25 May 2013

3 BALA BAGI PENGUMPAT

As salam.

Tadi dah buat entri ni. Tapi, rasa tak puas hati kalau tak buat entri sendiri walau tahu blog tak seberapanya ni mana la ada orang nak baca sangat kan... Jadi, hari ini saya nak cerita tentang hal ehwal mengumpat a.k.a menggosip.

KEBAIKAN EPAL HIJAU

Amalan memakan buah-buahan sememangnya digalakkan kerana ia mempunyai banyak khasiat untuk tubuh anda, namun tahukah anda kebaikan memakan epal hijau. Lebih-lebih lagi bagi mereka yang ingin menurunkan berat badan.

21 May 2013

TIPS MUDAH MENANDA KERTAS PEPERIKSAAN

As salam. 

Sebenarnya, minggu ini saya sudah mula kurang memaparkan entri di dalam blog. Bukan kerana malas tetapi kerana kesibukan menanda kertas soalan peperiksaan muri-murid saya seramai 4ratus lebih (12 bundle). Balik rumah pula, dengan anak-anak lagi. Itu semua bukan ingin dijadikan alasan untuk tidak berblogging yang kini merupakan kerja sambilan saya. Bagi saya, blogging bukanlah perkara yang sia-sia. Banyak manfaat yang saya dapat darinya.

TIPS DAN PETUA

TIPS

  1. TIPS MUDAH MENANDA KERTAS PEPERIKSAAN
  2. KEYWORD BLOG
  3. ANAK TIDUR LENA
  4. MEMBELI TAYAR KERETA
  5. ORANG YANG CEMERLANG (2)
  6. MENJADI ORANG YANG CEMERLANG (1)
  7. 3 PERKATAAN YANG LELAKI TAK SUKA DENGAR
  8. MENGATASI PERMASALAHAN REMAJA
  9. MENAMBAHKAN PENGIKUT DAN PEMBACA
  10. MENAMBAHKAN PENDAPATAN


PETUA

  1. HATI TENANG
  2. 20 PERKARA JANGAN
  3. 13 TANDA ANDA JATUH CINTA

20 May 2013

MANA MILIK KITA...

Mana milik kita hanyalah sementara. 

Mana milik kita hanya DIA pemiliknya. 

Mana milik kita usahlah dibangga. 

Kerna milik kita dipinjamkan olehNYA.

Segmen Ke 2 Bloglist 24 Jam Oleh Akupenghibur.com

As salam.

Saja je mencuba dan memberanikan diri menjoinkan diri ke dalam segmen yang entah ke berapa kali...
Nak Join? Sila klik banner di bawah ni ya :)

KEYWORDS BLOG IETA

As salam

Berikut adalah keyword atau katakunci blog ieta sepanjang seminggu bermula dari tarikh 12/5/2013 sehingga 19/5/2013.

REVIEW PESERTA SEGMEN : KOMEN & CADANG BLOG ieta

As salam dan selamat pagi semua.

Review pemenang pertama peserta SEGMEN : KOMEN & CADANG BLOG ieta telah saya buat tempoh hari yang lalu. Review ringkas pada hari ini bagi menunaikan janji saya, adalah review untuk pemenang ke dua iaitu +cik yaya dan ke tiga iaitu +PakcikLie PCL. Review peserta yang lain, akan saya buat bila kelapangan. Bersabar ya.

18 May 2013

MOOD LARI

As salam


Jam 7.30 pagi nanti, saya perlu bergegas ke Taman Tasik D.K. Kemudian rushing drive ke kelas, kelas bermula jam 2.30 petang. Jam 4 petang pula saya perlu menduduki ujian subjek TITAS.

4 PERKARA JIKA DIPANDANG SAHAJA MENDAPAT PAHALA

As salam.

Ingin berkongsi


Ada sesiapa boleh beri pencerahan kenapa melihat 4 perkara tersebut mendapat pahala?

SUMBER : DINDING FACEBOOK SAYA

15 May 2013

"Simple GiveAway Bintang Mencari Cinta By Cik Akak"

As salam.

Kali ini saya teruja untuk memberi sokongan kepada "Simple GiveAway Bintang Mencari Cinta By Cik Akak" yang dianjurkan oleh blogger +Nao Mei setelah dijemput untuk menyertai GA ini dan setelah ditag oleh adik saya dalam dunia blog +cik yaya yang comel. Terima kasih cik yaya sudi tag akak. Terima kasih juga tuan GA kerana sudi jemput saya menyertai GA ni.

Silence Day of Wednesday #5 : NUFFNANG OH NUFFNANG

 

06 May 2013

10 LANGKAH UNTUK MENGHINDARI RASA MARAH

As salam,

Demam PRU13 masih melanda di mana-mana. Sebaiknya, elakkan caci mencaci dan memaki hamun even taksub terlampau terhadap parti yang diyakini. Budi bahasakan budaya kita...

KENAPA DAP MENGUASAI PRU13

As salam

Sebenarnya saya tidak gemar bercakap atau bersuara tentang politik dan saya bukanlah orang yang 'arif lagi bijaksana tentang politik. Sejujurnya, saya amat cintakan dan inginkan kepada politik cara RASULULLAH S.A.W.

03 May 2013

10 TIPS ANAK TIDUR LENA

As salam

Pernahkan kalangan pembaca yang bermasaalah menidurkan anak? Di sini saya ingin berkongsi 10 TIPS ANAK TIDUR LENA. Moga bermanfaat ^__^

Featured Post

SIAPA BLOGGER Puteri Nur Cahaya Cikgu iEta?