PENGENALAN RINGKAS

Blog Kisah Cikgu ieta adalah penjenamaan semula bagi Blog ieta. Blog ini memaparkan pelbagai pengalaman penulis dan pembaca yang menghantar e-mail atau berjumpa sendiri dengan penulis, panduan dan kisah hidup manusia biasa dan kalangan guru. Juga tips, tutorial blog dan pelbagai panduan. Sesekali hal-ehwal bisnis, resepi dan isu-isu semasa dipaparkan untuk bacaan dan rujukan pembaca. Terima kasih sudi berkunjung. Kunjungan dan komen anda amat dihargai :)

TIPS NUFFNIAGA DARI BLOGGER BEN ASHAARI

As salam.

Pelik tak tajuk entri? Begini ceritanya. Tengah malam tadi ada buat entri TUTORIAL LETAK IKLAN NUFFNANG ATAS HEADER. Oleh kerana gatal tangan untuk ping entri tu ke merata alam termasuk ke dalam fb group blogger hebat +Ben Ashaari. Makanya dengan ikhlas hati saya menerima secara tidak langsung pengajaran darinya tentang iklan di dalam blog. Bercampur baur rasa dihati kerana ada blogger yang sudi menegur kesilapan saya tu. Alhamdulillah dipanjatkan kesyukuran ke hadrat Ilahi. Malu pun ada. Tapi bila fikirkan balik, mana dia nampak dan kenal aku ni... Hilang rasa malu. Hehe...

Antara teguran dan saranan beliau adalah seperti berikut :
  1. Letak je iklan nuffnang tu bawah header .. Jangan sampai 'menjunjung' iklan ... Maruah blog kita kena jaga ..
  2. Iklan nuff selalu keluar waktu malam, awal pagi dan tengahari.. 
  3. Kena rajin perhatikan blog..
  4. Pastu baru rancang entri yg mampu tarik pembaca dan publishkn pada waktu itu..
  5. BE nuff ni bergantung pada kaji selidik di nuff sewaktu anda register. Mereka bagi pada blog yang sesuai ., jadi entri di blog anda memainkan peranan. ? Begitu juga pengunjung.. Kalau saya , sy tk tumpu pd nuff tp lebih pd blog shop..
TIPS NUFFNIAGA DARI BLOGGER BEN ASHAARI, BLOG ieta, NUFFNANG

Suka lihat iklan warna warni dalam blog ni. Tu sebab letak iklan. Nak mendeko-deko blog memanglah tak pandai sangat ... huhu...

Bai... nak siapkan assignment
SHARE

Cikgu ieta Sales Person Ebook Saka Sifu AjimAura (ID : 3)

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 orang yang sudi komen:

  1. kak ieta,ingat apa la nuffniaga,kot ada yang terbaru kan heheh,.tapi ye kak ieta sblm ni mmg saya ada letak iklan yang salah posisi,ada yang menegur tentang tu,jadi kita terima teguran tu sebab kita masih belajar dan sentiasa mahu belajar kak ieta,.

    ReplyDelete
  2. kak ieta,ingat apa la nuffniaga,kot ada yang terbaru kan heheh,.tapi ye kak ieta sblm ni mmg saya ada letak iklan yang salah posisi,ada yang menegur tentang tu,jadi kita terima teguran tu sebab kita masih belajar dan sentiasa mahu belajar kak ieta,.

    ReplyDelete

1) Komen anda ditapis. Hanya komen berkaitan entri dan bukan link iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.

2) Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya ^__^

Terima kasih sudi singgah dan komen... ^__^

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM

EMAIL CADANGAN ATAU PERTANYAAN ANDA DI SINI

Name

Email *

Message *