PENGENALAN RINGKAS

Blog Kisah Cikgu ieta adalah penjenamaan semula bagi Blog ieta. Blog ini memaparkan pelbagai pengalaman penulis dan pembaca yang menghantar e-mail atau berjumpa sendiri dengan penulis, panduan dan kisah hidup manusia biasa dan kalangan guru. Juga tips, tutorial blog dan pelbagai panduan. Sesekali hal-ehwal bisnis, resepi dan isu-isu semasa dipaparkan untuk bacaan dan rujukan pembaca. Terima kasih sudi berkunjung. Kunjungan dan komen anda amat dihargai :)

TIPS MENAMBAHKAN PENGIKUT DAN PEMBACA

اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهْ

Baru semalam buat ENTRI NI
iSH.... buat gabra je...
Ada dah tu ha... 
puas digodek-godek...
Ada dah ha...
Ni... dia...
http://ieta-myblog.blogspot.com/2013/02/tips-menambahkan-pengikut-dan-pembaca.html
Belum ramai lagi... sejak join segmen Mia first time haritulah bermula naik jumlah nya
Terima kasih Mia... :)

Ini pula Rakan-rakan G+ sehingga 1.21 petang ini.
http://ieta-myblog.blogspot.com/2013/02/tips-menambahkan-pengikut-dan-pembaca.html
Beza kan jumlahnya?



TIPS MENAMBAHKAN PENGIKUT DAN PEMBACA

Walau tidak sehebat mana blog ieta ni sebab sambil-sambilan sahaja berblogging, tapi tidak salah rasanya berkongsi apa yang telah diketahui. Tips ini ditulis berdasarkan pengalaman dan pembacaan dalam blog blogger hebat dimata saya seperti INI, INI dan INI. Tips ini juga sebagai peringatan kepada diri sendiri.

1. Rajin-rajin Blog walking bila berkesempatan.
2. Rajin-rajin tinggalkan jejak dengan komen di dalam blog blogger otai secara berhemah.
3. Rajin-rajin follow blog lain walau tak semua blogger akan follow blog kita balik. Tak mengapa, asalkan dapat membaca. Tapi nak follow, kena tengok juga la... Yang ada malware takkan nak follow juga kan?
4. Rajin-rajin join segmen atau GA yang bersesuaian dengan diri blogger.
5. Tulis apa sahaja mengikut citarasa diri sendiri tetapi sediakan entri yang berhemah. Ringkas pun tak mengapa yang penting, berhemah. Ingat ya, blog bukan untuk gosip dan kutuk sana sini.
6. Jadilah blogger yang mesra (tapi ada je blogger yang tak mesra ramai follower). Itu namanya rezeqi...
Boleh tambah jika ada yang tertinggal. Terima kasih.

Ada blogger yang post entri ke dalam komuniti blog saya terpaksa saya remove kerana spam. Ada sesiapa yang tahu bagaimana mengelakkan post ke dalam komuniti jadi sebegini?
TIPS MENAMBAHKAN PENGIKUT DAN PEMBACA
Sekian. Ini sahaja untuk hari ini. Terima kasih kepada semua pembaca yang rajin tinggalkan jejak atau pembaca senyap blog ieta. Tanpa anda semua, blog ieta mungkin tidak ceria :)


Pss... Jom join SEGMEN : KOMEN & CADANG BLOG ieta TAMAT
SHARE

Kisah Cikgu ieta

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

10 orang yang sudi komen:

  1. thanks for sharing kak... useful info ni semua dan ada kebenarannya... ^_^

    ReplyDelete
  2. bagus perkongsian ni kak.. ade yg sedia diamalkan hehe.. ade yg kdg2 je :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. juga utk peringatan diri akak sebenarnya entri ni :)

      Delete
  3. Replies
    1. trm kasih sudi berkunjung dan baca entri

      Delete
  4. 1 soalan sebagai latihan minda.

    "apakah manafaat mempunyai follower yang ramai? Boleh senaraikan point by point?"

    ReplyDelete
    Replies
    1. Secara jujurnya, saya tak kisah ramai followers atau tidak janji sy dpt menaip dan ada yg sudi membaca dan berkongsi pendapat dgn sy.
      Banyak sebenarnya manfaat follower ramai. Insya Allah jika ada kesempatan sy akan kaji & entrikan tentang tu. Terima kasih beri idea :) Cuba lihat sini http://ietamatsaad.blogspot.com/

      Delete
  5. Salam.

    Tips yang baik kak ieta. Awal berblog dulu, berkobar saya amalkan.

    Sekarang dah kurang. Dah ada komitmen lain.

    Sebenarnya, keyword tips2 spt ini - RAJIN. Kena rajin blogwalking,rajin komen,rajin update, nanti lama2 bertambahla follower kan ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu. Ramai followers tapi tak ramai yg membaca entri tak best juga. Saya sdg mengamalkan 2 tips rajin tu. Update bila ada masa mengizinkan. Terima kasih Lana sudi berkunjung ke blog baru macam blog ieta ni :) Terharu sangat rasanya

      Delete

1) Komen anda ditapis. Hanya komen berkaitan entri dan bukan link iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.

2) Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya ^__^

Terima kasih sudi singgah dan komen... ^__^

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM

EMAIL CADANGAN ATAU PERTANYAAN ANDA DI SINI

Name

Email *

Message *