PENGENALAN RINGKAS

Blog Kisah Cikgu ieta adalah penjenamaan semula bagi Blog ieta. Blog ini memaparkan pelbagai pengalaman penulis dan pembaca yang menghantar e-mail atau berjumpa sendiri dengan penulis, panduan dan kisah hidup manusia biasa dan kalangan guru. Juga tips, tutorial blog dan pelbagai panduan. Sesekali hal-ehwal bisnis, resepi dan isu-isu semasa dipaparkan untuk bacaan dan rujukan pembaca. Terima kasih sudi berkunjung. Kunjungan dan komen anda amat dihargai :)

TOLONG2.... BLOGLIST KENA MALWARE

اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهْ


Niat dihati nak berblogwalking petang tadi semalam selepas siapkan assignment, terhenti bila buka Bloglist di page tab dari blog saya ni jadi macam bawah ni... sedihnya... Habis punah semua bloglist yang dah saya set up untuk memudahkan saya blogwalking. Pertama kali jadi begini., hilang mood seketika tadi. Tak tahu pula bila waktunya terkena Malware ni.


Ada sesiapa yang tahu tak bagaimana nak settlekan masalah ini?

JOM JOINT SEGMEN NI...

Update :
7/2/2013 Masih berusaha mencari nama muspalestina.blogspot.com tu dan akan create semula blog bloglist yg dah tak boleh dipaparkan tu. Dahlah tu, bila nak BW ke senarai nama-nama peserta segmen2 yang dah saya joint, nak follow, keluar entah hape-hape iklan ntah, baru boleh keluar arahan follow. Big problem sungguh Malware nih. huhu...

Baru dapat BW dan follow ke peserta yang ke 20 bagi SEGMEN ni
(harap maaf bagi blog yang tersangat2 lambat loading (macam la blog akak cepat sangat loadnya kan...?), ada captcha bila nak komen dan tak jumpa shoutbox atau ruang komen saya tak follow sebab mengejar masa sambil buat assignment, betulkan blog bloglist dan jaga baby).

.my sy masih problem macam yang saya dah sebut dalam entri INI. Sekejap ok, sekejap k.o

Update : 11/2/2013 DAH BERJAYA DELETE BLOG mustrategy (muspalestina.blogspot.com) sambil edit blog & buat assignment website. Credit to Farah atas tutorialnya yang sangat mudah saya fahami :)
SHARE

Kisah Cikgu ieta

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

20 orang yang sudi komen:

  1. Ohh..awak buang link blog yang nama dia muspalestina.blogspot.com tu dari senarai bloglist awak. Tunggu owner blog itu clearkan dulu dia punya blog baru boleh masukkan balik link dia..Blog dia ada malware..mungkin ownernya tak sedar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedang mencari nama tu. huhu... thanks a lot ats cdgn tu :)

      Delete
  2. a'a betul tu...kena buang list tu dari bloglist.. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cari nama tu tak jumpa... trpksa buang smua nama yg ada dlm bloglist & create bloglist lain. sdg mncari nama tu lag ni... huhu...

      Delete
    2. senarai bloglist dalam blog khusus satu lagi, masih mencari nama tu dalam blog yang ni. tak jumpa, trus delete semua. masih meneruskan pencarian. thanks

      Delete
  3. mcm mane nak buat malware tu kl ade dalam blog kita??

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya masih mencuba cari cara buang malware tu supaya bloglist sy dpt appear balik. huhu... )

      Delete
    2. masih mencari2 cara yang sesuai dr mr. google selain mencari nama tu yg tak jumpa lg. huhu... thanks

      Delete
  4. kak...saya kena hari tu... baca kat sini macam mana saya removekan...

    http://furrasbubblynotes.blogspot.com/2013/01/malware-attack-rescue-alert-sob-sob-sob.html

    ReplyDelete
  5. kena buang link yg infected malware tu.
    nati x psl2 kita punye blog kena sekali..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedang mencuba ni... sambil2 BW n ngadap baby. hehehe....

      Delete
  6. macam mana kita nak tau yang blog kita ada malware tu kak..huhi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila keluar amaran Danger : Malware Ahead! macam dlm entri ni. So, kena buangkan je la blog yg membuatkan kita dpt Malware tu

      Delete
  7. blog sis pun pernah kena malware. just buang blog yg tertera itu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. pg td baru jumpa & delete blog yg ada malware tu setelah berhari2 mencarinya. hehe

      Delete
  8. owh baru tau.. thanks for info :)

    ReplyDelete
  9. kdg2 klau blog yg ada kt bloglist kita ni kne malware, blog kita pun kena jugak.

    yg psl iklan nuff tu, awk kne setting betul2 kt html. letakkan atas code linkwithin

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah pasang malware block dlm PC ni, dh buang nama penyebab malware tu. Sy sdg cuba2 lg setting nuff tu. thanks singgah :)

      Delete

1) Komen anda ditapis. Hanya komen berkaitan entri dan bukan link iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.

2) Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya ^__^

Terima kasih sudi singgah dan komen... ^__^

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM

EMAIL CADANGAN ATAU PERTANYAAN ANDA DI SINI

Name

Email *

Message *