PENGENALAN RINGKAS

Blog Kisah Cikgu ieta adalah penjenamaan semula bagi Blog ieta. Blog ini memaparkan pelbagai pengalaman penulis dan pembaca yang menghantar e-mail atau berjumpa sendiri dengan penulis, panduan dan kisah hidup manusia biasa dan kalangan guru. Juga tips, tutorial blog dan pelbagai panduan. Sesekali hal-ehwal bisnis, resepi dan isu-isu semasa dipaparkan untuk bacaan dan rujukan pembaca. Terima kasih sudi berkunjung. Kunjungan dan komen anda amat dihargai :)

SILA BERHATI-HATI BILA MEMILIH DOMAIN

As salam

Seperti biasa, dah jadi satu kewajipan bagi saya belajar dunia blog dari sifu saya hasrulhassan. Dari entri beliau itu, saya membaca entri blogger hebat BEN ASHAARI yang menjawab segala persoalan saya tentang masalah domain free yang pernah saya dapat dari join GA. Boleh baca dalam entri INI

Pengajarannya :-

1. Nak buat apa-apa GA atau segmen pun lebih-lebih lagi yang melibatkan hadiah besar seperti DOMAIN (contoh...), semak betul-betul prosudernya. 
2. Nak memilih domain pun, perlu ada ilmu. 
3. Usah terlalu berharap kepada domain free melalui GA. Benda free kan... biasalah... bila-bila sahaja boleh ditarik balik atau bermasaalah sebab dah terlalu ramai ambil...
4. Usah terlalu gembira bila mendapat domain free yang hakikatnya bermasaalah besar untuk blog bila blogger tidak mengetahui syarat dan tempoh sebenar berkuatkuasanya domain itu. 
5. Usah biarkan perkara sebegini berlaku lagi terhadap blog para blogger.

sumber dari google je...
Dalam banyak-banyak domain, domain yang manakah pilihan anda?
SHARE

Cikgu ieta Blogger, Social Media Influencer, Coaching Online Smart Trading

Hai. Saya Cikgu ieta. Saya seorang Suri Rumah juga Blogger, Stokis produk Supplement B'Heavendan Supplier beberapa produk bisnes lain. Bisnes saya banyak. Kini saya lebih fokus kepada Supplement B'Heaven dan Personal Coaching Blogging Basic hingga Advance disamping train Dropship dan Agent² saya. Saya merupakan Affiliate Kelas Online Instagram Advance Ebook Saka 4.0 milik Sifu Ajim Aura. Saya mengajar Kelas Blog dan Teknik Penulisan secara Personal Coaching One to One dan Group Coaching secara Online. Saya Leader kepada beberapa Group Laman Sosial dan Admin beberapa Group Di Telegram dan WhatsApp. Ada 5 orang anak. Suami Pembantu Tadbir di Syarikat Semi Government. Saya Phrolapse Intervetebral Disc (Slipped Disc) bermula 17/4/2017. Kini Suri Rumah sepenuh masa. Bermula 14/9/2017, saya nekad meneruskan kerjaya sebagai Full Time Blogger (Social Media Influncer). Saya juga seorang Motivator Nasihat Niaga. Jemput join Channel Telegram : T.me/cikguieta T.me/mindaniaga

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 orang yang sudi komen:

  1. Sangat setuju,
    dan saya pilih untuk tukar domain
    ahsfantasy24.com kepada cikguayu.my :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahniah dah ada domain sendiri :)

      Delete
  2. betul tu. domain free ni kena tau bila tamat tempoh dan bila kena renew. jangan hanya tau guna, tapi tak tau apa2.

    by the way kalau nak letak border just cari css code ni kat edit html

    .content-inner {
    background-color: #ffffff;
    }

    lepas tu tambahlah css code

    border:2px solid #000; selepas code background-color tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih atas panduan berguna

      Delete

1) Komen anda ditapis. Hanya komen berkaitan entri dan bukan link iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.

2) Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya ^__^

Terima kasih sudi singgah dan komen... ^__^

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM

Tulis Cadangan atau pertanyaan Di SINI

Name

Email *

Message *