28 April 2013

MASA ITU EMAS!

Assalamualaikum.

MASA ITU EMAS! Salah rupanya. Masa itu sebenarnya NYAWA.

Dah pagi rupanya... Semalam, seharian kelam kabut dengan pelbagai perkara. Pagi, bizi dengan baby dan layan anak-anak makan seperti biasa. Suami bizi membasuh pakaian di washing machine. Saya, kalut dengan baby, seterusnya kelam kabut bersegera ke bengkel kereta untuk baiki semula aircond yang masih tidak berfungsi selepas dibaiki hari Jumaat lalu.

20 April 2013

19 April 2013

REVIEW PEMENANG PERTAMA SEGMEN : KOMEN & CADANG BLOG ieta

اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهْ
Menunaikan janji,

TIPS MENJADI ORANG YANG CEMERLANG

اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهْ

Sebelum BERPINDAH dari sekolah, saya telah memberi 3 tips ini kepada murid-murid saya sewaktu diminta berucap di dalam perhimpunan sekaligus mengingatkan diri saya.

15 April 2013

BERPINDAH

اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهْ

Hari Jumaat lalu, Guru Besar datang dan menunjukkan Memo dari Jabatan tentang perpindahan yang ku sifatkan sebagai perpindahan besar-besaran guru-guru sejabatan.

CARA BUAT ANAK SOLAT TANPA PERLU DISURUH, DIBEBEL ATAU DIPUKUL

Dari facebook blogger Ben Ashaari pula, saya ingin berkongsikan kisah Macam mana nak buat anak solat tanpa perlu disuruh.. dibebel.. dipukul... 

14 April 2013

3 Words He Never Wants to Hear You Say

اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهْ
Today, I would like to share this entry from this SOURCE  that I read it from my yahoo mail.

13 April 2013

BERHENTI MENCARI KESALAHAN ORANG LAIN

.. Berhenti mencari kesalahan orang lain dan mempertikaikan kekurangan mereka.. Lihat ke dalam diri kita, betapa banyak aib kita yang Allah sembunyikan.. Dengan itu kita nampak mulia dan baik di mata umum.. Sedangkan hakikatnya hanya Allah yang Maha Mengetahui.." ♥

10 April 2013

TIPS BLOGGING DARI NUFFNANG


08 April 2013

BLOG IBU, MAKIN LAMA MAKIN TAK CANTIK

اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهْ

"Blog ibu, makin lama makin tak cantik" huhu... nak tergelak pun ada, nak nangis pun ada bila anak saya yang sulung cakap macamtu. Masih lagi menachap blog, tak tau dah camana nak centerkan header blog.

KENAPA KOMEN JADI SPAM ?

اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهْ
Klik je link pengomen Anonymous tu, memang terus ke laman web iklan. Sebab tu lah komen blog saya, saya tapis....
Dah beberapa hari entri ini tersimpan dalam draf tak dapat dipamerkan dek sebab kekangan masa kerja dan urusan keluarga yang perlu diutamakan.

Banyak komen tak berkaitan entri.

Sebenarnya banyak komen yang masuk ke dalam folder spam blog saya saban hari. Selalunya saya terus delete tapi sekarang ni, saya baca dahulu, mana yang saya rasa bukan spam, saya terus pamerkan untuk saya balas dan blogwalking ke blog pengomen.

Komen dihantar ke folder spam disebabkan beberapa perkara. Seperti contoh komen-komen berikut :

Komen pertama dari Anonymous
"ωhoah this ωеblog is great i like readіng yоur aгtіcles. Keep up thе greаt work! You reсognіzе, lots of people are looking аround fοr this info, you could help them greаtly. Ϻy blоg post www.123mua.vn " pada entri  KISAH NYATA KEAJAIBAN-KEAJAIBAN DI JALUR GAZA ... dari  Anonymous pada 31/3/13.

Entri saya KISAH NYATA KEAJAIBAN-KEAJAIBAN DI JALUR GAZA ini memang banyak sangat dapat komen dari Anonymous. Entri ini saya buat semasa saya naif tentang cara berblogging yang betul. Sebab itu tidak dinyatakan sumbernya. Saya pun dah lupa entri ini pernah ada. Hehe.... Bagi pengomen yang meletakkan nama sebagai Anonymous, memang selalu e-blogger anggap ia sebagai spam. Di bawah ini websitenya. Mungkin link iklan, sebab itu juga e-blogger spamkan komen ini.

Komen ke dua dari Anonymous
"This question must have been asked for a great many times, but you need to think of it over and over agin so that you can create some accessible ideas for you to wisely learn it. In addition, you'll want a teacher who has taken the time to become certified. The educational system in Saudi Arabia is an issue only discussed and decided by its royal rulers. my webpage: www.linguanor.net" pada entri KISAH NYATA KEAJAIBAN-KEAJAIBAN DI JALUR GAZA ... juga dari Anonymous pada 2/4/13.

Pengomen ini juga menggunakan nama yang sama "Anonymous". Juga meletakkan link webpagenya pada komen. Tak tahulah saya link apakah ini. Tapi dari komen yang diberi seolah-olah telah berkali-kali si anonymous ni hantar komen yang sama. Macam nak paksa je kan?
Komen di ruang sembang
Komen chatting di chat room 1 masa lalu yang dah lama saya padam untuk mendapatkan komen berkualiti dari pembaca yang sudi komen berkaitan entri.
Komen ke tiga dari Anonymous
"Hurrah, that's what I was seeking for, what a information! existing here at this blog, thanks admin of this web site. Here is my web site: rap music" pada entri saya SEGMEN : KOMEN & CADANG BLOG ieta juga dari Anonymous bertarikh 3/4/13. Anonymous yang ini, langsung saya tak faham apakah kehendaknya sebab bila saya pergi ke web sitenya. Yang ini yang keluar.
Tak tahulah apa kehendak anonymous ni....Tak kuasa akak dik... nak google-google benda yang samar-samar tak ketahuan puncanya...
Komen ke empat dari Anonymous
Yang ni yang tak menahan tu. Sebab entri saya bab agama tapi si Anonymous ni, datang dari webpage viagra. Hadehla... konfem-konfemlah saya takkan jengah. Hadoih...

"Υour rеpοгt haѕ verified useful to us. Ӏt’s quіte helρful and you're certainly quite knowledgeable of this type. You possess opened my personal eye in order to different thoughts about this particular topic together with interesting and solid content." Feel free to surf to my web page - viagra online Also see my webpage > buy viagra online" pada entri saya KONSEP MASLAHAH DALAM SYARIAT DAN PERLAKSANAANNYA DALAM MASYARAKAT ISLAM DI MALAYSIA dari Anonymous pada 5/4/13

Pada blogger yang ingin berkongsi ilmu kenapa komen jadi spam? Bolehlah dan amat saya alu-alukan mengomen diruangan komen di bawah. Terim kasih sudi berkongsi ilmu ^__^

05 April 2013

PENGUMUMAN PEMENANG SEGMEN : KOMEN & CADANG BLOG ieta

اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهْ

Hampir terlupa... Hari ini merupakan hari terakhir segmen julung kali yang telah saya adakan selama 2 bulan.

PINGU JUMPA DOKTOR, OGGY DAN COACKROACHES

اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهْ
Diam tak diam, sudah hampir 2 minggu saya kembali bertugas sebagai guru.

TYPO FRIDAY #1 : ENTRY MENGARUT TETAPI BERTAZKIRAH

اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهْ
Dipagi yang indah ini, bersempena dengan hari Jumaat, penghulu segala hari. Saya ingin menceritakan tentang

SEGMEN : KOMEN & CADANG BLOG ieta

اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهْ

TAMAT
Ini adalah sticky post sehingga 5/4/2013. Untuk entri terkini, sila klik Laman Utama di tab page dan scroll ke bawah. Terima kasih...

04 April 2013

Segmen Bloglist March 2013

اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهْ

Hobi baru saya : join segmen dan GA. Lebih lebih lagi jika ditag. Suka sangat-sangat hati ni nak join.

02 April 2013

MESTICA – RAHMAT UJIAN

اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهْ
Suka dengan lagu ni, rancak dan penuh semangat.
Teringat lenggok guru-guru berkoir di Pusat Islam tahun lalu

01 April 2013

ANAK ANUGERAH ALLAH

اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهْ
Anak adalah anugerah allah. Tanpa anak, hidup sunyi dan sepi... Merekalah yang menjadi penyejuk hati

SUBJEK TEKNOLOGI PENGAJARAN DAN PEMBELAJARAN (DPT 2263)

اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهْ
Hari ni lewat buka komputer. Dari rakan sekelas Maia Tisa, saya berhasil mencari dari encik google. Moga memberi manfaat kepada rakan-rakan yang akan exam bersama pagi nanti ^__^

SUBJEK FALSAFAH PENDIDIKAN

As salam

Pagi ini saya ingin berkongsi tentang Falsafah Pendidikan. Tugasan individu ini disiapkan semasa saya berada dalam semester pertama. Sebab dah lama tak belajar, jadi idea pun kuranglah sikit. Dengan perkongsian ini, harap bermanfaat kepada mereka yang mencari maklumat subjek Falsafah Pendidikan.

Featured Post

SIAPA BLOGGER Puteri Nur Cahaya Cikgu iEta?