KELAM KABUT...

Ya Allah... kelam kabutnya harini... sampai terbawa balik list nama student pensyarah... sabar je la...


Begini ceritanya...

ehsan google
Pagi tadi, anak ke 2 demam, jadi bawalah dia ke klinik dekat dengan rumah... sebelum tu, balik ke rumah sebab ambil barang-barang bawa ke rumah mertua. Malam tadi tidur di sana. Kemudian ke kedai membeli sedikit barang.

Siapkan anak-anak yang mandi selepas mereka mencuci kasut-kasut sekolah masing-masing, Tup tap tup tap, sedar-sedar dah hampir jam 2.30 petang. Apalagi... kelam kabutlah ke kuliah... Dengan tak ingat dewan kuliah kat mana, main redah je masuk ke dewan kuliah seksyen 1. Sem ni, short sem, tu yang tak terjumpa rakan-rakan kuliah yang sama. Alhamdulillah student seksyen 1 bermurah hati memberitahu di mana dewan kuliah. La... di sebelah je rupanya... haha... dah berapa kali berkuliah di situ, kali ni, boleh pula terlupa... Tulah kalau dah kelam kabut...

Masuk kelas, pensyarah sedang menerangkan modul subjek. Maka, memohon maaflah saya kepada pensyarah kerana terlambat. Tup tap tup tap, dah habis masa, senarai student yang membeli buku berada ditangan saya. Maka bertanyalah saya kepada pensyarah "nak beri kepada siapa senarai ini?". Tup tup, pensyarah arahkan saya... Tiba-tiba nak panggilan alam pula menjelma... hadusla...

Selesai menyelesaikan panggilan alam, kembali ke kelas semua pelajar sudah balik. Hanya tinggal beberapa orang sahaja lagi di dalam dewan kuliah. Oleh kerana ahli kumpulan semua sudah balik, saya mengambil senarai nama kelas untuk melihat nombor telefon seorang ahli kumpulan saya yang tak sempat saya ambil sewaktu kuliah tadi kerana kami duduk berjauhan. Maklumlah, hari ini merupakan hari pertama bagi subjek TITAS. 

Kemudian dengan kelam kabutnya, saya ke dewan sebelah untuk menguruskan bayar dan ambil buku-buku subjek TITAS tu dengan pensyarah berkaitan. Jauh juga perjalanan dari tempat parking kereta saya ke bilik pensyarah tersebut. Alhamdulillah ada seorang pelajar lelaki yang baik hati bermurah hati menolong saya untuk membawa buku-buku yang berat tu.

Jalan pula jem... Sampai di rumah, dah maghrib. Lepas maghrib, buka buku nota... Alamak... ada list nama student la dalam buku nota... Entah bagaimana la, boleh tak perasan sungguh senarai tu terbawa balik. Harap pensyarah tak marah. Esok segera saya pulangkan.

Kelam kabutnya hari ini...........

Comments

  1. Entri ni takde orang komen even di ping ke pelbagai tempat. Tapi ramai dah yg baca & ada 3 org yg suka dgn entri ni. ^__^ Terima kasih kpd yg sudi membaca entri ini

    ReplyDelete

Post a Comment

DISCLAIMER

Saya bukan perawat, bukan guru silat, bukan guru kerohanian dan tiada kaitan dengan sesiapa.

Sila bersabar, jaga adab, jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu dan jangan mencarut.

Saya anti penganiayaan, penipuan (scammer), ajaran sesat (sihir, syirik dan khurafat) dan kumpulan gila isim jahil murokkab.

Semua amalan menyimpang dari akidah Islam saya tolak. Saya tidak suka perdebatan, perbalahan mencarut dan memaki-hamun. Mereka yang biadap saya tinggalkan terus. Memaki dan mencarutkan saya? Saya sekolahkan adab pakej maki free.

Rules saya :
1) Tidak beri sedekah kepada scammer online.
2) Tidak berminat mengumpat, cerita hal orang tiada kaitan dengan saya, kondem tanpa dengar hal sebenar, saya tidak suka dan tidak mahu dengar.
3) Beri salam senyap dan hendak bersembang kosong adalah dilarang sama sekali.

https://linktr.ee/PuteriNurCahayaCikguiEta

Terima kasih sudi berkunjung. Sila komen untuk saya singgah laman sosial anda pula. Hanya komen berkaitan entri (artikel) sahaja disiarkan. Harap maklum.

Ingin beriklan secara professional? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya.