29 August 2013

REVIEW ENTRI 2 : HAPPY FATHER'S DAY

As salam. Sebelum ini saya telah review entri a.k.a promote entri blogger di SINI untuk segmen saya yang INI. Kali ini saya akan paparkan entri terbaik daripada blogger +Fais Iskandar pula.

28 August 2013

BILA NUFFNANG MERAJUK...

As salam. 

Sambil menyiapkan assignment, belek akaun Nuffnang. Rasanya saja-saja je baru 3 hari lepas saya letak iklan dari syarikat yang pernah offer iklannya ke dalam blog saya ni. Tup-tup, Nuffnang telah merajuk dan menyahkan status Glitterati saya. Duit elok-elok dah masyuk... Tiba-tiba... Non-Glitterati... Haishla... Iklan dari Weeclicks tu tak terpapar pun... Sensitifnya Nuffnang ya?

27 August 2013

JOM RAIKAN MERDEKA BERSAMA RESTORAN HANNOON AL ARAB

As salam. Nak tahu... Saya sangat-sangat teruja. Kerana akan berpeluang mamam (tau ke mamam tu apa?). Hehe... Mamam tu, makan... Arwah emak saya dulu-dulu masa kami adik beradik kecil, selalu ajak kami mamam beramai-ramai.

26 August 2013

PROMOSI AL-QURAN DIGITAL ONLINE

AL-QURAN DIGITAL ONLINE, KENAPA PERLU BAYAR LEBIH??, PAKEJ UTAMA, PAKEJ ASAS


TIADA lagi alasan untuk belajar mengaji.. Ingin memiliki Al Quran digital mampu milik? Nak tolong promote ni... Kami Rakan saya pembekal Al-Quran Digital dengan harga berpatutan. Perkhidmatan 'postage' serendah RM5 sahaja. KENAPA PERLU BAYAR LEBIH???
Al Quran Digital + 6 Iqra. Harga serendah RM200 



Terdapat 2 Pakej Yang Menjadi Pilihan


AL-QURAN DIGITAL ONLINE, KENAPA PERLU BAYAR LEBIH??, PAKEJ UTAMA, PAKEJ ASAS

1. Pakej Utama harga asal RM350 (SET A)
-Percuma Sejadah
-Percuma Tasbih digital
-Percuma Postage Poslaju ke seluruh Malaysia
-Potongan RM120
-Harga kini hanya RM230 sahaja

2. Pakej Asas harga asal 300 (SET B)
-Percuma Tasbih Digital
-Percuma Postage Poslaju ke seluruh Malaysia
-Potongan RM100
-Harga kini hanya RM200 sahaja.

DIJAMIN 1 TAHUN WARRANTY

Setiap SET mengandungi:
1. Al Quran
2. Kamus kembara (14 Negara)
3. Buku Cara-Cara Solat & Doa Harian
4. Buku Haji & Umrah
5. Buku Sahih Muslim
6. Earphone
7. USB cable
8. Charger
9. Guidecard / Manual / Index
10. Pen Reader
11. Bricase

Qari yang masyhur untuk digunakan
** Al-Sudais
** Abdul Basit
** Mahir Alqeeli
** Al-Ajmy
** Al-Ghamidi
** Al-Minshavi
** Al-Afasy
** Al-Hussary
** Al-Hudaify

KELEBIHAN SET INI
• Pen ini boleh membaca Word By Word (sepatah demi sepatah)
• terjemahan ayat Al Quran
• Meningkatkan Mutu Bacaan Al Quran.
• Mudah Dibawa.
• Untuk Menghafal Al Quran.
• Sesuai untuk anak-anak
• Sebagai Hantaran Perkahwinan.
Sumbangan Kepada Masjid / Madrasah.
Sedekah Dan Hadiah Untuk Ibu Bapa.

KELEBIHAN EXTRA!!! 
1] Bunyi dari Readpen ini TERANG & JELAS, tidak berdesir/terlalu nyaring/pecah
2] Memory sediada besar 4GB
3] Slot memory card/microSD card (TF-Card) untuk tambah memori
4] Kawalan LAJU atau PELAHANKAN bacaan Qari (slow motion/fast fwrd)
5] Jadikan sebagai MP3, simpan file lagu2 nasyid, bacaan doa yang lain dsb
6] Huruf-huruf yang jelas dengan PRAKATA BERWARNA bagi setiap bunyi ayat
7] Panduan Solat serta Bacaan-bacaan DOA yang harian
8] VOICE RECORDING, boleh merakam suara; dengar bacaan qari, rakam, baca sendiri, dengar semula rakaman suara anda

Terbukti berkesan kepada meraka yang belum lancar bacaan dan diyakini kerana setiap makhraj dan tajwid disebut dengan betul.


CARA MEMBELI:

1) Buat pembayaran 
- Set iqra RM230
- Tanpa iqra RM200

ke dalam akaun Muhamad Ridzuan B Tumiran
Maybank 162731063802 
ATAU
Bank Islam 12074020140193


2) Smskan ke 0122556765
- Maklumat pembayaran
- Nama
- Alamat
- No phone

24 August 2013

RESTORAN HANNOON AL-ARAB

As salam. Hari ini mungkin ada yang nak buat open house atau open table kan... Mungkin ada yang buntu untuk memilih menu. Jom Rasai kelainannya di RESTORAN HANNOON AL-ARAB

22 August 2013

BERFIKIRLAH SEBELUM PUBLISH

Sekadar peringatan bersama. "Berfikirlah sebelum publish". Renung-renungkan....
Berfikir, Berfikir sebelum publish, minda, gunakan akal, Usahlah kerana nila yang setitik, merosakkan susu sebelanga, PANDUAN BLOGGING, PANDUAN HIDUP, Tips Blogging
Berfikirlah sebelum publish
Berfikirlah sebelum publish. Tidak semua yang berlaku dalam kehidupan kita perlu dikongsi kepada umum. Lebih-lebih lagi hal ehwal rumahtangga dan perkara yang mengaibkan. 
Kadangkala, kita rasa kita benar. Kadangkala kita rasa kita hebat. Namun sebaliknya kita hanya diperlekehkan dan ditertawakan. Malahan ada yang mengeji dan mencaci. Tanpa ingin berbaik sangka dengan kita atau mengkaji sebab musabab apa yang distatus atau ditulis oleh kita..
Sama-sama kita muhasabah diri. 😊

Jadi, ingat ini
"Usahlah kerana nila yang setitik, merosakkan susu sebelanga Berfikirlah sebelum menaip dan publishkan sesuatu yang terulit di dalam minda."
"Kesilapan yang sedikit, pasti meninggalkan ingatan dan kesan yang berpanjangan lagi berkekalan".
Gunakan akal tanpa menurut hawa nafsu melulu. Berhati-hatilah berkongsi apa sahaja dilaman sosial yang ada... 
"Hati-hati juga bila buat status atau berkata-kata. Jangan sampai memperlekehkan hukum agama pula... Tak tahu, lebih baik diam sahaja".  
Hati-hatilah pada status yang semua orang membaca. Jangan sampai nanti menimbulkan fitnah pula.  Jangan sampai orang berkata-kata.  Dan membuat pelbagai telahan dan tohmahan pula.
Ingat pesanan ini...
"Yang membaca ada yang suka mengadu domba. Tak fikir dosa dan pahala. Tak fikir sebenarnya kita semua sama sahaja. Tak lepas dari salah dan alpa".
Berfikirlah sebelum publish. Berfikirlah sebelum mengeluarkan kata² agar tidak mengaibkan sesiapa dan sampai hilang hormat orang kepada kita juga tidak mengguris hati sesiapa... Dan tidak menimbulkan sengketa... Dan tak dikatakan hilang akal pula... Jumpa berdepan bukan hentam mengaibkan di khalayak ramai mahupun dalam kumpulan.
"Berhati² sebelum publish, share sesuatu. Kaji dan selidik dahulu susur galurnya betul ke tidak. Hadithnya, soheh ke tidak. Ejaan ayat Al-Quran / hadith, betul ke tidak. Jangan pakai share je buta tuli. Nak² lg perkara berkaitan aqidah, hukum & fatwa. Takut kita terviral benda yg salah. Tak pasal mendapat saham dosa atas kesilap fahaman pembaca yg menerima berita atau info".
Berfikirlah sebelum paparkan tulisan kita dan berkata² bukan mengikut hasutan atau perasaan. Berfikirlah! 


Silakan
KOMEN || LIKE || SHARE √

Salam sayang 😍
Cikgu iEta
Whatsapp : +60192586141
Blogger Motivator Minda Niaga
FB : Cikgu iEta
FbPage : Kisah Cikgu iEta
IG : Cikgu iEta
Twitter : Cikgu iEta
Minisite : Cikgu iEta
You Tube : Cikgu iEta
Formula Sihat Wanita

21 August 2013

PEMANDANGAN DI DASAR AQUARIA KLCC

SILENCE DAY OF WEDNESDAY, PEMANDANGAN, AQUARIA, KLCC

SILENCE DAY OF WEDNESDAY (SDW) merupakan entri khas oleh blogger pada setiap hari Rabu. Entri ini hanyalah dipublishkan tanpa sebarang komen dari pemilik blog. Hanya membiarkan pembaca sahaja mengomen. SDW ini direkacipta oleh blogger +potia casadelarossa

20 August 2013

AUDIO SEBAGAI BAHAN BANTU MENGAJAR DI SEKOLAH

As salam. Entri ini juga, entri Auto Publish.  Ini adalah Tugasan Individu saya bagi Subjek Teknologi Pengajaran dan Pembelajaran bertajuk : Audio sebagai Bahan Bantu Mengajar di Sekolah pada semester 5 awal tahun 2013.  

19 August 2013

SEARCH ENGINE OPTIMIZATION (SEO) TIPS

As salam. This is auto publish entry. Today I would like to share some tips about Search Engine Optimization (SEO) that I read from my website ping. Every time I ping my entry, one tip from that website must appear. So, I think no matter if I share this with others. Hope useful.

18 August 2013

PERANGKAP PANGGILAN

As salam. Entri ini juga entri auto publish. Sebuah status oleh rakan facebook saya telah mengingatkan Perangkap panggilan dari pemanggil yang menggunakan nombor +375602605281, +37127913091 atau sebarang nombor yang bermula dengan +375 atau +371 atau 081, hanya satu deringan dan terus putus dengan meninggalkan pesanan "missed call".

15 August 2013

BLOGGER SEBAGAI KERJAYA?

As salam. 

Entri ini adalah entri auto publih. Pernah ku impikan menjadi blogger sebagai kerjayaku. Tapi tak berani lagi sebab sayangkan ilmu yang ada, patut digunakan untuk mendidik generasi yang akan datang. Lagipun perlu masa untuk meninggalkan kerjaya sebagai guru yang sememangnya menjadi minat dan kerjaya utamaku.

13 August 2013

VIEWS AND UNIQUES ON BLOG ieta

As salam. 

I wonder what happen on blog ieta. Finally, I check on my Nuffnang. Owh, never mine.... It's still ok for blogger not glamour like me... :)

12 August 2013

RESTORAN HANNOON AL ARAB

As salam. 

Entri ini adalah entri auto publish. Dalam menjalani kehidupan sepanjang bulan Syawal ini, pasti sesekali ada yang mengalami masalah buntu untuk menyediakan menu bagi menjamu tetamu yang hadir kan? Mungkin juga ada yang tidak berkesempatan untuk memasak sendiri dek kepenatan dan sibuk berziarah sempena Syawal ini. Atau mungkin juga ada yang inginkan kelainan dalam penyediaan menu kepada tetamu yang berkunjung.

10 August 2013

PANDUAN MENERIMA HOAX ATAU SPAM

As salam.
Entri ini adalah entri auto publish. Pernahkah anda menerima mesej di facebook atau emel HOAX? Saya pernah menerima HOAX. Memang saya tidak tahu itu adalah HOAX sehingga 1 hari saya terbaca komen dari sifu blog saya iaitu +HASRUL HASSAN. Beliau memberi komen ke atas status HOAX saya yang saya paparkan di dalam facebook. Tiba-tiba tergerak hati saya ingin mengetahui maksud HOAX. Inilah hasilnya....

05 August 2013

Maths teacher pines for missing daughter

Alhamdulillah....
Composite photos of Aisyah taken from her mother's Facebook.

PETALING JAYA: As the Raya season draws closer, a mother is reaching out to Malaysians in hopes of finding her three-year-old daughter Aisyah Wan Exzan, who went missing in Rawang last Tuesday.

REMOTE TV DAN HANDPHONE

As salam.

Sebuah kisah ketika di awal-awal perkahwinan saya. Ketika itu, saya dan encik usben baru-baru menetap di rumah sewa sendiri. "REMOTE TV DAN HANDPHONE"

03 August 2013

JAGA EMOSI KETIKA RAMADHAN

As salam.

Terkejut saya bila mendapat emel dari Jutawan Internet saudara Irfan Khairi. Beliau telah menasihati saya Ieta, jaga emosi ketika Ramadhan. Terima kasih tak terhingga kerana mengingatkan saya walaupun ianya mungkin hanyalah secara automatik setelah saya tanpa senghaja telah subscribe email darinya. Saya suka kata-kata yang membina semangat buat saya. Namapun Jutawan. Jadi mana mungkin ayatnya tidak bermanfaat.

02 August 2013

KASUT BURUK


Pesan ibu itu..."Ingat nak... jangan sesekali ceritakan kesusahan kita kepada orang. Kalau cikgu nak pukul, serahkan sahaja tangan tu". 

Featured Post

SIAPA BLOGGER Puteri Nur Cahaya Cikgu iEta?