08 March 2013

SILA BERHATI-HATI BILA MEMILIH DOMAIN

As salam

Seperti biasa, dah jadi satu kewajipan bagi saya belajar dunia blog dari sifu saya hasrulhassan. Dari entri beliau itu, saya membaca entri blogger hebat BEN ASHAARI yang menjawab segala persoalan saya tentang masalah domain free yang pernah saya dapat dari join GA. Boleh baca dalam entri INI

Pengajarannya :-

1. Nak buat apa-apa GA atau segmen pun lebih-lebih lagi yang melibatkan hadiah besar seperti DOMAIN (contoh...), semak betul-betul prosudernya. 
2. Nak memilih domain pun, perlu ada ilmu. 
3. Usah terlalu berharap kepada domain free melalui GA. Benda free kan... biasalah... bila-bila sahaja boleh ditarik balik atau bermasaalah sebab dah terlalu ramai ambil...
4. Usah terlalu gembira bila mendapat domain free yang hakikatnya bermasaalah besar untuk blog bila blogger tidak mengetahui syarat dan tempoh sebenar berkuatkuasanya domain itu. 
5. Usah biarkan perkara sebegini berlaku lagi terhadap blog para blogger.

sumber dari google je...
Dalam banyak-banyak domain, domain yang manakah pilihan anda?

5 comments:

  1. Sangat setuju,
    dan saya pilih untuk tukar domain
    ahsfantasy24.com kepada cikguayu.my :)

    ReplyDelete
  2. betul tu. domain free ni kena tau bila tamat tempoh dan bila kena renew. jangan hanya tau guna, tapi tak tau apa2.

    by the way kalau nak letak border just cari css code ni kat edit html

    .content-inner {
    background-color: #ffffff;
    }

    lepas tu tambahlah css code

    border:2px solid #000; selepas code background-color tu.

    ReplyDelete
  3. Ι ѡas very pleased to discover this page. I wanted to
    thank you for your time just for this wondeгfuⅼ
    read!! I definitely really liked every part of іt and
    I have yoս saved to fav to see new stuff in your site.

    ReplyDelete

DISCLAIMER

Saya bukan perawat, bukan guru silat, bukan guru kerohanian dan tiada kaitan dengan sesiapa.

Sila bersabar, jaga adab, jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu dan jangan mencarut.

Saya anti penganiayaan, penipuan (scammer), amalan merepek, amalan syirik khurafat dan ajaran sesat. Semua amalan menyimpang dari agama Islam saya tolak terus. Saya tidak suka perdebatan, perbalahan mencarut dan memaki-hamun. Mereka yang biadap saya tinggalkan terus.

Rules saya :
1) Saya tidak memberi sedekah secara online.
2) Saya tidak berminat mengumpat, cerita hal orang tiada kaitan dengan saya, kondem tanpa dengar hal sebenar, saya tak nak dengar dan saya tak suka.
3) Beri salam senyap dan hendak bersembang kosong adalah dilarang sama sekali.
5) Hendak bimbingan (coaching), ikut rules saya. Lengkapkan borang diberi.

Terima kasih sudi berkunjung. Sila komen untuk saya singgah laman sosial anda pula. Hanya komen berkaitan entri (artikel) sahaja disiarkan. Harap maklum. 😁

Ingin beriklan secara professional? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya. 😁

Featured Post

SIAPA BLOGGER Puteri Nur Cahaya Cikgu iEta?