PENGENALAN RINGKAS

Blog Kisah Cikgu ieta adalah penjenamaan semula bagi Blog ieta. Blog ini memaparkan pelbagai pengalaman penulis dan pembaca yang menghantar e-mail atau berjumpa sendiri dengan penulis, panduan dan kisah hidup manusia biasa dan kalangan guru. Juga tips, tutorial blog dan pelbagai panduan. Sesekali hal-ehwal bisnis, resepi dan isu-isu semasa dipaparkan untuk bacaan dan rujukan pembaca. Terima kasih sudi berkunjung. Kunjungan dan komen anda amat dihargai :)

SEGMEN : KOMEN & CADANG BLOG ieta

اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهْ

TAMAT
Ini adalah sticky post sehingga 5/4/2013. Untuk entri terkini, sila klik Laman Utama di tab page dan scroll ke bawah. Terima kasih...
Selalu tengok je orang buat segmen. 
Dalam hati, ada taman sekembang kembang semangkuk. 
Nak juga buat segmen sendiri. 
Julung-julung kalinya saya buat segmen ini. 
Disamping meramaikan kenalan.
Bertujuan untuk mengetahui pandangan rakan-rakan tentang blog saya. 
Taklah pandai sangat buat segmen, seadanya sahaja... 
Sudi-sudikanlah ya...


SYARAT
1. Tiada paksaan untuk follow blog ieta, G+  atau Social Networking saya (semua berada dikanan blog). Menjadi follower dan klik button like adalah mengikut kehendak dan keikhlasan peserta.
2. Seperti biasa, copy tajuk entri.
3. Tepek banner simple di atas tu dalam entri anda dan linkkan ke entri INI.
4. Letakkan link anda dalam ruangan komen di bawah (bukan dalam chatbox ya...)
4. Berikan komen dan cadangan anda terhadap blog ini. Usah risau... saya tak kecil hati punya... nak komen kaw-kaw pun tak mengapa.

HADIAH
1. Rahsia... secara pos kepada pemenang pertama, ke dua dan ke tiga.
2. Promosi blog melalui review blog yang akan saya buat secara khusus untuk pemenang utama.
3. Review umum blog semua peserta yang menyertai segmen ini.

TARIKH TAMAT
5/3/2013 5/4/2013

Julung kali segmen saya,
Segmen yang lain bakal menjelma;
Terima kasih atas sokongan,
Salah silap harap maafkan.

SENARAI PESERTA
jom blogwalking ke blog intai apa kata mereka
1. http://mayesa-jcb.blogspot.com/2013/02/segmen-komen-cadang-blog-ieta.html
2. http://fadzlun.blogspot.com/2013/03/segmen-komen-cadang-blog-ieta.html
3. http://www.araublogger.com/2013/03/segmen-komen-cadang-blog-ieta.html
4. http://sherlyanna-angiela.blogspot.com/2013/03/segmen-komen-cadang-blog-ieta_2.html
5. http://www.pakciklie.com/2013/03/segmen-komen-cadang-blog-ieta.html
6. http://misteriomuchacha.blogspot.com/2013/03/segmen-komen-cadang-blog-ieta.html
7.  http://cyanxkamo.blogspot.com/2013/03/segmen-komen-cadang-blog-ieta.html
SHARE

Cikgu ieta Sales Person Kelas Instagram Advance Online & Ebook Saka Sifu AjimAura (ID : 4)

Hai. Saya Cikgu ieta. Full Time Blogger, Internet Marketer dan Motivator Nasihat Niaga. Saya merupakan Sales Person Kelas Online Instagram Advance & Ebook Saka 4.0 milik Sifu Ajim Aura. Saya mengajar Kelas Blog dan Teknik Penulisan secara Personal Coaching One to One dan Group Coaching secara Online. Saya Leader kepada beberapa Group Laman Sosial dan Admin beberapa Group Di Telegram dan WhatsApp. Mempunyai 5 orang anak. Suami Pembantu Tadbir di Syarikat Semi Government. Saya Phrolapse Intervetebral Disc (Slipped Disc) bermula 17/4/2017. Kini Suri Rumah dan Blogger Full Time Online.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

66 orang yang sudi komen:

  1. nasib baik Cik Ta bagi masa .... sebab nak review ni x ley buat dalam keadaan tergesa2... In Shaa Allah kak... saya support akak dan cuba untuk review... (sebenarnya x pandai review sangat)... Saya akan join ek... Sabar tau...tunggu tau...

    ReplyDelete
  2. klu smpat nak join la.. hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sempat lagi... tarikh telah dilanjutkan atas permintaan kepada 5/4/2013, Terima kasih atas sokongan :)

      Delete
  3. akak..sy bookmarks dulu..nanti sy join tau..nasib jgk trikh dia lmbat lagi..insyaAllah sy buat..sebab nak belek2 dulu..hhehe
    blh kan.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila belek. Nge... terima kasih atas sokongan :)

      Delete
  4. ooh ringkas je syarat2 nya...boleh join ni nanti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Join ya cik Hatimi. Terima kasih atas sokongan :)

      Delete
  5. jangan risau akan saya join... ^^ lama lagi kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe... terima kasih... mesti 2 kali akak invite ni

      Delete
  6. wah menarik ni ieta... klu ada kesempatan lah ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sudi2kan ya. Terima kasih sudi memberi sokongan :)

      Delete
  7. akak, saya dah jalankan tanggungjawab, hahak :P

    http://mayesa-jcb.blogspot.com/2013/02/segmen-komen-cadang-blog-ieta.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Peserta pertama... hehe... terima kasih...

      Delete
  8. saya cadangkan akak letak Mister Linky's Magical Widgets yg kat atas tu kat bawah..pastu cuba akak design header pulak..huhu..yg lain rasanye sume dah ok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah siap header baru. Hehehe... jap g nk letak. Terima kasih atas cadangan :)

      Delete
    2. Header tak center... huhu...

      Delete
    3. ieta...kasi encik nick komen..hihi...dia nie...memang hebat mengkritik belog...cik akak dulu dia nie lah salu tegur cik akak..hahaha...tapi teguran dia bernas ieta...hihi...

      Delete
    4. rasanya mcm dh jemput dah tapi tu je la yg en. Nick komen. hehe

      Delete
  9. nak join jugak laa tapi kene tunggu weken/ freetimenak review nye..okey saya sokong blog cekgu eita!!! :)

    ReplyDelete
  10. oh terima kasi sbb sudi ajak join segmen. tapi utk blog encikcopypaste, mmg selama ni, tak pernah join apa2 segmen/GA sbb rasa mcm tak masuk jer dgn tema encikcopypste tu...

    skrg ni tgh buat stu blog khas utk join apa2 segmen tp blog tu blom siap custom. bila dh siap, mungkin akan join segmen ni. lg pun due date dia lambat lg kan. bulan 4. apapun all the best

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wa... tips lagi... buat blog khas utk segmen dan join segmen kalo masuk dgn tema diri sendiri bukan ats paksaan sesiapa. trm kasih encik kopi :)

      Delete
  11. insyaALLAH ada masa sy join ye kak :)

    ReplyDelete
  12. Kak ieta.. saye join :D

    http://fadzlun.blogspot.com/2013/03/segmen-komen-cadang-blog-ieta.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah... Terima kasih ya sudi meluangkan masa join :)

      Delete
  13. Akak..goodluck untuk segmen pertama akak ya.. tima kasih sebab jemput saya :)

    ReplyDelete
  14. wah segmen yang sangat menariks tertarik.. masih ada masa.. akan menjoinkan diri tak lama lagi tungguuuuu.. In Sya Allah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh eh, Pn. Adzairdawati aka makdara ke sini membalas kunjungan sy tadi. Hebatlah Pn. ni. Cepat berkunjung. Join jgn tak join... hehe...Terima kasih ya :)
      Pssss... sedapnya nama Adzairdawati tu

      Delete
  15. Ieta, saya dah join

    http://www.araublogger.com/2013/03/segmen-komen-cadang-blog-ieta.html

    jagan lupa caba entri lama saya Punca baby kembung perut

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih en. Zainal ^_^

      Delete
    2. Wa menarik topik yg en. Zainal suruh caba tu. hehe bhs baru 'caba'

      Delete
  16. saya join..

    http://sherlyanna-angiela.blogspot.com/2013/03/segmen-komen-cadang-blog-ieta_2.html

    ReplyDelete
  17. yes dah boleh isi komen.., sebenarnya blog pcl pon perlu banyak diperbaiki tp pcl sendiri tak perasan apa yang nak dibaiki..

    ini link penyertaan :

    http://www.pakciklie.com/2013/03/segmen-komen-cadang-blog-ieta.html

    ReplyDelete
  18. nice segmen....klu sempat buat entry,eca join yer...skrg busy lagi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih sudi beri sokongan :)

      Delete
  19. Wah....jadi host ye...semoga berjaya

    ReplyDelete
  20. yaya join kakak ^_^
    http://misteriomuchacha.blogspot.com/2013/03/segmen-komen-cadang-blog-ieta.html

    ReplyDelete
  21. http://cyanxkamo.blogspot.com/2013/03/segmen-komen-cadang-blog-ieta.html

    ReplyDelete
  22. join :D

    http://fiqansz.blogspot.com/2013/03/segmen-komen-cadang-blog-ieta.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih sudi memeriahkan segmen ini :)

      Delete
  23. anda di tag...

    http://asmarpunyablog.blogspot.com/2013/03/segmen-siapa-blogger-bertuah-by-anak.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih tapi akak dah join ^-^

      Delete
  24. As-Salam. Hmm widget banyak sangat la eita ... kurangkan. Nampak agak semak sedikit, lagi2 kalau HH jenguk guna laptop yang comel ni. Crowded je nampak. Pastu widget follower tu tak berfungsi la. HH klik kuar error 404. Kurangkan sikit visualisasi tidak perlu, seperti banner blogger tu. Ia akan menyebabkan saiz blop jadi besar. Memadai buat pautan sahaja.

    Kumpulkan widget khusus dalam satu kategori, networkblogged perlu disatukan sekali dengan widget G+, follower, facebook semua tu. Bila letak satu tmpat, senang dipilih oleh orang lain, nak klik yg mana satu tanpa perlu nak scroll ke bawah. Budayakan kategorikan sidebar, jangan main letak ikut suka.

    Jika dah ada label pada entri, tak perlu rasanya letak label tag pada sidebar tu. lagi2 dah ada arkib, pilih antaranya sbb fungsinya adalah sama.

    Sekian. Terima kasih. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Widget follow tu mmg sll tak berfungsi bila sy sdg godek2 aka baiki blog. Loading lambat pun mcmtu gak sbbnya. Banner blogger lain sy dh letak di tab page sy. Kumpulkan widget dh buat sbnrnya tapi tak tahu apa sbbnya tak menjadi. dh try bnyk kali dh. Sy akn cuba lg smpi jadi. Jenuh juga sy membaca berulangkali nk memahamkan tulisan sifu ni. hehe... Terima kasih atas cadangan yg amat2 sy nantikan even tak join segmen pun, banyak sifu tunjuk ajar sy :)

      Delete
  25. Join...
    http://justforcontest.blogspot.com/2013/03/segmen-komen-cadang-blog-ieta.html

    ReplyDelete
  26. nice segmen sis, will support u always..in shaa Allah nnt bila dh sihat n tenet xlembab blh laa join..huhuhu..ppepon blog akak chantek , suka je dtg jln2 sini :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah tak cantik dah Cik Seneorita sebab ada coding dh terpadam. Skrg sdg menggigihkan diri edit coding balik. Terima kasih sudi sokong blog ieta^_^

      Delete
  27. Assalamualaikum,cik Ieta,join ye :)

    http://diarionlinenurul.blogspot.com/2013/03/segmenkomen-dan-cadang-blog-ieta.html

    ReplyDelete
  28. wah ada segmen..kalau sempat nieza join ^^

    ReplyDelete
  29. cik akak join

    http://sweetyzhanieyz83.blogspot.com/2013/03/segmen-komen-cadang-blog-ieta.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih sudi support blog ieta ^__^

      Delete
  30. Hai Akak!Nadia join!

    http://biawakitucomel.blogspot.com/2013/03/segmen-komen-cadang-blog-ieta.html

    ReplyDelete
  31. http://umikasum.blogspot.com/2013/03/segmen-komen-cadang-blog-ieta.html

    ReplyDelete

1) Komen anda ditapis. Hanya komen berkaitan entri dan bukan link iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.

2) Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya ^__^

Terima kasih sudi singgah dan komen... ^__^

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM

EMAIL CADANGAN ATAU PERTANYAAN ANDA DI SINI

Name

Email *

Message *