BUKAN SENANG NAK SENANG

اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهْ

Pada 26/2/2013 jam 4.10 pagi (waktu entri ini ditaip) sambil tersengguk-sengguk menyiapkan assignment, terperasan dari dulu BLOG ieta yang bermula dengan hanya 11 orang followers dan tidak ramai pembaca, kini... taklah hebat sangat tapi ia cukup menaikkan semangat seorang blogger lama yang baru mengetahui cara-cara dan betapa seronoknya berblogging.

Bak kata blogger hebat DENAIHATI " tiada jalan mudah utk menjadi yg terbaik dan lebih susah untuk kekal terbaik".


Setelah join segmen INI yang menceritakan tentang KISAH BLOGGER BARU dan mendapat suntikan semangat dari SIFU melalui entrinya yang menyebut namaku setelah ku seru namanya (aish, ape da... ayat terbelit...hehe) di dalam segmen itu, ketahuilah BUKAN SENANG NAK SENANG dan tak susah menjadi susah (cuba buat entri kondem blogger lain, tengok... apa yang terjadi?)

Secara jujurnya, aku tak kisah ramai followers atau tidak janji aku dapat menulis dan ada yang sudi membaca dan berkongsi pendapat denganku. Banyak sebenarnya manfaat ramai follower. Tapi bagiku, lebih baik tak ramai followers kalau ramai yang tak berpuas hati dengan kita kerana sikap kita yang tak mesra alam daripada ramai followers tapi just follow kerana joint segmen klik-klik sana sini tapi tak baca entri kita dan tak mesra alam langsung... menyombong, bila kita komen dientrinya, maaf la nak balas komen pun tak pernah, jengah blog kita pun tidak...

Biar tak ramai followers, yang penting, aku tetap menulis demi kepuasan diri, berkongsi ilmu, pendapat dan cerita. Terima kasih semua followersku dan pembaca BLOG ieta yang masih sudi bertandang ke blog ini. Tanpa kalian, siapalah aku... Oleh itu, sudi-sudikanlah join SEGMEN JULUNG KALI yang aku taja sendiri ni sebagai tanda kalian menyokong BLOG ieta).

Update je keghojenye...
Maaf membahasakan diri aku (macam kasar je bunyinya kan?) tapi pelik je nak tukar kepada saya sebab mula-mula entri dah bahasakan diri "ku". Apa-apa ajelah ya, janji ada entri. Hehe...

Comments

  1. setuju dengan akak, bia xramai asal yang ada itu setia.. ! kalau dah setia, sy ikat ketat-ketat, xmau kasik lari :P
    *akak segmen tu, mcm menarik jee ~ bukan senang nak senang <---- love this quote ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang menarik segmen anjuran Mailey tu (ye ke ejaan namanya mcmtu?) sebab tu akk join. Nak tahu bagaimana blogger menempuh perjalanan sebagai seorang blogger. Akak dh habis BW peserta segmen tu pagi smlm. Hasilnya, hr ni, 4 org dari peserta segmen tu follow blog akak yg seadonye je ni. berbaloi, mmg berbaloi2...

      Delete
    2. Kata2 Bukan senang nak senang tu akak suka sebab itu ayat yang akak pegang sampai bila2, ayat tu dari rakan bisnes akak yang hebat dlm menempuh ranjau hidup sebagai seorang bos yg ada 3 buah syarikat

      Delete
  2. Salam.

    Saya tertarik yang ni kak "tapi just follow kerana joint segmen klik-klik sana sini"

    Sekarang ini..saya kurang dah join segmen2..awal saya berblog saya gigih, saya wujudkan blog satu lgi, semata2 nak join benda2 camni. Best, memang best. Tapi bila dah lama skit berblog, sy perhati, syrt2 utk sertai segmen n contest2 ni, makin mengarut..

    Saya terus luntur minat..minat utk join masih wujud..tpi mengenangkan syrt2 tu..huuu..

    Betul..bukan mudah nak senang..perjalanan saya pun masih jauh..masih berusaha lagi menulis sesuatu bukn sja tuk kepuasan diri,tpi untuk berbakti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu, menulis dalam blog sebenarnya adalah salah 1 cara untuk kita berbakti dan akan puashati bila ada yang komen sokong atau tidak apa yang kita tulis. Mungkin bila kita dah tiada di dunia ni, sekurang-kurangnya orang ramai yg membaca blog kita membuatkan kita terhindar dari perkara yang tak diingini di sana nanti. Akak pun ramai juga yg invite join segmen atau GA tapi bila tengok ramai yg buat syarat mengarut2, mmg mati keinginan utk join tu semua

      Delete
  3. daripada mgejar follower, baik memburu kenalan baru blogger. sbb merekalah sebenarnya yg akan memeriahkan blog kita dgn tinggalkan komen di blog kita, boleh bgi nasihat kepad kita dan kalu cukup kenal atau rapat, boleh berjumpa di dunia nyata. blogger gathering. DAN

    untuk membina hubungan tu, rajin2kan diri utk BW n komen seikhlas hati di entri mereka. bila kita ikhlas dgn org, org akan mudah utk ikhlas dgn kita :)

    ReplyDelete

Post a Comment

DISCLAIMER

Saya bukan perawat, bukan guru silat, bukan guru kerohanian dan tiada kaitan dengan sesiapa.

Sila bersabar, jaga adab, jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu dan jangan mencarut.

Saya anti penganiayaan, penipuan (scammer), ajaran sesat (sihir, syirik dan khurafat) dan kumpulan gila isim jahil murokkab.

Semua amalan menyimpang dari akidah Islam saya tolak. Saya tidak suka perdebatan, perbalahan mencarut dan memaki-hamun. Mereka yang biadap saya tinggalkan terus. Memaki dan mencarutkan saya? Saya sekolahkan adab pakej maki free.

Rules saya :
1) Tidak beri sedekah kepada scammer online.
2) Tidak berminat mengumpat, cerita hal orang tiada kaitan dengan saya, kondem tanpa dengar hal sebenar, saya tidak suka dan tidak mahu dengar.
3) Beri salam senyap dan hendak bersembang kosong adalah dilarang sama sekali.

https://linktr.ee/PuteriNurCahayaCikguiEta

Terima kasih sudi berkunjung. Sila komen untuk saya singgah laman sosial anda pula. Hanya komen berkaitan entri (artikel) sahaja disiarkan. Harap maklum.

Ingin beriklan secara professional? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya.