PENGENALAN RINGKAS

Blog Kisah Cikgu ieta adalah penjenamaan semula bagi Blog ieta. Blog ini memaparkan pelbagai pengalaman penulis dan pembaca yang menghantar e-mail atau berjumpa sendiri dengan penulis, panduan dan kisah hidup manusia biasa dan kalangan guru. Juga tips, tutorial blog dan pelbagai panduan. Sesekali hal-ehwal bisnis, resepi dan isu-isu semasa dipaparkan untuk bacaan dan rujukan pembaca. Terima kasih sudi berkunjung. Kunjungan dan komen anda amat dihargai :)

KEBAIKAN DAN KELEMAHAN GUNA KOMEN GOOGLE+

As salam. 9/5/2013 bermulanya saya menggunakan komen g+. Bermula dengan tajuk entri Fenomena komen pun tak boleh. Hasil dari belajar dan terus belajar. Beberapa kebaikan dan kelemahan guna komen google+ saya nampak dari sistem komen ini. Biasalah kan, sistem buatan manusia. Tiada satupun yang sempurna. Pasti ada pro dan kontranya.

KEBAIKAN DAN KELEMAHAN GUNA KOMEN GOOGLE+

KEBAIKAN GUNA KOMEN GOOGLE+
  1. Boleh seru nama blogger lain dengan hanya menekan butang +beserta nama blogger ( yang guna g+ sahaja).
  2. Mudah membalas komen tanpa membuka entri.
  3. Mudah mengurus komen dan blogwalking dalam satu tempat.
  4. Notification sentiasa terpapar diruangan kanan blog eblogger.
  5. Mesra pengguna.
  6. Up to date, ala-ala facebook.
  7. Banyak komen diterima sejak menggunakan g+ kerana ianya mudah.
  8. Trafik blog meninggi
  9. Update : boleh balas komen blogger dari e-mel tanpa buka blog :)

KELEMAHAN GUNA KOMEN GOOLE+
  1. Tak boleh tapis komen yang keluar.
  2. Komen menunggu tak wujud sebab komen yang dibuat terus terpapar dalam ruang komen.
  3. Tak boleh lihat jumlah komen yang ada selagi tak view page entri
  4. Semua komen juga akan hilang jika tangan gatal-gatal tukar URL (dah pernah gatal tangan. Sebab tu tahu tu. hehe...)
  5. Sharing kepada ruang komuniti g+ yang ada adalah dikira sebagai komen.
Saya bercadang untuk kembali ke ruang komen yang lama, menambahkan ruang komen facebook dan ruang komen disquss. Boleh saya dapatkan pro dan kontra jika saya lakukan sedemikian?

SHARE

Kisah Cikgu ieta

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 orang yang sudi komen:

  1. Assalammualaikum...ieta,

    komen googlw+ nie memang ada baik dan buruk nyer . mselim3 ingat nak tukar komen intensedebate.. ok x?

    mselim3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dulu pernah guna pelbagai jenis komen. Tapi menyukarkan ramai pengunjung blog untuk memberi komen. Lastly, tukar semula kpd komen blogspot. Sifu Hasrul Hassan pun dah bertukar kpd komen yang macamni cuma jika pandai alter, boleh tukar background colour ruang kotak komen. Saya tak pandai jadi, sy just gunakan apa yg dah sedia ada je :)

      Delete
  2. segalanya ada baik dan buruk, sebaiknya ambil yang kurang keburukan kalau dua2 buruk

    ReplyDelete
  3. pening juga nk guna komen yg mana

    ReplyDelete

1) Komen anda ditapis. Hanya komen berkaitan entri dan bukan link iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.

2) Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya ^__^

Terima kasih sudi singgah dan komen... ^__^

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM

EMAIL CADANGAN ATAU PERTANYAAN ANDA DI SINI

Name

Email *

Message *