16 May 2013

TERIMA KASIH GURU

As salam

Mentang-mentanglah saya guru... Sekali saya lupa da... hari ni hari guru...

Apa-apa pun, selamat hari guru buat semua guru/teacher/cikgu/ustaz/ustazah dan pensyarah. Ucapan juga ditujukan untuk rakan-rakan blogger yang juga berkhidmat sebagai guru/teacher/cikgu/ustaz/ustazah dan pensyarah. 

Bercakap tentang guru, banyak entri tentang guru telah saya paparkan dalam blog saya ini. Jadi, saya tak maulah buat entri guru hari ni. Nak rehat sempena hari guru. (Macamla boleh rehat... hehe...)

Oleh itu, terimalah lagu yang sedap didengar oleh halwa telinga saya pagi tadi dalam radio on the way nak ke sekolah. Terbaiklah lagu ni....


Lagu ini adalah nyanyian Shila Amzah semasa kecil yang popular pada sambutan hari guru di SK Sultan Yahya Petra 2, Kuala Krai, Kelantan.

Juga lagu ini


Terima kasih cikgu/guru/teacher/ustaz/ustazah dan pensyarah-pensyarahku semua atas jasa kalian mendidik dan mengajarku tanpa kenal jemu disamping melayan karenahku yang nakal dulu-dulu mahupun sekarang... hehe...

Sesungguhnya, saya cintakan kerjaya saya sebagai guru dan saya sayangkan murid-murid dan sekolah saya. Family? Of course la number 1... Allah sentiasa bertakhta dihati selamanya.

pssss... nape tengok fb dan blog sekarang ni, seakan-akan sama je ghopenye? sape ikut sape ek? hehe....

No comments:

Post a Comment

DISCLAIMER

Saya bukan perawat, bukan guru silat, bukan guru kerohanian dan tiada kaitan dengan sesiapa.

Sila bersabar, jaga adab, jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu dan jangan mencarut.

Saya anti penganiayaan, penipuan (scammer), amalan merepek, amalan syirik khurafat dan ajaran sesat. Semua amalan menyimpang dari agama Islam saya tolak terus. Saya tidak suka perdebatan, perbalahan mencarut dan memaki-hamun. Mereka yang biadap saya tinggalkan terus.

Rules saya :
1) Saya tidak memberi sedekah secara online.
2) Saya tidak berminat mengumpat, cerita hal orang tiada kaitan dengan saya, kondem tanpa dengar hal sebenar, saya tak nak dengar dan saya tak suka.
3) Beri salam senyap dan hendak bersembang kosong adalah dilarang sama sekali.
5) Hendak bimbingan (coaching), ikut rules saya. Lengkapkan borang diberi.

Terima kasih sudi berkunjung. Sila komen untuk saya singgah laman sosial anda pula. Hanya komen berkaitan entri (artikel) sahaja disiarkan. Harap maklum. 😁

Ingin beriklan secara professional? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya. 😁

Featured Post

SIAPA BLOGGER Puteri Nur Cahaya Cikgu iEta?