CARI DI SINI

23 April 2013

PETUA HATI TENANG




Berfikir sebelum bertindak.
Bertindaklah secara professional
Bukan menurut aqal dan nafsu semata-mata
Usah menyalahkan oranglain andai dah bersalah
Muhasabah diri kan lebih baik dari menuding jari...?

Memohon maaf itu lebih baik dari berterus-terusan tidak mengaku kesilapan
mahupun berpura-pura tidak buat kesalahan kemudian berpura-pura tunjuk kebaikan.

6 comments:

  1. Salam...
    Selain dari itu...ayat al-quran adalah santapan hati yang paling baik dan berpuasalah utk menyucikan hati

    ReplyDelete
  2. NICE INFO...THANKS FOR SHARING :)

    ReplyDelete
  3. jangan hiraukan cakap org pun boleh buat hati tenang :-)

    ReplyDelete
  4. Salam.

    Blog kak ieta dah lain sangat. Kemas ^_^

    Sbg tambahan, memaafkan diri dan memaafkan kesalahan org2 disekeliling.. tu pun membantu membina ketenangan..

    ReplyDelete

Hanya komen berkaitan entri dan bukan iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.

Jika mesej atau email saya terus nyatakan,
1) Nama.
2) Dari mana tahu saya.
3) Dari channel mana
4) Tujuan mesej
Sebab saya ada banyak channel.

Rules saya :
1) Nak minta sedekah saya tak bagi online ni.
2) Jangan buang masa saya dengan mengumpat, cerita tiada kaitan dengan saya, kondem tanpa dengar hal sebenar, saya tak nak dengar dan saya tak suka.
3) Setakat beri salam senyap jangan mesej saya.
4) Setakat nak bersembang kosong jangan mesej saya.
5) Nak bimbingan (coaching), ikut rules saya. Saya beri borang lengkapkan.

Terima kasih 😊
Puteri Nur Cahaya @ Cikgu iEta
Suri Rumah Sepenuh Masa,
Freelance Blogger & Social Media Expert Coach

Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya 😁

Terima kasih sudi singgah dan komen

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA





AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM






TULIS CADANGAN ATAU PERTANYAAN DI SINI

Name

Email *

Message *