CARI DI SINI

08 March 2013

DALAM KOTAK FIKIRANKU...

As salam

kredit untuk encik google
Dalam kotak fikiranku... 
Bermacam-macam idea sedang bercelaru... 
Untuk ku taipkan dalam entri blogku. 
Walau apapun, ku terjemahkannya satu persatu. 
Apa sahaja dalam kotak akal fikiranku. 
Oh blogku, kini hari-hari kau menggamitku, 
untuk ku taip entriku ke dalam blogku. 
Walau tak sehebat mana entriku, 
ku tetap meneruskan penulisan dalam blogku...
Mengapa blogging menjadi pilihanku
Kerana blogger kini menjadi kerjaya sambilanku
Lebih-lebih lagi setelah mendapat sedikit walau tak banyak dari Nuffnangku
Ia menjadi pencetus semangat untuk meneruskan blogger sebagai kerjayaku
Bersyukurku kepada Allah yang satu
Kerana menemukanku kepada penyelesaian yang buntu
Menjadikan blogger sebagai kerjaya sambilanku
Terima kasih semua yang memberi semangat buatku
Untuk meneruskan kerjaya sambilanku

Nukilan : Ieta Mat Saad

2 comments:

  1. satu dua tiga ribu
    nice entri ni cikgu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe... kadangkala, dlm otak ada je idea nak dikeluarkan. Blog memang satu tempat untuk meluahkannya. Tak kisah orang baca atau tidak, janji dikeluarkan. Terima kasih Yaya ^_^

      Delete

DISCLAIMER

Saya bukan perawat, bukan guru silat, bukan guru kerohanian dan tiada kaitan dengan gang paranoid akhir zaman dan teori konspirasi yang gila isim keturunan atau isim makrifat.

Sila sabar, jaga adab, jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu dan jangan mencarut.

Saya anti penganiayaan, penipuan (scammer), amalan merepek, syirik, sesat dan khurafat. Semua amalan menyimpang dari agama Islam saya tolak dan bangkang sepenuhnya.

Saya benci perdebatan, perbalahan mencarut dan memaki-hamun. Mereka yang biadap saya reject terus.

Terima kasih sudi berkunjung. Sila komen untuk saya singgah laman sosial anda pula. Hanya komen berkaitan entri (artikel) sahaja disiarkan. Harap maklum. 😁

Jika mesej atau email saya sila nyatakan,
1) Nama.
2) Dari mana kenal saya.
3) Tujuan mesej
Sebab saya ada banyak laman sosial, sila nyatakan nama channel atau laman sosial anda kenal saya.

Rules saya :
1) Saya tidak memberi sedekah secara online.
2) Saya tidak berminat mengumpat, cerita hal orang tiada kaitan dengan saya, kondem tanpa dengar hal sebenar, saya tak nak dengar dan saya tak suka.
3) Beri salam senyap dan hendak bersembang kosong adalah dilarang sama sekali.
5) Hendak bimbingan (coaching), ikut rules saya. Lengkapan borang diberi.

Terima kasih 😊
Nama pena,
Puteri Nur Cahaya @ Cikgu iEta
Suri Rumah Sepenuh Masa,
Freelance Blogger, Social Media Expert Coach. Pembekal Pemborong Biskut Homemade dan Kudapan.

Ingin beriklan secara professional? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya. 😁

UNDANG-UNDANG





AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM







Tulis Cadangan Atau Pertanyaan Di Sini

Name

Email *

Message *