22 July 2013

TIPS NUFFNIAGA DARI BLOGGER BEN ASHAARI

As salam.

Pelik tak tajuk entri? Begini ceritanya. Tengah malam tadi ada buat entri TUTORIAL LETAK IKLAN NUFFNANG ATAS HEADER. Oleh kerana gatal tangan untuk ping entri tu ke merata alam termasuk ke dalam fb group blogger hebat +Ben Ashaari. Makanya dengan ikhlas hati saya menerima secara tidak langsung pengajaran darinya tentang iklan di dalam blog. Bercampur baur rasa dihati kerana ada blogger yang sudi menegur kesilapan saya tu. Alhamdulillah dipanjatkan kesyukuran ke hadrat Ilahi. Malu pun ada. Tapi bila fikirkan balik, mana dia nampak dan kenal aku ni... Hilang rasa malu. Hehe...

Antara teguran dan saranan beliau adalah seperti berikut :
  1. Letak je iklan nuffnang tu bawah header .. Jangan sampai 'menjunjung' iklan ... Maruah blog kita kena jaga ..
  2. Iklan nuff selalu keluar waktu malam, awal pagi dan tengahari.. 
  3. Kena rajin perhatikan blog..
  4. Pastu baru rancang entri yg mampu tarik pembaca dan publishkn pada waktu itu..
  5. BE nuff ni bergantung pada kaji selidik di nuff sewaktu anda register. Mereka bagi pada blog yang sesuai ., jadi entri di blog anda memainkan peranan. ? Begitu juga pengunjung.. Kalau saya , sy tk tumpu pd nuff tp lebih pd blog shop..
TIPS NUFFNIAGA DARI BLOGGER BEN ASHAARI, BLOG ieta, NUFFNANG

Suka lihat iklan warna warni dalam blog ni. Tu sebab letak iklan. Nak mendeko-deko blog memanglah tak pandai sangat ... huhu...

Bai... nak siapkan assignment

2 comments:

  1. kak ieta,ingat apa la nuffniaga,kot ada yang terbaru kan heheh,.tapi ye kak ieta sblm ni mmg saya ada letak iklan yang salah posisi,ada yang menegur tentang tu,jadi kita terima teguran tu sebab kita masih belajar dan sentiasa mahu belajar kak ieta,.

    ReplyDelete
  2. kak ieta,ingat apa la nuffniaga,kot ada yang terbaru kan heheh,.tapi ye kak ieta sblm ni mmg saya ada letak iklan yang salah posisi,ada yang menegur tentang tu,jadi kita terima teguran tu sebab kita masih belajar dan sentiasa mahu belajar kak ieta,.

    ReplyDelete

DISCLAIMER

Saya bukan perawat, bukan guru silat, bukan guru kerohanian dan tiada kaitan dengan sesiapa.

Sila bersabar, jaga adab, jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu dan jangan mencarut.

Saya anti penganiayaan, penipuan (scammer), amalan merepek, amalan syirik khurafat dan ajaran sesat. Semua amalan menyimpang dari agama Islam saya tolak terus. Saya tidak suka perdebatan, perbalahan mencarut dan memaki-hamun. Mereka yang biadap saya tinggalkan terus.

Rules saya :
1) Saya tidak memberi sedekah secara online.
2) Saya tidak berminat mengumpat, cerita hal orang tiada kaitan dengan saya, kondem tanpa dengar hal sebenar, saya tak nak dengar dan saya tak suka.
3) Beri salam senyap dan hendak bersembang kosong adalah dilarang sama sekali.
5) Hendak bimbingan (coaching), ikut rules saya. Lengkapkan borang diberi.

Terima kasih sudi berkunjung. Sila komen untuk saya singgah laman sosial anda pula. Hanya komen berkaitan entri (artikel) sahaja disiarkan. Harap maklum. 😁

Ingin beriklan secara professional? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya. 😁

Featured Post

SIAPA BLOGGER Puteri Nur Cahaya Cikgu iEta?