PENGENALAN RINGKAS

Blog Kisah Cikgu ieta adalah penjenamaan semula bagi Blog ieta. Blog ini memaparkan pelbagai pengalaman penulis dan pembaca yang menghantar e-mail atau berjumpa sendiri dengan penulis, panduan dan kisah hidup manusia biasa dan kalangan guru. Juga tips, tutorial blog dan pelbagai panduan. Sesekali hal-ehwal bisnis, resepi dan isu-isu semasa dipaparkan untuk bacaan dan rujukan pembaca. Terima kasih sudi berkunjung. Kunjungan dan komen anda amat dihargai :)

Segmen : Permulaan Perjalanan Blog Saya

اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهْ
Terima kasih buat ADILA kerana sudi tag akak.Lama dah terdraf segmen ni dari terbitnya entri ini dan mula ditag oleh Adila. Dek pelbagai kesibukan, entri segmen ini tersimpan rapi dalam senarai draf entri. Hari ini baru ada masa nak menyambungnya.
Blog saya namanya, BLOG ieta
UPDATE 28/2/2013>> Blog ieta ni adalah blog kali ke tiga (3) dibuat setelah yang dua (2) lagi tidak rosak.
Entri dalam ke dua (2) blog telah diimport ke dalam Blog ieta ni.
Blog kali pertama di ajar buat oleh adik bongsu yang telah berkubur blognya disebabkan beliau lupa password
Tarikh mula berblogging : 2/6/2009
Mula serius berblogging : Bulan 10, 2012 itupun secara sambilan sahaja hingga ke hari ini. 
Kenangan manis & pahit semasa berblog.
Banyak kenangan pahit dan manis dalam berblogging ni.
 Boleh baca sebahagiannya dalam entri ini 
Idola masa mula serius berblog ialah MIALIANA
Nak tag 3 orang : MIA,  EN. HASRULHASSAN & NICK NASHRAM
Sebab tag :
Gaya penulisan bloggers ini adalah hebat. Mereka juga blogger yang tak lokek ilmu. Tak percaya, jengahlah ke blog mereka bertiga.
Terima kasih blogger +mailey jayley sebab buat segmen yang best ni :)
UPDATE
Antara kenangan paling pahit :
1. Bila domain .my dapat free hasil dari join GA problem akhir tahun lepas problem, hingga menyebabkan peserta dari pelbagai segmen dan GA yang dah saya join tak dapat view blog saya. Boleh baca dalam ENTRI INI
2. Ada blogger yang singgah dari segmen yang saya juga join, menipu, cakap dah follow tapi sebenarnya tak pun... than saya blogwalking ke blog dia, saya follow dia baru lah dia terhegeh-hegeh nak follow BLOG ieta ni. (kot iya pun nak ramaikan follower blog... usahlah menipu... dahlah dulu-dulu memang saya suka follow blog orang sesuka hati saya)



Antara kenangan manis dan keseronokan berblogging : 

1. Suami sudi membaca entri dalam blog dan memberi sokongan moral terhadap pembabitan saya ke dalam dunia blog.
3. Kemudian, blogger hebat Nick Nashram dan MIALIANA sudi follow BLOG ieta ni.
4. Seterusnya blogger hebat En. HasrulHassan sudi tinggalkan komen dalam ENTRI INI dan beliau sudi menyahut seruan saya untuk join segmen INI.
5. Blogger Denaihati juga meninggalkan kenangan manis kepada saya bila sudi komen di dalam ENTRI INI

pssss.... ada sesiapa tahu ke macamana nak unfollow blog yang ada malware & blog blogger penipu?
SHARE

Cikgu ieta Sales Person Kelas Instagram Advance Online & Ebook Saka Sifu AjimAura (ID : 4)

Hai. Saya Cikgu ieta. Full Time Blogger, Internet Marketer dan Motivator Nasihat Niaga. Saya merupakan Sales Person Kelas Online Instagram Advance & Ebook Saka 4.0 milik Sifu Ajim Aura. Saya mengajar Kelas Blog dan Teknik Penulisan secara Personal Coaching One to One dan Group Coaching secara Online. Saya Leader kepada beberapa Group Laman Sosial dan Admin beberapa Group Di Telegram dan WhatsApp. Mempunyai 5 orang anak. Suami Pembantu Tadbir di Syarikat Semi Government. Saya Phrolapse Intervetebral Disc (Slipped Disc) bermula 17/4/2017. Kini Suri Rumah dan Blogger Full Time Online.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

27 orang yang sudi komen:

  1. saya mula berblogging bulan 4 2012.
    tak sabar nak tggu befday blog bulan 4 ni..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wa... mula blogging bulan 4, tapi gaya penulisan hebat macam dah lama berblogging. Tabik spring pada Sifu saya dalam dunia blog +Nick Nashram

      Delete
  2. cam menarik jer segmen ni...selamat bersegmen kak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang menarik. Tu yg join tu. Terima kasih Farah :)

      Delete
  3. dah lama blogging rupanya. moga segmeng capai matlamat, insyaAllah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lama juga la tapi baru nak aktif. Hehe... Terima kasih sudi singgah blog saya :)

      Delete
  4. salam... ayu dtg dr segmen yg sama..

    ada masa nanti singgah blog ayu ye..

    http://www.ayuinsyirah.my/2013/02/segmen-permulaan-perjalanan-blog-saya.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih sudi singgah :)

      Delete
  5. datang dari segmen nie...follow sini :)

    http://sweetyzhanieyz83.blogspot.com/2013/02/segmen-permulaan-perjalanan-blog-saya.html


    jemput2 ler ke rumah cik akak dear :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih sudi follow :)

      Delete
  6. salam singgah dari segmen yang sama http://samdia.blogspot.com/2013/02/segmen-permulaan-perjalanan-blog-saya.html

    ReplyDelete
  7. salam singgah dari segmen yang sama http://samdia.blogspot.com/2013/02/segmen-permulaan-perjalanan-blog-saya.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih sudi singgah, sy sdg BW ke peserta segmen ni. Jap2 g sy singgah tau :)

      Delete
  8. Terima kasih berikan backlink... hehehee... amboi amboi sakan no ... apapun selamat berjaya dalam dunia blog Malaysia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan apa... teruja sangat dan terlampau seronok blogger hebat macam En. +hasrul hassan sudi komen dan join tu yang sakan tu. hehe... blogging memang best

      Delete
  9. selamat bersegmen Pn. Ieta....:) rasanya tak perlu unfollow blog yg malware tu cuma jgn letak dalam bloglist je dah memadai....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada 2 blog yg malware. Yg satu tu blog blogger hebat, sy suka sbb banyak tutorial dia buat tapi sayang ada malware, mmg sy tak buang blog blogger tu. Tp, yg 1 lagi tu mmg sy nk buang sbb punca utama malware dari blog dia, blog sy kena malware lagipun tu blog politik, tak minat. tu yang nak buang tu sbb takut juga terklik lagi namanya

      Delete
  10. terima kasih sebab singgah blog Asyik..Asyik dtg singgah dan akn msskn link blog ieta ke dlm bloglist Asyik..sesame kita buat blogwalking..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak memang suka singgah blog peserta mana2 segmen & GA yg akak joint bila berkesempatan utk menambahkan ilmu disamping meramaikan rakan2 blog. Terima kasih ats sokongan Asyik Izas

      Delete
  11. wah..bestnya la kan kenangan akak..rasa gembirakan bila org lain baca setiap entri kita dan memberi respon..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg pun blogging best. Sgt2 gembira. Terima kasih Adilah sudi singgah ke blog ieta :)

      Delete
  12. Seronok saya dengan entry akk yg ini..sebut ttg kenangan pahit manis..sungguh la terkenang zaman saya berblog dari awal smpai skrg,hahaha

    Maknanya..akk mula blogging lebih awal dri saya la..sy mula dalam 2010..tpi aktif sejak 2011..saya pun tak ingt sgt tarikh tepat sy mula berblog..ingat bulan je.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak tahu tarikh bila mula berblogging tu, kena g kat dashboard, klik Post than tengok sebelah kanan skali ada arrow ke kanan klik je sampai takleh klik than scroll ke post yang bawah sekali, hah, tu la tarikh mula join blog. hehe... Terima kasih Lana sudi singgah blog akak

      Delete
  13. balas kunjungan dari segmen yg sama, done follow sini, nak unfollow seseorang, kebetulan saya klik butang "follow" yg selalu ada kat atas sebeleh kanan, kalau yg kita x follow lagi dia akan naik butang "follow", tapi kalau yg kita dah follow, dia akan naik, "cancel" n " stop following" maybe klik kat "stop following" tu la kot untuk unfollow,saya tak pasti, huhu.

    nak jemput join mini Ga saya...;-)

    http://nazirahnyerr.blogspot.com/2013/02/mini-ga-sempena-2nd-anniversary.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih info tu. tp yg malware tu mmg klik nama blognya je pun mmg tak bleh buka trus keluar prkataan malware. Insha Allah ada kesempatan sy join. terima kasih sudi jemput :)

      Delete
  14. Salam perkenalan dari saya dan selamat berblogging. Saya datang dari segmen yang sama.

    Saya pun sebenarnya tercari-cari jawapan bagaimana nak unfollow blog yang kita follow tapi sampai sekarang tidak tahu caranya. Apa yang saya buat adalah tidak menyenaraikannya dalam bloglist saya.

    Untuk menyenangkan saya blogwalking lagi ke blog ini, saya telah follow blog ini dan masukkan link ke bloglist saya.

    Jika ieta sudi singgah untuk membaca cerita saya pula, bolehlah ke link seperti di bawah.

    http://amirofie.blogspot.com/2013/02/segmen-permulaan-perjalanan-blog-saya.html

    Sekian.

    ReplyDelete

1) Komen anda ditapis. Hanya komen berkaitan entri dan bukan link iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.

2) Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya ^__^

Terima kasih sudi singgah dan komen... ^__^

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM

EMAIL CADANGAN ATAU PERTANYAAN ANDA DI SINI

Name

Email *

Message *