PINGU JUMPA DOKTOR, OGGY DAN COACKROACHES

اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهْ
Diam tak diam, sudah hampir 2 minggu saya kembali bertugas sebagai guru.
Dalam tempoh itu, pelbagai peristiwa pahit, manis telah saya alami. Pelbagai ujian sebagai seorang guru juga telah berjaya saya hadapi dengan begitu mudah dan berhemmah sekali. Tanggungjawab sebagai pelajar di UTMSpace juga telah terlaksana dengan jayanya menghadapi peperiksaan yang telah saya tempohi sepanjang cuti persekolahan lalu walau study bersendirian dan ditemani rasa mengantuk sepanjang waktu hendak membaca buku sambil menidurkan baby saya yang baru 2 bulan 4 hari di samping 4 anak lagi. Hehe... Kini saya menanti keputusan peperiksaan dengan penuh debaran sekali. Sambil menyiapkan Buku Rekod Mengajar saya, dengan blog saya yang sedang lintang pukang sebab coding dah tak menentu arah, saya ingin berkongsi kartun-kartun ini agar berkurangan rasa stress sebelum saya menyiapkan entri berikutnya yang sedang berlegar-legar diminda saya ini. Selamat menonton ^____^Pehtu, moh kita layan ni

^____^  ^____^ ^____^ ^____^ ^____^ ^____^ ^____^ ^____^ ^____^
DOA DIPERMUDAHKAN URUSAN

رَبِّ يَسِّرْ وَلاَ تُعَسِّرْ يَا كَرِيم. رَّبِّ تَمِّمْ بِالْخَيْرِ
bermaksud
Tuhan, permudahkanlah dan jangan kau susahkan. Tuhan, sempurnakanlah dengan kebaikan


Comments

Post a Comment

DISCLAIMER

Saya bukan perawat, bukan guru silat, bukan guru kerohanian dan tiada kaitan dengan sesiapa.

Sila bersabar, jaga adab, jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu dan jangan mencarut.

Saya anti penganiayaan, penipuan (scammer), ajaran sesat (sihir, syirik dan khurafat) dan kumpulan gila isim jahil murokkab.

Semua amalan menyimpang dari akidah Islam saya tolak. Saya tidak suka perdebatan, perbalahan mencarut dan memaki-hamun. Mereka yang biadap saya tinggalkan terus. Memaki dan mencarutkan saya? Saya sekolahkan adab pakej maki free.

Rules saya :
1) Tidak beri sedekah kepada scammer online.
2) Tidak berminat mengumpat, cerita hal orang tiada kaitan dengan saya, kondem tanpa dengar hal sebenar, saya tidak suka dan tidak mahu dengar.
3) Beri salam senyap dan hendak bersembang kosong adalah dilarang sama sekali.

https://linktr.ee/PuteriNurCahayaCikguiEta

Terima kasih sudi berkunjung. Sila komen untuk saya singgah laman sosial anda pula. Hanya komen berkaitan entri (artikel) sahaja disiarkan. Harap maklum.

Ingin beriklan secara professional? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya.