PENGENALAN RINGKAS

Blog Kisah Cikgu ieta adalah penjenamaan semula bagi Blog ieta. Blog ini memaparkan pelbagai pengalaman penulis dan pembaca yang menghantar e-mail atau berjumpa sendiri dengan penulis, panduan dan kisah hidup manusia biasa dan kalangan guru. Juga tips, tutorial blog dan pelbagai panduan. Sesekali hal-ehwal bisnis, resepi dan isu-isu semasa dipaparkan untuk bacaan dan rujukan pembaca. Terima kasih sudi berkunjung. Kunjungan dan komen anda amat dihargai :)

TALIBESEN

As salam,

Nak berkongsi cerita masa kecil-kecil dahulu. Bagi saya ianya amat lucu tapi tak tahulah bagi pembaca.

Masa kecil dahulu, pernah abah tinggalkan saya seketika duduk dengan arwah emaknya. Seperti biasa jika di rumah, ada hiburan untuk diri saya. Juga ramai rakan-rakan sebaya bermain bersama-sama.

Satu petang, entah apa kena entah dengan saya... bosan dah menjelma agaknya... Menghentak-hentak kaki saya nak tengok tv. Masa tu di kampung, mana ada kisah sangat dengan tv.

"Nak talibesen... Nak talibesen..." menangis-nangis saya semahu-mahunya sambil menghentak-hentakkan kaki.

Tiba-tiba, saya lihat arwah nenek saya ambil tali dan sebuah besen (gambar dari google je...)

   

Saya terdiam seketika dan hanya melihat kelakuan arwah nenek. Diamlah sekejap. Saya lihat arwah nenek menebuk besen dan menyimpulkan tali ke lubang di besen tu. 

Akhirnya "Nah, talibesen!!!".  Sambil menggantung TALIBESEN tu di tengah-tengah ruang tamu.

Hahaha.... Memang arwah nenekku Tok Teh terbaik...! (Al-Fatihah untuk beliau) 

Bila dah beranak pinak ni, sesekali teringatkan kisah ni, pasti saya tergelak.

Lucu ke? Maafla tak pandai nak bercerita... huhu
SHARE

Cikgu ieta Blogger, Social Media Influencer, Coaching Online Smart Trading

Hai. Saya Cikgu ieta. Saya seorang Suri Rumah juga Blogger, Stokis produk Supplement B'Heavendan Supplier beberapa produk bisnes lain. Bisnes saya banyak. Kini saya lebih fokus kepada Supplement B'Heaven dan Personal Coaching Blogging Basic hingga Advance disamping train Dropship dan Agent² saya. Saya merupakan Affiliate Kelas Online Instagram Advance Ebook Saka 4.0 milik Sifu Ajim Aura. Saya mengajar Kelas Blog dan Teknik Penulisan secara Personal Coaching One to One dan Group Coaching secara Online. Saya Leader kepada beberapa Group Laman Sosial dan Admin beberapa Group Di Telegram dan WhatsApp. Ada 5 orang anak. Suami Pembantu Tadbir di Syarikat Semi Government. Saya Phrolapse Intervetebral Disc (Slipped Disc) bermula 17/4/2017. Kini Suri Rumah sepenuh masa. Bermula 14/9/2017, saya nekad meneruskan kerjaya sebagai Full Time Blogger (Social Media Influncer). Saya juga seorang Motivator Nasihat Niaga. Jemput join Channel Telegram : T.me/cikguieta T.me/mindaniaga

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

10 orang yang sudi komen:

  1. haha lucu2.. nenek akak mmg terrrbaiikk... kreatif.. cne leh sebut tali-besen tu ? hihi mmg dpt tali+besen laa jwbnye hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dulu2 tak reti sebut telivisyen. Mmg sebut talibesen. Kih3... mmg kelakar

      Delete
  2. hahaha..lucu la kakak..abah yaya pun selalu ckp mcm tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. o, ye ke? akak ingtkan akak yg tak reti sebut. kih3

      Delete
  3. itulah gedik sgt..
    kn da dpt talibesen yg sbnr..
    ahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe... tu namanya gedik santai versi budak2... hehe

      Delete
  4. tali besen sebenar. nasib baik tak kena serkup dengan besen....he he

    ReplyDelete
  5. Salam.

    Saya tak dpt tangkap mulanya..television n talibesen rupanya,hahahah

    Kenangan masa kecik kan kak.. mana mungkin boleh lupa.. :)

    ReplyDelete

1) Komen anda ditapis. Hanya komen berkaitan entri dan bukan link iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.

2) Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya ^__^

Terima kasih sudi singgah dan komen... ^__^

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM

Tulis Cadangan atau pertanyaan Di SINI

Name

Email *

Message *