PENGENALAN RINGKAS

Blog Kisah Cikgu ieta adalah penjenamaan semula bagi Blog ieta. Blog ini memaparkan pelbagai pengalaman penulis dan pembaca yang menghantar e-mail atau berjumpa sendiri dengan penulis, panduan dan kisah hidup manusia biasa dan kalangan guru. Juga tips, tutorial blog dan pelbagai panduan. Sesekali hal-ehwal bisnis, resepi dan isu-isu semasa dipaparkan untuk bacaan dan rujukan pembaca. Terima kasih sudi berkunjung. Kunjungan dan komen anda amat dihargai :)

LAMAN WEB SAYA YANG PERTAMA

As salam

Assignment website saya sudah siap. Laman web berbahasa arab ini telah cuba saya siapkan codingnya menggunakan microsoft front page 2003 selama 6 hari 5 malam. Alhamdulillah ada basic sikit-sikit semasa belajar di Cosmopoint dulu, ditambah pula ada buku HTML untuk murid tingkatan 4 & 5 (hehe... jadilah kan... buat rujukan) ditambah pula lagi dengan pertolongan ketua kelas saya yang sangat baik hati membantu memahamkan sedikit-sedikit tentang coding laman web tu, ditambah pula dengan latihan yang pensyarah telah beri... dapat jugalah saya menyiapkan laman web julung-julung kalinya dalam bahasa arab. Tak pernah dibuat dek orang kan...? Hah, tulah pasal saya nak cuba buat ni... Seronok juga mencabar diri sendiri ni. 

Nak tahu siapa rujukan saya dalam menyiapkan laman web berbahasa arab ini?
1. Mr. Google translator (walau tak 100% tepat, sekurang-kurangnya ada jugalah beliau membantu).
2. Cik +Mar Haini Abdul Rahim (pada paparan utama laman web ada link terus ke blog Cik Mar)
3. Qamus bahasa Arab saya yang memang saya gunakan juga semasa mengajar di sekolah.

Inilah halaman utama laman web saya 
Ini pula Tab pagenya
Arrow dari kiri ke kanan itulah yang bermasalah kini. Puas sudah saya godek-godek, tak terjumpa juga apa penyebabnya bila klik satu persatu kepada lima perkataan itu yang sepatutnya link ke bahagiannya sendiri, akan keluar seperti di bawah ini

Ejaan pada setiap coding tab page dah saya perbetulkan, dah upload yang baru pun ke dalam bahagian htmlnya dan tak ada pun pergi ke mana-mana bahagian lain lagi. Buntu dah otak saya ni memikirkan apa masalahnya?

Sebab saya masih belajar lagi membuat website ni, jadi saya akui banyaklah kekurangan dan kelemahannya... Saya sentiasa berusaha menambahbaikkan lagi laman web rekaan saya ini. Untuk tujuan itu, saya telah menyediakan ruangan chatbox untuk sebarang komen atau cadangan dan boleh juga emailkan kepada saya mengikut alamat email yang tertera di kiri laman web seperti paparan di bawah ni.

Laman web saya beralamat http://www.ieta.biz.tc

Ada ke blogger yang mahir tentang website? boleh tunjuk ajar saya? 
Update: dah jumpa sebab kenapa hyperlinknya tak boleh berfungsi :) Sedang perbaiki lagi.
SHARE

Kisah Cikgu ieta

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

12 orang yang sudi komen:

  1. akak, maknanya sy kena lipatgandakan post pasal arabic ni.. insyaAllah sy akan usahakan :) *ahaa tula sy try jgk klik tab tu, die kua mcm tu.. sy nak mmbantu xpndai jgk huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takpe, esok dlm kelas akak tanya lecturer akak Insha Allah. Selamat melipatgandakan posting psl arabic hehe... Akak sgt2 suka...

      Delete
  2. Wah..kagum..Susah nak buat website arabic ni. Tahniah-tahniah. Tahniah buat akak dan juga kak mar. Semoga terus maju. Jap, saya tengok..mungkin saya boleh bantu.

    ReplyDelete
  3. Saya ada tekan, dan dia keluar ini kan kak.

    Possible Reasons:
    You may have spelled the URL incorrectly.
    This site may have been removed due to a violation of the Biz.tc "Acceptable Use Policy".
    This site may have been moved to a different server.

    Mungkin url akak masukkan itu tak betul atau domain itu yang problem.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah tu, Akak dah puas godek2 dah, smpi tersengguk2 buat coding tu. hehe... esok kalo ada kls, akak minta lecturer tengok plak

      Delete
  4. nice la kak...boleh la blaja pasal bhsa arab ni dri blog akak

    ReplyDelete
    Replies
    1. InSha Allah kalau dah betul2 ok, akak paparkan kat blog akak ni. Entri ni akak nak tanya pendapat rakan2 blogger dulu. Trm kasih ya :)

      Delete
  5. Salam.

    Saya tidaklah mahir kak..tpi teringin nak membantu..

    Cuma..mcmana saya nak bantu..nak kena tgk code2 htmlnya..nak kena tgk, maknanya nak kena akses akaun akak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Skrg masih cuba2 godek2 lagi,thanks Cik Lana ats support. Nnt apa2 hal kak inform2 cik Lana ya

      Delete
  6. alamak,, muja ni memang zero knowledge sangat bab coding ni,, haha,, moga akak berjaya ye :D

    ReplyDelete

1) Komen anda ditapis. Hanya komen berkaitan entri dan bukan link iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.

2) Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya ^__^

Terima kasih sudi singgah dan komen... ^__^

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM

EMAIL CADANGAN ATAU PERTANYAAN ANDA DI SINI

Name

Email *

Message *