PENGENALAN RINGKAS

Blog Kisah Cikgu ieta adalah penjenamaan semula bagi Blog ieta. Blog ini memaparkan pelbagai pengalaman penulis dan pembaca yang menghantar e-mail atau berjumpa sendiri dengan penulis, panduan dan kisah hidup manusia biasa dan kalangan guru. Juga tips, tutorial blog dan pelbagai panduan. Sesekali hal-ehwal bisnis, resepi dan isu-isu semasa dipaparkan untuk bacaan dan rujukan pembaca. Terima kasih sudi berkunjung. Kunjungan dan komen anda amat dihargai :)

TIPS MUDAH MENANDA KERTAS PEPERIKSAAN

As salam. 

Sebenarnya, minggu ini saya sudah mula kurang memaparkan entri di dalam blog. Bukan kerana malas tetapi kerana kesibukan menanda kertas soalan peperiksaan muri-murid saya seramai 4ratus lebih (12 bundle). Balik rumah pula, dengan anak-anak lagi. Itu semua bukan ingin dijadikan alasan untuk tidak berblogging yang kini merupakan kerja sambilan saya. Bagi saya, blogging bukanlah perkara yang sia-sia. Banyak manfaat yang saya dapat darinya.

Terlalu banyak perkara ingin saya kongsikan. Macam tidak puas hati jika sehari tanpa entri bermanfaat untuk tatapan rakan blogger samada silent reader ataupun yang rajin memberi komen ke dalam blog yang simple ini.

Berikut adalah tips mudah menanda kertas peperiksaan yang sering saya lakukan :
1. Tanda kertas objektif dahulu bagi semua kelas.
2. Tanda kertas darjah yang rendah dahulu diikuti kelas yang tinggi bagi soalan subjektif.
3. Tanda mukasurat demi mukasurat sehingga selesai bagi semua kertas mengikut kelas yang ditanda.
4. Letak markah siap-siap dihelaian berikutnya supaya tidak susah mengira semula dari awal.
5. Bersabar dan relax... usah rasa terbeban dengan amanah yang diberi.
6. Time rehat, sila berehat.

Jalan-jalan di you tube tengahari ini. Terjumpa video ini. Lucu juga... Selamat menontonBila berblogging bukan kerana wang ringgit ataupun meramaikan followers, semua itu akan datang dengan sendirinya. Biar tak hebat mana, biar tak ramai mana tapi, Yakinlah dengan kuasa Allah. Jadikan blogging dan alam maya yang lain untuk kebaikan.
SHARE

Cikgu ieta Sales Person Ebook Saka Sifu AjimAura (ID : 3)

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 orang yang sudi komen:

Post a Comment

1) Komen anda ditapis. Hanya komen berkaitan entri dan bukan link iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.

2) Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya ^__^

Terima kasih sudi singgah dan komen... ^__^

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM

EMAIL CADANGAN ATAU PERTANYAAN ANDA DI SINI

Name

Email *

Message *