PENGENALAN RINGKAS

Blog Kisah Cikgu ieta adalah penjenamaan semula bagi Blog ieta. Blog ini memaparkan pelbagai pengalaman penulis dan pembaca yang menghantar e-mail atau berjumpa sendiri dengan penulis, panduan dan kisah hidup manusia biasa dan kalangan guru. Juga tips, tutorial blog dan pelbagai panduan. Sesekali hal-ehwal bisnis, resepi dan isu-isu semasa dipaparkan untuk bacaan dan rujukan pembaca. Terima kasih sudi berkunjung. Kunjungan dan komen anda amat dihargai :)

BAHANA BLOGWALKING DARI CHATBOX


اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللّهِ وَبَرَكَاتُه

Pagi hari ni saya nak berkongsi dengan anda apa yang saya baru jumpa dalam chatbox/shoutbox saya. Memang saya berasa sangat-sangat marah dan tertipu! 

Memang mereka PENIPU kerana ada yang menggunakan nama yang berbeza-beza tapi linknya sama.

Anda lihat di bawah ini... Ini semua adalah blogger yang tidak bermoral, biadab dan sangat-sangat kurang ajar kerana meninggalkan URL link mereka yang bukan link blog mereka. 

Kenapa saya kata mereka ni sedemikian? Kerana link-link yang anda lihat ini sebenarnya adalah link kepada iklan dan juga link yang membuatkan mereka mendapat HASIL DUIT HARAM dari saya yang klik kepada nama mereka untuk berblogwalking dari chatbox saya. Hah, nampakkan?

Tujuan saya baik untuk berblogwalking, tapi mereka yang kurang ajar dan biadab ini mengambil kesempatan di atas kelalaian saya untuk menyemak dahulu apakah nama mereka yang tertera di chatbox saya adalah link ke blog mereka.

Sesungguhnya saya amat marah sekali dengan PENIPUAN mereka ini. Saya tidak halalkan perbuatan mereka ini. Makanlah dan bawa matilah hasil dari WANG HARAM! 

atilla <bit.ly/WXNlKd>
salam blogwalking tekan2 iklan sambil sumbang trafik
11 Mar 13 14:35
89.218.100.122


selina <bit.ly/V0n01v>
salam blogwalking sambil klik iklan sini
10 Mar 13 18:56
89.218.224.178


norsazila <bit.ly/WyJEzS>
salam singgah malam blogwalking tekan2 iklan mana yang ada
09 Mar 13 00:38
89.218.68.82

rohana92 <bit.ly/12qfbGP>
assalammualikum singgah sebentar blogwalking
05 Mar 13 14:58
103.6.180.114


czsalina <bit.ly/YJ7vai>
assalammualaikum singgah sini
05 Mar 13 12:05
46.150.220.102

nurliza <bit.ly/YJ7vai>
assalammualaikum singgah malam blogwalking sini
04 Mar 13 22:58
89.218.68.122

rohayu <bit.ly/12nHHJ0>
assalammualaikum ayu singgah blogwalking sini
04 Mar 13 15:51
83.222.66.33

sallymanja <adfoc.us/12472918688345>
salam singgah blogwalking sini
03 Mar 13 17:17
121.52.144.85

faizal92 <bit.ly/WmPEeZ>salam singgah tembak2 iklan02 Mar 13 16:25
89.218.188.10

dieyana <bit.ly/Zt1JjB>
salamsinggahblogwalkingsini
02 Mar 13 14:08
218.188.13.237

saladin <ysmcdn.com/share/my/2614/3256188>bw here sambil klik nuff01 Mar 13 18:38
113.210.229.7

serenasaleh <bit.ly/UHfF70>askum awak blogwalking sini done klik Hishop01 Mar 13 18:29
115.124.76.138


salsalmah <bit.ly/15mTN30>
assalammualaikum singgah blogwalking sini done klik Milk A Deal untuk awak
01 Mar 13 18:22
112.216.3.214

Bella Rossa <bit.ly/UJrg3L>Nice adverts you have.. :) come hit back..28 Feb 13 18:39
114.199.82.228

Lily <bit.ly/UJrg3L>
Nice blog right here! Additionally your site lots up very fast!. :)
20 Feb 13 10:38
195.69.191.206

YANG NI PULA DATANG DENGAN LINK IKLANNYA
Olivia <www.profitreload.com/?id=ekstra>
Signup bonus $10 Login bonus $1 per day. Advertiser your banners. Unlimited banner page views. Click banner bonus $1 per click.
15 Feb 13 21:24
101.255.51.74


SEMUA TERTERA DI ATAS, SAYA DAH BAN DAN SPAM! dari chatbox saya

Pedoman buat anda, lihat ayat mereka. Jadi, sila berhati-hati untuk klik-klik ya

Update :
12.04 tengahari, halalkan dah. Biarlah... nilah pengalaman blogging yang paling mahal sekali di antara pengalaman blogging yang pahit-pahit lainnya. Tak lalui, tak tahu. Sekurang-kurangnya, belajar dari pengalaman ^_^. Banyak tips dapat harini dari entri yang satu ni. hehe... Lepas ni, memang serik dh nk bw dari cbox dah... kuang3....
SHARE

Kisah Cikgu ieta

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

26 orang yang sudi komen:

  1. sama la Kak ieta ..
    dekat shoutbox kita pon bnyk ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe org xprnh bw dr cbox. akak sorang je kowt...takpe2... pengalaman mendewasakan blogger lama yg baru belajar mcm akak ni Trm kasih Cik Fadzlun ^_^

      Delete
  2. dah lama dah benda nih.. sebab tu tak pasang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy baru je pg td tau. Nak buang terasa syg. Sbb situ juga slh 1 source bleh lihat sp yg rajin bw kat blog sy ni. hehe...

      Delete
  3. ishh nyampah. Ninaa pon penah kene macam ni. Yukss

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg ms tau pg td tu link penipu rs amat2 marah. tp skrg ni, rs kelakar plak n rs happy sbb rmi dh bg tips dlm n3 ni ttg c/s box. thanks cik Mazelina ^_^

      Delete
  4. pakai cbox yg free mmg sgt limited fungsinya. sbb tu aku ak ske pkai shoutbusuk sbb dia ada premium fuction yg mana kita boleh setting utk block link2 iklan yg kita mahu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. o..patutla sy tgk mr. kopi pnye blog ada chat n shoutbox. Dl sy dh psg shoutbusuk tp tak brp nk fhm. Dr pengalaman ni, fhm dahla sy. Trm kasih tunjuk ajar sy ^_^

      Delete
  5. tak yah pasang le menda tu...sebab mereka yang letak link tu guna automation software...sekali klik je beribu mesej berlink mereka hantar...kalau nak pasang tu boleh pasang dua chatbox...anda akan dapat lihat yang mana satu betul dan mana satu spam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. o... tips bermanfaat ni n baru tau link tu rupanya automation software. terima kasih ats cdgn :)

      Delete
  6. errrmmm. sabo jer lah ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni pengalaman yg takde belajar di sekolah kecuali alaminya sendiri. Dah alami br tahu camana nk handle. hehe... mmg bnyk2 bersabor jd blogger ni ^_^

      Delete
  7. Sebab tu kat belog akak takde chatbox dan tak pernah teringin pun nak buat BW guna chatbox.

    Akak lebih suka guna blog link.Rasa macam lebih mesra :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaha... ntah camana lak la mcik dpt idea utk BW guna chatbox... tp takpe, best gak pengalaman mcm dlm entri ni, kalo tidak, tak tahu apa dia makhluk asing n camana nk ban n spam makhluk asing tu. kih3... kelakarla plak...

      Delete
  8. kakak tukar la chatbox mcm yaya..lepas je yaya tukar dah tak ade dah mahluk asing mcm akak senarai kan tu..kalau dulu belambak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe... makhluk asing nama link tu ghopenya...nnt akak belek blog Yaya tgk camana ghope chatbox Yaya. thanks Yaya ats cdgn ^_^

      Delete
  9. memang tak patut, sya tak pasang belum ada pengalaman sebegini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pengalaman mematangkan blogger lama yg baru belajar mcm akak ni cik Asmar... hehe

      Delete
  10. sebab tu den tak letak chatbox dalam blog. tau dah depa ni main cara kotor.

    ReplyDelete
  11. banyakkkkknyee.. ish bikin panas kak kan. hmm ape laa diorang ni tamak kn sgt ~ ishh

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg sgt2 panazzzzzzzzzzzz... buat n3 nipun ms tgh hati panazzzzzzzzz... tp lelama sejuk dh. hehe... nilah nmnya pengalaman... akak suka sgt kongsi pglaman akak kat dlm blog. Thanks Cik Mar sll singgah sini ^_^

      Delete
  12. baru lah tau... nape bila clik kat nama diorang keluar page lain...itu tujuannya... huhu sumbangan yang tidak disengajakan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takpelah, benda dah berlaku ye dak? biarlah mereka... cari income dari cara mcmtu... :)

      Delete
  13. Salam ,
    mereka nier tak ikhlas nak buat blog cuma nak cari duit sahaja .....

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila tak kenal dosa dan pahala, tak fikir duit tu jadi darah daging... macamtulah jadinya... sekarang ni, manusia ramai yg terdesak. sebab itulah jadi macamni

      Delete

1) Komen anda ditapis. Hanya komen berkaitan entri dan bukan link iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.

2) Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya ^__^

Terima kasih sudi singgah dan komen... ^__^

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM

EMAIL CADANGAN ATAU PERTANYAAN ANDA DI SINI

Name

Email *

Message *