CARI DI SINI

22 July 2013

TIPS NUFFNIAGA DARI BLOGGER BEN ASHAARI

As salam.

Pelik tak tajuk entri? Begini ceritanya. Tengah malam tadi ada buat entri TUTORIAL LETAK IKLAN NUFFNANG ATAS HEADER. Oleh kerana gatal tangan untuk ping entri tu ke merata alam termasuk ke dalam fb group blogger hebat +Ben Ashaari. Makanya dengan ikhlas hati saya menerima secara tidak langsung pengajaran darinya tentang iklan di dalam blog. Bercampur baur rasa dihati kerana ada blogger yang sudi menegur kesilapan saya tu. Alhamdulillah dipanjatkan kesyukuran ke hadrat Ilahi. Malu pun ada. Tapi bila fikirkan balik, mana dia nampak dan kenal aku ni... Hilang rasa malu. Hehe...

Antara teguran dan saranan beliau adalah seperti berikut :
  1. Letak je iklan nuffnang tu bawah header .. Jangan sampai 'menjunjung' iklan ... Maruah blog kita kena jaga ..
  2. Iklan nuff selalu keluar waktu malam, awal pagi dan tengahari.. 
  3. Kena rajin perhatikan blog..
  4. Pastu baru rancang entri yg mampu tarik pembaca dan publishkn pada waktu itu..
  5. BE nuff ni bergantung pada kaji selidik di nuff sewaktu anda register. Mereka bagi pada blog yang sesuai ., jadi entri di blog anda memainkan peranan. ? Begitu juga pengunjung.. Kalau saya , sy tk tumpu pd nuff tp lebih pd blog shop..
TIPS NUFFNIAGA DARI BLOGGER BEN ASHAARI, BLOG ieta, NUFFNANG

Suka lihat iklan warna warni dalam blog ni. Tu sebab letak iklan. Nak mendeko-deko blog memanglah tak pandai sangat ... huhu...

Bai... nak siapkan assignment

2 comments:

  1. kak ieta,ingat apa la nuffniaga,kot ada yang terbaru kan heheh,.tapi ye kak ieta sblm ni mmg saya ada letak iklan yang salah posisi,ada yang menegur tentang tu,jadi kita terima teguran tu sebab kita masih belajar dan sentiasa mahu belajar kak ieta,.

    ReplyDelete
  2. kak ieta,ingat apa la nuffniaga,kot ada yang terbaru kan heheh,.tapi ye kak ieta sblm ni mmg saya ada letak iklan yang salah posisi,ada yang menegur tentang tu,jadi kita terima teguran tu sebab kita masih belajar dan sentiasa mahu belajar kak ieta,.

    ReplyDelete

DISCLAIMER

Saya bukan perawat, bukan guru silat, bukan guru kerohanian dan tiada kaitan dengan gang paranoid akhir zaman dan teori konspirasi yang gila isim keturunan atau isim makrifat.

Sila sabar, jaga adab, jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu dan jangan mencarut.

Saya anti penganiayaan, penipuan (scammer), amalan merepek, syirik, sesat dan khurafat. Semua amalan menyimpang dari agama Islam saya tolak dan bangkang sepenuhnya.

Saya benci perdebatan, perbalahan mencarut dan memaki-hamun. Mereka yang biadap saya reject terus.

Terima kasih sudi berkunjung. Sila komen untuk saya singgah laman sosial anda pula. Hanya komen berkaitan entri (artikel) sahaja disiarkan. Harap maklum. 😁

Jika mesej atau email saya sila nyatakan,
1) Nama.
2) Dari mana kenal saya.
3) Tujuan mesej
Sebab saya ada banyak laman sosial, sila nyatakan nama channel atau laman sosial anda kenal saya.

Rules saya :
1) Saya tidak memberi sedekah secara online.
2) Saya tidak berminat mengumpat, cerita hal orang tiada kaitan dengan saya, kondem tanpa dengar hal sebenar, saya tak nak dengar dan saya tak suka.
3) Beri salam senyap dan hendak bersembang kosong adalah dilarang sama sekali.
5) Hendak bimbingan (coaching), ikut rules saya. Lengkapan borang diberi.

Terima kasih 😊
Nama pena,
Puteri Nur Cahaya @ Cikgu iEta
Suri Rumah Sepenuh Masa,
Freelance Blogger, Social Media Expert Coach. Pembekal Pemborong Biskut Homemade dan Kudapan.

Ingin beriklan secara professional? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya. 😁

UNDANG-UNDANG





AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM







Tulis Cadangan Atau Pertanyaan Di Sini

Name

Email *

Message *