan komen... ^__^

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM

EMAIL CADANGAN ATAU PERTANYAAN ANDA DI SINI

Name

Email *

Message *