CARI DI SINI

22 January 2013

HELP ME : SSL CONNECTION ERROR

اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهْ

HELP ME : SSL CONNECTION ERROR. Tak perasan Setiap kali bertukar domain baru, blog pasti bermasaalah begini iaitu bila nak View Blog setiap kali diupdate layout atau layoutnya.

LUAHAN RASA, Masalah blog, TUTORIAL BLOG, Kisah Cikgu ieta, Blog ieta, HELP ME : SSL CONNECTION ERROR, Help me, SSL CONNECTION ERROR, masalah bertukar domain
HELP ME : SSL CONNECTION ERROR. Save boleh tetapi bila klik View Blog untuk lihat hasil setelah edit layout berlaku SDL CONNECTION ERROR.


HELP ME : SSL CONNECTION ERROR. Yang pasti, setelah save sebarang layout blog di dashboard, saya klik View Blog seperti paparan di atas, mesti keluar perkataan seperti di bawah ini. Inilah masalah bertukar domain.

LUAHAN RASA, Masalah blog, TUTORIAL BLOG, Kisah Cikgu ieta, Blog ieta, HELP ME : SSL CONNECTION ERROR, Help me, SSL CONNECTION ERROR, masalah bertukar domain
HELP ME : SSL CONNECTION ERROR. Antara masalah yang berlaku bila bertukar domain.

HELP ME : SSL CONNECTION ERRORSaya sudah tidak tahu bagaimana cara lagi untuk menyelesaikan masalah SSL CONNECTION ERROR blog ini. Ada sebarang cadangan untuk mengatasi masalah ini? HELP ME : SSL CONNECTION ERROR

JAWAPAN
LUAHAN RASA, Masalah blog, TUTORIAL BLOG, Kisah Cikgu ieta, Blog ieta, HELP ME : SSL CONNECTION ERROR, Help me, SSL CONNECTION ERROR, masalah bertukar domain
Jawapan masalah SSL CONNECTION ERROR dari blogger Khairil Mazri atau lebih dikenali dengan panggilan YEOP. Rupanya betul. Beginilah yang selalu saya buat... Hari ini baru jumpa jawapan masalah ini. Terima kasih Yeop... ^__^

 

Nota : 

Sesiapa yang nak blogwalking, boleh ke BLOG LIST saya atau ke ruangan di bawah blog saya ni. (kadang-kadang tiada apa nak buat, saya jengah ke blog list yang ada untuk intai-intai blog mereka).

13 comments:

  1. Maybe masalah internet kot.. cuba refresh :)

    ReplyDelete
  2. Line tenet..maybe coverage problem. Biasanya memang cam tu and selalunya widget berkaitan FB selalu jadi cam tu. Normal tu. Tapi biasanya bila kita open cam biasa okay jer.

    ReplyDelete
  3. Tak dapek nk nolongnya ieta...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. He2... Tulah pasal... nak buat Read more pun dah berkali cuba tapi tak menjadi-jadi... tak tau la...

      Delete
    2. kalau tak keberatan, boleh share macam betul kan?? blog saya dah 3 hari tak boleh nak save layout... :(

      Delete
    3. Berkaitan Read More, Cik Farah boleh cuba cari diruangan search. Seingat saya, saya pernah buat tutorial tentang itu :)

      Delete
  4. As salam Ieta.. dah dapat ke jawapannya??
    Blog kita pun jadi macam ni juga.. Letih nak kena ulang semula arrange layout tu..
    need helpppp... sedih.. :(

    Kalau ada jawapan, email kita atau comment kat mana2 entry ye kita ye.. fn.aidanz@gmail.com

    tq in advance, dear..

    ReplyDelete
  5. As salam Ieta.. dah dapat ke jawapannya??
    kita pun ada masalah yg sama.. letih nak kena ulang arrange layout sbb dia jadi balik ke asal..
    need helppp..!!

    bgtau ye kalau ada jawapannya..

    tq in advance, dear

    ReplyDelete
  6. kalo kt opis sy, biasa SSL error ni..kalo nk buka FB.hehe..

    ReplyDelete
  7. Assalam. Selalunya bila klik view blog dari save layout memang terus direct ke https:// kemungkinan besar blogspot sendiri tak boleh baca dari situ. Jadi jalan penyelesaiannya adalah klik di "view blog" di kiri atas sekali. Anggaplah benda tu perkara biasa. :)

    ReplyDelete

DISCLAIMER

Saya bukan perawat, bukan guru silat, bukan guru kerohanian dan tiada kaitan dengan gang paranoid akhir zaman dan teori konspirasi yang gila isim keturunan atau isim makrifat.

Sila sabar, jaga adab, jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu dan jangan mencarut.

Saya anti penganiayaan, penipuan (scammer), amalan merepek, syirik, sesat dan khurafat. Semua amalan menyimpang dari agama Islam saya tolak dan bangkang sepenuhnya.

Saya benci perdebatan, perbalahan mencarut dan memaki-hamun. Mereka yang biadap saya reject terus.

Terima kasih sudi berkunjung. Sila komen untuk saya singgah laman sosial anda pula. Hanya komen berkaitan entri (artikel) sahaja disiarkan. Harap maklum. 😁

Jika mesej atau email saya sila nyatakan,
1) Nama.
2) Dari mana kenal saya.
3) Tujuan mesej
Sebab saya ada banyak laman sosial, sila nyatakan nama channel atau laman sosial anda kenal saya.

Rules saya :
1) Saya tidak memberi sedekah secara online.
2) Saya tidak berminat mengumpat, cerita hal orang tiada kaitan dengan saya, kondem tanpa dengar hal sebenar, saya tak nak dengar dan saya tak suka.
3) Beri salam senyap dan hendak bersembang kosong adalah dilarang sama sekali.
5) Hendak bimbingan (coaching), ikut rules saya. Lengkapan borang diberi.

Terima kasih 😊
Nama pena,
Puteri Nur Cahaya @ Cikgu iEta
Suri Rumah Sepenuh Masa,
Freelance Blogger, Social Media Expert Coach. Pembekal Pemborong Biskut Homemade dan Kudapan.

Ingin beriklan secara professional? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya. 😁

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA





AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM






TULIS CADANGAN ATAU PERTANYAAN DI SINI

Name

Email *

Message *