PENGENALAN RINGKAS

Blog Kisah Cikgu ieta adalah penjenamaan semula bagi Blog ieta. Blog ini memaparkan pelbagai pengalaman penulis dan pembaca yang menghantar e-mail atau berjumpa sendiri dengan penulis, panduan dan kisah hidup manusia biasa dan kalangan guru. Juga tips, tutorial blog dan pelbagai panduan. Sesekali hal-ehwal bisnis, resepi dan isu-isu semasa dipaparkan untuk bacaan dan rujukan pembaca. Terima kasih sudi berkunjung. Kunjungan dan komen anda amat dihargai :)

KELAM KABUT...

Ya Allah... kelam kabutnya harini... sampai terbawa balik list nama student pensyarah... sabar je la...


Begini ceritanya...

ehsan google
Pagi tadi, anak ke 2 demam, jadi bawalah dia ke klinik dekat dengan rumah... sebelum tu, balik ke rumah sebab ambil barang-barang bawa ke rumah mertua. Malam tadi tidur di sana. Kemudian ke kedai membeli sedikit barang.

Siapkan anak-anak yang mandi selepas mereka mencuci kasut-kasut sekolah masing-masing, Tup tap tup tap, sedar-sedar dah hampir jam 2.30 petang. Apalagi... kelam kabutlah ke kuliah... Dengan tak ingat dewan kuliah kat mana, main redah je masuk ke dewan kuliah seksyen 1. Sem ni, short sem, tu yang tak terjumpa rakan-rakan kuliah yang sama. Alhamdulillah student seksyen 1 bermurah hati memberitahu di mana dewan kuliah. La... di sebelah je rupanya... haha... dah berapa kali berkuliah di situ, kali ni, boleh pula terlupa... Tulah kalau dah kelam kabut...

Masuk kelas, pensyarah sedang menerangkan modul subjek. Maka, memohon maaflah saya kepada pensyarah kerana terlambat. Tup tap tup tap, dah habis masa, senarai student yang membeli buku berada ditangan saya. Maka bertanyalah saya kepada pensyarah "nak beri kepada siapa senarai ini?". Tup tup, pensyarah arahkan saya... Tiba-tiba nak panggilan alam pula menjelma... hadusla...

Selesai menyelesaikan panggilan alam, kembali ke kelas semua pelajar sudah balik. Hanya tinggal beberapa orang sahaja lagi di dalam dewan kuliah. Oleh kerana ahli kumpulan semua sudah balik, saya mengambil senarai nama kelas untuk melihat nombor telefon seorang ahli kumpulan saya yang tak sempat saya ambil sewaktu kuliah tadi kerana kami duduk berjauhan. Maklumlah, hari ini merupakan hari pertama bagi subjek TITAS. 

Kemudian dengan kelam kabutnya, saya ke dewan sebelah untuk menguruskan bayar dan ambil buku-buku subjek TITAS tu dengan pensyarah berkaitan. Jauh juga perjalanan dari tempat parking kereta saya ke bilik pensyarah tersebut. Alhamdulillah ada seorang pelajar lelaki yang baik hati bermurah hati menolong saya untuk membawa buku-buku yang berat tu.

Jalan pula jem... Sampai di rumah, dah maghrib. Lepas maghrib, buka buku nota... Alamak... ada list nama student la dalam buku nota... Entah bagaimana la, boleh tak perasan sungguh senarai tu terbawa balik. Harap pensyarah tak marah. Esok segera saya pulangkan.

Kelam kabutnya hari ini...........
SHARE

Cikgu ieta Sales Person Kelas Instagram Advance Online & Ebook Saka Sifu AjimAura (ID : 4)

Hai. Saya Cikgu ieta. Full Time Blogger, Internet Marketer dan Motivator Nasihat Niaga. Saya merupakan Sales Person Kelas Online Instagram Advance & Ebook Saka 4.0 milik Sifu Ajim Aura. Saya mengajar Kelas Blog dan Teknik Penulisan secara Personal Coaching One to One dan Group Coaching secara Online. Saya Leader kepada beberapa Group Laman Sosial dan Admin beberapa Group Di Telegram dan WhatsApp. Mempunyai 5 orang anak. Suami Pembantu Tadbir di Syarikat Semi Government. Saya Phrolapse Intervetebral Disc (Slipped Disc) bermula 17/4/2017. Kini Suri Rumah dan Blogger Full Time Online.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 orang yang sudi komen:

  1. Entri ni takde orang komen even di ping ke pelbagai tempat. Tapi ramai dah yg baca & ada 3 org yg suka dgn entri ni. ^__^ Terima kasih kpd yg sudi membaca entri ini

    ReplyDelete

1) Komen anda ditapis. Hanya komen berkaitan entri dan bukan link iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.

2) Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya ^__^

Terima kasih sudi singgah dan komen... ^__^

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM

EMAIL CADANGAN ATAU PERTANYAAN ANDA DI SINI

Name

Email *

Message *