CARI DI SINI

16 March 2013

Kisah header Blog ieta

اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللّهِ وَبَرَكَاتُه

Nak cerita tentang header Blog ieta
Header pertama masa mula timbul minat untuk berblogging


Header ke 2

Header ke 3

Header ke 4 dengan tulisan merah dan berbunga atas bawah

Header ke 5 masih mengekalkan bunga dan tulisan yang sama cuma warna tulisan sedikit gelap

Header ke 6, title blog dibesarkan dengan tulisan berwarna merah cerah

Header ke 7, sekejap sahaja guna



Header ke 8, semua header ni direka sendiri

Sebab header masih tak center dan macam tak menarik sahaja, kebetulan ternampak satu segmen utk header dari blogger NORATIQAH BINTI ADIB terus minta. Dapat free header di bawah


Rasa muda je dengan header yang baru ni. Hehe...
Tapi tak center gak la... Puas dah godek-godek coding, tapi macamtu juga.... huhu...




6 comments:

  1. wah banyak tukar header ea Ieta, pcl sendiri pn dh x ingat berapa kali tukar...tp yg memula tu masih ada dlm simpanan...

    ieta , terbaiklah blh design header blog sendiri. puas hati.

    ReplyDelete
  2. taktau la kalau guna tutorial ni boleh centerkan header blog ieta ni atau tak...tapi boleh try kot...
    http://www.mizruha.com/2012/11/tutorial-centerkan-header.html

    ReplyDelete

DISCLAIMER

Saya bukan perawat, bukan guru silat, bukan guru kerohanian dan tiada kaitan dengan sesiapa.

Sila bersabar, jaga adab, jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu dan jangan mencarut.

Saya anti penganiayaan, penipuan (scammer), amalan merepek, amalan syirik khurafat dan ajaran sesat. Semua amalan menyimpang dari agama Islam saya tolak terus. Saya tidak suka perdebatan, perbalahan mencarut dan memaki-hamun. Mereka yang biadap saya tinggalkan terus.

Rules saya :
1) Saya tidak memberi sedekah secara online.
2) Saya tidak berminat mengumpat, cerita hal orang tiada kaitan dengan saya, kondem tanpa dengar hal sebenar, saya tak nak dengar dan saya tak suka.
3) Beri salam senyap dan hendak bersembang kosong adalah dilarang sama sekali.
5) Hendak bimbingan (coaching), ikut rules saya. Lengkapkan borang diberi.

Terima kasih sudi berkunjung. Sila komen untuk saya singgah laman sosial anda pula. Hanya komen berkaitan entri (artikel) sahaja disiarkan. Harap maklum. 😁

Ingin beriklan secara professional? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya. 😁

UNDANG-UNDANG





AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM







Tulis Cadangan Atau Pertanyaan Di Sini

Name

Email *

Message *