PENGENALAN RINGKAS

Blog Kisah Cikgu ieta adalah penjenamaan semula bagi Blog ieta. Blog ini memaparkan pelbagai pengalaman penulis dan pembaca yang menghantar e-mail atau berjumpa sendiri dengan penulis, panduan dan kisah hidup manusia biasa dan kalangan guru. Juga tips, tutorial blog dan pelbagai panduan. Sesekali hal-ehwal bisnis, resepi dan isu-isu semasa dipaparkan untuk bacaan dan rujukan pembaca. Terima kasih sudi berkunjung. Kunjungan dan komen anda amat dihargai :)

BLOG IBU, MAKIN LAMA MAKIN TAK CANTIK

اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهْ

"Blog ibu, makin lama makin tak cantik" huhu... nak tergelak pun ada, nak nangis pun ada bila anak saya yang sulung cakap macamtu. Masih lagi menachap blog, tak tau dah camana nak centerkan header blog.
Dah puas ikut pelbagai tutorial dah tapi masih tak menjadi-jadi lagi. huwwaaaa....

Warna pun sedang memikirkan warna yang sesuai dengan blog ini. Saya memang suka edit blog...

Ada cadangan?

SHARE

Cikgu ieta Ejen Ebook Saka 40 (No. ID : 4)Ebook Saka Sifu AjimAura

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

10 orang yang sudi komen:

  1. Bahagian post dan sidebar dah ok.. Header memang kalau buat transparent akan lebih kemas.. Saya pun kurang tahu tentang coding blog simple templte ni.. dulu just adjust coding header..

    contoh blog Wan :

    /* Header */
    #header-wrapper{width:920px;padding:0 0 0px 20px;position:relative;height:105px;}
    h1.logo{margin:10px 0 0 0;padding:0;width:400px;font-size:250%;}
    h1.logo a{padding:0 0 0 5px;width:400px;text-transform:uppercase;color:#444;text-decoration:none;}
    .descriptionwrapper {margin:0 0 0 7px;padding:0;width:400px;font-size:100%;}

    #header-inner {
    width:432px;
    background-position:left;
    margin-left:auto;
    margin-right:auto;
    float:left;
    }
    #header {
    color:#000000;
    text-align:left;

    wan tak busy sangat, boleh tolong akak if akak nak.. emailkan templete akak /printscreen pada code header..

    shahirwan20@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti akak cuba2 lagi, kalo dah abis daya usaha, akak email irwan ya. terima kasih bagi panduan :)

      Delete
  2. cik akak tak reti sangat lah dear..hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe2. dah komen pun sy sgt2 suka ^__^

      Delete
  3. wah pandainya dia komen ye...hehehe....cuba tanya dia bahagian mana yg tak cantik tu...

    dari segi warna tu mmg susah sikit...subjektif terpulang kat selera masing2...

    yg masalah header tu tak selesai lg ye kak...rasanya mungkin ada kena mengena dgn layout yg terlebih panjang aritu kot....

    kalau sy, mungkin saya akan delete semua HTML...pastu gantikan dgn kod HTML dari template yg fresh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah try tukar template. nnt akak cuba godek2 lg. Ye tak ya gak kan? nnt akak tnya dia tang mn yg tak cantik tu. trm kasih ats cadangan :)

      Delete
  4. akak..tuto ni dah cuba??
    ada dua cara nak centerkan header blog

    ReplyDelete
    Replies
    1. dh cuba mcm2 cara tp still blom center lg

      Delete
  5. Terpulang kpd citarasa anda, saya selesa dgn latar cerah dan tulisan gelap dan deko yg simple. Mudah nak baca. Sekarang pun dah nampak Ok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, tghari td, sy sempat ubahkan kpd template yg skrg ni. Rasa suka pula dgn template ni. Trm kasih sudi beri idea ^__^

      Delete

1) Komen anda ditapis. Hanya komen berkaitan entri dan bukan link iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.

2) Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya ^__^

Terima kasih sudi singgah dan komen... ^__^

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM

EMAIL CADANGAN ATAU PERTANYAAN ANDA DI SINI

Name

Email *

Message *