08 March 2013

DALAM KOTAK FIKIRANKU...

As salam

kredit untuk encik google
Dalam kotak fikiranku... 
Bermacam-macam idea sedang bercelaru... 
Untuk ku taipkan dalam entri blogku. 
Walau apapun, ku terjemahkannya satu persatu. 
Apa sahaja dalam kotak akal fikiranku. 
Oh blogku, kini hari-hari kau menggamitku, 
untuk ku taip entriku ke dalam blogku. 
Walau tak sehebat mana entriku, 
ku tetap meneruskan penulisan dalam blogku...
Mengapa blogging menjadi pilihanku
Kerana blogger kini menjadi kerjaya sambilanku
Lebih-lebih lagi setelah mendapat sedikit walau tak banyak dari Nuffnangku
Ia menjadi pencetus semangat untuk meneruskan blogger sebagai kerjayaku
Bersyukurku kepada Allah yang satu
Kerana menemukanku kepada penyelesaian yang buntu
Menjadikan blogger sebagai kerjaya sambilanku
Terima kasih semua yang memberi semangat buatku
Untuk meneruskan kerjaya sambilanku

Nukilan : Ieta Mat Saad

2 comments:

  1. satu dua tiga ribu
    nice entri ni cikgu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe... kadangkala, dlm otak ada je idea nak dikeluarkan. Blog memang satu tempat untuk meluahkannya. Tak kisah orang baca atau tidak, janji dikeluarkan. Terima kasih Yaya ^_^

      Delete

DISCLAIMER

Saya bukan perawat, bukan guru silat, bukan guru kerohanian dan tiada kaitan dengan sesiapa.

Sila bersabar, jaga adab, jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu dan jangan mencarut.

Saya anti penganiayaan, penipuan (scammer), amalan merepek, amalan syirik khurafat dan ajaran sesat. Semua amalan menyimpang dari agama Islam saya tolak terus. Saya tidak suka perdebatan, perbalahan mencarut dan memaki-hamun. Mereka yang biadap saya tinggalkan terus.

Rules saya :
1) Saya tidak memberi sedekah secara online.
2) Saya tidak berminat mengumpat, cerita hal orang tiada kaitan dengan saya, kondem tanpa dengar hal sebenar, saya tak nak dengar dan saya tak suka.
3) Beri salam senyap dan hendak bersembang kosong adalah dilarang sama sekali.
5) Hendak bimbingan (coaching), ikut rules saya. Lengkapkan borang diberi.

Terima kasih sudi berkunjung. Sila komen untuk saya singgah laman sosial anda pula. Hanya komen berkaitan entri (artikel) sahaja disiarkan. Harap maklum. 😁

Ingin beriklan secara professional? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya. 😁

Featured Post

Maklumat pelajar bukan untuk dijual