22 January 2013

Hyper Contest - Ada Apa Dengan Blog Mksyahir.com?

اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهْ

Segalanya bermula DI SINI
Dari blog INI, saya terjah ke blog INI
tAK KIRA,tak kira
Nak juga joint contest ini...

Suka joint Contest yang ni sebab

1. Dari Contest ini, telah didermakan kepada Palestine melalui Aqsa Syarif yang telah diuruskan oleh geng blogger tuan punya contest ni. 
2. Blogger hebat benashaari antara pengadilnya.
3. Semua penaja adalah blogger yang hebat!


Hari ini juga secara rasminya aku adalah follower ke 1598 blog tuan punya Contest ni. Wa... Dasat tu 1ribu lebih follower... 

Pendapatku tentang blog mksyahir ni kan (Tak sempat abes lagi ku mentelaah blog ini. Baby dah nangis... Hehe...)
1. Header blog ini abstract.
2. Loading ke blog cepat.
3. Sidebar blog ini tersusun dengan kemas.
4. Paling suka ayat ini

2 ayat di atas membuatkan ku tergelak besar. Haha

5. Lagi yang membuatkan ku tergelak besar sampai nak terguling-guling, kat sini
ayatnya memang KELAKAR. I like it!
6. Lagi tergelak baca Cerpen 3 suku yang mencuit hati kat SINI (Siap aku bookmark lagi page blog nih, bila senang2 nak baca lagi. Bleh hilangkan steresss...)

Pehtunye, rasa tak tergamak la pulak nak kritik atau kutuk blog mksyahir nih. Sebab followernya mengalahkan aku... Hehe... Tapi ikhlas dari ku ya. Kritikan membina yang bukan kutukan
1. Background hitam menyuramkan lagi suasana blog.  Cuba kasi ceria lagi ha...
2. Apa kata follower gadget tu diletakkan disidebar. Sebab bila buka blog, ia lambat appear. Ia akan jadi hitam, pehtu putih than baru appear kesemua follower tu. Tak syantek gitu.... Cer letak kat bawah atau atas gadget nih.
3. Memandangkan Widget surah adalah himpunan ayat-ayat al-quran, sebaiknya ia ditempatkan paling atas sekali sebagai memuliakan ayat suci tersebut dan bagi memudahkan sesiapa yang bertandang ke blog membacanya juga sebagai satu medium da'wah.

Sekian sahaja pandangan dan kritikan bermotifkan cadanganku untuk blog mksyahir. 
Terima kasih...


Button G+ dan para sponsor semua dahku tekan :)

"Hyper Contest - Ada Apa Dengan Blog Mksyahir.com" ini telah disponsor oleh blogger-blogger awesome broframestone.comhyebro.combabyaimacomel.blogspot.commizruha.comarjunapopkorn.blogspot.comzestpurple.blogspot.comfuh.mywww.yanty.mybelognanabyte.blogspot.comdenaihati.comkhaiartzfar.blogspot.comciktom.comphat.myqueachmad.com dan di adili oleh benashaari.com dan mksyahir.com

14 comments:

  1. temkiu temkiu sudi join..insyaAllah akan dipertimbangkan :)

    good luck ye...

    psstt: gelak tu cover sikit, nanti jiran call dokter sakit jiwa :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...tulis je gelak besar tp control lg... tp mmg MK Syahir pnya tulisan buat sy tergelak besar, nak wat camne...

      Delete
  2. goodluck yah, lisa pun ada join contest ni, hehe

    ReplyDelete
  3. datang sini... saya pon join jugak huhu .. gud luck ye http://mawardiyunus.blogspot.com/2013/01/hyper-contest-ada-apa-dengan-blog.html

    ReplyDelete
  4. I wish u all da best .
    Dari segmen yang sama Hyper Contest-Ada Apa Dengan Blog Mksyahir.com, gud luck!

    Entry Terbaru:
    Cabaran SEO Blog 3 Dalam 1 Happy New Year 2013

    ReplyDelete
  5. datang dari contest yang sama :)
    http://www.honey-yeo.com/2013/01/hyper-contest-ada-apa-dengan-blog-mk.html

    ReplyDelete
  6. dah baca entry hyper contest Ada Apa Dengan Blog Mksyahir.com buat kali ke-2 untuk sesi pemilihan sortlist :)

    ReplyDelete

DISCLAIMER

Saya bukan perawat, bukan guru silat, bukan guru kerohanian dan tiada kaitan dengan sesiapa.

Sila bersabar, jaga adab, jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu dan jangan mencarut.

Saya anti penganiayaan, penipuan (scammer), amalan merepek, amalan syirik khurafat dan ajaran sesat. Semua amalan menyimpang dari agama Islam saya tolak terus. Saya tidak suka perdebatan, perbalahan mencarut dan memaki-hamun. Mereka yang biadap saya tinggalkan terus.

Rules saya :
1) Saya tidak memberi sedekah secara online.
2) Saya tidak berminat mengumpat, cerita hal orang tiada kaitan dengan saya, kondem tanpa dengar hal sebenar, saya tak nak dengar dan saya tak suka.
3) Beri salam senyap dan hendak bersembang kosong adalah dilarang sama sekali.
5) Hendak bimbingan (coaching), ikut rules saya. Lengkapkan borang diberi.

Terima kasih sudi berkunjung. Sila komen untuk saya singgah laman sosial anda pula. Hanya komen berkaitan entri (artikel) sahaja disiarkan. Harap maklum. 😁

Ingin beriklan secara professional? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya. 😁

Featured Post

SIAPA BLOGGER Puteri Nur Cahaya Cikgu iEta?