PENGENALAN RINGKAS

Blog Kisah Cikgu ieta adalah penjenamaan semula bagi Blog ieta. Blog ini memaparkan pelbagai pengalaman penulis dan pembaca yang menghantar e-mail atau berjumpa sendiri dengan penulis, panduan dan kisah hidup manusia biasa dan kalangan guru. Juga tips, tutorial blog dan pelbagai panduan. Sesekali hal-ehwal bisnis, resepi dan isu-isu semasa dipaparkan untuk bacaan dan rujukan pembaca. Terima kasih sudi berkunjung. Kunjungan dan komen anda amat dihargai :)

BUKAN SENANG NAK SENANG

اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهْ

Pada 26/2/2013 jam 4.10 pagi (waktu entri ini ditaip) sambil tersengguk-sengguk menyiapkan assignment, terperasan dari dulu BLOG ieta yang bermula dengan hanya 11 orang followers dan tidak ramai pembaca, kini... taklah hebat sangat tapi ia cukup menaikkan semangat seorang blogger lama yang baru mengetahui cara-cara dan betapa seronoknya berblogging.

Bak kata blogger hebat DENAIHATI " tiada jalan mudah utk menjadi yg terbaik dan lebih susah untuk kekal terbaik".


Setelah join segmen INI yang menceritakan tentang KISAH BLOGGER BARU dan mendapat suntikan semangat dari SIFU melalui entrinya yang menyebut namaku setelah ku seru namanya (aish, ape da... ayat terbelit...hehe) di dalam segmen itu, ketahuilah BUKAN SENANG NAK SENANG dan tak susah menjadi susah (cuba buat entri kondem blogger lain, tengok... apa yang terjadi?)

Secara jujurnya, aku tak kisah ramai followers atau tidak janji aku dapat menulis dan ada yang sudi membaca dan berkongsi pendapat denganku. Banyak sebenarnya manfaat ramai follower. Tapi bagiku, lebih baik tak ramai followers kalau ramai yang tak berpuas hati dengan kita kerana sikap kita yang tak mesra alam daripada ramai followers tapi just follow kerana joint segmen klik-klik sana sini tapi tak baca entri kita dan tak mesra alam langsung... menyombong, bila kita komen dientrinya, maaf la nak balas komen pun tak pernah, jengah blog kita pun tidak...

Biar tak ramai followers, yang penting, aku tetap menulis demi kepuasan diri, berkongsi ilmu, pendapat dan cerita. Terima kasih semua followersku dan pembaca BLOG ieta yang masih sudi bertandang ke blog ini. Tanpa kalian, siapalah aku... Oleh itu, sudi-sudikanlah join SEGMEN JULUNG KALI yang aku taja sendiri ni sebagai tanda kalian menyokong BLOG ieta).

Update je keghojenye...
Maaf membahasakan diri aku (macam kasar je bunyinya kan?) tapi pelik je nak tukar kepada saya sebab mula-mula entri dah bahasakan diri "ku". Apa-apa ajelah ya, janji ada entri. Hehe...
SHARE

Cikgu ieta Sales Person Ebook Saka Sifu AjimAura (ID : 3)

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

8 orang yang sudi komen:

  1. setuju dengan akak, bia xramai asal yang ada itu setia.. ! kalau dah setia, sy ikat ketat-ketat, xmau kasik lari :P
    *akak segmen tu, mcm menarik jee ~ bukan senang nak senang <---- love this quote ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang menarik segmen anjuran Mailey tu (ye ke ejaan namanya mcmtu?) sebab tu akk join. Nak tahu bagaimana blogger menempuh perjalanan sebagai seorang blogger. Akak dh habis BW peserta segmen tu pagi smlm. Hasilnya, hr ni, 4 org dari peserta segmen tu follow blog akak yg seadonye je ni. berbaloi, mmg berbaloi2...

      Delete
    2. Kata2 Bukan senang nak senang tu akak suka sebab itu ayat yang akak pegang sampai bila2, ayat tu dari rakan bisnes akak yang hebat dlm menempuh ranjau hidup sebagai seorang bos yg ada 3 buah syarikat

      Delete
  2. Salam.

    Saya tertarik yang ni kak "tapi just follow kerana joint segmen klik-klik sana sini"

    Sekarang ini..saya kurang dah join segmen2..awal saya berblog saya gigih, saya wujudkan blog satu lgi, semata2 nak join benda2 camni. Best, memang best. Tapi bila dah lama skit berblog, sy perhati, syrt2 utk sertai segmen n contest2 ni, makin mengarut..

    Saya terus luntur minat..minat utk join masih wujud..tpi mengenangkan syrt2 tu..huuu..

    Betul..bukan mudah nak senang..perjalanan saya pun masih jauh..masih berusaha lagi menulis sesuatu bukn sja tuk kepuasan diri,tpi untuk berbakti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu, menulis dalam blog sebenarnya adalah salah 1 cara untuk kita berbakti dan akan puashati bila ada yang komen sokong atau tidak apa yang kita tulis. Mungkin bila kita dah tiada di dunia ni, sekurang-kurangnya orang ramai yg membaca blog kita membuatkan kita terhindar dari perkara yang tak diingini di sana nanti. Akak pun ramai juga yg invite join segmen atau GA tapi bila tengok ramai yg buat syarat mengarut2, mmg mati keinginan utk join tu semua

      Delete
  3. daripada mgejar follower, baik memburu kenalan baru blogger. sbb merekalah sebenarnya yg akan memeriahkan blog kita dgn tinggalkan komen di blog kita, boleh bgi nasihat kepad kita dan kalu cukup kenal atau rapat, boleh berjumpa di dunia nyata. blogger gathering. DAN

    untuk membina hubungan tu, rajin2kan diri utk BW n komen seikhlas hati di entri mereka. bila kita ikhlas dgn org, org akan mudah utk ikhlas dgn kita :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih nasihat diterima. suka sangat2. Nge... Tips berblogging ni...

      Delete
    2. betul, bila kita komen seikhlas hati, insha Allah org pun mudah ikhlas dgn kita. encik kopi salah satu contohnya. Sy support en kopi, entri sll terbaik

      Delete

1) Komen anda ditapis. Hanya komen berkaitan entri dan bukan link iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.

2) Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya ^__^

Terima kasih sudi singgah dan komen... ^__^

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM

EMAIL CADANGAN ATAU PERTANYAAN ANDA DI SINI

Name

Email *

Message *