PENGENALAN RINGKAS

Blog Kisah Cikgu ieta adalah penjenamaan semula bagi Blog ieta. Blog ini memaparkan pelbagai pengalaman penulis dan pembaca yang menghantar e-mail atau berjumpa sendiri dengan penulis, panduan dan kisah hidup manusia biasa dan kalangan guru. Juga tips, tutorial blog dan pelbagai panduan. Sesekali hal-ehwal bisnis, resepi dan isu-isu semasa dipaparkan untuk bacaan dan rujukan pembaca. Terima kasih sudi berkunjung. Kunjungan dan komen anda amat dihargai :)

PILIHANRAYA DAN PROVOKASI

As salam

Apa khabar semua....? eh, eh... macam intro naik atas pentas sebelum menyanyi pula gayanya saya ni kan?

Sebenarnya semangat ingin blogwalking sedang mencengkam-cengkam jiwa sekarang ni. Namun, semangat menyiapkan assignment TITAS perlu diutamakan... 




Esok adalah hari untuk kita menentukan pucuk pimpinan kita. Ramai yang bertanya saya itu ini tentang politik sampai saya kadangkala tersenyum sendirian melihat karenah penyoal dan terkedu sendirian bila terdapat fakta kebenaran hujjah mereka. Ada juga yang taksub terlampau dengan parti yang disokong. Sampai bergaduh-gaduh dan bermasam muka. Buang masa je kan?

Antara dialog bila nak pilihanraya ni ialah :

"Konfius la... nak undi yang mana satu? Kalau undi ** takut minyak naik. Kalau undi ** takut jadi huru hara negara."

Ada pula seorang rakan saya yang agak bodoh-bodoh alang. Bila ditanya "ko undi sapa?" Jawabnya "Saya orang Islam, mestilah saya pilih parti Islam... tapi bos saya sokong ** la... tak taulah saya... Hairan sungguh..."

Saya malas nak ulas panjang lebar tentang politik dan pilihanraya ni. Cumanya...

Sabda Rasulullah Saw:

“Pemimpin akan ditanya tentang rakyat yang dipimpinnya.” [HR. Bukhari dan Muslim].
Firman Allah:
“Sesungguhnya Allah menyuruh berlaku adil, berbuat baik dan membantu sanak kerabat. Dan mencegah dari kekejian dan kemungkaran dan aniaya (melampaui batas). Allah menasihati kamu supaya kamu ingat.” (Qs. an-Nahl [16]: 90).
Akhir kata dari saya kepada yang suka benar memprovokasi saya, terimalah kata-kata ini dari saya --> Kita sudah tahu yang mana hak, yang mana batil. Jika tidak tahu, silalah belajar. Terus memilih yang batil atau merubah kepada yang murni, pilihan terletak ditangan kita. Jangan kerana tersalah pilih, membuat kita merana hingga ke akhirat...

SELAMAT MENGUNDI. TUNAIKAN TANGGUNGJAWAB DAN HAK ANDA SEBAGAI RAKYAT SECARA BERHEMMAH ^__^

Macam-macam tentang PRU13 DISINI
SHARE

Cikgu ieta Sales Person Kelas Instagram Advance Online & Ebook Saka Sifu AjimAura (ID : 4)

Hai. Saya Cikgu ieta. Full Time Blogger, Internet Marketer dan Motivator Nasihat Niaga. Saya merupakan Sales Person Kelas Online Instagram Advance & Ebook Saka 4.0 milik Sifu Ajim Aura. Saya mengajar Kelas Blog dan Teknik Penulisan secara Personal Coaching One to One dan Group Coaching secara Online. Saya Leader kepada beberapa Group Laman Sosial dan Admin beberapa Group Di Telegram dan WhatsApp. Mempunyai 5 orang anak. Suami Pembantu Tadbir di Syarikat Semi Government. Saya Phrolapse Intervetebral Disc (Slipped Disc) bermula 17/4/2017. Kini Suri Rumah dan Blogger Full Time Online.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 orang yang sudi komen:

  1. undi adalah rahsia...selamat mengundi...

    btw ni jwpn td :)


    Ieta :

    your are welcome..one day if interested, let me know..


    kita akan ajar caranya...xde masa pun boleh jd ada masa bila tau caranya, xde modal pun boleh ada modal... :)

    btw good luck for study dear :)

    ReplyDelete
  2. Selamat mengundi juga buat The Malay Male n Cik Amy.
    Cik Amy : Inshaa Allah

    ReplyDelete
  3. selamat mengundi yer. berdebar juga tunggu keputusan malam ni

    ReplyDelete
  4. Selamat mgundi.. Undi yg benar2 layak yea.. Heee

    ReplyDelete

1) Komen anda ditapis. Hanya komen berkaitan entri dan bukan link iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.

2) Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya ^__^

Terima kasih sudi singgah dan komen... ^__^

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM

EMAIL CADANGAN ATAU PERTANYAAN ANDA DI SINI

Name

Email *

Message *